Co jíte k odpolední svačině?
Holky zajímalo by me…co si dáváte odpo k svačině? Já mam neustále nutkani si davat ke kávě něco dobrého, štrůdl, buchtu, Milu a ruzny sladky 😁jenomze mam tak za hodinu hlad tím padem večeřím uz v 18:00, nejak nemam chut na napr. rohlik s cottage, když večer mám vetsinou taky pecivo🤔
Nesvačím, mám jen 3 jídla denně. Snídaně, oběd a večeře. Neznám nikoho, kdo svačí, je to zbytečné, 3 jídla denně úplně stačí.
Jím 6x denně, mám prostě hlad a mám ráda jídlo. Vidět to na mě není, mám dokonce nižší váhu než před čtvrtým těhotenstvím. Navíc kojím. Ráno 7-8 snídaně, dopoledne ke kávě většinou něco sladkého a ovoce (převážně domácí upečené), 12-13 oběd, asi 16 svačina, to nejčastěji pečivo s něčím, 19 večeře a 21-22 druhá večeře.
Svačím dopoledne i odpoledne. Mam hlad no. Ráno jen něco zobnu plus kafe. Potom jím o velké přestávce 9:45. Oběd 12:45-13:30, odpo kafe a něco menšího k svačině, mussli, něco upečeného,přesnídávku , jogurt, ovoce, a 18-18:30 večeře. V 21 už jsem v posteli.
Dopoledne mívám mixovaný banan s kokosovým mlékem navrch ovoce a kokosové chipsy. Odpoledne kokosovy jogurt od cocoguard. Na oběd i na večeři maso a zeleninu.
Nesvačím, mám jen 3 jídla denně. Snídaně, oběd a večeře. Neznám nikoho, kdo svačí, je to zbytečné, 3 jídla denně úplně stačí.
Odpoledne dávám většinou jogurt s ovocem, přisladím čekankovým sirupem, případně pečivo s pomazánkou, ale to spíš když nemám pečivo k večeři.. jinak běžně v týdnu ráno v šest banán, o půl osmý snídaně, 11-12 oběd, 14-15 malá sváča před cvičením a protein po cvičení, nebo 15-16 větší sváča ve dnech bez cvičení, večeře 18-19 a pak něco malého sacharidového kvůli lepšímu spánku a hladině kortizolu
@anonym_5ce872 jak komu, já třeba dost sportuju a tři jídla denně mi nestačí ani omylem
Snídám mezi 9. a 10., obědvám mezi 14. a 15. a večeřím mezi 18. a 19. Mezitím nejím. Ale je to o tom, že mi ta tři jídla pokryjí kalorický příjem, takže v mezidobí nejsem hladová. Ke snídani mám miso polévku a po ní něco s bílkovinami. K obědu vyvážený talíř a k tomu nějaký dezert s kávou a večer opět vyvážený talíř. Kaloricky to mám +- 550 kcal na porci s rovnoměrně rozdělenými makry. Kdybych to potřebovala rozložit do více porcí, řešila bych svačiny tak, aby tam opět byla všechna makra - zeleninová placka plněná skyrem/tvarohem/cottage a šunkou, popř. nějakým dipem a kuřecím/krůtím masem. Jogurt/skyr/tvaroh s oříšky a orestovanými vločkami, apod.
Ovoce, zeleninu, bílý jogurt s něčím, tvaroh s něčím. Dle situace a možností. Ale v 18:00 běžně večeřím, později už nejím.
Já "svačím" to "kafe": piju různé varinaty na latté, ideálně ještě slazený. Takže cukru je v tom hodně. Nicméně nemůžu pít kofein bez ničeho dalšího, chytám pak křeče do žaludku.
Když nesvačím takle, tak obvykle pečivo se šunkou, sýrem a pod... vařím teplé večeře.
Od chutí by ti mohla pomoci granola s jogurtem, ovocný salát, datle s oříšky (a případně jogurtem). Odpoledne si často dávám citrusy (grapefruit stahuje cukry, navíc ho stačí málo), pečivo s Lučinou nebo žervé, občas se šunkou (kvalitní), nebo jen tak Kyšku či jogurt naředěný mlékem. No a někdy litý koláč nebo pečený tvaroh s ovocem, Skyr.
Ale u babi jsem si často dávala na svačinu právě dezert a stejně jsem u ní hubla - protože jsme si tam užili, byli v klidu, měli pravidelný režim a dostatečně spali.
Nesvačím, mam dvě jídla denně a max něco malinkého odpol ke kafi. Jak bych si dala svačinu, tak uz nebudu mit hlad na veceri.
Svačím obvykle jogurt anebo třeba ovoce - banán, jablko,. ale spíš ten jogurt. Nebo třeba proteinové mléko. Občas zahřeším a cestou z práce si koupím kousek sladkého pečiva jako šáteček, čokorolka apod., ale to se právě poslední dobou snažím dost omezovat a jíst zdravěji. Večeře v 18 mi teda přijde akorát, takový naprosto nermální čas a dost se divím, že je to na něho brzy. Já naopak byla z dětství večeřet ještě dříve...to jsem teda neměli obykle odpolední svačinky právě, večeře třeba 16:30-17 a pokud jsme měli hlad ještě navečer, tak právě nějaký ne příliš sladký jogurt anebo třeba kousek sýra či šunky, prostě nějaká bílkovina - kolem 20. hodiny.
3 Jídla denně by mi obvykle rozhodně nestačily tedy. A to jsem menší a kaloricky mám stravu tak 5600-5900 kCal denně.
Svačím obvykle jogurt anebo třeba ovoce - banán, jablko,. ale spíš ten jogurt. Nebo třeba proteinové mléko. Občas zahřeším a cestou z práce si koupím kousek sladkého pečiva jako šáteček, čokorolka apod., ale to se právě poslední dobou snažím dost omezovat a jíst zdravěji. Večeře v 18 mi teda přijde akorát, takový naprosto nermální čas a dost se divím, že je to na něho brzy. Já naopak byla z dětství večeřet ještě dříve...to jsem teda neměli obykle odpolední svačinky právě, večeře třeba 16:30-17 a pokud jsme měli hlad ještě navečer, tak právě nějaký ne příliš sladký jogurt anebo třeba kousek sýra či šunky, prostě nějaká bílkovina - kolem 20. hodiny.
3 Jídla denně by mi obvykle rozhodně nestačily tedy. A to jsem menší a kaloricky mám stravu tak 5600-5900 kCal denně.
@ninive211 počkej 5600 - 5900kcal? To je hroznej mazec, ve dnech cvičení se držím max kolem 2000kcal za den, nemyslíš spíš kj?
Večeřím kolem 17hod. Co ti na šesté přijde brzo?
Snídám v půl 8, v 11 mám oběd,kolem 14 svačinu (protein shake, jogurt) a po 17 hod mám večeři. Když večer něco žeru, není to z hladu,ale z chuti 😂
@anonym_5ce872 tak asi nic moc neděláš, kdyz ti stačí 3 jídla denně. Ja mam velký vydej, hybu se a bez svacin bych to nedala.
Já to mám úplně stejně, ke kávě mám strašnou chuť na něco sladkého. Když si dám jen kávu, tak mám pocit, že tomu prostě něco chybí. 😀
Snažím se to ale trochu vyvážit, takže si často dám třeba jogurt s ovocem a taky ořechy, nebo tvaroh s trochou medu, někdy jablko s arašídovým máslem. Je to sladké, ale zároveň mě to zasytí víc než buchta nebo sušenka. 😉

Večeře v 18h ti přijde brzy? Odpoledne si dám misku müsli, jogurt, někdy fakt něco sladkého... Ale kafe odpoledne nepiju. Večeře ideál kolem 18h, za mě.