Kam dáváte pejska, když někam jedete?

22. led 2020

Ahoj holky, kde dávate svoje pejsky když někam jdete. Uvažujeme o koupě pejska ale když půjdeme v létě na dovolenou nemáme ho kam dát. Jak to řešíte vy?

zuzkasim
22. led 2020

My psa nemáme, ale kamarádky ano a za 1. vybírají dovolenou, aby tam pes mohl. 2. Pokud se nepodaří, snaží se umístit po rodině - sourozenci, rodiče, případně nějací kamarádi. 3. Když ani to nejde, tak psí hotely. Ty hotely mají prý různou úroveň, to už si pak pejskaři mezi sebou sdělují, o to jsem jsem se víc nezajímala.

eithelwing
22. led 2020

Kamarádi dávají k rodičům psa. Vždy si plánují dovolenou podle toho, aby rodiče mohli hlídat.
Pokud je dovolená po ČR, vybírají takovou, aby pes mohl s nimi.

verrys
22. led 2020

Bud pohlidaji rodice nebo psi skolka.

elennka
22. led 2020

My hledáme dovolenou s pejskem, kam nemůže naše příšerka, tam nejedeme.
Jednou jsme si pořídili pejska, tak máme závazek a nikam ho nedáváme, prostě všude jezdí s námi. Když jedeme na jednodenní výlet, venčí a pohlídá mamka nebo sestra/neteře.

malinkaelinka
22. led 2020

My bereme psa všude s sebou. Akorát loni jsme jeli turistovat po Maroku, tak jsme dali čubu na hlídání k babičce a to už teda neuděláme, za 14 dní tam přibrala 2 kila.... takže už nikomu a všude se psem 🙂 Ségra dává svoji čubu ke mně nebo k mamce, ale zatím to bylo z důvodu hospitalizace, na dovolenou taky se psem.

eviicka
22. led 2020

Máme starší fenku a buď ji dávám k sestře nebo kamarádovi, vím, že na obou místech se má perfektně. My ale stejně jezdíme max. na 4 dny. Jinak dokud byla mladší, tak jsme také vybírali dovolenou, aby mohla s námi. Teď už je znát, že je raději v klidu.
Pokud někdy náhodou nejsme celý den doma, tak ji pustí proběhnout po zahradě sousedi.

puhelin
22. led 2020

@elennka Vidim to stejne. Proto pejska nemame, chceme jezdit i tam, kam bychom se psem nemohli.
Taky vybirame dovolenou, abychom tam mohli vzit i deti. Neodevzdavame je na hlidani...

barulina
22. led 2020

Já mám osa, ale abych kvůli němu nejela na dovcou, nebo vybírala dovvu podle psa to ne. A to je to pes co může snad všechno, spí v posteli, prostě rozmazlenec. Buď hlidaj naší, nebo kamoska

gracinka7
22. led 2020

Buď můžeš vzít psa s sebou, nebo ho nechat u příbuzných a nebo v psím hotelu. A nebo fungují i hlídačky.

mourovatakocka
22. led 2020

Máma má chovnou stanici, takže dokud jsme měli psa, mířila vždycky do smečky. Jednou hlídali tchanovci, ale absolutně nerespektovali množství krmení, takže se nám vrátila tlustá a nemohla vylézt tři patra domů...
Jinak samozřejmě po Čechách jezdila s námi, ale fakt jsem nikdy nebrala psa k moři.

eviicka
22. led 2020

@mourovatakocka tak každý moře nepotřebuje, já bych k moři netahala ani sebe, natož chudáka psa 😀.
Ale rozumím, chce to vždycky vybrat nejschůdnější kompromis pro úplně všechny zúčastněné.

eviicka
22. led 2020

Jinak pro autorku, ještě mě napadá. Zvažte plemeno a hlavně velikost psa. Vychovaného gaučaka "udáte" vždycky snáz, než když si koupíte tele, co bude zvyklé pouze na zahradu.

amazonkajanik
22. led 2020

Psy máme dva a dovolená byla vždy po Čechách starým trampskym způsobem. Takže teď spíš čekáme, až malý odroste, abychom mohli zase začít 😁 sice už máme auto, ale stejně chci min 1x do roka klasiku vlak+ 70kg batoh+ x km v nohách + hledání vhodného místa k táboření (žádný kempy)+ stavba přístřeší (žádný stan,máme celty)

kessien
22. led 2020

Psí hotel,je tam dle všeho spokojený (miluje jiny psy) a vím, že je o něj dobře a profesionalne postarano

takyjedna
23. led 2020

Mam teda kocku, ale davam ji na hlídání k pribuznym na zahradu. Miluje to tam a nechce pak domu. Kdyby ji nechteli hlídat, mame nedaleko kocici hotel. Tchyne nam jednou do roka na 14 dni cpe na hlidani svyho nevychovanyho bastarda. Udelam to pro ni, ale vzdycky jsem z neho na prasky a myslim si pro sebe, ze kdyz musi mit psa, at si s nim sedi doma nebo si ho bere s sebou😡 Kdyz se odvazim navrhnout psi hotel, tak tam by prece chudáček pejsanek trpěl..

not_blond
23. led 2020

Záleží, jak jste aktivní rodina. Jestli vyrážíte jen jednou za rok v létě na dovolenou, tak to v nějakém ověřeném psím hotelu určitě zvládne. Jestli ale cestujete častěji, tak bych psa nepořizovala. Je to závazek na 15 let a ne každý pejsek je takový pohodář, že ho můžeš vzít kamkoli. My měli psy dva, ten první žil až do 18 let a celý život nesnášel jízdu autem, celou jí problil, takže jsme ho nevozili nikam, kam nebylo nezbytně nutné. A ten druhý byl sice zlatý, miloval lidi, ale nesnášel jiné psy a napadal je. Takže s ním tak jedině někam do pouště 🙂

kmarie81
23. led 2020

Když byl pes mladší tak jel s náma a teď s bolavýma kloubama a artrozou má nejradši klid a svůj pelíšek pod stolem, takže ho u nás doma hlídají mí rodiče. Má to i tu výhodu, že nakrmí i venkovńogaučáckýho kocoura. Vím, že je takhle spokojený - když odjíždíme tak sice po kufrech kouká, ale jakmile zjistí, že s ním děda zůstává na zahradě, tak ani nekvíkne a při návratu nás přivítá jako když se klasicky vracíme z práce... Je na něm vidět, že je mazlenej celou naší dovolenou a v klidu ve svým. Vůbec si nedovedu představit, že bysme ho nechali samotnýho v cizím prostředí, třeba v psím hotelu, třeba sebelepším- to by pro něho byl strašný stres. Předloni jsme s ním byly na poslední dovolený na Lipně a po 5 km procházce psa už nožičky bolely tak, že se manžel musel vrátit sám pro auto a já s ním čekala v parku. Monty celou dobu pofňukával po manželovi - asi se bál, že nás Alfa smečky opustil a my zůstali sami v cizím prostředí. Ale jak říkám - máme tu výhodu, že naši jsou ochotný týden byvakovat u nás 🙂 Tím ale rozhodně neodsuzuji lidi, kteří psí hotely využívají...

lolazz
23. led 2020

Buď ke kamarádům nebo k rodičům. Naštěstí se to vždy vyřešilo. Jsou ale i různé psi školky, hotely..

lenatko91
23. led 2020

My jsme dali buď ke tchánům nebo k paní na hlídání. A jednou jsme jeli na dovču i s hafanem 👍

wendyp
24. led 2020

Jezdím jen tam kam můžou. Jako nekdo kodo výcvik a práce se psy živý si neumím představit dat psa do psího hotelu jelikož vím jak to často chodí... Takže za poslední 3 roky sem bez fen byla 4 noci kvůli závodům s jinou fenou kdr bych další dve svoje co nezavodily nedala a pak kvůli hospitalizaci a to nekdo hlídal u nás doma. Pes je holt závazek a omezení 😊 Bohužel moje zkušenost je taková ze nikdo by nedodržoval režim, krmení a zacházení a to si pes nezaslouží kvuli me dovolené. Ale tak to mám ja 😊

nazka
24. led 2020

Jezdí všude s námi. Výjimkou jsou dovolené u moře, kdy hlídají rodiče amyna oplátku jim. Výhoda je, že máme stejnou zahradu, tak to u nás není žádné drama. Ale jinam bych ho nedala.

dendasubaristka
24. led 2020

No pokud jste rozhodnutí,tak zkuste zjistit jestli máte někoho kdo by hlídal. My máme 2 psy a máme pár lidí kdo nám hlída,ale někdo to tak nemá a pak má problém. Jsou i psí školky hotely atd. Ale do toho bych šla fakt v krajní nouzi. Prostě pes je holt už starost a závazek 🙂 plus venčení pravidelně 3x denně. To vše si rozmyslete 🙂

lucie_j
24. led 2020

Jezdíme jen po ČR, takže ubytování se psem by problém nebyl. Nicméně nelze s ním jít na koupaliště, do muzea či do zámku. Hlídání nemáme ( slíbené hlídání bych brala s rezervou, ono je pohlídat jednou a hlídat 2x ročně 15 let - vlastní zkušenost v rodině). Do psího hotelu bych ho nedala. Takže jsme bohužel bez pejska.

shakira007
24. led 2020

Do psích hotelů

wendyp
24. led 2020

Ještě bych dodala že i dost záleží jaké máte s pejskem plány. Ja tim ze se psy cvičím, sportuji a chodím na cvicaky mam spoustu známých kolem psů i mimo rodinu. Ja sama svým klientům a přátelům od psu často psiska hlídám. Pokud vyberete vhodnou chovatelskou stanici jsou o chovatele co hlídání svých odchovů umožňují apod. 😊 Je ale potreba myslet na to ze zásadní pro to aby vam nekdo osa pohlídal je opravdu důsledná výchova jinak vam nekdo pohlídá jednou a konec 😊 cesty ale jsou

zuzineckah
24. led 2020

do hotelu😉

evee24
24. led 2020

Jezdila s nama. Nedala bych psa nikomu cizímu. Pokud se letělo k moři tak jeden musel zůstat doma nebo k rodine.

texetka
27. led 2020

Máme psy a jezdí s náma. Nikam je nedáváme. Nevěřím, že by se o ně někdo cizí postaral jako my. Navíc to není plemeno, které je kamarád se všemi jinými psy . Takže ee. Max pohlídá moje máma u nás doma - máme barák se zahradou - na max víkend. Ale na dovolené jezdíme celá rodina.

texetka
27. led 2020

@amazonkajanik my jezdíme na vandry i s dcerou. Poprvé byla pod širákem v 10 měsících, pod stanem v 6 měsících. Ted čekáme druhou a máme naplánovaný vandr hned po šestinedělí 🙂 Dá se to líp s miminem než s odrostlým dítětem.

texetka
27. led 2020

@eviicka my jezdíme i k moři se psem . Jen musíme vybrat zemi, kam naše plemeno může 😀