Jak zvládat dotazy na sourozence a rodičovské preference?
Taky vás neustále štvou dotazy na vaše děti, kdy už jako maminka pořídí bratříčka nebo sestřičku, jestli má radši maminku nebo tatínka, kdo z nich je hodnější, a podobně? Moje máma se dnes ptala neteře, jestli u nich křičí víc mamka nebo táta. A já se děsím dne, kdy tyto dotazy bude pokládat i mému dítěti. Říkala jsem jí že se na takové věci nemá ptát, ale ona se jen ušklíbla že na to se ptají všichni prarodiče 🤦♀️ Hlavně že ona v mládí to samé nesnášela, a když už se nás někdo zeptal koho máme radši, museli jsme odpovídat maminku, jinak se urazila a brečela 🤷♀️ Už občas zazněly dotazy kdy pořídím sourozence, měla jsem námitky ať se na to neptá, že si nepřeji aby mému dítěti pletla hlavu. Chvíli klid, a zase to začne znova.
@zanett v čem je to podle tebe jednodušší? Člověk, co se ozývá, dostává se častěji do různých konfliktů, poněvadž okolí se ty jeho vstupy nelíbí.
Ale jinak s ní byl manžel například na ultrazvuku břicha, to jí bylo osm, přítomné lékařky jí nejdřív chtěly vysvětlit, co se bude dít, to je zastavila, že to zná a můžou rovnou začít. Když už to trvalo podle jejího názoru příliš dlouho, řekla vyšetřující lékařce, zda by jí mohla vysvětlit, co tam vidí, jestli je to v pořádku, protože už je nervózní. 😆😆
@evik19 úplně to stejný 🤦♀️ Jsem ráda, že mám jedno zdravý dítě, že jsme oba v pořádku. Druhý neplánujeme, protože se odmítám stresovat tím, že to nejde jen kvůli okolí. No vysvětli to blbečkům co nikdy v takové situaci nebyli 🤦♀️🤦♀️ Radši řeknu, že děcka nenávidím a chci jen jedno 🤦♀️
@vlaxyz jo. Nebo na dotaz kdy bude druhý jsem se sladkým úsměvem odpovídala, že jsem za poslední rok 3x potratila, takže fakt nevím. Pak ty lidi čumí... Ptají se na bytostně osobní věc, ale když jim upřímně odpovíš, tak jsou z toho úplně mimo, protože vlastně jen žvanili.
Ale ano, podsouvat dětem myšlenky na miminko mi přijde strašný. Jako pokud už miminko je na cestě a začíná se o tom s dětmi mluvit, tak proč ne, ale takhle můžou těmi kecy strašně ublížit i těm dětem. :(
@tahejhula kdo se ozve, muze se sice dostat do konfliktu, ale obecne ma vetsi sanci v tom konfliktu obstat lepe nez my stydlivi. Kdybych si v pristim zivote mohla vybrar, rozhodne bych se chtela narodit s prubojnejsi povahou. Ta moje neprubojna mi zivot dost zkomplikovala, ted, kdyz je mi 38, tak uz jsem se ledacos naucila, ale nebylo to lehke a trvalo to spoustu let.
Moje sestra ma tri deti, dve z nich maji tu nasi neprubojnou povahu, ale ta treti je prubojna az az! A uplne na ni vidim, jak ma spoustu veeci na haku, ja v jejim veky (i ve starsim), jsem si tyhle veci moc zabirala a trapila se nima, kdezto na neteri vidim, ze se s nicim ne*ere a zda se byt v klidu. Ano, s detmi ve skolce se kolikrat dostane do konfliktu, ale vsichni vidi, ze ona ma tu vudci prubojnou povahu, tak s ni dlouho nikdo nebojuje. Proto vim, ze bude mit lehci zivot, navzdory moznym konfliktum.
Já na otázku, kdy bude druhý, odpovídám, že na to nejsou peníze (což je momentálně pravda s tím vším zdražováním)...pak už všichni mlčí:D Ne ale vážně, dneska mít víc dětí je luxus, který si nemůžou všichni dovolit, ale nikomu to nedochází...kolikrát tím můžoz ublížit, pokud by někdo hodně další dítě chtěl, ale prostě na to nemá, tak nemá...přeci si nepořídí dítě, aby nemělo co k jídlu..
Tak já mám doma 2 kluky, teď jsme ve 13 tt a taky už jsem několikrát slyšela od svého okolí narážka na holku. Sestřička u odběru krve, "co máte doma?" Já, "dva kluky", sestřička, "tak to si jdete konečně pro holčičku že? " To stejné kolegyně z práce, " Juuuu, čekáte mimi? Tak ještě aby to byla ta holčička " . A tohle slýchávám neustále.Nechápu, jako proč? Copak všechny matky musí automaticky toužit po holčičce? Pak jsem asi divná, ale já jsem šťastná za své dva rarachy a budu šťastná, i když k nim přibude třetí kluk ❤❤❤ Jinak otázku, kdo je hodnější, zda máma nebo táta, taky kdysi položila má bývalá tchyně mým synům. 🙈 Nechápu, kde se takové blbé nápady berou.
@zanett tak to je ale úplně jiný typ člověka/dítěte, než popisuji já. My se sice ozveme, ale jedno nám to není, dcera je emočně vyspělejší než vrstevníci a každou situaci rozebírá, hledá cesty, jak to příště řešit jinak a efektivněji, to už od té školky. A všechno se snaží komunikovat v klidu a domluvou, když ji pozoruji, dokáže to lépe než většina dospělých. Ale není například poprděná z lidí v profesích, kde společnost stále vidí jako automatické, že je budeme brát za autority (lékaři, učitelé, apod) otevřeně komunikuje i s nimi, naprosto bez rozpaků vyjadřuje svůj souhlas i nesouhlas, své názory. A v tom má ode mne plnou podporu.
Ahoj holky, máme chlapečka 15 měsíců. Je nám 32 let. Když jsme byli mladší, tak se každý ptal kdy bude miminko? Občas jsem měla už nervy z toho jak se každý pořád ptal. Asi, bych uvítala dítě dřív, ale teď jsem i řada, že přišlo trochu později. S přítelem jsme bydleli v bytě po jeho taťkovi 2+1 a věděli jsme, že chceme do většího než budeme mít dítě. Tak jsme hledali, našli a koupili byt a na řadu přišlo miminko ❤️ Dobře, že jsme počkali, jelikož hypotéku by nám asi málo kdo dal kdybych byla na mateřské, s tím jak to dneska s hypotékama je(tehdy přítel neměl, smlouvu na neurčito, já ano) Teď když máme dítě, tak přichází otázky na svatbu. Jelikož jsme s přítelem 14 let, tak občas někdo rypne. Jenže, svatba něco stojí, já bych se teď vdávat asi ani nechtěla, když je Filípek tak malý a postupem času si říkám, že to pro mě až tak důležité není. Když jdeme někde na kontrolu s malým, tak mě oslovují příjemném od syna a že mám jiné příjmení než kluci mi nevadí. Rodinu z nás stejné příjmení nedělá přece 🙂 nejvíc mě ale se*e, když mi někdo řekne, ale ty se chceš vdávat🙄 Neříkám, že bych nechtěla, ale ne teď, možná někdy.
@nijij přesně...nakonec u nás roky plynuly a sourozenec bude po 10 letech 😅 každopádně s tím pohlavím, to bych taky rozdávala facky...jako tyvole...každej se ptá, co to bude a když řeknu že holka, tak všichni jásají, že je to super, že budeme mít páreček...a když jim na to řeknu, že jsem si přála kluka, koukají na mě jak na debila stylem co jsem to za matku. No a co? Jako by to bylo trestný mít dva kluky nebo dvě holky ... 🤦

@vlaxyz jim řekni, že plánujete adopci sirotka z KLDR, ale ten proces je samozřejmě velmi složitý. 😆