icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

petule284
24. zář 2015

@veveruse14
K tomu Katčinýmu manželovi - mě přišlo, že by byl nejradši někde jinde. 😅 😀 Vypadal, že prostě neví co dělat, co říkat, že z toho taky neměl dobrý pocit, když viděl tu realitu. Teď záleží, jestli k porodu vůbec chtěl jít.... Jestli ano, tak myslím, že ho to dost zaskočilo. Mě by k porodu jako doprovod nedostali ani párem volů 😀 .

veveruse14
24. zář 2015

@petule284 to mě taky ne! Ti chlapi jsou vlastně dost stateční🙂!

chris_n
24. zář 2015

@primaska to je ale její volba, nechutné to je, ale holt to někdo dělá. Mnohem méně mě to ale pohorsuje, než zbytecne lekarske zasahy. A to bych doma nerodila

bassetlady
24. zář 2015

ohledně té placenty, co vím od kamarádek, které žijí v Anglii, tak je teď hit, nechat placentu vysušit, nechat si z toho udělat kapslíky a ty buď brát jako doplněk a nebo si z té sušiny dělají mléčný koktejl.

chris_n
24. zář 2015

@petule284 ono to nebylo asi nic hezkého, když jsem viděla výraz jejího dvojcete, ktera už děti má myslím

petule284
24. zář 2015

@primaska
Myslíte ty zásady, které povětšinou automaticky používají plošně na všechny bez ohledu na individuální přístup nebo aby si zjednodušili práci. Že tím kolikrát nadělají víc paseky než užitku?
Když přišla scéna s placentou, tak jsem musela odvrátit hlavu.... taky nechápu. Ale každého věc.

soda365
24. zář 2015

Možná je to opravdu tím, že jsem ještě nerodila, ale doufám u svého porodu, že bude aspoň tak veden jako u paní Kateřiny - co se mi úplně nelíbilo byl přístup zdrav. personálu potom - hned odnést miminko, šití bez umrtvení apod - to mi přišlo špatný, ale ten samotný průběh první a druhé doby porodní mě nijak nepřekvapil - přesně takhle si svůj porod vlastně představuju - jen ještě jednu mouchu to mělo - měli jí o provedení nástřihu říct předem a ne až těsně před šitím, ale to nepovažuju za selhání, ale spíš za menší nepříjemnost.. Chybou Katky bylo, že dle mého špatně dýchala a byla ve špatných pozicích - ale to beru jako její chybu - na to se měla připravit doma..
Podle mě se porod Pavly a Kačky nedá vlastně vůbec srovnávat.. U Kačky mi přišlo (je to pouze můj názor), že se dokonale ovládala, naslouchala rady ostatních (zdrav. personálu, manžela, sestry) zatímco Pavla byla celou dobu nepříjemná, řvala jako tur a přišla mi arogantní.. A ještě pak sežrala tu placentu - no fuj.. Já bych do domácího porodu po tomhle videu nešla ani za zlaté tele a to jsem si říkala, že by to možná byl hezký zážitek - ale po tomhle? Jedině nemocnice a doktoři!! Za mě stoprocentně.. Ale kdo ví co budu říkat až budu mít svůj první porod za sebou 🙂

primaska
24. zář 2015

@veveruse14 A já si zase myslím, že srovnání "přirozeného" porodu a porodu v nemocnici bylo účelné.. Navíc ze sestříhaného porodu si nejde udělat žádný objektivní obrázek..

primaska
24. zář 2015

@anazuzzuzana Ale ale.. tak dobrou chuť 😀

love12345
24. zář 2015

žádné porody neleze srovnávat, jeden šel hladce, druhý ne, otázkou je co k tomu přispělo, já osobně se nepovažuji za odborníka jen proto, že mám jeden porod za sebou, samotný porod je v nemocnici či doma..je na diskuzi, ale jsem jediná komu vadil pan doktor v nemocnici?ty jeho rádoby vtipné poznámky?žádná empatie, nikdo nic neříkal, neptal se...i lidé u porou jako byl otec,sestra vypadali vystresovaně, myslím díky personálu a prostředí. Na mě to bylo prostě moc sterilní, žádná teplá barva, žádné polohování, komunikace.... myslím že i díky tomu a vystresované psychice ten porod nejde tak hladce.Nechápu vůbec proč mamince neřekli, proč by měli píchnout vodu, podle mne mohli chvilku počkat....přišlo mi to jooo strašně to urychlíme... nevím...nejsem zastáncem porodů doma...spíš pokud by byly porodní centra, kde lze rodit do vody, v podobném prostředí s podobným přístupem jako u Pavly to by bylo asi nej.....hezky pak přítmí, přikrýt s děťátkem, celkově udělat intimnější atmosféru na sále

petule284
24. zář 2015

@primaska
Já myslím, že jak už to tady někdo psal, že to prostě tak "vyšlo". Že to mohlo být klidně naopak, nemocnice ok, doma průšvih. Ty porody jeli hned na ostro, žádná klapka a jedem znovu od začátku... 😉

chris_n
24. zář 2015

@soda365 katka vubec nevnímala podle mě

veveruse14
24. zář 2015

@primaska v tom případě ale celý pořad ztrácí smysl, sestříhat se to musí vždycky jinak by na to nikdo nekoukal....navíc oni nemohli dopředu tušit že porod Katky bude nepřirozený...možná to ale mohli dát do jiného dílu aby to právě nesvádělo k tomu že se to pak označí jako účelné....

gracinka7
24. zář 2015

@soda365 Mě muž říkat, ať tlačím, tak ho prohodím dveřma :D
To Pavly chování mě taky dost nakrklo. Co si o sobě myslí?! A ten humus s tou placentou radši a ni komentovat nebudu.

anazuzzuzana
24. zář 2015

@primaska díky 😉 sama bych si jí taky nedala, ale nijak zvlášť mě to nezaujalo....asi bude fakt zdravá, když devět měsíců vyživuje naše dítě...

primaska
24. zář 2015

@petule284 Nedokážu posoudit, jestli se v nemocnicích dělají zásahy plošně a automaticky.. To, že mám za sebou jeden, dva porody, ze mě nedělá odborníka...

petule284
24. zář 2015

@love12345
No právě, žádná komunikace, ani upozornění, informování, empatie.....co se děje, proč se to děje, co se bude dít a proč.... to mě děsí nejvíc. Přijde mi to, že rodící ženská je potom na úrovni méněcenného "zvířátka"(jak tady někdo přirovnal Pavlu rodící doma) , že ONI přece nejlíp ví co a jak. Rodí přece žena a to jsou pořád řeči, jak je porod normální, přirozená a fyziologická záležitost, ale stále zasahují. Neříkám, že všude....

petule284
24. zář 2015

@primaska
Já beru zkušenosti maminek z různých porodnic. Bohužel mi vychází, že většinou zasahují, ale taky jsem jen laik.

martiska36
24. zář 2015

Dámy neblázněte, to jste opravdu tak vedle z domácího porodu a toho sletu čarodějnic co u toho asistoval ? A opravdu tak obdivujete Pavlu, a sbalily by jste si kufru byliny na koupel a kožešinu?
99% z nás tu nejsme lékaři a 100% vím, že nikdo z nás u Káčina porodu nebyl, nikdo neví, jaké komplikace byly a nebyly do pořadu sestříhány, proč byl porord veden tak jak byl, nikdo nemá právo soudit Káču ani jejího lékaře, nikdo z nás u toho nebyl.

Svůj porod už mám za sebou pár let, nikdy už rodit nebudu, ale kdybych mohla znovu bych rodila medicínsky, v porodnici pod dozorem, s personálem. Můj porod byl velmi obdobný porodu Kačky, a moje dcera by tu možná nebyla, kdyby tomu bylo jinak. Své komplikace tu rozebírat nehodlám, ale přála bych Vám vystřízlivění ze snu o báječném domácím porodu.

love12345
24. zář 2015

já třeba nevím jak vy...ale já byla u porodu jakoby mimo...spoustu věcí si nepamatuju, soustředila jsem se jen na sebe, a pokud matce pomůže okřiknout asistentku,aby správně prodýchala kontrakci, aby se soustředila na to co jí tělo říká?proč ne....já byla jakoby v jiném světě...logického či nějakého účelného arogantního chování jsem nebyla schopná...manžel říkal, že jsem se furt omlouvala, že určitě vyvádím a přitom, to nebyla pravda...já si to takhle nevybavuji....takže odsoudit jí že byla arogantní?nevím...já ji takový zážitek z porodu i navázání dalšího přirozeného kontaktu s miminkem závidím

primaska
24. zář 2015

@veveruse14 Přesně tak.. každý porod do jednoho dílu (tak to bylo, myslím, i v předchozí řadě).. protože takhle to opravdu vypadá hodně účelově. Už ze začátku.. Katka v bolestech v nemocnici a Pavla vysmátá doma ve vaně a takhle to prostříhávali proti sobě..

love12345
24. zář 2015

Já prostě hlasuju pro porodní domy 😉

primaska
24. zář 2015

@petule284 No, oni ty maminky taky nejsou odbornice 😀 😀 Navíc, svůj porod umí málokdo objektivně posoudit..

loafeer
24. zář 2015

holky a pavla si tu placentu chtěla nechat ( a zakopat ) nebo ji chtěla jíst? to jsem nějak nepochopila...jinak jsem slyšela o koktejlech z placenty, dokonce jsem četl aj recept...pardon, jdu blejt 😀

chris_n
24. zář 2015

@loafeer pavla placemtu jedla

primaska
24. zář 2015

@loafeer Máš recht, původně ji chtěla zakopat.. Asi zakope, co nesní 😀 😀

love12345
24. zář 2015

a hlavně mě napadá ještě jedna myšlenka, já třeba rodila v noci, v nemocnici ticho, na sále útulné přítmí, když mi pak malou dali a byli jsme 2hod, po porodu sami, tak to bylo taky takové víc intimní..... takže prostředí a celkový přístup k tomu je hoooodně důležitýl.....na celkový dojem jak pro diváka v TV, tak pro samotnou maminku, děťátko atd.....já si prostě myslím že i v jiné nemocnici by ten zážitek mohl být o trošku lepší... třeba i pro tatínka 😀

chris_n
24. zář 2015

@love12345 též jsem za porodni domy a jsem zvedava na porod v nemecku

chris_n
24. zář 2015

@love12345 on tam byl, jak pate kolo u vozu. Někdo s nim, ani tou sestrou nekomunikoval

petule284
24. zář 2015

@primaska
Myslela jsem to subjektivně.....proč má tolik žen z porodu trauma atd. Že by si všechny vymýšlely a přeháněly? 😨

Strana