icon

Máte rádi hry Divadla Járy Cimrmana? Oblíbené hry a herci

tahejhula
10. srp 2022

Máte rádi hry DJC? Která je vaše nejoblíbenější, kterého herce máte rádi?

Strana
z2
konidana
10. srp 2022

@tahejhula hned jsem věděla, že to bude tvoje téma🙂
K Cimrmanům jsem se proposlouchala až ve vyšším věku s manželem. Audio hry máme komplet. Každá má něco do sebe... Ale pamatuji na střední, jak kluci šíleli z nové hry "Princ Jasoň a Krasoň" ani nevím jak se vlastně jmenuje. Já to tenkrát vůbec nechápala, co na tom mají. A je fakt, že zrovna tuto moc v oblibě nemám ani teď.

verciiik
10. srp 2022

Můj nejoblíbenější je Záskok a ráda mám všechny, hlavně tu původní sestavu. Nejvíc asi Svěráka, Smoljaka a Čepelku, ale i Kašpara, Vondrušku...

verciiik
10. srp 2022

ale jinak jsem byla osobně na všech v divadle, na některých i víckrát a i ty, co mě třeba na dvd až tolik nebaví se mi v divadle líbily

tahejhula
autor
10. srp 2022

@konidana to je Jasoň a Drsoň, Dlouhý, Široký a Krátkozraký...

tahejhula
autor
10. srp 2022

@verciiik Čepelka jako Žílová nebo babička Boženy Němcové! 😆

verciiik
10. srp 2022

@tahejhula šla pro šafrán a trochu toho zázvoru... pro šafrán! děvka! 😀

michaela666
10. srp 2022

Manžel to miluje, stokrát jsem slyšela všechny inscenace na nahrávkách, ale absolutně mě to nebere.
Řekněte mi, že se tady najde nějaký další exot jako já, kterému to nepřijde tak vtipné a úžasné jako zbytku světa. 😃😃😃

tahejhula
autor
10. srp 2022

@verciiik Dešťovka!

tahejhula
autor
10. srp 2022

@michaela666 že ty sedíš vlevo? Můj muž taky.

verciiik
10. srp 2022

@tahejhula mého to taky nebere. Jednomu mému kamarádovi to taky přišlo blbý a pak jsem přišla na to, že to poslouchal jen na půl ucha a tak mu většina těch vtipů, co na něco navazují, úplně unikalo 😀

michaela666
10. srp 2022

@tahejhula Já u toho většinou usnu. 😃 Ale tuším, že to bude asi nějaká hláška.

inssomnia
10. srp 2022

@tahejhula znala jsem většinu her zpaměti dřív, než jsem měla vůbec šanci ty fóry chápat :D
Nej hru těžko vybrat, ale s kamarádkou jsme na táborových pochodech v nějakých nácti bavily osazenstvo recitací kompletního Záskoku a taky jsme dvojhlasně zpívaly Spi, Havlíčku.
Živě jsem je viděla jen jednou a muselo mi být tak maximálně osm. :D Lijavec to byl.
A některé hlášky prostě jsou součástí našeho rodinného žargonu... Na zvonek se ozve 'Koho to sem čerti nesou?' a z jiné místnosti se ozve 'až na věky, Mikovče...'

eiliko
10. srp 2022

@tahejhula Mám moc ráda, ač nejsem žádný odborník 😆 ale často si doma notuju píseň proti trudnomyslnosti 😆😆😆 tam kde hynou sobi, Čech se přizpůsobí 👍😉

verciiik
10. srp 2022

@inssomnia my jsme jednou na táboře měli etapu, kde s každým týmem šel dospělák, ale nesměl s nimi mluvit ani odpovídat na otázky ke hře, takže všichni odpovídali pouze citacemi z cimrmana.. jako dítěti mi to fakt zamotalo hlavu, proč ze všeho nejhorší jsou trpaslíci 😂

inssomnia
10. srp 2022

@verciiik booožíííí!
A co s nima pak děláte? Když je takhle chytáte?

inssomnia
10. srp 2022

Jo a ještě prakticky na cokoli se dá odpovědět 'Co s tím budeš dělat, Vavrochu?' a tak... :D no prostě žádnou hru už jsme aspoň pět let nikdo neviděl, ale žije to s námi.

tahejhula
autor
10. srp 2022

@inssomnia Štětináč! 😁

tahejhula
autor
10. srp 2022

@eiliko netřeba býti odborníkem, hlavně že je legrace.

jola777
10. srp 2022

@michaela666 Můj manžel to má taky rád, já vůbec. 😄 takže ti rozumím 😄

verciiik
10. srp 2022

Saprment, snad nechceš říct, že v této pustině žije s tebou něžné pohlaví?? Nejen pohlaví! 😀

tahejhula
autor
10. srp 2022

@verciiik což mi zase navazuje na geometrické obrazce.

makovice88
10. srp 2022

Me to vubec nebere 😂

95newmommy2020
10. srp 2022

Nejoblíbenější je Akt, a nejmíň oblíbená Afrika. 🙂 Jinak jsem viděla několikrát všechny v divadle, ale už je to nejakej ten pátek no.

tahejhula
autor
10. srp 2022

@95newmommy2020 a už kvůli tobě někdy vyklízeli tělocvičnu? 😁

kelerub
10. srp 2022

@michaela666 I já se přidávám na druhou stranu. Já nejen že mi to nepřijde vtipné, ale vyloženě trapné. Ještě že jsme všichni jiní a máme možnost volby 😃

rebe
10. srp 2022

Nejvíc miluju ty dvě salvy smíchu, vždycky hned po vtípku první a pak druhá, když to lidem dojde 🙂

yenefer1
10. srp 2022

Já se k Cimrmanum dostala až na výšce a od té doby je miluju 😀. Jednu dobu jsem bez pusteneho Cimrmana neusnula - měla jsem to jak večerníček před spaním 😅.
Ale když jsem byla na Gymplu, tak jsem je neznala a neměla jsem vůbec chuť se na ně dívat. Jenže pak přišel poslední ročník a my měli vybírat heslo na stužku a měli jsme ve třídě nekolik milovníků Cimrmana a ti nás postupně ukecali na heslo "copak maturita, ale jmelí!" 🤣 Musím přiznat, že tenkrát mě to děsně štvalo, že jsme měli na stužce takovou blbinu, ale dneska mě to baví 😀.

la_amanita
10. srp 2022

Já asi nejčastěji používám "kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat!"

kakamila12
10. srp 2022

Nejraději mám Dobytí severního pólu. Jdu na sever, jdu na jih 😀 .

honatko092
10. srp 2022

Mám je ráda odmalička, mamka - učitelka češtiny si je doma dost pouštěla. Nejoblíbenější je Záskok a pan Zdeněk Svěrák 👍🏻 Afriku jsem viděla naživo a taky byla dost dobrá, naživo to má ještě větší kouzlo. Ale té lípy se nevzdám! Mňmňmňmň

Strana
z2