icon

Zastaví se růst mého vysokého dítěte?

lepkdh
21. zář 2021

Ahoj maminky,
co se mi narodil syn, tak mám trochu depky, že bude v dospělosti veliký. Když se narodil měl 4100 g a 53 cm, v půl roce už 74 cm a 9 kg a v roce 84 cm a 12 kg, teď mu je 14 měsíců - měří 86 cm a váží 14 kg.
Jsme s manželem průměrně vysocí (on 187 cm, já 168 cm), ale mám skoro 2 m vysokého bráchu. Když jsem se ptala mamky, jestli byl brácha taky jako malý o tolik větší než ostatní děti, tak říkala, že si to sice nepamatuje, ale určitě nějak nevyčníval.
Malýmu oblíkám už skoro velikost 92, což je pro 2 leté děti! Zajímalo by mě tedy, jestli je tu někdo, kdo to má podobně, případně, jestli to takhle někdo měl u svého dítěte, které už odrostlo, takže ví, že bude takhle vysoké i v dospělosti. Je možnost, že se ten růst trochu zastaví a srovná? Myslíte, že to může ovlivňovat i to, že jsem v těhu měla cukrovku? Měla bych to řešit? Jinak je syn úplně v pořádku.
Děkuju za případné odpovědi. Zřejmě se jen zbytečně stresuju, ale štve mě, jak mi každý furt říká, jak je velikánský a bojím se aby se mu pak v dospívání nesmáli...

Dekuju

Strana
z2
fyii
21. zář 2021

Ja mam kluka srovnatelne velkeho, ted je mu cerstve 5 a ma 123cm a 25kg. Kazdy ho tipuje na skolaka. Ja mam 175 a muz tak 187, takze predpoklad, ze bude srovnatelne velky. Ja bych z toho nedelala vedu, proste bude vysoky, coz je lepsi nez mrnous. Ze by byl mega velky to neprodpokladam, brachove maji taky do 190 cm. Stejne to nejde nijak ovlivnit, tak se nestresuj a koukni kolem, ve skolce je nekolik fakt vysokych deti i holcice a nejsou to ani predskolaci😉. On se ten rust postupne zpomaluje, rostou skokove.

veritanas
21. zář 2021

🙂 chci Vás spíš utěšit. Někdo je velký, někdo malý, někdo tlustý, někdo tenký..🙂 já byla celý život mrňava, když jsem šla skoro v 7 letech do školy měřila jsem pouhých 117 cm .😁😁😁 Můj syn má 6 a měří 127 cm..😁😁 teď měřím 154 cm, jsem prcek, ale nemám s tím problém. Můj muž má 193 cm a zvládame to v pohodě. Švagr měří 191 cm a váží 128 kg..je to fakt kus chlapa, mohl by lámat skály a vždycky byl obr a hrál 🏒.
. Pokud je kluk zdravý, neřešila bych, popravdě nevím, proč by se mu někdo smál... každý je nějaký..

mia255
21. zář 2021

Nedělej si z toho hlavu, tak je větší a co? Každý je nějaký... Hlavně s tím růstem asi nic moc neuděláš pokud je zdravý(nevím jestli existují protirustove hormony 😁) nicméně se mi tvůj syn zda ještě v normě. Od známých má 9 měsíční chlapec cca 17 kilo a nikdo to neřeší(jeho táta měl v roce přes 20 kilo a je teď normální veliký chlap...)

lv
21. zář 2021

Obě holky měli v roce 12,5kg, 92 velikost.. Jo, jsou trochu vyšší, než je obvyklé. Zvlášť u kluka to přece vubec neva.

budouci_maminka
21. zář 2021

Mám hodně vysokou dcerku, oblečení má ve svych 4 letech pro 6-7 leté, boty taktéž (teď má velikost 32) i vzhledově nám u vstupů do atrakcí moc nechtějí věřit věk (zvlast když umí perfektně R i ř)..
Takže u kluka to mas ještě dobrý, já dcerku lituji, jestli bude vysoká po tatkovi tak se může rozloučit s podpadkama I s vyssim partnerem

malinkaelinka
21. zář 2021

Já jsem byla velike dítě, vždycky jsem všude vycuhovala, všude největší. A v 11 letech jsem zamrzla a už nevyrostla 😅 dneska mám 164 cm a roste mi už jen zadek 😁 švagr je nedonoseny, byl to takový drobný hubený chlapeček, všude nejmenší. V pubertě asi vypil rostoucí lektvar a má 195 cm 😅😅 takže tady vidíš, že nemá cenu nad ničím spekulovat.

jako_mala_holka
21. zář 2021

No... Dcera měla při narození skoro 3,5kg a 48cm, v roce necelých 12kg, výšku teď přesně nevím, ale snad od narození ji někdo komentoval (jezis ta je velká), dost přibírala a hlavně se hodně vytahovala do délky (výšky)... Teď je ji 15 měsíců a nosí většinou velikost 92, ale mně teda připadá úplně normální krásná holčička...

lucie11111
21. zář 2021

Neřeš. Syn se narodil se 4000g a 53 cm. V roce 14 kg. Teď jsou mu 4, za chvíli mu bude 5 a má 25 kg. Stejně, jak jeho 8mi létá sestra. Ve třídě ve školce je výrazně vyšší než vrstevníci. Je hodně chlapsky, má hodně široká ramena, jinak je hubený. Boty má 33. Prostě všichni nemůžou být podle tabulek. Syn je třetí dítko, takže jsem ráda, že je zdravé, šťastné (doufám) dítko a věci, které nemůžu změnit prostě neřeším.

felixfelicis
21. zář 2021

A to je problém, když bude vysoký? Lepší, než kdyby měřil metr šedesát i s podpatkama🙂 Mám všechny tři syny s podobnými mirami a vůbec by mě nenapadlo to řešit - není co 🙂

eeevee
21. zář 2021

Proč máš depky z toho, že by mohl být syn vysoký? Mě se tedy vysocí muži moc líbí ❤️
Já mám 179 cm, manžel 190 cm. První syn při narození 3,5 kg a 52 cm, v lednu bude mít 5 let - měří 125 cm a váží 25 kg. Velikost oblečení 7-8 let. Mladší syn vážil a měřil při porodu více (4,2 kg a 54 cm) a teď v necelých 2 letech má stejně jako měl v té době první syn. Předpokládám, že budou oba dva hodně vysocí.
Na druhou stranu znám hodně kluků, kteří byli ještě na základce poměrně drobní a malí a s nástupem puberty vyrostli a teď mají ke 2 metrům 🙂

leilinka1234
21. zář 2021

A ty bys radši záprtka? Tohle mi nepřijde jako důvod k depkám 😀 mám dceru, která všude vyčuhuje, je to předškolák a výškově je větší jak mnoho školáků... Má nohu 31ku a co? Nic... 😊 Jsem učitelka, v 5. třídě mám slečnu, takže cca 11 let. Měří 170 cm a nohu má 41... Bude to Žirafka ❤️ prostě to tak má daný. Neřeš kraviny a buď ráda, že máš doma kus chlapa 😊

madaki31
21. zář 2021

@lepkdh tak pro uklidnění 😊 dcera při porodu kapří míry rovné 3 kilča a 50cm 😊 dnes je jí 15 pryč má 188 cm a 60 kg, blondýna, modrooká a 43 noha
Modelka naštěstí být nechce 😄😄 podotýkám že se vytáhla během letních prázdnin dva roky zpět o 22 cm... Mazec

Prostřední syn 3,27kg a 53 cm... Dnes 11 let a je průměrně vysoký mezi žáky ve třídě 😊😊

Nejmladší šel dříve, 2,83kg a 47cm...dnes skoro 9 let a je pořád prcek, mám strach že ho ta aktovka jednou položí 😊
Uvidíme co nejmenší v bříšku 😊😊😊
Něco jiného asi je, když máš dítě jakože opravdu nezdravou nadváhu... Ale vy opravdu nejste ten případ 😊😊😊

makovice88
21. zář 2021

Promin, uplne jsem si vzpomnela na tuto fotku ze skupiny o protismerne jizde na FB. Holcicka 5 mesicu, 13 kg, plne kojena. 😅

vikinkav
21. zář 2021

@makovice88 tak ta je husta! Jinak syn byl taky od narozeni macik, rikali jsme mu Michelinek, doted je takovy mohutnejsi v obliceji, ale rozhodne neni tlusty, krasne se z toho vytahl. Kupuju mu od zacatku o velikost az dve vetsi veci. Porad lepsi nez aby byl malicky, hubeny, to jsou jine starosti…

baraskaska
21. zář 2021

Moje dcera ma 130 cm v 6 a pul letech, k tomu pro radost 37 nohu. 🙈A byla v roce mensi nez ten vas. Nezalezi na delce ale na grafu vyska ku vaze a rychlost te vysky. Tak pokud dr nic nenamita neresila bych. Je to chlap u zensky to vypada hur. Dcerka byla predskolak kdyz se ji cizi deti ptali do kolikaty tridy chodi🤣

makovice88
21. zář 2021

@vikinkav Je to neskutecny, asi jsem nikdy takove dite nevidela 😁 Nase holka neni zadny extrem. Spis zlaty dobry stred. Ale myslim si, ze z toho, jak jsou deti male/velke, tluste/hubene, se neda usuzovat, jak budou vypadat v dospelosti. My jsme byli s manzelem oba jako deti normalni, spis hubenejsi a ted mame oba nadvahu. 🙈😁

cherie24
21. zář 2021

@lepkdh dcera měla porodní váhu bez 60ti gramů 4,5 kila 🙈 Já - výška 172 a 53 kilo, její otec - 173 a nějakých 65 kilo. Do půl roku měla snad 9 kilo, do roka 12. Když jsem s ní kvůli alergii na mléko skončila na pohotovosti, tak mě tam Doktor vyloženě seřval, že je malá tlustá a co z ní takhle vyroste, ať se nad sebou zamyslím. Tenkrát byla ještě plně kojená a zkoušela jsem zavádět teprve příkrmy. Dost neúspěšně.🤦 Teď oslavila 2.narozeniny a váží teda necelých 13kilo. Od roku už přibrala ani ne kilo. Roste do výšky a váha zůstává stejná. 🙂 Jako miminko byla totální mišelín a tváře měla jako křeček připravující se k hybernaci a to nepřeháním. Jen na předloktí měla snad 4 faldy. 😄 Nemohla jsem na ni pořádně ani sehnat kalhoty, které by jí neškrtily. Teď už se vytáhla, tváře má pěkné a pupík už jí taky zmizel. A to jí docela chutná. 🙂

cherie24
21. zář 2021

@makovice88 tak to je masakr 😄 Kam se na ní moje malá a hrábě teda 😀 Plně kojená byla snad až do 8mi měsíců, kvůli problémům s jídlem a přibírala víc jak kilo měsíčně, ale takhle to teda nedotáhla naštěstí 😁

makovice88
21. zář 2021

@cherie24 Je to maso, co? 😁 Chudak slecna to tam tenkrat celkem schytala. Malokdo ji veril, ze je pouze kojena a neprikrmovana UM.

cherie24
21. zář 2021

@makovice88 já když jsem se tenkrát ptala dětské doktorky, jestli není malá obézní a je v pořádku, že za měsíc nabere i víc než kilo, tak mi říkala, že kojené dítě nemůže být obézní. No asi neviděla nikdy takové dítě 😄😄

azanka
21. zář 2021

Můj (ještě šest týdnů) čtyřletý syn obléká velikost 128 a má asi 22 kilo. Jo, vypadá jako školák a od malička byl větší, než ostatní děti. Ale fakt mě nenapadlo to nějak "řešit". Jako, že bych ho nějak smršťovala? Nedávala mu jíst? Bude velkej tak, jak bude velkej 🙂. Jinak já mám 174 cm a jeho tatínek má 182. Po kom je takovej habán, to nemám tušení.

veruuu_kubesovic
22. zář 2021

@lepkdh proboha neřeš kraviny!!!
Mám 3leteho syna, který je prostě věští než jeho vrstevníci, cca 110cm, 19kg, boty velikost 29...zacina nosit velikost 116 (tu měla starší dcera az v 5letech) ve školce remcaji, že nemluví, když je stejně velký jak některé 5lete děti - hold si ho pletou...
Tak je hold velký, někdo je malý, někdo tlustý, někdo ultra hubený... co s tím nadělám?

dashyyy
22. zář 2021

@baraskaska naše v čerstvých 6letech 132cm, její brácha 9let a 135cm... co nadělám 🤣🙈

soda365
22. zář 2021

Ja Te chapu.. mit vysoke dite sebou nese i negativa.. nasemu nejstarsimu synovi bude brzy sest.. nosi velikost 134/140 coz je pokud vim pro deti 9/10 let a vsichni nas uz od jeho 3 let otravuji s tim, ze ma umet to a tamto, protoze vzdycky vypadal vetsi.. verim, ze behem dospivani uz to bude jedno, ale ted to proste prijemne neni.. drzim palce at se s tim brzy srovnas, protoze to neni vzdy lehke

squezy
22. zář 2021

@lepkdh Nám se narodila jednovajecna dvojčátka, o měsíc dříve. Jeden 1890g a 43cm,druhy 2 270g a 45cm. Ted ve 2,5 letech maji oba 100cm a vice jak 15kg. Vypadají jak 3 lete děti určitě a vuuubec to neřeším. Jsou velci,ale ja mam 178cm,manzel asi 188cm a treba budoi ještě větší než manzel, ale co, holky budoi šílet ;) Maly ma 14 měsíců, ted začne chodit, behat, vytahne a bude úplně jiné batole, vubec to neřeš a raduj se ze zdraveho dítěte. Velkym dětem se ve škole nikdo smát nebude, na ně si právě netroufnou ;)

maxulekapcule
22. zář 2021

To my mame zase naopak, 5 let, 108 cm, 15kg. Ale pri narozeni mel jen 2250gr.

maxulekapcule
22. zář 2021

@soda365 To znam, ale z opacne strany, syn (5) ma mikinu na tri roky, nedavno jsem uklizela vesticku na rok a pul :D Ted cekam druhy, tak doufam, ze budou za chvili nosit obleceni stejne velikosti :D

alubif
22. zář 2021

Můj syn překračuje horní 3. percentil výškově křivky asi od půl roku, teď ve 2a3/4 přerůstá i některé 4 leté děti. Neřeším to, jsme vysoká rodina až na tchýni.
Lepší velkej chlap v malém autě, než zakomplexovaný skřítek ve velkém 😁😉🤣.

alubif
22. zář 2021

Jinak ano, přináší to i riziko, že všichni ho berou za staršího a tím pádem od něj očekávají nějaké znalosti neúměrně jeho věku. Takže všude, kde to tak nějak zachytím, tak nato radši předem upozorňuji.

nafreya
22. zář 2021

Vůbec bych se tím nestresovala! Můj syn se narodil a měl 3850g, 52 cm. V půl roce měl 10 kg 😂 a teď má 5, váží 22 kg a velikost nosí 122. Nikdy nezapadal do věkového rozmezí, co se udává na oblečení a v roce taky nosil 92 🙂. Je zdravý, spokojený a postavu má normální 🙂.
Ve školce to mělo vyhodu. Měl tam chlapečka, který bil ostatní děti, a na našeho malého/velkého si nedovoloval 😂.

Strana
z2