icon

Jak překonat podzimní depresi a smutek?

28. srp 2024

Ahoj.
Ležím v posteli a přemýšlím nad tím, že je zachvilku podzim. Nevadí mi jaro,léto ani zima,ale ten podzim,ten podzim. Bože jak mě přijde depresivní všude ta hnusná hnědá. Bože už ten mám depresi.😓 Jak vy vnímáte podzim? Děkuji.🙏🏼🙏🏼

Strana
z2
jane46
29. srp 2024

Za me bych byla nejradsi, kdyby cely rok bylo 20-25°C, v noci dest, pres den slunicko... 20. prosince by napadlo 5 metru snehu a -15°C a 1/1 by to vsechno zase zmizelo a bylo to teplo 😆
Ale v realite si najdu na kazdem obdobi neco pekneho, podzim je posledni roky krasne babi leto.
Za me nejhorsi jsou ted ty zimy, kdy je kolem 3 stupnu, sedivo, bez snehu, brzo tma... fuj. To fakt radsi poradny mraz a snih.

j.a.n.i
29. srp 2024

@jane46 5 metrů je zbytečně moc, stačí metr a teploty kolem -5 😁 a klidně to může vydržet do půlky března.

drep
29. srp 2024

Podzim bude i když ho někdo nemá rád. Co můžeš změň, změň, co nemůžeš, zkus si oblíbit. Na podzim je babí léto. Rostou houby. Padají kaštany. Zrajou dýně. Je halloween, dušičky. Pouštějí se draci. V dešti a větru se dobře čte. Nosí se perka a přechodové kabáty.

felis
29. srp 2024

Mám podzim ráda (ale já mám ráda všechna období): těším se z barev, teplých nápojů a dobré knihy nebo filmu 🙂 letos si ho zpříjemním i nalakováním nehtů do podzimních barev. I práce na zahradě je fajn: těší mě zrýt a pohnojit záhony, připravit půdu a rostliny, co zůstávají na zimu... a přitom děkuji půdě za úrodu. Také nakupuju rostliny a semena, co můžou do země na podzim. Předevčírem jsem si koupila podzimní bundičku, kterou ve 30kách opravdu nevytáhnu, takže i na to se těším.
Zkus si najít něco hezkého na tom, že budeš víc doma a naopak chodit víc ven, když bude sluníčko. Taky užívej vitamín D už od září, jeho nedostatek (tedy z málo slunečního svitu) dělá opravdu hodně. Beru celý rok i B a C a nejsem skoro nemocná. Když pak odjíždím a vracím se za tmy, tak se těším domů na teploučko, že si s kočkami sednu na gauč a nechám se hřát.
Btw loni bylo ještě 30.9. přes 25st. a byla jsem na chatě (na horách) jen v tričku a kraťasech a říjen byl krásně teplý. Dcera má narozky 27.10. a vím, že jsem nemohla dát dort ven tuhnout 😅 žijeme v Polabí a jahody jsme měli do prvního sněhu někdy v listopadu, takže jestli to bude jako loni, tak to s tím podzimem nebude tak žhavý 😅 a na novou bundičku si počkám 😅

jane46
29. srp 2024

@j.a.n.i Kdyz ja bych prave rada pres Vanoce metry snehu, at clovek nikam "beztrestne" nemuze, vsechno zavreny, kalamita a jedine co jde je sedet v teple s rodinkou u stromecku, valet se ve snehu pred domem, stavet iglu, uzivat si tu krasu a prdet na svet 😅

j.a.n.i
29. srp 2024

@jane46 No, kdyby napadlo 5 metrů sněhu, tak nevěř tomu, že bys seděla v klidu a v teple... Spíš potmě a v zimě...

te_reza
29. srp 2024

Já nemám ráda tu tmu😅 jinak je podzim pěknej,když teda pořád neprší.

nat
29. srp 2024

Nesnasim leto,teplo ,uplne bych to vymazala,miluju podzim a jaro ,max do 15 stupnu,takze ano tesim se na podzim.....

mishka87
29. srp 2024

Podzim ještě přežiju, ale zima je hnus největšího kalibru. Všechno holé, věčně tma a pod mrakem, zima až praští... A ani Vánoce se mi posledních tak 15 let nelíbí. Nesnáším teploty pod 15°C. Naopak tohle teplíčko mi vyhovuje. Sluníčko je pro normální lidi dobíječ energie a to mi v zimě chybí.

swan42
29. srp 2024

Podzim je mi putna, ale co v CR nesnasim je zima. Tma ve 4 a blato. Vsude blato! Kdyz uz konecne napadne snih, tak se odhazi jen hlavni silnice s smitec, takze tlacit kocar tou rozbredlou srajdou na chodniku (nebo tam proste jen jit) je lahudka. A tech bobku po psech kdyz to za 3 dny roztaje? Lahoda 👌
Furt je mlha a zatazeno, vsichni nasrany, cesta do detskych instituci o nervy-pul hodiny oblikat, pak chce curat, tam pak pul hodiny slikat a nez sliknu starsi, mladsi i ja se koupem v potu. O plavani ani nemluvim, holka ma vlasy po zadek. A lezeni do auta? Sundat ty zapraseny boty, sundat bundu/kombinezu, pak zas na mraze nandat... Fuj to jsem se zas orosila, ze uz to brzo zas prijde 😅

hanka_12345
29. srp 2024

mě na tom vadi ze je brzo tma a uz je docela zima, nejlepsi je jaro, leto taky mam rada ale podzim me taky stve kdyz je chladno uz od zari. Na zimu bych se nejradsi odstehovala.. Tisic vrstev a furt je to malo

hanka_12345
29. srp 2024

nejhorsi ze ze to debilnejsi obdobi trva dyl jak to teplo ☹

autor
29. srp 2024

@jane46 To by bylo ideální.🙂🙂

michaela666
29. srp 2024

@swan42 ...a to jsem se začínala těšit na zimu a Vánoce. 🙈 Ti pěkně děkuju za připomenutí všeho na co každý rok nadavám jak špaček. 🤣

swan42
29. srp 2024

@michaela666 a Vanoce taky nesnasim 🤣

biciklissie
29. srp 2024

@pilzzee Jojo, to hold má každý fakt jinak.

izz76
29. srp 2024

Mě štve,ze konci léto, prázdniny. Podzim pokud je hezky,barevný,slunečný mi nevadi, mám ho i rada i když ne tolik jako léto. Co nesnáším je zima,nejnudnejsi období v roce.

pavca1982
29. srp 2024

Podzim mám moc ráda a mám v září narozeniny 😉

ejzi
31. srp 2024

Já mám podzim moc ráda. Hlavně když zrají kaštany. Babí léta jsou pro mě příjemné dny. Miluju hlavně okamžik když se stromy zbarví do sítě žluté, červené a hnědé a začnou pomalu lístky padat na zem. To je potom parádní procházka. Je už chladněji ale ještě nejsou přez den mrazy. Velice příjemné počasí na procházku. Atd.

lennus
1. zář 2024

V minulosti jsem podzim taky nemusela, ale co máme děti, léto si hodně užíváme a jsme aktivní. Vnímám ho jako čas pro zvolnění, jako milovník léta a tepla letos i jako ochlazení. Snažím se hledat ve všem to pozitivní. Když je dřív tma, jsme více spolu, taky je to prostor pro společné aktivity, úklid a třídění věcí.
Těším se na barevné listí, že si doma uděláme podzimní dekoraci, vydlabeme dýně, vyrazíme na výlet, něco upečeme. Listopad už je takový náročnější, ale Advent se blíží. Podzim by šel zpříjemnit i prodlouženým víkendem na horách nebo wellness s partnerem či kámoškou.

me_druhe_ja
1. zář 2024

Nenávidím podzim. Nechápu, co je na něm super.
Jasně, ty dny, kdy svítí sluníčko, neprší, není bahno, příroda je krásně barevná můžou být hezké, ale kolik takových dní je?
Jinak se bavíme o mlze, větru, dešti.....fakt nádhera. 😀
Navíc já žiju v oblasti, kde je takovej hnusnej českej podzim od listopadu do března.

A úplně nejhorší je ta brzká tma odpoledne. A to narozdíl od ČR máme světlo, i když je nejhůř, "az" do půl šesté. Nenávidím to nejvíc. Ja jsem sova a miluju světlo večer co nejdýl. Minimálně do té osmé, spíš do 9 ideál.
Jak už někdo psal výše: za mě ideální počasí celý rok 20-25, polojasno, bezvětří a déšť přes noc. Dva týdny v roce zima, ale zima se sněhem a sluncem, a stačí. :-,D

anezzik
2. zář 2024

Mně podzim nevadí pokud je sluníčko a sucho. Ale když neustále prší tam mám z toho depky. Jinak mám rada ty barvy v září a říjnu.

ninive211
2. zář 2024

Letos se po dlouhé době snad opravdu těším na podzim, protože ty vedra už jsou fakt dlouhý a úmorný a už to nedávám. Mám ráda začátek podzimu, ty barvy, jablíčka, šípky, dýně...do podzimních prázdnin to jde. Po Dušičkách (to mám zrovna narozeniny) nastává pro mě po lednu druhé nejdepresivnější a nejméně oblíbené období v roce, pak jak začne advent, už si to zas užívám a těším se na Vánoce.

Strana
z2