icon

Jak se vyrovnáváte s proměnlivým počasím?

klokanka31
1. čer 2025

Taky vás už tak štve počasí? Snad každý den prší, dvakrát do týdne vyleze slunce a pak zas leje a leje. Včera dopoledne bylo krásně, vyrazili jsme na koupaliště, a od odpoledne zase bouřky, déšť. Dneska se člověk probudí a zase slejvák 😟 Dívala jsem se na počasí a má to takhle pokračovat i příští týden. Takhle mi úroda akorát pochcípe, listy rajčat už jsou žlutý, z muškátů furt vylejvám vodu, hlína se dá ždímat 😡

Strana
z2
jancazao
1. čer 2025

@klokanka31 jo štve, pořád vichr a když není tak prší. A nejvíc mi vadí, že se člověk nemůže spoléhat na předpověď, sleduju 3 aplikace a ani jedna se kolikrát netrefí.

konidana
1. čer 2025

@klokanka31 no nevim kde furt prsi, u nas rozhodne ne. Sem tam neco kapne, sle zem je furt spis sucha

zmrzlinka
1. čer 2025

U nás taky věčně leje....nebaví mne to.

jancazao
1. čer 2025
@konidana

@klokanka31 no nevim kde furt prsi, u nas rozhodne ne. Sem tam neco kapne, sle zem je furt spis sucha

@konidana Dani já včera jela asfalt, ale cesty vedly lesem a bylo vidět, že je tam hodně mokro.
Samozřejmě vím, že déšť je potřeba, ale mohlo by pršet v noci 😁🤣

konidana
1. čer 2025
@jancazao

@konidana Dani já včera jela asfalt, ale cesty vedly lesem a bylo vidět, že je tam hodně mokro.
Samozřejmě vím, že déšť je potřeba, ale mohlo by pršet v noci 😁🤣

@jancazao my tady mame vetsinou srazkovy stin. Vcera par kapek a nic. V Praze jsem za minuly tyden taky potkala jen jednu par minutovou prehanku. No dobre, jeden vecer a noc prselo...

mollyweasley
1. čer 2025

Nešve, sere. Takové počasí už tu bylo nedávno, pršelo ještě většinu června, pak se rychle prošel červenec a srpen a už byl podzim. Celý rok se těším na teplo!

garfa4
1. čer 2025

A tak to já jsem nadšená, teploty akorát, sluníčko u nás bývá a déšť je potřeba. Takze za mě - kéž by takhle bylo celé léto 🙂

klokanka31
autor
1. čer 2025
@konidana

@konidana My jsme na Rychnovsku

konidana
1. čer 2025
@klokanka31

@klokanka31 jako je mi jasny, ze jakykoli pahorky a hranicni hory budou o dost vlhci nez tady u nas

lis6
1. čer 2025

Jako počasí me štve,ale jinak. Jeden den mrznu v podšíitý softshellce a druhej chcipám i nahá, jako to mi fakt nedělá dobře, ať jsou ty přechody aspoň trochu pozvolný. Navíc dneska tu máme totální dusno

lis6
1. čer 2025

Navíc takhle suchý jaro je fakt špatně, vždyť vůbec nepršelo. Země byla úplně vyprahlá

martulka88
1. čer 2025
@klokanka31

@klokanka31 Pocházím z Týniště a zrovna tady tolik neprší (dělají to okolní rybníky). A včera tady byl tedy ceďák, ale jen chvilku. U nás (Trutnov) většinou je hezky, když má manžel odpolední a na jeho ranní je hnusně.

felis
1. čer 2025

My jsme v Polabí a v takovém divnopásmu, ze prší vždycky +- 4km okolo a u nás ne anebo jen pár kapek, takže letos se asi konečně blížíme k nějakému srážkovému průměru 😃 jako jediný, co mě na tom štve, že vylezaji ty svine slimáci, takže už podruhé sežrali půlku okurek a nestíhám to uhlídat a taky se blbě stříkají papriky proti mšicím, když jsou přeháňky. Ale u nás přeháňka znamená destik na max 20 minut, když už se teda nějaký mrak uráčí doputovat az nad nás 😃 jsem fakt zvědavá na dnešek, kolik deště spadne... vlk taky sliboval 😃

klokanka31
autor
1. čer 2025
@felis

My jsme v Polabí a v takovém divnopásmu, ze prší vždycky +- 4km okolo a u nás ne anebo jen pár kapek, takže letos se asi konečně blížíme k nějakému srážkovému průměru 😃 jako jediný, co mě na tom štve, že vylezaji ty svine slimáci, takže už podruhé sežrali půlku okurek a nestíhám to uhlídat a taky se blbě stříkají papriky proti mšicím, když jsou přeháňky. Ale u nás přeháňka znamená destik na max 20 minut, když už se teda nějaký mrak uráčí doputovat az nad nás 😃 jsem fakt zvědavá na dnešek, kolik deště spadne... vlk taky sliboval 😃

@felis Já letos našla zatím jen jednoho slimáka, ale na pórku a paprikách jsem našla několik šneků 😡 Pórek mám zvalchovaný jako kdyby po něm přejel buldozér 🙈

neomenia
1. čer 2025

Strašně mě to štve. Takto bývalo dřív, než přišla klimatická změna. Bývalo opravdu teplo jen červenec, srpen, někdy ani to ne a od září zase zima. Pamatuju si studený, propršený léta v devadesátkach, ou jeee. Takže Za mě , jen ať je pořádný vedro, toto mě neba. Loni už jsem měla kedlubny, letos se jim.vubec nechce růst, rajčata taky pořád malá, muškáty taky, nic neroste, je to tou pitomou zimou . Včera byl první opravdu teplý den.

fouskovi
1. čer 2025
@klokanka31

@felis Já letos našla zatím jen jednoho slimáka, ale na pórku a paprikách jsem našla několik šneků 😡 Pórek mám zvalchovaný jako kdyby po něm přejel buldozér 🙈

@klokanka31 počasí je strašný jeden den jdou děti v teplé bundě a druhý den pomalu v kratasich a hlavně tyhle skoky úplně nedávají furt věčná rýma ať už je hezký a teplo ani bazén zatím nemáme napuštěný a s úrodou se můžu jít rozloučit všechno chcipa

somalicats
1. čer 2025

za mě značka ideál pro jaro - není hic na chcípnutí a šetří mi to vodu, protože nemusím zalívat zahradu 😀. Ovocné keře jsou obsypané, ministromky taky, letos mi ani ty broskve nepomrzly.
A vodu z ničeho nevylejvám, stačí mít květináče a truhlíky s perforovaným dnem 😉

mishka87
1. čer 2025

U nás tedy žádný extrémy. Včera napršela sotva půlka sudu. Dneska jen lehký deštík a teď to vypadá na chvilkový slejvák. Konečně normální květen jako si ho pamatuji z devadesátých let. Já mám teplo ráda, ale ta příroda to potřebuje.

prejeta_zaba
1. čer 2025

No jo no, předtím od Vánoc nepršelo. Tak je jasný, že to příroda někde musí dohnat. Spíš mě zaráží, že jste vyrazili na koupaliště. U nás teda bylo prvni den sotva na tričko, jinak furt strašná zima. Na bazén jsme teda ještě ani nepomýšleli. 🥶 Přitom o jarních prázdninách začátkem března bylo vedro. Bojím se, že to počasí bude čím dál poblázněnější.

jaja01k
1. čer 2025
hanka_12345
1. čer 2025

jézis u nas je brutalni sucho. Neprselo snad mesic. Prijde mi ze porad hlasi jak bude 5x v tydnu v Cechach prset a u nas nikdy nic. Sileny. Dneska jak v pradelne,tezkej vzduch, no hruza a ani kapka

klokanka31
autor
1. čer 2025
@hanka_12345

jézis u nas je brutalni sucho. Neprselo snad mesic. Prijde mi ze porad hlasi jak bude 5x v tydnu v Cechach prset a u nas nikdy nic. Sileny. Dneska jak v pradelne,tezkej vzduch, no hruza a ani kapka

@hanka_12345 Tady celý den taky dusno, dopoledne pršelo, tak jsem sušáky s prádlem musela hodit domů. Pak vylezlo slunce, tak sušáky šly zpátky ven. Jenže asi za dvě hoďky zase pršelo. Takže sušáky cestovaly sem a tam, jak u blbejch, stejně prdlajs uschlo. Zítra má zase pršet, ale nechala jsem to už venku, kašlu na to.

klokanka31
autor
1. čer 2025
@prejeta_zaba

No jo no, předtím od Vánoc nepršelo. Tak je jasný, že to příroda někde musí dohnat. Spíš mě zaráží, že jste vyrazili na koupaliště. U nás teda bylo prvni den sotva na tričko, jinak furt strašná zima. Na bazén jsme teda ještě ani nepomýšleli. 🥶 Přitom o jarních prázdninách začátkem března bylo vedro. Bojím se, že to počasí bude čím dál poblázněnější.

@prejeta_zaba Ono to bylo neplánovaný, Eliška chtěla bazének doma, ale manžel že by taky skočil do vody, tak jsme vyrazili na Flošnu v Hk, kde zrovna otevírali 😊 byla to paráda, bylo tam málo lidí...Ale na dlouhý koupání to ještě není, jsme tam vydrželi necelý dvě hodinky, pak začalo být chladno.

majaveja
1. čer 2025

U nás prší snad každý druhý den. Ja jsem spokojená...zalévat se nemusí, teploty v průměru kolem 15 - 20 stupňů, to je příjemný, ta zima po ránu se dá chvilku přežít...🙂.

vendy299
1. čer 2025

Ja jsem nadsena, nesnasim teplo 😃🙏🏼

me_druhe_ja
1. čer 2025
@jancazao

@klokanka31 jo štve, pořád vichr a když není tak prší. A nejvíc mi vadí, že se člověk nemůže spoléhat na předpověď, sleduju 3 aplikace a ani jedna se kolikrát netrefí.

@jancazao nejvíc nenávidím když fouká. Jako vážně mi nic tak nevadí jako věčný vítr. Což je fakt super, protože tady prostě od toho debilniho oceánu fuci FURT!!! Někdy méně, ale dnů, kdy fakt nefouká, je minimum. Taky pocitová teplota je tu tak o 3-5C nižší než v ČR (navíc i ta vlhkost ubírá).
Už se těším do ČR, kde i když fouká, tak je to pohoda a většinou je to výjimečně. 😀
Ale zase musím uznat, že dost rychle schne venku prádlo (když nechcije 😀).

merope
2. čer 2025

Sníh v máji - hodně trávy.
Studený máj - v stodole ráj.
Chladno a večerní mlhy v máji hojnost ovoce a sena dají.
Suchý březen, chladný máj - bude humno jako ráj.
Suchý březen, mokrý máj - bude humno jako ráj.
Mokrý máj - v stodole ráj.
Mokrý máj - chleba hoj.
Májová vlažička - naroste travička; májový deštíček - poroste chlebíček.
Večerní rosy v máji hodně sena dají.
Bujný květ - plný úl.
Roj, který se v máji rojí, za plný vůz sena stojí; v červnu rojení nestojí za zvonění.
Roj, který se v máji rojí, za plnou fůru sena stojí; ale o svatém Janě ani za vodu ve džbáně.

Není-li květen ani příliš studený, ani mokrý, naplňuje stodoly i sudy.
V máji vlhko, chladno - bude vína na dno.
Májová voda vypije víno.

A pak je dobré si uvědomit, že "3 zmrzlí" jsou Pankrác, Servác a Bonifác a ti byli 12.5.-14.5. - do té doby sem-tam mrzne. Ne každoročně, ale může. Letos holt opravdu až do těch "zmrzlých" pomzrla úroda tam, že na to lidi nemysleli a vysazovali ven dřív. Sama jsem vysadila část gladiolů a včera se dívala, že vzešly jenom některé, některé nejspíše opravdu pomrzly. A i již ostříhané růže (na Velikonoce) byly trošku pomrzlé, ještě jsem někde přistřihovala. Zahradu máme kousek od Prahy, ale severní svah, bývá to tak o 14 dní posunuté oproti např. Praze.

martinka_33
2. čer 2025

Nemam ráda moc horko ale letos jsem jeste nesundala bundu 😃 Dest je potreba ale vadi mi kdyz prsi chvilku, pak je mokro a nic moc z toho, akorat na hriste se jit neda a kdyz se s ditetem vratim domu je jak prase 🐷 to me moc nebavi 😅 ale zase ni nechybi 30 ve stinu, to radeji tu bundu.

konidana
2. čer 2025
@jaja01k

@jaja01k ten miluju🤩

martina8084
2. čer 2025
@garfa4

A tak to já jsem nadšená, teploty akorát, sluníčko u nás bývá a déšť je potřeba. Takze za mě - kéž by takhle bylo celé léto 🙂

@garfa4 přesně. Je to paráda.

Strana
z2