Porod s vyšším tlakem. Budu muset na císaře?

mamal34
18. zář 2019

Hezký den, mám otázku, dneska mi Dr vyhrožovala že s vyšším tlakem, který jsem do teď neměla nemůžu rodit normálně a budu muset na císaře... První porod jsem měla císařem a druhý normal. Ráda bych zase rodila normálně, protože to jsem pak byla hned úplně v pohodě. Měla jste to tak některá? Děkuju za odpovědi snad mě uklidnite 😉

jitule_hrachule
18. zář 2019

@mamal34 Ahoj ja měla vyšší tlak obě těhotenství, brala jsem i léky na snížení, celé obě těhu, ale asi záleží na tlaku před porodem. U prvního jsem měla porod vyvolaný kvůli tlaku, dr. mě poslala v 37tt do nemocnice kvůli naměřené hodnotě 150/100, v nemocnici se divili, proč mi jen nezvýšila dávku léků, vystresovali mě tím ještě víc a naměřili 180/100, připojili na přístroj měřící tlak a jak jsem se uklidnila, tak mi to kleslo na běžnou hodnotu 140/90, o císaři mluvili jen v případě, že by se horšil nález mimča a tlak by mi stoupal. Nakonec jsem oba své kluky porodila normálně. U druhého jsem dokonce týden přenášela, ale je pravda, že oproti prvnímu těhotenství jsem byla více v klidu.

martulka6188
18. zář 2019

Zalezi na tom, jak vysoky je ten vyssi tlak... Ja bojovala v prvnim tehotenstvi s vyssim tlakem (ted to vypada ze budu zase), myslim ze na kontrolach v porodnici mi pak merili neco kolem 145/90 a rodila jsem vaginalne, dokonce me nechali prenaset (nakonec se z duvodu prenaseni vyvolavalo). Nemela jsem ale zadne jine problemy naznacujici preeklampsii (otoky, bilkovinu v moci), ani ten "spodni" tlak nad 90, to je pak pry nebezpecne pro miminko.

mamal34
autor
18. zář 2019

@martulka6188 děkuji uklidnila jste mě, ten vyšší mám jak vy těch 145 a ten nižší zatím lepší, nevím proč mě hned Dr v 12 TT straší císařem... Podruhé bych fakt nerada☹️

mamal34
autor
18. zář 2019

@jitule_hrachule děkuji za uklidnění, u svoji doktorky mám pocit že mě pořád něčím straší, nejdřív Mimi není podle jejich představ, pak kyselina močová a nakonec tlak...

chumlee71
18. zář 2019

@mamal34 ahoj,taky jsem měla vysoký tlak a rodila jsem vaginálně a ještě jsem přenášela. Teď jsem podruhé těhotná a tlak zatím v pohodě tak uvidíme....

zoyee
18. zář 2019

Taky jsem měla vyšší tlak, od začátku těhotenství 1-0-1 vasocardin a ok v normě. Cca 6 týdnu před termínem mi začal zvedat, brala jsem navíc dopegyt. Vysetrila mě jejich internistka, nemohla potvrdit ani vyloučit preeklampsii. Nenechali mě přes termín, vyvolávali v den TP a porodila jsem vaginálně.

dzogobela
18. zář 2019

Obe tehu ke konci vysoky tlak a obe prirozeny porod 🙂 jen ten prvni mi teda vyvolavali prave kvuli tomu vysokemu tlaku.

jitule_hrachule
18. zář 2019

@mamal34 Není zač, oni doktoři občas straší zbytečně, já si poctivě měřila denně tlak doma, zapisovala a nosila notýsek k doktorce, která mi hodnoty vždy zkoukla. Prodělala jsem ZT, tak jsem stresovala i sama sebe, aby vše dobře dopadlo. Kdyby bylo na konci něco špatně, tak bych byla vděčná i za císaře, jsem ráda, že nakonec na něj dojít nemuselo. Tak žádný stres a ono to nějak dopadne!

merope
19. zář 2019

Stres je základní faktor vysokého tlaku, takže pokud tě pořád něčím straší, tak není divu, že máš vysoký tlak u ní v ordinaci. Pořiď si tlakoměr a měř si doma - a pokud nebereš léky na tlak, tak mírně vyšší tlak ještě nemusí vůbec nic znamenat. Samozřejmě se nesmí nějak zásadněji zvyšovat.

lavita
19. zář 2019

Já brala 6 dopegytu a 3 vasocardiny denně...A rodila jsem normalne

darinka84
19. zář 2019

@mamal34 mela jsem 160 na 100 a ani lékařku ani porodní asistentku nenapadlo rodit císařem. Dítě bylo v pořádku, nebyl důvod.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru