Máte rádi hry Divadla Járy Cimrmana? Oblíbené hry a herci
Máte rádi hry DJC? Která je vaše nejoblíbenější, kterého herce máte rádi?
Můj nejoblíbenější je Záskok a ráda mám všechny, hlavně tu původní sestavu. Nejvíc asi Svěráka, Smoljaka a Čepelku, ale i Kašpara, Vondrušku...
ale jinak jsem byla osobně na všech v divadle, na některých i víckrát a i ty, co mě třeba na dvd až tolik nebaví se mi v divadle líbily
Manžel to miluje, stokrát jsem slyšela všechny inscenace na nahrávkách, ale absolutně mě to nebere.
Řekněte mi, že se tady najde nějaký další exot jako já, kterému to nepřijde tak vtipné a úžasné jako zbytku světa. 😃😃😃
@michaela666 že ty sedíš vlevo? Můj muž taky.
@tahejhula Já u toho většinou usnu. 😃 Ale tuším, že to bude asi nějaká hláška.
@tahejhula znala jsem většinu her zpaměti dřív, než jsem měla vůbec šanci ty fóry chápat :D
Nej hru těžko vybrat, ale s kamarádkou jsme na táborových pochodech v nějakých nácti bavily osazenstvo recitací kompletního Záskoku a taky jsme dvojhlasně zpívaly Spi, Havlíčku.
Živě jsem je viděla jen jednou a muselo mi být tak maximálně osm. :D Lijavec to byl.
A některé hlášky prostě jsou součástí našeho rodinného žargonu... Na zvonek se ozve 'Koho to sem čerti nesou?' a z jiné místnosti se ozve 'až na věky, Mikovče...'
Jo a ještě prakticky na cokoli se dá odpovědět 'Co s tím budeš dělat, Vavrochu?' a tak... :D no prostě žádnou hru už jsme aspoň pět let nikdo neviděl, ale žije to s námi.
@michaela666 Můj manžel to má taky rád, já vůbec. 😄 takže ti rozumím 😄
Saprment, snad nechceš říct, že v této pustině žije s tebou něžné pohlaví?? Nejen pohlaví! 😀
Me to vubec nebere 😂
Nejoblíbenější je Akt, a nejmíň oblíbená Afrika. 🙂 Jinak jsem viděla několikrát všechny v divadle, ale už je to nejakej ten pátek no.
@95newmommy2020 a už kvůli tobě někdy vyklízeli tělocvičnu? 😁
@michaela666 I já se přidávám na druhou stranu. Já nejen že mi to nepřijde vtipné, ale vyloženě trapné. Ještě že jsme všichni jiní a máme možnost volby 😃
Nejvíc miluju ty dvě salvy smíchu, vždycky hned po vtípku první a pak druhá, když to lidem dojde 🙂
Já se k Cimrmanum dostala až na výšce a od té doby je miluju 😀. Jednu dobu jsem bez pusteneho Cimrmana neusnula - měla jsem to jak večerníček před spaním 😅.
Ale když jsem byla na Gymplu, tak jsem je neznala a neměla jsem vůbec chuť se na ně dívat. Jenže pak přišel poslední ročník a my měli vybírat heslo na stužku a měli jsme ve třídě nekolik milovníků Cimrmana a ti nás postupně ukecali na heslo "copak maturita, ale jmelí!" 🤣 Musím přiznat, že tenkrát mě to děsně štvalo, že jsme měli na stužce takovou blbinu, ale dneska mě to baví 😀.
Já asi nejčastěji používám "kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat!"
Nejraději mám Dobytí severního pólu. Jdu na sever, jdu na jih 😀 .
Mám je ráda odmalička, mamka - učitelka češtiny si je doma dost pouštěla. Nejoblíbenější je Záskok a pan Zdeněk Svěrák 👍🏻 Afriku jsem viděla naživo a taky byla dost dobrá, naživo to má ještě větší kouzlo. Ale té lípy se nevzdám! Mňmňmňmň

@tahejhula hned jsem věděla, že to bude tvoje téma🙂
K Cimrmanům jsem se proposlouchala až ve vyšším věku s manželem. Audio hry máme komplet. Každá má něco do sebe... Ale pamatuji na střední, jak kluci šíleli z nové hry "Princ Jasoň a Krasoň" ani nevím jak se vlastně jmenuje. Já to tenkrát vůbec nechápala, co na tom mají. A je fakt, že zrovna tuto moc v oblibě nemám ani teď.