Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
Hele holky, mely jste nekdy po tech hormonalnich injekcich hlad? Ale obrovskej....ja dneska furt jen neco jim!
@fonamor ano, mam krabickovou stravu. Nerikam dietu, protoze to nemam na hubnuti, ale mam praci kdy jsem cely den v jednom kole, takze jsem neumela snidat a behem dne jsem mela rano sladke kafe, kolem druhe nejaky rohlik nebo polivku a poradne jidlo az kolem sedme vecer. Takze s touhle stravou, kde to mam nachystane, jim tak jak mam. Zacala jsem s tim hlavne pro usporadani jidla, abych byla v tehotenstvi v pohode 🙂) ale musim rict ze to je pohodlne moc. Objednala jsem je i priteli a tak zdrave jime. Ale jinak ja strasne rada varim, takze na vikendy kuchtikuju 🙂
Holky, v neděli mi bude 28let, mám chlapečka, kterému jsou 4.roky, přejeme si druhátko, ale nedaří se. Před menstruací a v jejím průbehu, ale hlavně i 14 dní po ní, mám strašné bolesti podbřišku na pravé straně, podbřišek je nafouklý a tvrdý, trošku zakašlu nebo kýchnu a tak mě to zabolí, jak kdyby mě někdo bodl nožem. Mám endometriózu, byla jsem na laparoskopii, 2x na hysteroskopii a na chirurgické odstranění endometriózního ložiska právě v tom podbřišku na pravé straně. Gynekoložka mě vždycky prohmatává a říká, že je to tam pořád stejné, že se endometrióza nijak nerozrůstá...Manžel je v pořádku, má spermijky trošku pomalejší, ale je v pořádku. U mě je problém, nízká sliznice, po císařském řezu mě tak vyškrábli, že mi ji poškodili. Děložní sliznici mám, ale jen na pár místech a nízkou, tak nízkou, že se embryjko nemůže udržet. Brala jsem na ni vše možné i nemožné, ale nic...Navíc je má sliznice ostrůvkovitá, takže ani při KETU se nezadařilo, byla jsem 2x. Holky, poraďte, jk otěhotnět? Myslíte, že bych měla jít na operaci, aby se mi do toho podbřišku podívali, případně to tam vyčistili? Nebo raději nic, aby se mi břicho ještě více neztenčovalo? Jak mám pomoci mému tělu, aby se umoudřilo? S manželem jsem 7 let, tento rok to bude 8 let, tak moc si přeje druhé dítě, sexujeme tak 3x za týden v době ovulace skoro každý den či ob den, jak je možné, že se ve mě ta spermijka k tomu vajčku nedostane...Proč je test pořád negativní?...Chtěla jsem děti hned po sobě a vidíte, už se snažíme 3.roky...Je možné, že po mém císaři už nebudu moci nikdy otehotnět? Tuhle otázku si kladu pořád...Nesuďte mě za to, že Vám sem píšu, vím, že spousta z Vás jste v očekávání a na moje výlevy nemáte náladu, ale potřebuji poradit, povzbudit, jak bojovat dál...Máme ještě 3 embryjka zamraženy v Heliosu, ale na KET teď jít nechci, do léta se chci snažit doma, bez tablet, injekcí a hormonů, ale jak to mé tělo přimět, aby otěhotnělo? ... 🙂
Holky, na odlehčení 😎 i přes neúspěch, byl dr. s průběhem mého prvního pokusu nadměrně spokojený. Chválil vše od reakce na stimulaci, přes kvalitu vajíček, spermií až po následná embrya... jediné, co mi nepochválil, byla psychika, ten potrat jsem nesla nedobře.. trochu jsem se mu tam sesypala... takže do příštího KETu mám hlavní bojový úkol.... vůbec se nestresovat, mít klidné dny, věnovat se sobě a dát si do kupy psychiku... takže jsem ráno pustila psy na zahradu, jako vždycky, za hodinu je jdu vzít domů a ejhle, hnědák je v čudu.... minulý týden zjistil, že se na konci pozemmku dá odejít spadlým plotem a celé dopoledne roznášel s pošťačkou poštu.... vrátila mi ho, když měl naběháno asi 40km (pošťačka jezdí po vesnicich autem, tak běhal za ní) s totálně krvavýma nohma,. Polštářky na maděru.... Takže přes hodinu lítání v dešti po vsi a hledání toho našeho pitomce... pak desetiminutový řev na manžela do telefonu, že ten plot musí okamžitě, ale OKAMŽITĚ opravit 😈 moje nervy, jdu relaxovat opravováním plotu a myslet na to, že se nemám stresovat 😅😅😅
@lenejewel89
Zdravím, myslím že císař na otěhotnění nemá vliv. Zkus změnit CAR. Z mé zkušenosti změna znamenala úspěch. Každé CAR má jiné metody léčby.
@lenejewel89 ahoj,ja sa tiez priklanam k zmene CAR .Skus Reprofit,ja tam idem tiez prvy krat skusit stastie,lebo citam same dobre ohlasy na nich,naozaj aj zeny,ktore uz neverili,tam dali dokopy.
Z toho co citam,mam pocit,ze naozaj im zalezi na tom aby zena otehotnela,drzim ti palce 🙂
Reprofit si hlavně musí zlepšit reputaci po tom co zaměnili embriika...
@vkackah to co sa stalo je hrozne..,zlyhal vsak ludsky faktor..,a nikto nam nemoze zarucit ze ostatne CAR su bezpecne..zial ..
@cherinka11
@ter_mi
Lenicka prave car měnila utea z repromedy do heliosu tam se ji snažili ze vším pomoct i se pokusit o transfer dělání pod utz ne jak v repromede z ni tahali jen peníze a transfer kdyby si nevyzadala neudelanej
@cherinka11 Vím, že to byl lidský faktor, nicméně má to vliv na celý reprofit... musí si zlepšit reputaci...
Holky, upřímně.... já myslím, že konkrétní CAR asi není úplně "to nejdůležitější".... myslím že základ je, aby se tam žena cítila dobře a věřila svým doktorům. Na spoustu postupů a věcí je hodně názorů, každé centrum preferuje jiné. Samozřejmě, pokud má člověk nějaký specifický problém, je dobré vyhledat centrum, kde např. dělají MASC pokud jde o spermie a podobně...
Já jsem utekla z Pronatalu, kde je řada spokojených holek, maminek na první dobrou.... jsem v Podolí, kde jsem úplně spokojená, až nadšená, i když už jsem tady od pár holek zaznamenala pochybnosti nad některými postupy, přesto o mých lékařích nepochybuji... uznávám, je to i tím, že to mám "posychrované" přes kamarádky, které tam buď pracují nebo pracovaly... jedna na anestezio, druhá je přímo embryoložka...
Takže jedna mě uspávala u OPU, druhá mi neustálo komunikuje s laborkou.. lékaři jsou milí, vstřícní, když jsem se po prvním neúspěšném ET trochu zhroutila, dr. mě nechal dvacet minut mluvit, všechno vysvětloval opakovaně, nechal mě vylíčit mu všechny mé obavy, prostě neskutečně úžasný, lidský přístup... takže věřím, že se nám všem podaří, hlavní je důvěra v lékaře, v naše tělo, v to, že na nás náš zázrak čeká 😘
@ter_mi no ale my jsme obě z Brna ja do heliosu chodim od začátku jsem spokojena hned od prvního příchodu v estery vyšetření i genetika,hematologie atd bez problémů pgs
@lenejewel89 lenca do heliosu přešla z repromedy kde z ni tahali jen peníze
@lenejewel89 Leni neboj to zvladnem a ty lázně určo jet ja změnila práci takže sem je odsunula mam ti v plánu když tak když nam něco zustane mezi ketama 🙂
@wendissek Snad se podari ... Ja jdu 13.04. k doktorce na gynekologii tak ji reknu at mi vypise navrh na ty lazne pak asi budu muset i prakticke a pak se uvidi jestli mi je schvali nebo ne.
@lenejewel89 Ja sem domluvě na s texlem ze vše budou vystavovat oni když tak
Holky jde někdo v dubnu na IVF?
@martik29 ahoj,ja az v maji,teda u vas Kveten 😉
Holky vsechny vas zdravim, pisu protoze jsem vcera zazila neco otresneho. V devet jsem si pichla diphereline pred punkci. Normalne curt dobry dobry a o pul dvamacte v noci jsem zacala hystericky plakat. Neslo to zastavit a nemela jsem ani zadny extra duvod brecet. No hruza des! Cela stimulace se obesla bez nalad a fnukani s ted tohle 😀 mate nektera podobnou zkusenost? Zitra jdu na odber, tak se uz bojim bojim 🙂
Ahoj holky, přidávám se mezi Vás, 7.4. jsme objednaní na první konzultaci a vyšetřeni do UNICI 🙂 sna půjde vše dobře a rok 2017 bude ten náš 🙂
@satinem ty jo, tak to je docela husté teda, co manžel na to? Nelekl se tě? 😀 Jako já jsem taky píchala Diphereline při dlouhém protokolu a musím říct, že jako byla jsem trošku citově mimo, ale žádný záchvat. Přeju úspěšnou punkci! 🙂
@catchulinecka děkuji😍no jako chlap z toho byl takový v šoku, pak začal že to bude dobré a že jsou to jen hormony....to si naběhl mezi pláčem jsem mu stihla aji vynadat😂 zítra už vajíčka vysají a já snad už nebudu taková hysterka. Mně ho právě dali až teď na konec. Jinak jsem pichala gonal a cetrotide. Hrůza ta stimulka....pupik popichany a nervy v háji😂

@fonamor jasnačka, napíšu... tak u mě už je možné asi úúúúúúúúúplně všechno... prostě uvidíme.