icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

juliia
31. říj 2017

@luciebx
Ty castky jsou opravdu zatez a kdybychom se rozhodli jit do darovanych vajicek tak 95000 😨

Porad verim, že to nebude treba 🙏

evawest
31. říj 2017

@juliia Me hlava vubec nebolela. Minule jsem mela plyn az skoro na konci odberu a vcera mi pani doktorka rekla, at si dycham klidne hned od zacatku. Bylo mi trochu spatne a samozrejme me boli trochu podbrisek, ale to s tim nemusi souviset. 🙂

luciebx
31. říj 2017

@juliia no tak já dala v reprofitu za léčbu 2000 euro. Plus mrazeni. Odběry testy atd. Léky. Řekla bych ze sme taky na sto litrech. Masakr

handulkak
31. říj 2017

@luciebx
Já teď hradím pátý cyklus.
Takže ceny jsou příšerne.
Ale co bychom neudělali, že? 🙂

fanunka
31. říj 2017

@handulkak tyyjo holky jste borci. Ja bych se bala bez narkozy.ja se tedy bojim i narkozy to je snad jediny co mi na OPu tolika vadi

handulkak
31. říj 2017

@fanunka
Já raději bolest, než narkózu 🙂
Po analgosedaci mi nebylo dobre tak raději zatnout zuby.
I když proti porodu to je báseň. 😀

lijurena
31. říj 2017

Dobrý večer všem 👸👸👸👸👸👸
Takže dnes jsem byla v CARU.. Hormonální profil ok,jenom FSH mám kolem 10☹ Pravý vaječník se od minulé návštěvy neobjevil☹ je to záhada kde se toulá?!!!!Zatím tedy čekám na MS.

sticker
chiara75
31. říj 2017
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Ahoj holky, letos v srpnu jsem absolvovala IVF a navzdory AA+ embryu to nedopadlo. Dnes jsem absolvovala hysteroskopii, při které mi objevili velký polyp a hned ho odstranili. Byl to s největší pravděpodobností důvod, proč to nevyšlo. Možná se to hodí i někomu z vás - problém je, že ty polypy na ultrazvuku nejsou vidět, ale škodí. Projevuje se to krvácením od ovulace do MS, jiné příznaky nejsou. Mně hysteroskopii dělali proto, že jsem ho v minulosti měla už dvakrát a bylo prý trochu záhadou, proč jsem neotěhotněla.

lijurena
31. říj 2017

@chiara75 Ahojky🙂 Polypy jsem měla a krvácení mezi OVU a MS jsem neměla.Je pravda, že na to přišli náhodou při laparce.Bylo to překvapení😠

chiara75
31. říj 2017
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@lijurena Ahoj, dokonce bez krvácení? A už se ti nevrací, zbavili tě toho jednou provždy?

luciebx
Odpověď byla odstraněná
handulkak
31. říj 2017

@luciebx
Já už mám všechno koupené, hradila jsem to v CAR hned po konzultaci.
Ale děkuji

lijurena
31. říj 2017

@chiara75 To snad ani nejde říct, že se toho zbavím navždy.Tím, že nejsou vidět nikdo ó nich neví,dokud nedělají neplechu.

hanimili
1. lis 2017

Ahoj všem už se chystam na injekce a MS nikde myvam ji po 28dnech přesně.
Dva dny a nic,bricho bolí,prsa taky nechce se mi verit že by nám to vyšlo když už jsme se smířili s IVF 😲😉

marryline
1. lis 2017

Ahoj holky, včera jsem byla na genetické konzultaci před prvnim sreeningem a dr. Se mě ptala, zda jsem byla před IVF na genetice. Řekla jsem, že ne protože mi to moje dr. Ani nenabídla a když jsem se jí na tu genetiku ptala, řekla mi že jsme s přítelem oba mladí a není to potřeba. No jenže vcera na té genetické konzultaci mi doktorka řekla, že je to špatně a vystrašila mě :(řekla mi že když má chlap pomalejší spermie nebo něco se spermiemi nebo nějaký problém zena tak to může být genetická vada. Takže mě i příteli vzala 3 skumavky krve a výsledky budou za 3 týdny :( já jsem úplně zdravá a přítel měl Teda pomalejší spermie 15%pohyblivost ale jinak všechno měl v normě i nad normu. Nikdy by mě nenapadlo že se to tak řeší. Teď budu 3 týdny v nervech. Za 14 dní jdu ještě na první sreening tak snad ten dopadne dobře. V rodině já ani přítel nemáme žádné nemoci ani špatnou genetiku. Oběma je 26 let tak jako zbytečný stres nám udělala. Nebo co myslíte vy?

marryline
1. lis 2017

Už si nepamatuji přesně na co nám všechno tu krev brala. Pamatuji si že na chudokrevnost, potom nějaká vada u mužů která je 25% že se dítě dozije jen do 30 let a další byly na zkoumání chromozomu... No prostě nám vyjmenovala snad všechny možné nemoci. Byla jsem jen na jednom ivf a hned první ET vyšel tak nevím proč kolem toho tolik chaosu. U žen které prej někdy potratily jsou ty %ještě vyšší.

volfici
1. lis 2017

@marryline neboj, buď v klidu. Genetická vada to být může a nemusí. My na genetice byli, stejně mi pak zavedli nevyšetřené embryo, všechno je zatím v pohodě a stejně jdu ještě na triple testy a další genetickou konzultaci. Takže nikdy není nic jisté. Nesmíš se nechat vystrašit. Už takhle se o ty fazolky bojíme dost.

marryline
1. lis 2017

@volfici takže tebe to taky čeká? :(to je šílené. A proč by tam měla být vada když jsme oba zdraví a v rodině tak nic není. Ach jo.

marryline
1. lis 2017

@volfici a screening ti dopadl jak?

marryline
1. lis 2017

@volfici když jsem nad tím přemýšlela tak když někdo chodí na IUI a má taky pomalejší spermie a otěhotni, tak tam přece taky genetiku nezkoumaji. No budou to dlouhé 3 týdny.

volfici
1. lis 2017

@marryline naprosto skvěle a přesto vzhledem k věku nám ty další testy doporučili. Na té genetické konzultaci nám pak asi řekne ty možnosti - odběr plodové vody atd.... Na krev pro triple testy jdu 23.11. a na tu konzultaci až 6.12., je to čekání, ale člověk si to nesmí připouštět 😔

marryline
1. lis 2017

@volfici jj to i mě říkali o té možnosti odběru plodové vody. Ale bojím se že tím bych ohrozila miminko. To je fakt šílený stres.

pxtulka
1. lis 2017

@marryline stres s genetikou znám. Snaž se být v klidu 🙂 já prošla taky triple testama a genetickou konzultací...paradoxně i přes to že jsme měli embryo na PGS. Uvidíš jak ti dopadne 1. screening. Pokud bude negativní (jako že určitě bude) můžeš jít na triple testy nebo u mě dělali nějaký kombinovaný test (triple test + UTZ). U genetika proberete rodinnou anamnézu, vaše výsledky krve a všechno vám to dohromady vysvětlí. Odběr plodové vody ti asi nabídnou, ale pokud jsou na tom pracovišti aspoň trochu normální, tak ti ho určitě nebudou nutit 🙂 Ale pokud budou výsledky v pořádku tak není důvod na odběr plodovky jít.
Snaž se být v klidu 🙂 ty tři týdny budou nekonečné, ale to vydržíš a potom už to bude v pohodě.

hanimili
1. lis 2017

@marryline
Když Ti dopadne dobre screnning tak na plodovou vodu nemusíš.
Nás to čeká mám 36 let.
Doktorka to bere nějak zhurta budete v pořádku nenech se rozhodit😉
Mě MS o5 nepřekvapila a teď přišla zítra prvni injekce chjo začíná stres jakto dopadne

marryline
1. lis 2017

@pxtulka ahojky, já to mám asi naopak. Včera brali krev mě i příteli na ty třiple testy a sreening jdu za 14 dní, takže za tři týdny bych měla vědět všechny výsledky. Ty jsi na odběru plodové vody byla? Fakt jsem tohle netušila, že se to tak řeší.

pxtulka
1. lis 2017

@marryline Na triple testy se chodí až v 16.tt nebo tak nějak (nebo aspoň já tak byla). Myslím že za 14 dní jdeš na odběry k 1. screeningu 🙂 Mě na 1. screeningu vyšel hraniční riziko na Downův syndrom (1:460). UTZ byl v pořádku, ale zkazil mi to výsledek z krve. Závěr screeningu byl sice negativní, ale i tak jsem dostala doporučení na ten kombinovaný test. V 15. nebo 16 tt jsem byla na krev na ty triple testy a v 17.tt na UTZ a genetické konzultaci. Po výsledcích riziko na Down cca 1:20 000 a ostatní výsledky taky ok.
Odběr plodové vody se dělá také až po 16.tt, takže jsme čekali na ten kombinovaný test. Jelikož ten vyšel dobře, tak jsem odběr plodové vody odmítla. Podle mě pro něj nebyl důvod a nikdo mě do toho taky netlačil.

marryline
1. lis 2017

@pxtulka no já jsem dnes 10tt a včera mi brali 3 skumavky krve i příteli. Tak nevím Teda na co to bylo. Prej na zkoumání chromozomu a dalších... No uvidíme, asi se nebudu stresovat.

marryline
1. lis 2017

@pxtulka a můžu se zeptat kolik je ti let? Vím že někdy ty falešné výsledky jsou u vyššího věku. Kámoše taky řekli downuv syndrom ale malá je úplně zdravá.

pxtulka
1. lis 2017

@marryline myslím že ty 3 zkumavky byly na genetické testy, to nám brali před IVF. Budete mít výsledky, jestli máte všechny chromozomy ok, jestli není ani u jednoho z vás nějaký genetický předpoklad pro nějaké nemoci atd. Je mi 33 a vím že triple testy vychází falešně pozitivní. Mě triple testy vyšly v pohodě. Hůř mi vyšla ta krev v 1. screeningu. Ale i když tam bylo vyšší riziko, tak mi manžel říkal že když je ten screening negativní tak je prostě negativní a nemám se tím trápit 🙂

marryline
1. lis 2017

@pxtulka ano, tak na to mi brali ty zkumavky. Tak snad ty chromozomy dobře dopadnou. Tobě je taky zkoumali? Jo přesně tak, určitě je vše v pořádku🙂

Strana