Máte 3 a více dětí, první po 30?
Ahoj, potřebuju se nějak uklidnit, nebo spíš povzbudit. Už je to pár týdnů, co jsme se rozešli s přítelem, se kterým jsme plánovali rodinu. Byli jsme spolu přes 5 let a já se těšila, že se brzy začnem snažit o první mimčo. Vždycky jsem chtěla mít velkou rodinu (3-5 dětí), takže jsem první chtěla max ve 28. No osud chtěl jinak a teď jaksi není s kým. No a jelikož je mi jasný, že můžu být single klidně další rok, dva, pak taky nějakou dobu trvá než se s protějškem pořádně poznáte, a pak teprv může přijít na řadu nějaké plánování rodiny, tak nějak pociťuju, že mi ujíždí vlak. Něco jinýho by asi bylo, kdybych chtěla jedno nebo dvě děti, ale mým snem vždycky byla velká rodina, děti miluju a sama mám několik sourozenců. Tak jsem tu chtěla položit dotaz, třeba mě to uklidní. Je tu některá z vás, co má tři a více dětí, a první měla třeba až kolem 30ti let?
@alexinka031 34, 36, 39 ;) to dáš ☝️👍
@alexinka031 máš čas, já mám teda jen dvě, ale první jsem rodila ve 32, další ve 34 a kdyby manžel chtěl, tak bych si pořídila i třetí. Můj věkový strop je 38. Každopádně když ode mě ve 28 odešel první manžel (má první láska), taky jsme měla pocit jakože sakra co budu dělat, vždyť já už chtěla rodinu. Chtělo to čas, nejdřív se vyléčit a pak teprve začít řešit nový vztah. Nesnaž se to teď uspíšit jen proto, že máš plán mít tři až pět dětí. Dej si čas si to odtruchlit, nechtěj mít dítě s prvním, který se namane jen proto, že už je to skoro 30. Jako v finále já ve 31 našla chlapa a do půl roku jsem na první pokus plánovaně otehotnela, ale prostě jsem už byla připravená a věděla jsem, že s tímhle chlapem si to dítě umím představit. Máš čas!
29, 31, teď čekám třetí v 35, později už bych nechtěla, ale někdo se na to cítí klidně před 40 🙂
@alexinka031 30,32 a 34. A poslední dost neplánovaně. Klidně bych si střihla 4. Ale na to už nemám chlapa,ten můj nechce 🤣
První dítě v 29 ( předtím jsem měla vztah 10 let, rozešli jsme se , pak jsem byla cca třičtvrtě roku sama, no a potom tehdy s přítelem jsem neplánovaně otěhotněla po deseti měsících)... jinak děti už máme celkem 4 a letos rok od svatby ( poslední porod byl v 35 ... ale trošku koketujeme s myšlenkou ještě jednoho).
První jsem rodila ve 32, druhé ve 34 a třetí v 36 letech. Máš čas 🙂
Mam jen 2 deti, ale prvni jdem rodila chvili pred 31.narozeninami, druhe ve 34. Na treti si kvuli komplikovanym tehotenstvim a komplikacim po porodu nejspise netroufneme, ale logisticky by to proveditelne v pohode bylo 🙂
Necelých 31, pak ve 33 a 36 🙂 Klid 🙂
@alexinka031 píši SZ.
Taky 3 děti a první v 31.
@alexinka031 Ono se to moc plánovat nedá, ale pozdě není nikdy. Nám to s prvním trvalo rok, bylo mi čerstvých 30. Druhé a třetí těhotenství bohužel nedopadlo, takže druhé miminko ve skoro 35. Klidně bych brala ještě jedno, do 40 si to umím představit, to mi bude za dva roky, ale manžel už se na to necítí. Držím palce!
V pohodě se to dá. 🙂 Já mám teda jen dvě děti: první dva měsíce před 34 narozeninama a druhý 14 dní po 35 narozeninach. 🙂 Taky mi zkrachoval dlouholetý vztah a manželství. Já už teda další nechci, já chtěla původně jen jedno, ale z hlediska fyzicky nebo tak si dovedu představit klidně za dva roky ještě jedno. 🙂 Některý baby jsou strhaný v 25 a některý fit ve 40. Záleží na povaze, životním stylu, myšlení....Já se na 35 třeba fakt necítím. 😀
Znám docela dost žen, které začaly po 30ce a dopracovaly se k velké rodině, dokonce znám i s prvním po 35. s postupně 3mi dětmi. Ale tohle se naplánovat nedá, ani jestli to půjde, jak rychle a kolikrát (navíc roli může hrát i kojení), pak ještě shoda a podpora od partnera... Snad se ta přání naplní a je hezké, že i když máš víc sourozenců, přeješ si velkou rodinu, mí puberťáci vyhlašují, že jsme fakt šáhlí a chtějí max 1, nanejvíš 2 děti..ale alespoň zatím nevypadá, že bychom je odradili úplně 😄 Jinak já měla to štěstí a do 30ti měla 3 děti, pak jedno mezi 30ti-40ti a jedno ještě po 40, všechny se stejným mužským (i když naladit ho na 3. nebylo lehké, ale pak už to šlo 😉)
Ahoj, máme čtyři děti. První v mých 32, poslední ve 40. Mezitím několik samovolných potratů. Všechny dětičky zdravé, zlobivé a s jedním tatínkem, kterého jsem potkala ve 30 letech.
Moc všem děkuji za uklidnění 🙏🏻
Také jsem měla do třiceti mnohaletý vztah, pak než jsem potkala manžela a než se nám zadařilo... Přesto první 36, druhé 40, a klidně by to třetí proveditelné bylo (4. teda už nevím nevím, ale ty máš pro ti nám ještě mnoho času 🙂).
Svého muže jsem potkala krátce před 31. narozeninami. Ty 32. jsem slavila, když už jsme spolu bydleli ve Švýcarsku. Děti se narodily, když mi bylo 33, 35 a 38. Neříkám, že takovýhle model považuju za ideální nějak obecně, ale jsem strašně šťastná, že jsem nepodlehla nátlaku okolí a biologických hodin a počkala si až na svého muže a měla děti až s ním.
Znám hodně holek, které když potkaly toho pravého, měly děti hodně rychle po zacatku a klape jim to. Navíc 30 na první dítě není opravdu žádný věk. Preju hodně stesti🍀
@alexinka031 V pohodě 32, 35 a krátce 39.
Chápu jak se cítíš mě je 33 let taky jsem bez partnera a ještě bez vejcovodu takže ti přeji hodně sil a hodně štěstí ať nejsi na tom stejně jako já a budeš mít co si přeješ
@alexinka031 Hele, deti (at jejich kolikoliv) je dulezite mit s tim spravnym muzem. Projed si to tady, kolik zen taky pise naprosto neuveritelne storky o tom, jak se chovaji jejich "muzi" (napsala bych k*eteni, ale jsem slusna holka) - ted tady byla diskuse, ze ona je tehotna a on vyzaduje sex, pac mu kamaradi v hospode rekli, ze tot ak musi byt.... Ja nestiham nekdy ani zirat. Takze - neresila bych vek, resila bych, aby to bylo s tim pravym. Jasne, zmylit se muze kazda, ja sama jsem rozvedena a diky za to. Sveho skveleho muze (to neni ironie ani nadsazka, ale cisty popis) jsem potkala ve 33 letech, je mi ted 41, mame 2 krasne zdrave deti (vic ne, protoze ani jeden nemame tu potrebu), kdybychom chteli vic, klidne dame treti v mych 40ti. Jde o to mit lasku, stabilitu, zazemi. Neni dulezite jestli je ti 28 nebo 34. Drzim palce.

@alexinka031 Mám 3 děti. První v 29. Poslední v 36.