Cestování bez zajištěné budoucnosti. Jak to dopadne?
Mam sestrenici, ktera zadnou karieru nedela, ma jenom budto sezonni prace, nebo pracuje treba v obchode, nebo take delala ve smenarne ve Spanelsku, kde zije. Zadna odborna prace, jenom takove nizsi pozice.
Porad nekde cestuje, ale nemysli na budoucnost. Zadne deti, ani partner, nema vlastni bydleni a co usetri, tak to utrati za cestovani. Ted byla v Karibiku, pak nekde Honduras a tak dale, ono je to hezke ted, ale co pak? Ale jak bude jednou zit, kdyz uz ted ji je 40 let? Mate nebo znate nekoho takoveho? A jak nakonec ti lide dopadli?
Nechápu co řešíš, prostě má takový život, tečka. Jí se může zase zdát nešťastný život někoho, kdo má děti a nesmí cestovat a jen šetřit.....co by s ní bylo? Bude normálně žít dál, takových lidí je čím dál více a já jim takový život moc přeju.
TAk kdyz se na neco ptam,tak mam jiste k tomu duvod.To z ceho bude zit je jeji vec a vzhledem k nasemu stedremu statnimu systemu ktery hlavne mysli na nase nepracujici a povalujici se obcany se nebojte,ze by to s ni dopadlo spatne ,jiste dostane na ukor pracujicich lidi penize....
Spousta lidí žije teď a tady, užívají si života a můžou být šťastní i celý život v nájmu nebo může jednou získanými zkušenostmi mít zajímavou práci, prostě neplánuje, je optimistická a vždy si poradí. Každý jsme jiný, každý nemusí žít ve škatulkách - studium, práce, dítě, práce, hypotéka do důchodu. Mně se líbí, že žije svůj život a ne život představ tvých či kohokoliv jiného.
A nejsi ty náhodou i matka od dcery, která by se měla smířit s babičkou? Podobný styl psaní, stejné toxické názory.
Předpokládám stejný autor
https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/dcera-nema-bydleni-smirit-se-nebo-ji-domluvit/
A já vůbec nechápu tolik rozhořčených reakcí. Mně to náhodou přijde jako hodně zajímavé téma! A často se mi v různých obměnách honí hlavou. Sama jsem ta povaha, která by bez nějaké finanční rezervy a jakés takés pracovní jistoty byla hooodně nervózní. Na druhou stranu vlastně závidím těm, kdo dokážou takhle nechat věci plynout, obzvlášť pokud k tomu zvládnou cestovat. Cestování je obrovská škola a posouvání vlastních obzorů. Vlastně mě svým způsobem fascinuje, když někdo dokáže žít takovým tím kočovným způsobem života. A chtěla bych blíž znát jejich pohled na život... Já tu odvahu nemám. Potřebuji svoje lidi, milovanou zahrádku, to zmíněné plahočení u zeleniny... ❤️ Holt jsme každý jiný, no...
@pratensis ty rozhořčené reakce jsou hlavně proto, že je to tu v poslední době móda založit anonymně nějakou kontroverzní diskuzi a dost často jsou podobné, viz odkazy, co už se tu dávaly, případně koník nabízí podobné diskuze a vypadají, jako by je zakládala stejná osoba.
Život je tak krátký,že by ho člověk měl prožít podle představ svých, ne podle nějakých všeobecných měřítek.. Pokud je sestřenice takhle šťastná,je to její věc. Me by bavilo mít takovou sestřenici,mohla by mi vyprávět zážitky…
To je jeji zivot, ona bude jednou padesatileta slecna a ver mi ze znam par takovyvh a zadna z nich neni uprimne stastna, ale kazdeho volba.
@martinka_33 A kolik znáš upřímně šťastných lidí obecně?
Sestřenice je nejspíš jazykově nadprůměrně vybavená a má tudíž velké šance se uchytit kdykoliv a kdekoliv bude chtít. I v českém korporátu, pokud bude chtít. Navíc má určitě tolik zkušeností, že si může koupit nemovitost třeba ve Španělsku nebo jižní Itálii, kde jsou za hubičku a pracovat HO.
To tě mrzí, viď?
@martinka_33 A kolik znáš upřímně šťastných lidí obecně?
@levandule_k to je otázka k zamyšlení 🤔
Náhodou bych sama chtěla mít takovou povahu… neřešit denně stresy s penězi, vidět celý svět s byt v pohode… my se tady jenom honíme za penězi, pozicemi v práci a stejne si ty prachy neumí nikdo užít. Děcka do školky, školy, práce, nájem, spoření, atd… myslím, ze tvá sestřenice je velice šťastný člověk a ty si fakt zbytečně děláš starosti. Od mého přítele přesně takto žije sestra, žila roky v jižní Americe, teď je v Norsku, práci najde všude a bere prakticky vše, má 36, děti nemá, ale zas našla partnera a žije tak s ni, viděla v jejím věku už cely svět, každý kontinent, zkusila každou práci, poznala kultury a lidi o kterých mi jen čteme v knihách. Na mou povahu to taky neni, ale ta přestává je nádherná.
Vypadá to ze sestřenice je v pohodě a užívá si života, zato ty jsi zapskla, plán zášti a ještě ji závidís. Však taky někam vyraz.... já takové nižší prace jak ty píšeš dělám celý svůj pracovní život a jsme taky apokojena
TAk kdyz se na neco ptam,tak mam jiste k tomu duvod.To z ceho bude zit je jeji vec a vzhledem k nasemu stedremu statnimu systemu ktery hlavne mysli na nase nepracujici a povalujici se obcany se nebojte,ze by to s ni dopadlo spatne ,jiste dostane na ukor pracujicich lidi penize....
@ceramidy ale tak pracovat bude pořád prece, bude muset a řešit co bude jednou? Nemám ráda tohle svazující uvažování ...
@ceramidy Tak jelikož nepracuje v ČR, neodvádí tu pojištění, tak nedostane ani důchod. Takže max, co by tu dostala, je tak existenční minimum a z toho ledaskde nepořídí ani bydlení, to má levnější zůstat ve Španělsku, kde je teplo. A vzhledem k věku nejspíše nedostane fakt v podstatě nic, protože prostě nebude.
Jako láká mě to. Koukala jsem fotky, teď byla na tripu Bahamy, Mexiko, Miami a nevím ještě kde. Já na to nemám koule, bála bych se co bude ve stáří. Potřebuji mít rezervu, alespoň nějaké bydlení, klidně i chalupu.
No pokud tě láká cestování,tak našetri a jeď, protože není nic smutnějšího, než když pak budeš sedět v chalupě , na kterou si škudlila celý život, ale vlastně si nic neviděla , nezažila a jen tě to "lákalo" ale nesplnila sis to. Sestřenku neřeš, ta si zvolila svůj životní styl a pokud jí to nebude vyhovovat zařídí se jinak.
To bude neteř té, co založila tohle 😀
@suzanna123 napadla mě stejná diskuze 😀
Nezaviď, neřeš to jak jiní žijí, pokud to nějak nesouvisí nebo nezatezuje tvůj život. Upřímně, já naopak těmto lidem i v dobrém slova smyslu závidím, přesně tohle bych chtěla umět, sbalit yse a umět žít všude.
jak to myslíš co bude ve stáří ? Pokud je takhle aktivní, dá se předpokládat že bude až do smrti. Nebo při cestování pozná místo, kde prostě zůstane. Ono člověk zase tak moc k životu nepotřebuje. To je v určitých částech světa je pocit, že bez auta, několik milionů d důchodu, bazenu a obr vily nepřěžijeme. Zdá se mi to super a závidím jí její odvahu se vymknout davu.

To je jeji zivot, ona bude jednou padesatileta slecna a ver mi ze znam par takovyvh a zadna z nich neni uprimne stastna, ale kazdeho volba.