Názor na sdílení fotek dětí na FB, insta., sem. apod. Co si myslíte?
Ahojky, tak mě tak napadlo, jaký máte postoj ke sdílení fotek miminek, dětí, soukromí na sociálních sítích ?
Mě se má za chvilku mimčo narodit. Chci se s ním pochlubit, jsem v hodně maminkovských skupinách na FB, chci ho pak dát i sem. Jen si nejsem jistá, jestli je správně ho dát třeba veřejně na svůj FB profil mimo tyhle skupiny.
Jak se k tomu stavíte a proč ? ❤️
A ještě článek k zamyšlení (i když ne se vším souhlasím) https://www.heroine.cz/spolecnost/1036-komu-pat...
psali jste tu, že zaměstanavatelé si mohou na FB vyhledat info o zaměstnancích... no a já si na FB zkouším vyhledávat info o učitelkách a učitelích mých dětí 😉 Občas se člověk něco doví ...
@amenophus Diky za link, vytecny text! To je presne jeden z duvodu, proc tady nemam ani jednu fotku a nepisu zde, co jsme s detmi kde podnikali. FB ani Insta nemam, v prohlizeci mam nainstalovane blokatory vseho mozneho (napriklad Ghostery), mam zakazane vsechny FB pluginy, plus info o "do not track". Na YT brousim neprihlasena, nenakupuji ani na Amazonu, ani na Wish ci jinych megaeshopech. Kdyz kupuji online, tak nikdy nedavam souhlas se zpracovavanim osobnich udaju a ctu vzdy smluvni podminky. Jsem vlastne dokonale paranoidni. I tak je mi ale jasne, ze nejakou stopu za sebou zanecham, ale porad je ta stopa mensi, nez kdybych toto nedelala. Kdyz zadam sve jmeno do Googlu, vyjede mi jen prace, moje 4 fotky, ktere se vazou k praci, odkaz na moje CV na LinkedIn a info o tom, ze jsem studovala urcitou VS. Jinak nic. Diky bohu.
@sudylichozrout jako pokud to bereš takhle důsledně, tak pak to může mít opravdu smysl. Právě že těch neviditelných a nečekaných stop je tolik, že mi přijde nepochopitelné, že někdo se bojí dat fotku novorozence, ale přitom má klubové karty, chytré televize a hračky pro děti a v telefonu desítky aplikací.
Já tu fotku na FB jednou za rok dám (FB navíc nemám na své jméno), ale z toho ostatního, co tu píšeš, to mám hodně podobně, iluze si ale nedělám...
@eviicka No, snazim se, ale samozrejme i tak neni ma obrana proti sosacum dat dokonala. Mam kliku v tom, ze mobily je jedina "smart" technoligie v nasi domacnosti. Nemame ani TV, ani smart pracky, mycky, roboticke cokoliv. Jsme takova analogova domacnost, byt nemame vybaveni z praveku. Ale davam si zalezet na tom, co kupuju. K tomu nehraju hry, coz je zejmena na mobilu dokonaly cednik. V kompu mam Linux, takze mi jsou Microsofti diry u zadku. Na druhou stranu mam klub kartu DM, platim vsude kartou, sve udaje mam v databazich lekaru, Alzy, mobilniho operatora, u poskytovatelu energii... Takze tudy mohou informace urcite utikat smerem ke sberacum a preprodejcum. A abych byla az takovy paranoik, abych surfovala pres Tor, to taky nejsem. Suma sumarum, nejsem neviditelna, ale zamerne to temto sosacum neulehcuji tim, ze bych treba sve soukromi vyvesovala do onlinu.
@sudylichozrout ja teda fb plugin jeden mam, konkretne fb purity (kterej blokuje reklamy a takovy ty "doporuceny prispevky" apod)
Zajimavy clanek, treba to nekomu pomuze si uvedomit, co vsechno se da z fotek vycist.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rusky-web-pr...
@westie Diky moc za link!

@eviicka Jojo, pravda, na druhou stranu ten článek není o normálním rodiči...