Je vhodné chodit s dětmi do supermarketu?
Ahoj kočky, mám takový dotaz, chodíte s dětmi do supermarketu? S jak starými? Jakože třeba od roka začít chodit do supermarketu mi dává smysl, ale jestli je nějaký moment kdy s dětmi přestat protože už je to nebaví/moc zasahují do nakupování?
Díky
Nechodím nakupovat moc často a když jdu vždy sebou jedno dítě mám (1 nebo 5 let) a dá se to, zvládám to líp, než když jsme s manželem oba (to totiž komunikujeme spolu a děti mají čas vymýšlet blbiny). ALE zatím jsem nenašla odvahu (a nebyla nutnost) vzít je oba najednou, to by pak byl nejspíš jiný level.
No pokud bych nešla s dětma nakupovat, neměla bych často co jíst. 😀
Já jsem chodila s dětmi stále nakupovat,hlídání jsem pro tuto příležitost nevyužívala. Jen jsem dbala na to,aby seděli v košíku a nelítali po krámě,což mi děsně vadí 😬
Na větší týdenní nákupy využívám rohlík, když něco zapomenu nebo jdeme kolem Lidlu a holky mají “hlad” (rozuměj spíš chuť), tak tam s nima klidně zajdu. Starší si vezme ten malý košík a je to, žádné scény, nepříjemnosti nebo potíže. Nakoupíme co potřebujeme a jdeme. Párkrát jsem dělala velký nákup v hypermarketu a taky v pohodě. Nějak nechápu proč by to měl být problém. Jediné co, tak bych přivítala vozíky na dvě děti, starší se občas chce taky posadit a není pak kam dát tu mladší, když nemáme kočárek.
Na velký nákup jezdím zhruba jednou za deset dní sama, děti jsou doma s tatínkem. Ale na takový ten občasný během týdne, kdy je potřeba něco dokoupit, chodí občas se mnou. Jak jinak se mají naučit, jak se v obchodě chovat, jak nakupovat?
Problém s tím není žádný (4, 3 a 1,5r, nejmenší je v kočárku).
Snažím se supermarketum vyhýbat, s dítětem úplně. Dítě je v krámu v pohodě, nadšený z toho všeho, asi jak se tam dostane jen jednou za čas. Ale celkově prostředí mi nepřijde nijak príma, umělý vzduch, možnost jakékoliv nákazy... když ale potřebuji/chci, jdu i s dítětem a nijak to neřeším.
Děti se mnou chodí nakupovat moc rády, takže je občas beru, ale snažím se, když to jde, nakupovat bez nich, to zase víc baví mě. No, a jednoho dne je to bavit přestane. Když jsem byla dítě, jezdila jsem s rodiči každý pátek na velký nákup, moc mě to bavilo. Pak jednoho dne jsem radji zůstala doma číst si. Bylo to ve věku, kdy už nebylo potřeba řešit hlídání, počítám, že u mých dětí to bude taky tak.
A víte co nechápu? Může mi někdo vysvětlit, k čemu v obchodech mají takový ty dětský malý vozíčky? Jako že člověk by rád vzal vozík normální s vidinou takovou, že jedno posadí dovnitř a druhé způsobně se bude držet vedle za madlo.. ALE TO NE.. oni tam musí mít tyhle trapný malý vozíky, do kterých člověk nic nedá a děti se u toho akorát tak vždycky dohádaj?? Tohle byl můj největší stres při každým nákupu..ještě že to už mám za sebou 😄
@malekat Obcas to bývá zazitek vsude. Pro me nezapomenutelny nakup v Globusu. Syn se vycural pred nakupem. Sli jsme pro pár veci... najednou uprostred obchodu... Curat. Uz se kroutil,fnukal. Bylo jasne, ze nestihnem nic. Toz jsem ficela k zelenine pro sáčky a mezi mrazáky jsem ho nechala nacurat do pytlíku. Zavazat, schovat, za pokladnou vyhodit... Malem me mrsklo😁😁😁
Deti 6 a 4 let. Vetsinu nakupu u nas obstaravam ja. Hlidani mame velmi sporadicky, vetsinou obe,velmi vyjimecne jedno dite, absolvují nákup se mnou. S jedním je to o moc klidnějsi. Jak jsou dva, je vice dohadování, chteji vice veci. Vzdy si neco vyprosi. Pokud se mi na nakup podari vyrazit bez deti, hlida tatinek, je to velký svatek. Utratim mene, privezu vice.
Kazdopadne jde to, jsme uz sehrani, vim jak na ne.

Já každý den něco málo nakoupim s 20 mesicinim v kočárku. Nějaký pečivo, mléko, ovoce Tyhle rychlovky mu nevadej. Ale na velký nákupy zásob jezdím každou sobotu sama a to bez nej. To bych se nemohla soustředit 😁