icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

hojda
8. bře 2016

Já mám 57, ale zbytek nějak nemůžu doluštit. Co je ten natahovací ptáček s klíčkem? Prosím o nepřímou nápovědu, pokud to půjde🙂

hojda
8. bře 2016

@bbibianca Tank a želva nepatrží k sobě, ževla patřík ostrovům a tank k té holubici.

oldminy
8. bře 2016

@hojda jsi dobrá! Poradim ptačka: kronika ptáčka na kĺíćek...

oldminy
8. bře 2016

@bbibianca vojna a mír, galapagy

oldminy
8. bře 2016

@hojda napiš co ti asi chybía pokusí se poradit

oldminy
8. bře 2016

@alevela napišco maš

hojda
8. bře 2016

@oldminy Díky pak ten Budha.

hojda
8. bře 2016

@oldminy Taky ten úsměv dole, prosím zase nepřímé nápovědy 🙂 . díky

hojda
8. bře 2016

@oldminy Chlapík v pyžanu nebo vězeň, nevím co to je.

hojda
8. bře 2016

@oldminy Ta zeď je taky kniha, nebo to patří k tomu stolu v zahradě? Mám problem dohledat, co mi dál ještě chybí.

hojda
8. bře 2016

@oldminy Pak ta věc vedle těch dvou brouků, to k něčemu patří nebo je to společné k něčemu? Navím ani, co to je.

oldminy
8. bře 2016

@hojda stul v zahradě je"zahradni slavnost"a zeď je "zeď". Me chybi . Majak, okno ve zdi, praseci hlava, budha, okno ve zdi,chobotnice, zelene přišerky, dívky v obraze....poraď

hojda
8. bře 2016

Jedno okno není ve zdi, ale v dopravním prostředku, z druhé okna vyléza extrémně starý dědula, budha je nějaké jeho jméno, ale nebere mi to, píšu to asi špatně, chobotnice není chobotnice, ale příšera z moře, zelené příšerky jsou rozlobené hrozinky🙂 a dívky v obraze jsou nevelké dospělé dívky.

oldminy
8. bře 2016

@hojda taky zelena chaloupka, usmev , bohyne, dvojky ve vode, vahy, clovek v pruhovanem....

oldminy
8. bře 2016

@hojda tva napoveda mi nenapovedela vubec nic.. bohuzel. Nemuzes konkretneji

hojda
8. bře 2016

@oldminy Tak mě chybí 3 ale z obrázku vím, jen ten úsměv a pak možná ten modrý předmět u brouků, co nevím, co to je. Zelená chaloupka je zelená chaloupka a bydlí v ní dívka, která má nějaké jméno. Usměv nevím. Bohyně je obyvatelka evropského města, člověk v pyžamu jsem teď vyřešila, je kluk jinak v určitém oblečení. váhy patří k tomu praseti (zvířata se chovají jako lidé). Co myslíš dvojky ve vodě? Kde to tam je?

hojda
8. bře 2016

@oldminy Dvojky už vidím, ale nevím co to je.

hojda
8. bře 2016

@oldminy Chceš přímo ty názvy? To už není taková zábava, ne?

oldminy
8. bře 2016

@hojda kdyz budes od te lasky, tak cele nazvy- me to letos prijde nejake hloupě šifrovane

hojda
8. bře 2016

@oldminy Tak jak chceš: Anna ze zelené chaloupky, Římanka, Chlapec v pyžamu, Farma zvířat. Hrozny hněvu , Malé ženy, K majáku, Stoletý stařík, který vylez z okna a zmizel, Kraken.

oldminy
8. bře 2016

@hojda moc dekuji.tak me jeste chybi:usmev,mesic v pravem rohu, slunce za kopci , kolt a opratka,cert v knize,andel a cert,budha,dvojky v kanale, dryzebni kladivko, strom za budhou, predmet u svabu.. uz zadavam ruzne kraviny a stale nic 😈 asi mi zacina hrabat😨

bbibianca
9. bře 2016

@oldminy jů, jsi moc hodná

hancazivocich
9. bře 2016

@hojda - u úsměvu jde o to, co je uvnitř... to ...barevné

hancazivocich
9. bře 2016

@hojda - a u budhy je chyba..je to jeho jméno, bez předposledního písmenka..

pt1981
9. bře 2016

@hojda ahoj, prosim te, mne to nechce vzit Chlapec v pyzamu a Anna ze zelene chaloupky, nevis proc?

oldminy
9. bře 2016

@pt1981 ze zeleneho domu😊

pajoson
9. bře 2016

Máte některá ten bonus? 🙂

oldminy
9. bře 2016

@pt1981 v pruhovanem pyzamu

oldminy
9. bře 2016

@hancazivocich už mam napsanych asi deset jmen a stale nic..

pt1981
9. bře 2016

@oldminy to sou nervy 🙂

Strana