Je letošní léto opravdu na nic kvůli počasí?
Nemáte pocit že letos je to léto poněkud k ničemu? Jo, pár dní bylo hezky, krásně teplo, ale teď to venku vypadá už podzimně, a co jsem koukala tak lepší už to nebude 😒
@klokanka31 až do minulého týdne jsem nevěřila, že to počasí má na ně tak velký vliv 😯
@klokanka31 vyraz k moři, mě přijde leto fajn, teplo mám ráda, teď už se začíná zavařovat, tak to je skoro konec léta
@nazka Jj má, si pamatuju loni když naše fenka bojovala o život, tak po operaci veterinář říkal že je blbý že to vyšlo zrovna na vedra, že psi snášejí vedra špatně i když jsou zdraví, natož když jsou nemocní nebo po operaci.
My z jižní Moravy a tím nemyslím úplnej jih dole pod Brnem - tam je to totálně šílený, vedro a sucho - tak jsme rádi, že je konečně normálně. Na tričko a kraťasy a dokonce se dá něco dělat. Takže za mě ideál. Jediný co letos bylo trochu na palici je, že celej květen jsme ráno chodili v bundě, vestě, nebylo žádný jaro. Zima (chladno) se táhla.
Ježkovi voči, vždyť celý červenec bylo na padnutí, konečně jsme mohli trochu posekat zahradu,jinak by nám ji sluníčko sežehlo,jak byly už vypálený fleky....ja si myslím, že teda bývalo mnohem divnější léta,kdy byla zima...naopak mi přijde, že tohle teplo ani není typický počasí pro naše podnebí... neskutečný hic a to bydlím na Vysočině v dost vysoké nadmořské výšce a tady teda to horko teda nikdy takové nebylo,az poslední roky je fakt hic jak na Moravě....
@klokanka31 moje řeč. Pokud není nad 30,nic pro mě.... Takže ano, počasí dle mého gusta je všeho všudy měsíc v roce, zbytek utrpení.... 🙈 Bohužel žijeme ve špatném podnebnem pasu 🤣
@klokanka31 Mám pocit,ze poslední 3 roky je léto vzdy nic moc. Letos to vypadalo slibně,ovšem tento týden to pokazil. Jaro bylo studené,červen,červenec celkem hezky a teď toto. Chápu,ze příroda déšť potřebuje,ale já miluju léto,jesteze letime k moři. Tady u nás na západě ČR je opravdu dva dny hnus,sotva 20 stupňů,déšť.
Tak teda podle me si chrochtame letos vic nez dost. Co si pamatuju x let dozadu tak vzdycky buch 14.7
A chcanec do puli srpna. Letos je to luxus a ze se ted ochladilo? No co uz,myslim ze 35° by asi ani 2 mesice v kuse moc nikdo nedal
Pro me je tohle idealni pocasi. Muzu v klidu na vylet, kolo, behat a nemam pocit, ze chcipnu 🙂
@klokanka31 jsem na tvojí straně, já jsem z tohoto "léta" úplně zničená. Už jaro stálo za nic, ještě v půlce června jsem každé ráno řešila, jestli dceři dávat mikinu nebo ne.. pak v červenci se na pár dní udělalo pěkně a bylo kolem 25 stupňů, pak teda ten cca týden, kdy byly třicítky a teď úplný sešup.. v pondělí jsme ještě šli na koupák (letos nám to vyšlo poprvé a podle předpovědi asi i naposled), protože už jsem viděla, že další dny má být zima. V úterý déšť celý den, ve středu už u nás bylo 15 stupňů a foukal studený vítr (na jaro v takovém počasí spousta lidí nosí pomalu ještě zimní oblečení) a ve čtvrtek sice nefoukalo, ale zase bylo ráno celých 11 stupňů, odpoledne kolem 17.. no prostě katastrofa. Dneska bylo konečně malinko líp, ale na dalších cca 10 dní hlásí déšť a teploty max 22 stupňů. Já léto miluju a z toho sluníčka pak beru celou zimu. Ale letos se tepla a sluníčka už asi nedočkáme 🙈
@yenefer1 Jsem se musela podívat, odkud jsi... My bydlíme na větrné hůrce, takže pocitově je teplota vždycky nižší a ano, ve středu jsme byly venku v mikinách a bundách. Ale předtím ty vedra přes 30° u nás byly určitě víc než dva týdny. Mamka je starší a jak je takhle, tak se bojí cestovat. Kdybysme za ní nezajeli, tak jsme se od začátku prázdnin snad neviděly 🤷♀️ Takže ono asi hodně záleží na lokalitě, u nás léto nadprůměrné 😄
@klokanka31 jo za mě tohle léto taky nic moc, miluji teplo. Letos je to takový divný, jako jo pár dní bylo hezky ,ale žádná sláva. Je teda možný že taky bydlím v blbý části republiky , Liberecko asi patří mezi chladnější.Letos jsme byli v dubnu v Egyptě,tak možná jsem rozmlsana z toho 😀. Já když dovolenou v cizině ,tak jen kde je teplo 🙂.
@emillyhk já si pamatuju z loňských let, že jsme se už třeba v červnu koupali, od přelomu dubna a května jsem měla schované všechny bundy a mikiny a vytahovala je jen výjimečně. Letos jsem ještě ani neschovala přechodové bundy, protože ještě v květnu jsem je občas musela vytáhnout. Na začátku července jsme byli týden na dovolené v Mníšku pod Brdy a jako neříkám, že byla zima, ale celý týden bylo pod mrakem, takže i když jsme měli u ubytování soukromý bazén, nebyli jsme tam ani jednou, protože ta voda byla ledová a venku nějaký hic na koupání nebyl. Takže mi přijde, že jsme si léto užili fakt max ten týden teď 😅.
Ale možná to vnímám jinak, vloni jsem ještě byla doma s malou, letos jsem v práci, takže samozřejmě toho času na výlety a tak je míň, takže když je zima nebo déšť, vnímám to víc 😄
@yenefer1 No, tak z tvého popisu mi to taky přijde jako léto o ničem 🙈 Já teda jako dítě jezdívala první dva týdny v červenci na tábory a to počasí bylo dost různorodé - pamatuju léto, kdy jsem ani večer k táboráku nepotřebovala mikinu, i léto, kdy jsem ji za celé dva týdny neodložila 😄 Samozřejmě i propršené léto, dvoje povodně (tábor na kopci, takže rodiče víc v klidu než kdybych byla doma)... Byl rok, kdy jsem se za celé léto byla koupat snad 2x, to bylo takové divné no.
Ale máš pravdu, že jaro bylo letos divné, opravdu dlouho jsme chodili nabalení, malému jsem ještě v květnu dávala občas softky a bavlněnou čepici.
@yenefer1 třeba bude pěkný podzim. Pamatuji roky, kdy bylo opravdu pěkné babí léto a podzim jsem začala vnímat až tak v půlce listopadu.
U nás je tento týden na houpačce. V pondělí jsme taky ještě dali koupaliště. Úterý středa už nic moc. Včera super, bez deště, u nás asi 25. Dneska odpoledne taky už na tričko a kraťasy. Zítra plánujeme výlet,tak uvidíme. Kempovaci týden jsme už ale asi vzdali.
Pamatuji si, že na střední jsme jezdily s kamarádkami prvních 14 v červenci pod stan, nemohly jsme se nikdy dočkat prázdnin a nebylo nezvyklé, že nám těch 14 dní propršelo (spadá to ještě pod Medarda) a byla zima, tak jsme pak jezdily ještě na začátku srpna, abychom si užily i teplo, kdy už počasí bylo parádní.
Měsíc bylo 30 C, každý den se koupeme v bazénu, jsem opálená jak od moře. Já nevím, v jakém koutu ČR žiješ??
Doufám, že nad 25stupňů teploty nestoupnou ☺️.
@emillyhk jo, je pravda, že jako dítě jsme taky trávili hodně času na chatě a taky často pršelo. Ale tam mi to asi nevadilo, bylo teplo, pak jsme chodili na houby a bylo to jiné, no.. Teď chatu už nemáme, žijeme v bytě, takže ty možnosti za deště moc nejsou. Dneska u nás zase prší, takže ani na hřiště se nedá jít. Navíc manžel leží se zápalem plic (což je taky super, když si vezmu, že je půlka léta 🙈 ), takže ani nějaký pořádný výlet nehrozí. No prostě je to asi všechno se vším 😀
@andelka jo, třeba to podzim vynahradí. I když mě prostě štve, že nemůžeme pořádně ani na ten koupák - to je prostě daň za život v bytě, v létě jsou ty možnosti prostě omezené, zvlášť, když prší. Když jsou vedra, tak si vždycky něco najdeme a jsme venku, ale v dešti je to takové blbé. A u nás dneska zase déšť a zítra má pršet taky 🤣🙈
Pro mě je letos léto super, jako každý rok. Počasí neřeším, stejně ho neovlivním, užíváme si, ať je 35 nebo 18 a prší. K vodě stejně nechodíme, takže nám vyhovují spíš nižší teploty. Ale v Praze jsme měli vedra přes 30 skoro celý červenec (teď jsme v zahraničí, tak nevím, jak tam aktuálně je).
@yenefer1 taky jsme v bytě, bez balkonu. Když je manžel v práci, tak bez auta.
Já teda nemusím velké vedro, u nás bylo v neděli, peklo až do večera, na slunci se nedalo být, s malým jsem hledala na hřišti stín.
Tady prý byly vedra druhý týden v červenci, ale to my jsme byli na Jablunkovsku, a tam bylo super počasí. Střídalo se pod mrakem a slunečno, skoro každý den byly děcka několikrát v bazénu u chaty, večer sprchlo, ale pořád bylo teplo. Grilovali jsme každý večer. Ve čtvrtek dopoledne lilo, ale i tak jsme si našli program, a odpoledne už zase pěkně a druhý den krásně. Bylo tam chladněji, čerstvěji, mezi horami.
Mám ráda teplo, nicméně od nějaký 28st by se už neměly teploty uverejnovat - to už je prostě vedro a nějaký stupeň navíc je mi jedno 🙈
Já se dnes i chvíli na zahrade opalovala,bylo asi 25stupnu a jasno,ale teď už zase leje.Od rána už po několikáté 🤨

@nazka To zas jo, na ty zvířata je to určitě lepší počasí.