Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
Jedno okno není ve zdi, ale v dopravním prostředku, z druhé okna vyléza extrémně starý dědula, budha je nějaké jeho jméno, ale nebere mi to, píšu to asi špatně, chobotnice není chobotnice, ale příšera z moře, zelené příšerky jsou rozlobené hrozinky🙂 a dívky v obraze jsou nevelké dospělé dívky.
@oldminy Tak mě chybí 3 ale z obrázku vím, jen ten úsměv a pak možná ten modrý předmět u brouků, co nevím, co to je. Zelená chaloupka je zelená chaloupka a bydlí v ní dívka, která má nějaké jméno. Usměv nevím. Bohyně je obyvatelka evropského města, člověk v pyžamu jsem teď vyřešila, je kluk jinak v určitém oblečení. váhy patří k tomu praseti (zvířata se chovají jako lidé). Co myslíš dvojky ve vodě? Kde to tam je?
@hojda - u úsměvu jde o to, co je uvnitř... to ...barevné
@hojda - a u budhy je chyba..je to jeho jméno, bez předposledního písmenka..
Máte některá ten bonus? 🙂
@hancazivocich už mam napsanych asi deset jmen a stale nic..

Já mám 57, ale zbytek nějak nemůžu doluštit. Co je ten natahovací ptáček s klíčkem? Prosím o nepřímou nápovědu, pokud to půjde🙂