icon

Druhé těhotenství a císařsky řez. Můžu rodit i normálně?

moniseeek01
24. čer 2020

Zdravím, holky mám za sebou první císařsky řez k vůli tomu, že malému padaly ozvy. Určitě budu chtít tak za dva roky druhé mimi. Má otázka zní když jsem po císaři musi být i u druhého císař nebo můžu rodit normálně kdyz nebudou žádné komplikace? Měla jste to některá tak? Děkuji za odpověď

inkheart
•
24. čer 2020

Určitě můžeš rodit normálně, pro tělo je to lepsi než další velká operace... Měla jsem teď císaře z toho stejného důvodu, jako ty, a rok po porodu se chceme začít znovu snažit. A pokud nebudu čekat dvojčata nebo nebudu mít třeba vcestné lůžko, tak budu rodit normálně.

janedv
•
24. čer 2020

Vaginalni porod po cisari se oznacuje angl zkratkou VBAC, najdi si k tomu vic na netu
Jestli nejsou jine komplikace, urcite muzes rodit jinak. Prvni porod cisarem neni automaticky indikace k druhemu. Ja podruhe malem mohla rodit vaginalne, na posledni chvili se objevila jina komplikace a cisar, ale s prvnim cs to vubec nesouviselo.
Az bude zhojena jizva, nech si od gyn odsouhladit tehotenstvi a pak klidne vag porod. Drzim palce

janedv
•
24. čer 2020

Jestli jsi z Prahy, tak napr Bulovka dela vbac uplne bezne a doporucuje je. Vim, ze nektere prg porodnice ne, ale bulovka 100% vbac dela

jancastromska
•
24. čer 2020

Určitě můžeš a jsou za to rádi já měla císaře kvůli toho že malá už měla malo místa a vody a druhé se narodilo přirozeně po 2 letech a 3 měsících akorát mě předali do porodnice už v 37 týdnů aby mě pohlídali ..a při příjmu byli rádi že to chci zkusit a porod byl krásný nebolelo to ..jen takové píchání a za dvě hodiny byl syn venku a ještě mi říkali že rodit vůbec nebudu 😁 ale já věděla své ... A oba porody jsem rodila v horečkách ..moje tělo porod asi nemá rádo ...neboj se a určitě jsem se víc připravila než u prvního ..cvičení , pití maliníku ve velkých dávkách len a super byly homeopatika přímo od homeopatičky ..porod nebolel a druhý den plno mléka že hned vykakal smolku a sestry se divili že tak rychle 😉

klea81
•
24. čer 2020

Ano 😉

95newmommy2020
•
24. čer 2020

Ahojky tak z Bulovkou mám přímou zkušenost a dají ti vybrat, a pokud to bude ok, tak te i podpoří. Jen je možný, že te budou tlačit do vyvolání, to tam dělají rádi. Tak na to bych nepřistoupila, to můžeš mít daleko hnusnejsi následky a dyl se hojit než po císaři. To je zrovna můj případ, a tak jsem happy ze příště, pokud nějaký bude muzu císařem.

balogis
•
24. čer 2020

Já měla prvni sc a pak další dva vaginálně,ale měla sem mezi sc a normálním 8 let

hezz17
•
24. čer 2020

Taky jsem rodila po sekci vatikáne. Dokonce vyvolavany.

dzalli
•
24. čer 2020

Prosimvas - jestli mate facebook, pridejte se do skupiny HBAC VBAC CZ. Je tam spoustu lidi, kteri vam radi pomohou, duly, porodni asistentky...jde to a jde to vicekrat. Maminky tam sdili sve zkusenosti z dalsich porodu, doporuci i porodnici apod.🙂

vladienka
•
24. čer 2020

Ano, mam za sebou VBAC, akurat sa to viac hlida

vendes
•
24. čer 2020

První porod akutní sekce. Při druhém těhotenství ani jednou nepadlo, že by měl být další císař. Jizvu mi nikdo neměřil, ani nijak zvlášť nehlídal. V porodnici při příjmu se mě ptali, jak chci rodit. Řekla jsem, že spodem a povedlo se během dvou hodin.

dashyyy
•
25. čer 2020

Ano určitě 🙂 první byl CS kvůli KP a druhé dítě krásný vaginální porod 🙂

moniseeek01
autor
•
25. čer 2020

Holky děkuji moc za pozitivní odpovědi. Jandriv nez za 2 roky stejně nechci. Bohuzel z prahy nejsem ba naopak kousek od ostravy. Tak snad budu mít vše ok a taky me podpoří v normálním porodu.

vendes
•
25. čer 2020

@moniseeek01 Myslím, že porodnici ve FN Ostrava vede Dr. Šimetka a ten by měl mít takové osvícené názory.
Vybírala jsem si teda menší porodnici, aby na mě netlačili a měla jsem klid. Nakonec jsem skončila ve velké krajské, protože byla 10 minut cesty. Bála jsem se, že do malé to nestihneme.