Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
taky se mi to nelíbí, že dali ty dva porody prosti sobě....Porod pavly byl krásný, oproti ní vypadall katčin hrozně i když nebyl... ale to by asi každý nemocniční porod v porovnání s pavlou vypadal děsivě..
ale sama pavla rikala, ze to jde hrozně rychle, o tom, jak dlouho měla bolesti Katka, se nemluvilo...byla evidentně vyčerpaná, závěr se asi trochu protáhl a mně teda nepřišel nějaký hrozný...
ale bavíme se jen o tom, co nám předložili včera v televizi....jaké měla katka monitory, jak to šlo nebo nešlo rychle- to už nevíme...
@chris_n mám to na mysli tak, že když se řeklo tlačte tak prostě zatla zuby a tlačila - žádné zbytečné kecy, hysterie - nic.. Tohle je podle mě spolupráce - jak říkám - každý má jiný pohled - Ale jak jí tam říkali Teď vydechněte, nadechněte a znovu zatlačte a ona to všechno hned udělala - to mi přišlo skvělé - při první době, když byla na pejska a přišla ji vyšetřit PA tak ji doslova řekla, že ji vyšetří aby se nelekla a ona jí odpověděla ano, že může.. Mě to prostě připadalo, že vnímá a hlavně reaguje hned.. Doufám, že budu reagovat taky takhle dobře...
@gracinka7 já právě doufám, že mi můj muž řekne ať ještě vydržím a nepřestávám tlačit - mám osobně strach, že přestanu tlačit uprostřed kontrakce a cítím větší důvěru v to, že když mi muž řekne tak nepolevim předčasně.. Jak říkám, každý to má jinak nastavené..
@petule284 to asi kazdy manzel, nejen Katcin. Muj manzel mi rikal, ze pro nej bylo nejhorsi videt, jak trpim a citil se bezmocne, ze mi nemuze pomoct. Ale z meho pohledu mi pomahal nejvic ze vsech. Treba jsem se o nej mohla opirat 😀 To se mi libilo ted u te prirodni, ze taky vyuzivala pomoc manzela, oprela se, povesila se na nej a tak... a tam v te nemocnici...nevim no, to bylo neco strasneho celkove. Takhle to tedy neprobiha za normalnich okolnosti. I ten doktor trapnej, ty jeho kecy, ten personal neosobni. Hlavne se clovek nesmi bat, uz to udela hodne.
trošku mě to vůči Olince a dr havelkoi mrzí, že to tak na hodně z vás působilo...zrovna tihle dva jsou hrozně fajn, ta PA je hrozně milá ( nebo alepson vždycky byla ) a příjemná....prostě v té tv to vždycky vypadá jinak no
Já nevím, ale mě neustále zdůrazňovali, že nejsem pacient, že jsem klient, jelikož tedy porod je přirozená věc a ne věc patologická ( to mi řekla vrchní na porodním při prohlídce porodních sálů), no ale pak u porodu se vlastně rodičce vnucuje vůle personálu, který je na to studován a má praxi a já nevím co - tak to néjak nedává smysl ne? Pokud nejsem pacient tak by moje vůle měla být o to svobodnějši ne? Samozřejmě mluvím o situaci, kdy nenastává komplikace. Pořád si ale myslím, že debata by se neměla vést domácí x nemocniční porod, ale jak přimět porodnice aby porody zbytečně neurychlovali těm které o to nestojí.a dali jim tu možnost výběru. A to mi u nás chybí, i když se to asi každým rokem zlepšuje.
@loafeer třeba PA na mě působila z celého personálu nejmilejc, ale ten doktor, takové příprcy, vím, že pro něj byli jedni z mnoha, ale prostě mě vtipnej nepřišel....vím, že nemá čas si sednout a chvilku pobýt, popovídat, ale asi by měli, hned by to uvolnilo atmosféru, ne jen vletět, vyletět...když to vezmu zpětně, u nás to bylo hodně podobný,ale šlo to rychle, takže mi to nepřišlo..
@veveruse14 jen katka s pichnutim souhlasila
@veveruse14 souhlas....
@chris_n jojo, však jsem psala, těm které o to nestojí...ona vypadala, že zásahový porod chce, tak proč ne.
Je jedno jestli to byl účel ukázat na domácí porody nebo ne. Je fakt, že i v nemocnici může být příjemnější atmosféra než měla Katka. Včera jsem seděla a držela pěstě ať už porodí, aby nedošlo na kleště. Trvalo to strašně dlouho. Káťa unavená a i to chování personálu mohlo být jiné. Já jsem teda volila jiné polohy, které mi pomáhaly při otevírání. Pak u tlačení u prvního jsem absolvovala na léhátku (vůbec mi ta poloha nevadila a dlouho to netrvalo) a u druhého to bylo rychlejší a protože jsem byla na boku (tak jsem už nechtěla hledat jinou polohu-také mi to vyhovovalo- a bylo to šup šup). Při obou porodech jsme měli přítmí, hudbu, dokonce se při posledním tlačením vtipkovalo-manžel s doktorkou. Porod Pavly byl krásný, bez zásahů. Taky bych do toho šla-ale klidnější bych byla asi v tom porodním domě. Podle toho co sem včera viděla tak Káťa byla vystresovaná, měla strach, vyčerpaná-do všeho jí hodně zasahovali, nechali ji jen ležet... to opravdu nepomáhá k uvolnění a k hladkému porodu. Při prvním jsem měla jít na vyvolávání, naštěstí jsem si udělala každý den 10km vycházky, k tomu ještě milování a voda mi prdla sama. Kdyby k tomu nedošlo, tak bych stejně odmítla-přenášela jsem jen dva dny. Ne vše si musíme nechat přikazovat a přizpůsobovat se. Musíme mít svoji hlavu a když se nám něco nelíbí, tak říct.
Tady info k té placentě:
http://www.babyweb.cz/vase-susena-placenta-po-p...
Ale musím říct, že představa, že jí jím, mi není vůbec příjmná 😖 .
Me treba ten porodnik od Kacenky prisel fajn a vtipnej. Vim podle sebe, ze me by ty jeho "kecy" pomohly. Uvolni to atmosferu.
Ted je Katerina na chatu a pise tam, ze vsechno bylo podle jejich predstav http://www.ceskatelevize.cz/porady/10935486619-...
@hojda jak jsem již psala výše, kamarádky z Anglie si z usušené placenty nechaly udělat kapslíky a buď zobou ty a nebo si z toho prášku dělají mléčný koktejl. No nevím, návrat k přírodě je možná pěkný nápad ale ........
@love12345 Souhlasím, rodila jsem tak nějak podobně, v pokoji přítmí, zařízený byl jak pokojíček s křeslem, jen sama s přítelem, PA přišla jen jednou za čas změřit ozvy a když jsem rodila, tak tam byla jen PA a doktorka povětšinou přihlížela, pak po porodu nás tam ještě přes hodinu nechaly jen samotné ve třech. Takže Katčin porod na mě působil hrozně.
@dokument
Já nevím, já jí to nějak nevěřím, že by nic nezměnila. Buď je to profesionální deformace - slepě důvěřovat doktorům nebo nevím. Já osobně je jako bohy rozhodně neberu, ano tohle povolání si zaslouží respekt a úctu, ale i lékaři jsou omylní a nejlepší je, když se ani oni neshodnou v konkrétní věci, jak má potom člověk vědět.... Je to o tom individuálním přístupu.... Ano, zdravé dítě je nejvíc a proti tomuhle jsou všechno "prkotiny". Nikdo z nás tam nebyl a nezná skutečný průběh, takže se nedá hned soudit, ale působilo to hrozně. 😕 Doufám, že to tak opravdu neprobíhá standardně, jak jste psala, že to není "běžný postup". Já dost důvěřuju své intuici, vždycky, když jsem "neposlechla", tak byl průšvih. Tak uvidím s vlastním porodem, jsem už krapet vyděšená 😉 , ale to je asi běžné, navíc mimi je už teď dost velké, tak jsem zvědavá, jaký bude odhad váhy před porodem.
Jinak mě teda není jedno, jakým způsobem a za jakých okolností se moje dítě narodí a co bude potom následovat. Věřím, že to toho človíčka, matku i vzájemný vztah dost ovlivní na celý život, jaký byl ten start do života. A to mi prostě nikdo nevymluví...., neznamená, že když si vlastní narození nepamatujeme, že člověka neovlivní.
@scruffy já měla taky noční porod -ono je to asi tou nocí, míň lidí, ti co tam jsou se snaží rychle vypadnout aby mohli odpočívat,přítmí, člověk si snáze udělá intimčo...
Teď jsem četla průběh porodu jak ho popsala Katka na chatu ČT - no a myslím, že to v tom pořadu rozhodně mělo být nějakým způsobem řečeno, jak to celé bylo, protože je to tedy velice zavádějící.
tak chat celkem o nicem... no ale jasne z nej vyplyva, ze se vsim souhlasila a je spokojena. Nic by neudelala jinak...v jine odpovedi naznacuje, ze by neco jinak udelala, ale co, to jsem se nedozvedela. Psala jsem trikrat otazku a neodpovedela ani na jednu 😀
Nerodila tak dlouho jak to vyznelo, coz je docela dost dulezita informace, ktera meni pohled na vec.
Tak pani Eva s dvojcatky chodi ke stejne pediatricce 🙂 treba budeme mit stesti a nekdy se tam s ni potkame, prijde mi hrozne fajn. Jinai co se tyce porodu Katky, prisel mi opravdu hrozny. Ja rodila taky v porodnici, ale dodnes dekuji za to, ze porod probihal uplne jinak. A to jsem byla take prvorodicka. Ale voda praskla sama, zadny oxytocin, zadne leky a jak nekdo psal vyse - ja si do posledni chvile myslela, ze nejsem na porodnim sale 😀 bylo tam pritmi. PA nas tam s muzem nechala samotne (byla jsem uz na nejakych 7-8 cm), obcas me prisla zkontrolovat a az kdyz jsem vylozene rodila, prisla doktorka. Diky bohu za ty dary. Druhou jsem bohuzel rodila kvuli zdravotnim komplikacim cisarem, ale kdyz jsem to tak vcera videla..uplne se mi zastesklo po krasnem prirozenem a hladkem porodu. Ten pocit po tom je proste na cely zivot a do smrti na nej nezapomenu 😵
nevím, zda to bylo účelově sestříhané, pro mě, byť mě Pavla taky dojala, tak radši znovu nemocnice a Katka na prvorodičku úplně perfektní, nic mi tam nepřipadalo divný, ani světlo, ani doktor...jenom jsem si říkala, jak jíříkal manžel tlač, tlač, tlač..že být tam já, tak už jí jednu má 🙂
Ta placenta v zapékací misce byla masakr, no a jíst jí, to mě totálně odrovnalo a vypnula jsem televizi.
@primaska to, ze nekomu Katcin porod neprisel idealni bych neprisuzovala tomu, ze dotycna jeste nerodila a tak tomu nemuze rozumet 🙂 sto lidi, sto nazoru. Ja rodila dvakrat a dekuji pekne, takhle bych rodit nechtela. Ano, da se rici, ze to vlastne byl klasicky porod bez nejakych vetsich komplikaci..ale myslim, ze je jedine dobre, kdyz se rodicky zacnou ptat, jestli by to neslo lepe? Prirozeneji, v lepsi pozici, bez urychlovani atd.. a i sama Katka psala, ze ted par veci vidi jinak a ze jako druhorodicka si to uz bude uvedomovat 😉

mě třeba manžela bylo ve finále líto, musel to být celkem drsnej zážitek...