Jak to máte doma s úklidem vy? Mám ráda čisto a manžel mi říká, že to přeháním
Zdravím, chci se vás zeptat jak to máte s úklidem doma vy. Mě manžel nadává že už to přeháním. Já chci mít ale doma čisto. Máme ročního chlapečka a ten pořad leze po zemi a neumím si představit že bych pořádně neuklidila. Uklízím následovně. Každý den luxuji celý dům a obden vytiram. Záchod a umyvadlo myji každý den. Pak dělám jednou týdně velky úklid, to umeji celou koupelnu včetně sprchového koutu, utřu prah apod. Nepočítám takový ten běžný každodenní úklid jako dělání myčky, uklízeni hraček, praní apod. To beru jako samozřejmost. Myslite že to opravdu přeháním?
@dora13 ano úklid jako luxovani, umytí umyvadla a vytřeni mi trvá do 60 minut. Samozřejmě nedělám jen to, každý den hodinu a půl vařím oběd, peru, věšim prádlo apod. A hromadu času mi zaberou zvířata. Počítám tak 3 hodiny denně. Tak že jsem v podstatě neustále v pohybu a zastavím se až pozdě věcer. Manžel chce abych místo hodinového úklidu odpočívala a dělala ho méně často. Nic jineho v tom není.
@ronja55 a tobě vyhovuje celý den takto kmitat? Z předchozích tvých komentářů to vypadá, že ne. Že se to musí. A musí se to, protože chceš určitou čistotu a zvířata se krmit atd musí. Manžel se asi snaží, abys měla aspoň chvíli oddych, cítí se vinen, že děláš "jeho práci" (ty zvířata a tak), takže ti chce "ulehčit" tak, že ti navrhne vynechat to nejmíň nutné. Pro tebe to ale nutné je, chceš mít čistý byt. Nezbývá, než si přiznat, že jsi v podstatě momentálně "chudák", na kterého se navalilo všechno. Nic z toho vypustit nechceš, tak holt nic jiného nezbývá a jestli je to pro tebe tak důležité, že to odmítáš vypustit, vykašli se na diskusi na Koníkovi a prostě to takhle manželovi řekni. Třeba nakonec budete mít nějakou diskusi vy dva.
@ronja55 já si nemyslím, že manžel ti to vytýká s tím, že by mu to vadilo a byl by naštvaný. Ale třeba i v důsledku své nemoci má o tebe starost a obavu, že se přepínáš, i když ty to zvládáš a nijak tě to neomezuje. Nevím jak moc vážná je dg tvého muže, v jakém stádiu to má, ale dovolím si tvrdit, že člověku se hodně změní priority a vidí dost věcí jinak. Spíš bych to viděla takhle, než že by mu apriori vadil tvůj úklid. Mě přehnaný nepřijde, ačkoliv já rozhodně nevytírám každý druhý den, spíš jednou týdně...😉
Uklizim stejne jako ty..jen se snazim vytirat denne..mame psa a ten dela hrozny binec..problem je v tom ze mame barak 480m2 tak ten uklid nejaky ten cas zabere:/ v lete mi manzel koupil roboticky vysavac a vzhledem k tomu ze jsem na rizikovem tehotenstvi tak je to pomocnik k nezaplaceni..lita tu cely den a ja to pak jen vecer setru..
@ronja55 Neodpovím ti přímo na tvoji otázku, ale.... Možná to není ani tak o úklidu, jako o tom, že jsi psala, že je manžel dlouhodoběji nemocný. Ty sama máš zvířata, školičku, k tomu péči o díte a ještě domácnost. A co má on? Má taky nějaké záliby (nepíšeš s čím je dlouhodoběji nemocný, a tak nevím, jestli je to v jeho silách). Ty máš toho možná oproti jemu hodně, a tak mu připadá, že jsi s ním málo a bere to, co vidí doma - tebe, jak uklízíš. Třeba to bude chtít se zamyslet i tímto směrem. Lidé, co jsou doma ze zdravotních důvodů, se velmi často nudí, potřebují kontakt-osobní, povídat si, televize/mobil zkrátka přítele-manželku nenahradí. (Nečetla jsem celou konverzaci. )
@jankavranova bohužel s rakovinou a momentálně je na tom tak že je rád že si dojde na za záchod. Vždy je to lepší když má delší dobu po chemo, ale v podstatě nemůže být nějak aktivní. Před onemocněním měl spoustu koníčku, renovuje veterány, jezdí na srazy, se mnou jezdil na koních. Teď tohle samozřejmě dělat nemůže. A snažím se být s manželem co to jde. Když jsem doma, povídáme si, hraje si s malým apod. Bohužel mám proste svoje povinnosti hlavně kolem zviřat a ty za mě nikdo neudělá.
Porad se mi tu objevuji nove prispevky( uz si to vypbu ) ...uz jsem zde napsala ze mi tvoje uklizeni prijde na moje ponery v pohode...ale kdyz bych brala v potaz to ze je nekdo ohrozen smrtelbou nemoci , asi bych to uklizeni opravdu odsunula k tem mene dulezitym vecem .
@pajula123 nechci a nebudu takhle uvažovat. Když si budu tohle říkat tak se z toho zbláznim. A nehledě na to že manžel už boj vyhrál a už má před sebou jen jednu dávku chemo a pak pak jen lázně a bude konečně tohle hrozné období za námi. A s partnerem trávím času víc než většina zdravých lidi, kteří se vidí večer po práci. Jak už jsem psala každodenní úklid dělám když syn i manžel spí, tak že o čas s nim nejsem ochuzena.
Kdyz to stihas takhle rychle a mas to opravdu hotove do hodinky, tak je to v cajku.
@ronja55 a už si to manžel četl? Doufám, že snad ani ne...
@ronja55 Ronjo, nevím kolik ti je, ale brzdi.
Myslím to dobře, věř mi. Mám muže zdravého (ťuk ťuk), ale v ostatním jsem ti byla donedávna hodně podobná - 8 koní, jezdecká škola, profi-ustajování, 3 děti (škola, kroužky atp.), práce ve městě, snaha o dokonalou domácnost.... a najednou to prostě nešlo...
Jedeš opravdu příliš na doraz. Buď velmi opatrná na své zdraví. Já došla do bodu, kdy jsem omezila počet koní, přestala jsem ustájovat ve velkém cizí koně a domácnost delegovala (paní na úklid). Odpočinek je potřeba, mysli i na sebe.
Já tolik neuklízím, ale každý to má jinak. Myslím, že je to jedno, pokud to právě někomu z rodiny nevadí. Uklízej, když manžel není doma - pokud musíš. A když přijde, věnuj se jemu a dítěti. To je přeci mnohem důležitější. Jasně, každý chceme mít uklizený dům. Pokud je to tak zásadní pro tebe, tak si zaplať pravidelnou uklízečku. Důležitější je rodina než úklid. Raději koukat s manželem na televizi. Prostě se tulit na pohovce, pracovat na manželství. O to tu jde.
To som čítala,alles.A myslíš tu postel,je pěkná,poschodova
@ronja55 jo! Prehanite to fakt dost. To není nemocnice, to je domácnost. Kde na to proboha berete čas? Nebylo by lepší to redukovat tak na půl a ve zbylem čase si třeba přečíst knížku nebo si pustit kurz angličtiny, zacvičit si jógu nebo si hrát s dítětem? Spočítejte si kolik hodin tydne vás to sterilní prostředí stojí...
@ronja55 nezlobte se,ale mě to přijde,že chcete ukázat spíše manželovi,jak jste nejlepší na světě,protože většina tu nevytírá a nepigluje byt denně 🤔🤔.Ptáte se tu na názor a pak prostě nekompromisně napíšete mám ráda čisto a basta ,tak s tím dal žijte dál,řekněte manželovi ať vás chválí ,a konec,asi bych vůbec tohle neřešila 😄😄
Každý den wc a umyvadlo, vysát, obden vytřít a jednou týdně větší úklid? To mi nepřijdete přehnané ale úplně normální. Taky takhle doma uklízíme. Ale máme byt takže to zabere jen chvilku.
Probehla jsem prvni stranu. Fakt se bavim predstavou, jak rikate, ze si chlap chce vecer se zenou sednout a povidat si 🤣🤣🤣 zeny, jestli vy trochu nehoupete 🤣

Osobne si myslim, ze pokud ti uklid opravdu zabere JEN 45 minut (to uklizenim stopro travim i ja, a to denne urcite nevytiram) a manzel s tim ma problem, tak me napadaji tyto moznosti: bud nerikas tak uplne pravdu a toho casu je mnohem mnohem vic, pripadne ses tou posedlosti cistotou protivna, protoze nemluvis o nicem jinem nebo tim terorizujes cely zbytek rodiny(nevim, treba, jenom brainstormuju), pripadne je problem nekde jinde a v necem jinem a manzel zvolil tohle jako zastupny problem.
Nejak mi tady cely ten pribeh o dokonale zene, ktera zvlada hospodarstvi a dum udrzovat v perfektnim poradku, zatimco je dokonalou matkou svemu synovi a oddanou manzelkou svemu muzi, smrdi, nejak mi prijde, ze nam nerikas uplne vsechno😅 45 minut stravenych uklizenim samo o sobe si myslim, ze nemuze vadit snad nikomu, rekla bych, ze problem je nekde jinde, zkusila bych se nad tim zamyslet.