Jméno Antonín, jaký máte názor?
Ahoj všem, blíží se mi datum porodu a stále ještě nemáme vybrané jméno. Které se líbí mně, tak se nelíbí manželovi, případně dcerám a obráceně...Mně s dcerami by se líbilo jméno David, anebo Adam, ale manželovi ne. Ještě jsem měla vybrané jméno Ondřej a Martin a ani jedno mi neprošlo. Manžel by chtěl jméno Filip, Jakub, Vojtěch, Jan anebo Antonín. Preferoval jméno Karel po svém otci, ale to vážně nechci. Nakonec jsme se předběžně dohodli na Antonínovi, které se mi úplně nelíbí, ale zase Toníček, Toník je moc hezké. Příjmení je Bernášek.
Jaký názor máte na toho Antonína ? Případně, máte nějaké jiné návrhy ?
Předem děkuji za pomoc s výběrem jména.
Antonina jsme meli psano pro kluka, libi se nam moc a u nas zadny Tonousek neni 🙂 ,ale my mame ted Stelinku,tak treba priste 🙂
Náhodou Tony Bernášek zní dokonale 😎
Taky máme Toníčka, 8měsíčního 🙂 Nejvíc mu říkáme Toníčku, Toní, Toňulko a taky Tony. Až bude větší, tak mu asi budou říkat i Tondo, ale to mi nevadí. Myslím, že je to moc krásné jméno a k Vašemu příjmení se určitě hodí 😉
Máme taky Toníka, říkáme mu Toníku, Toníčku, Toní, Toňulko, Tondo a když zlobí,tak Antoníne 😀
@jarca.macho jé nejsi ty náhodou já? 😀 Mám "stejné" děti a výběr jmen pro kluka jsme měli stejný. A Toníčka máme taky. Někdo mi sice řekl, že to je zastaralé jméno, ale vesměs jsou reakce pozitivní. Antonín sice na dítěti nezní tak hezky jako Toníček, ale až bude dospělej chlap, bude to velmi důstojné 😉 A ve škole mu kluci stejně budou říkat Tony. Antonio Banderas je taky Tonda 😝
Líbí se mi moc to jméno....Uvažovali jsme o něm, ale vzhledem k přijmení Dvořák....:o)
@bonulinka My budeme mít taky Toníka 🙂 a myslím si, že je to moc hezké jméno 🙂 přítel se tak jmenuje taky 🙂
Antonín? Krásné jméno 🙂 Pro malého kloučka i vážené pro starého pána 🙂
Taky čekáme kloučka Toníčka. Je to krásné jméno a myslím, že i neokoukané...teď je to samý Matyáš, Tadeáš, Alex,... (nic proti,jména to jsou samozřejmě krásná)
Antonin je hezke jmeno. Taky jsem mela vybrane, kdyby byl druhe kluk😉. Dlouho se nedavalo, ale ted se zase objevuje.
Hezké jméno a Antonín Bernášek zní pěkně, a neotřele, přitom přirozeně.
Jak mu budou říkat je taky jeho věc, jak si to zařídí. Je spousta lidí jejichž jméno má mnoho variant a oslovováni jsou výhradně tak, jak si přejí, prostě "se jim tak říká", a to už na ZŠ, toho bych se nebála.
Já bych chtěla v případě druhého syna Antonína - po mém dědovi. Ale k našemu příjmení by se to nehodilo a navíc příteli se to jméno nelíbí. Ale mně se líbí, je to takové klasické české jméno a navíc originální, že víš, že jich na pískovišti nebude 5 jako třeba Matyášků. Toníček je hezké jméno a k vašemu příjmení to zní taky pěkně, takže já jsem pro Toníčka 😉
@bonulinka - tohle jméno se mi taky nelíbí, přestavím si 80 ti letého dědu, ale Tonda, nebo Tony už jde, můj favorit je však jméno Daniel
Pro mne palec nahoru, teď posledních 5 let je to samý Jakub, Daniel, Matyáš, Tadeáš... ale klasika upadá. Já chtěla Miroslava, ale vzhledem k okolnostem jsem to ani nenavrhla 🙂
Je fakt, že jsem ve školce o 30x6 dětí neviděla jméno jako Antonín, Josef, Otakar, Oldřich,... 🙂
My máme taky Antonína, po dědovi. V manželově rodině se vyskytuje vždy ob generaci, takže pokračujeme v tradici a hlavně se nám jméno moc líbí 🙂 Hlavně různé varianty - přijde mi hrozně praktické, že je spoustu variant pro malé miminko, pak malé dítě, větší dítě, dospělého... 🙂 Toníček, Toník, Tonda, Tony aj.
Ale já mu stejně nejčastěji říkám TONDULKA 😵 to je můj favorit 😀 taky občas Tondulenka, Tondulenečka (to už jsou ale extrémní zdrobněliny 😀 ) a dále taky Tonča, Tundula 🙂 .... no je toho prostě fakt hodně 🙂
A jinak k vašemu příjmení se jméno Antonín moc hodí, líbí se mi ta kombinace 🙂
Máme tříměsíčního Toníčka,Tondulku,Tondulína 🙂.Krásný jméno,který je den ode dne hezčí a hezčí.Manžel říká Banderas (Antonio).Jinak po dědovi a hned zhoda,že se tak bude jmenovat náš druhý syn 🙂.První je Marek,po tatkovi 🙂
Antonín i Toník je moc krásné jméno. 🙂
Všem moc děkuji za názory. Jak je vidět, tak to zase až tak zastaralé jméno není a našemu Toníčkovi snad vadit nebude 🙂 .
Dotaz jsem psala i z toho důvodu, že pár lidí na to jméno nereagovalo dobře ( to když jsem řekla, že to bude asi Antonín ). Tak teď už říkám, že to bude Toníček 😉 .
Krásné jméno. Jmenuje se tak můj tatínek a další asi 5 generací chlapů v naší rodině.
Ahoj holky, obnovuju diskuzi 🙂 nevíte, jak je to dneska s výskytem jména Antonín? Je časté, nemáte zkušenost? Byla jsem dlouhou dobu přesvědčená o Honzíkovi, ale zaprvé se mi jich zda moc a za druhe bude Mít krátké příjmení, tak mi to ani není moc hezky k sobe. Tonicek se mi líbi (chtěla jsem i Tonicku holčičku, ale neprosla), ale slyšela jsem, že se ted Hodně dáva, nechci jít moc s davem, ale vybrat klučičí jméno je docela oříšek :D
@adusch12345 http://www.kdejsme.cz/jmeno/Antonín/pocet/
Manžel je Antonín, stejně tak jeho táta, děda... A samozřejmě trvá na tom, že pokud budeme mít syna, bude se jmenovat taky Antonín. Mně se to jméno nelíbí, ale bohužel nebudu mít moc na výběr 😀
@adusch12345 Obliba jména teď roste,ale s četností to není tak hrozné, tady je statistika, kolik se v kterém roce narodilo Antonínů:
https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=9422...
Toniky fotim celkem casto, rozhodne ale mene nez Adamy, Jakuby a Matysky..🙂
Mne hned napadlo “sousedovic Tonicek, nema zadny konicek...” 😇
Kolem mne je malých Tonicku poměrně dost, ale takova davovka jako Honzík, Vojtech,Matysek a Jakub, to zas není.
Me se teda Antonin vubec nelibi,ani zkracena verze Tonda,prijde mi to jak z 19.stoleti a Tonda ve me evokuje predstavu nekoho prihloupleho
@bonulinka Přijde mi, že je teď dost oblíbené, pár známých ho dalo. Mému muži se taky líbilo, jmenoval se tak jeho tatínek, ale já nechci dávat nikoho z rodiny a obecně ty starší mužské jména moc nemusím, ale špatné není. Mně se líbí verze Antonio, ale to jen v případě, že bych měla cizince nebo bychom žili v zahraničí. Kamarádka teď prckovi říkají Tony.

Přítel je Antonín. Jméno je to hezké. Říkáme mu Tonda, Toník a když mě štve tak je to Tonina nebo Toncek, ale nic hanlivého na to děti myslím nevymyslí. 🙂 Jinak já kdybych měla kluka tak je to Alex. 🙂