icon

Myčka. Kdo ji nemá?

samettka
2. zář 2019

ahoj ženy, znáte někoho ve věku cca 25 - 45 let, kdo má rodinu a nemá myčku nádobí? 🙂 Zajímalo by mě, jestli je v dnešní době myčka takový běžný standart nebo ji nemá víc lidí než jen my😀 díky!

Strana
z6
bublisa
2. zář 2019

taky nemáme

leymea
2. zář 2019

Je mi 26 let. Mycku nemame 😀 ale pristi rok planujeme novou kuchyn a tam mycku poridime. Uz ted se na ni tesim 😀 myti nadobi opravdu nesnasim 😀

blondynka400
2. zář 2019

Jsme 2+2, bez myčky si to neumím představit už hodně dlouho. A i kdybych neměla děti, viděla bych to stejně. I v sebemenší kuchyni se v dnešní době dá myčka instalovat a jak už tu bylo napsáno, díky uspořené době se investice hodně brzy vrátí. A myčka nejsou jenom finanční výhody 🙂

esterka610
2. zář 2019

Mycku mam uz 13 let a opravdu si to bez ni neumim predstavit. 2+2 45 let.

mimi1004
2. zář 2019

Nám myčka odešla do věčných lovišť v pátek. Novou nám přivezou ve středu a už se na ni těšíme. Jsme 2+1+kočka a ta úspora času je k nezaplacení 😊

luciklim
2. zář 2019

@samettka my jsme do ted nemeli, porad jsem rikala, ze mycka nesmi do baraku, ze si to nejlip umyju v ruce 🙂 ted jsme delali komplet novou kuchyn a mycku jsme poridili a uz bych ji nedala! Tolik casu usetreneho, krasa! Nadelame hodne nadobi, bereme si stale ciste, nepouzivame talirek byt jen od chleba znovu, takze ta hora nadobi byla porad :o

vitezove
2. zář 2019

@samettka Myslím, že dobrovolně ji nemají jen důchodci a lidi v nájmu, kterým se tam nevejde

zelenaesmolda
2. zář 2019

@vitezove
tak tem,co se tam nevejde ji nemaji nedobrovolne ne? :D

zlatik1
3. zář 2019

U nás taky neni

153lenka
3. zář 2019

My taky nemáme a v dohledné budoucnosti neplánujeme (31 let, 4 v domácnosti). Měla jsem možnost chvíli bydlet v bytě s myčkou a nějak mě to nenadchlo. Ty nejhorší připálené pekáče a hrnce jsem stejně myla ručně a věčně jsem bojovala s tím, že nebylo nádobí. Ale asi jsem divná. My nemáme ani mikrovlnku, bez televize jsme byli asi rok a sušičku taky nemáme (ale tu bych chtěla).

zelenaesmolda
3. zář 2019

@153lenka
mikrovlnku taky nemame a vubec mi nechybi.
ty pripalene pekace jsem vzdycky dala odmocit,oplachla od nejhorsiho a pak dala do mycky.

klea81
3. zář 2019

@153lenka hrnce umyju v myčce bez problémů i na 50 st.

hadrbka
3. zář 2019

Dobrý den, je mi 43 let a manželovi 44 máme 3 kluky a sice myčku nemám, ale chtěla bych ji ušetří čas a můžu se věnovat něčemu jinému, je to stejné jako s pračkou taky už si doma nebude nikdo prát v klasické pračce

guinea
3. zář 2019

Myčku mám už asi 20 let (v každém bytě kde jsem bydlela byla, a nebo jsem jí dodatečně pořizovala), moji partneři vždy frflali, jaká je to hloupost a zbytečnost, a jak pak byli rádi! Stejně se sušičkou, tu jsem si prosadila před 12 lety a je to pro mě naprostá nezbytnost.

radullah
3. zář 2019

Ahoj, mě je 32, manžel, já a dcerka a v prosinci přibude ještě jeden pišišvor. Bydlíme v nájmu, kde žil nějaký starší dědula a ten si uspořádal kuchyň tak, že se sem myčka prostě nevejde, byl sám, tak neměl potřebu. No každopádně já v tom vidím velkou nevýhodu, být tu na ní místo už dávno jí kupujeme. Už takhle se kolikrát kupí nádobí ve dřezu a děsím se, jak to bude vypadat až se narodí druhátko. Navíc musím mýt jen v rukavicích, protože se mi ze saponátů rozlézá na rukách ekzém a kolikrát na takový to rychlý odmytí dvou talířů a tří hrnečků nasazovat rukavice je dost otrava. Takže za mě - myčku nemáme, ale chtěli bychom 😃

evilin
3. zář 2019

No my bydlime zatim taky bohuzel v najmu ve starsim byte. Vubec to tu neni na mycku uzpusobene. Dlouho jsme to resili, nakonec ji mame celkem divne postavenou, ale nevadi nam to. Bez ni si to nedovedem predstavit. Stejne se budem brzy stehovat.

pratensis
3. zář 2019

@konidana Já sklenice ani ne, ty mám umyté předem, postupně, jak jejich obsah spotřebováváme. Skladuju dokonale vysušené a zavíčkované na čistém místě. Jen je před zavařováním vypálím 30 min v troubě na 180°C a vyvařím víčka. Ale těch mís od mixované ovoce či zeleniny, hrnců od vařených směsí (marmeláda, kečup, chutney, různé zavařované omáčky a zeleninové směsi, sirupy...), stěrek, naběraček, pasírovací sítko s komponenty, nádoba a nože ze sekáčku na zeleninu, komponenty z mlýnku, cedníky, struhadla... Je to pořád dokola, protože toho vyrábím opravdu hodně. A jsou to věci, které by ručně bylo potřeba nejdřív pořádně odmočit a pak vzít kartáčkem, hlavně ty členité. Pak teprve opláchnout... Čili myčka je pro mě obrovská úspora jak vody, tak času. Samozřejmě by to šlo i bez ní, ale navařila a namrazila bych si toho na zimu výrazně méně. I s ní chvílemi padám na nos, ale zase jsme téměř samozásobitelé (až na čerstvou zeleninu v zimě pro přímou spotřebu).

normalnimatka
3. zář 2019

my nemáme, ale jen protože není místo. kdybych mohla, tak ji určitě mám. jako jo, žít se s tím dá, ale když vaříš pro čtyřčlennou rodinu kupř., je toho nádobí fakt hodně...sušička mi přijde o dost zbytečnější. tu bych nechtěla, ani kdybych ji mít mohla🙂 to samý mikrovlnka. ale myčka už prostě je takovej standard, no...

ninive211
3. zář 2019

@normalnimatka Já si to zas nedokážu představit bez mikrovlnky, používám ji denně, na ohřívání mlíka, oběda, studenýho kafe...měli ji už naši někdy od roku 1994, a tak jsem na ni od dětství zvyklá. A co se sušičky týče, taky mi to přijde relativně zbytečný, dá se to v poho zvládnout i bez ní, ale...přijde mi, že je furt všude prádlo, sušák v podstatě neschovávám, protože jednu pračku z něj sundám, druhou pověsím...každopádně pokud bych měla třeba látkovat, tak bez sušičky ani náhodou (jeden z důvodů - ne jediný - proč jsem nikdy nelátkovala a ani to nezkusila)

konidana
3. zář 2019

@pratensis tak zrovna mlýnek na maso i na mák máme staré dobré hliníkové po babičce, nevím zda by to myčky šlo, aby se nezničily. A napečené pekáče a 5L+ hrnce se tam asi taky moc nevejdou. Mísy, talíře, skleničky, hrnky, příbory - to se vše jednoduše opláchne a hotovo. Nedokážu posoudit dokud myčku mít nebudu (asi nikdy), prostě si vystačíme bez ní...

konidana
3. zář 2019

@radullah tak myj bez saponátů . Na běžné nádobí po stolování stačí horká voda 😉

normalnimatka
3. zář 2019

@ninive211 tak je to o zvyku🙂 já dokonce bez sušičky i látkuju a zdá se mi to ok🙂 jojo, je fakt, že to prádlo je v sušičce schovaný. něco podobnýho je s myčkou obr výhoda...není bordel v kuchyni, protože se to naskládá do myčky. takže i když je neumytý, tak nezabírá místo. na to se kurňa jednou moooc těšim:D

normalnimatka
3. zář 2019

@radullah co jar doporučenej skupinou svět non toxic?

blondynka400
3. zář 2019

@konidana tyhle staré "věci" do myčky určitě ne, stejně jako třeba ne kvalitní ostré nože. Myčka je fakt super věc, jen člověk musí mít kvalitní 🙂

@normalnimatka za mne je sušička taky zbytečná. A to jsem jí měla, takže můžu posoudit. Velkou část oblečení tam stejně dát nemůžeš... Navíc mne vadí to, že to musíš vyndat relativně rychle po ukončení cyklu, jinak je to zmačkané, i když se tam zapne ten cyklus aby se to nezmačkalo. To na terase na sušáku to můžu nechat klidně 2 dny a nic se neděje 😀 Ale bydlet v bytě, možná to taky vidím jinak....

radullah
3. zář 2019

@konidana
@normalnimatka

holky mám vesměs non toxic domácnost, vadí mi totiž úplně všechno. Většinu nádobí právě myju jen horkou vodou, ale mastné nebo víc zašpiněné se musí vzít něčím účinějším. Mě vadí i ta horká voda, je to až k smíchu. Prostě pomohly jen rukavice...a nebo když to umyje někdo za mě :D

konidana
3. zář 2019

@blondynka400 tak sušičku bych nechtěla přesně z toho důvodu co uvádíš... vyprané mi vydrží v pračce klidně půl dne, výjimenčně i celý den a na šňůře to může viset také klidně týden dokud to nesundám...

kuliseks
3. zář 2019

@karol1996 ale ta spotreba vody pri myti v ruce uff uff 🙂

konidana
3. zář 2019

@kuliseks když se nemyje pod tekoucí vodou stačí jednou denně dva škopky... 5- 10 l

martiniquest
3. zář 2019

Mycku jsem do svych 26 let nemela. Koupila jsem ji az do sveho bytu, kde jsem si nechala delat kuchyn na miru. Nepovazuji to za nezbytnost, ale velmi mi ulehcuje peci o domacnost. Prijde mi obdobne dulezita jako vysavac - ten taky nahradite smetakem, ale s vysavacem je to lepsi.

zelenaesmolda
3. zář 2019

@konidana
a to ti to pradlo nezatuchne kdyz ho nechas mokre v pracce tak dlouho?

Strana
z6