icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

petram82
7. dub 2017

@lenejewel89 To s tou sliznicí je asi o názoru. Moje kamarádka rok bez ms, sliznice prý uplně minimální a přirozeně otěhotněla (léky brala). Zjistila to právě kvůli té chybějící ms pěkně pozdě. Ale taky jí tvrdili, že nízká sliznice je bez šance...
Vím, že reaguji na starší příspěvek, ale možná to chce změnit doktory. Prostě to zkusit...

linusha
8. dub 2017

Holky která z Vás právě stimuluje na odběr a počítá s odběrem do konce dubna? Já jen jestli je na tom právě někdo stejně 🙂

luckah1
9. dub 2017

ahoj holky, je tu někdo kdo byl nebo bude na IVF v Sanusu v Pardubicích ? Nás čeká konzultace teď 27.4.2017 . Máme za sebou neuspěšné dva roky snažení a jedno IUI. Bohužel partner má špatný spermiogram a já mám leidenskou mutaci takže další IUI by bylo k ničemu...

satinem
9. dub 2017

@linusha ja jsem uz po, cekam ted na vysledky pgs, kdyby jsi se chtela cokoliv zeptaz, tak klidne pis zpravu. A jak to snasis?

linusha
9. dub 2017

@satinem díky za nabídku ale je to mé 2. ivf, 3x IUI a jedno ivf nám nevyšlo, takže už vím co tak nějak čekat. 🙂 Stimulaci snáším celkem obstojně až na to že mám břicho jak jehelníček a občas špatně napíchnu kožní řasu takže to pekelně zabolí 🙂 Nás možná bude taky čekat PGS jen ještě pro ni nejsme plně rozhodnuti, ale na rozhodnutí máme ještě chvilku času 🙂
Moc držím pěsti ať Ti to vyjde 🙂

linusha
9. dub 2017

@satinem kolik jsi měla odebraných šampionu? 🙂

satinem
9. dub 2017

@linusha jj taky jsem se obcas blbe trefila a koncem stimulace jsem uz mela stejne to bricho takovy naduty a tvrdy....takze jsem pak uz trpela 😀 ze 17ti oplodnovanych bobiku se oplodnilo sedm a do sesteho dne přežili dve.....obrovska selekce. No a ted uz jsou zamrazeny a cekam na vysledky pgs. Nervy moje 😀 mame zaplacene pgs pres pojistovnu, skrze ryze mrtvolny spermiogram 😀

linusha
9. dub 2017

@satinem obrovskou selekci znám, mě odebrali 11, do 6. dne přežili 2 ale obě nevhodná k transferu (měla málo buněk). Tentokrát doufám že výsledek bude lepší 🙂 PGS zatím nevím zda pojišťovna přispěje ještě jsem se na to neoptala v CAR. Minule nechtěla přispět, tentokrát dle dr. by prý mohla. 🙂

uzivatelkapetra
9. dub 2017

Holky jen se zeptám, je normální, že mě hned při první návštěvě car doktor docela tlačil do ivf? Přitom mám "jen" PCO a díky tomu anovulační cykly.

Prý je to méně rizikové než léčba jen léky.
A teď prý se hledají v celé Evropě pacientky pro užití léku, který pomáhá při ivf vajíčko udržet lépe v těle, tak by mi to i zaplatili...
Přijde mi to celé divné.

linusha
9. dub 2017

@uzivatelkapetra za mě to normální není. Máte udělaná i nějaké vyšetření jako třeba partner spermiogram a ty hormonální profil? Jestli ne tak bych dr. asi nekývla okamžitě a chtěla prve nějaké vyšetření proč rovnou IVF a už vůbec bych nekývla na to abych byla pokusným králíkem nějakého nového léku i kdyby to bylo zaplacené.

satinem
9. dub 2017

@linusha aha, jeje to jsi teda musela byt pekne zklamana.....no ted uz to bude urcite lepsi. Dost jsem tady cetla takove pribehy, ze prvni ivf uplne na nic a druhe jako vymenene. A proc by neproplatili? Nemate na spg morfologicky nalez? Nam to zaplatili prave protoze chlapak tam mel zmeny morfologicky....coz jsem rada ze to platili, protoze sedesat navic bych uz asi neustala😒 nejlepsi teda na tom je, ze vis ze embryo je zdrave a neni se pak potreba tolik bat ze by se neudrzelo, ale take ti reknou pohlavi❤

satinem
9. dub 2017

@uzivatelkapetra ty joooo, to hledim. Pan doktor je tedy pekny obchodnik. No ale zase to nebude jeho vymysl, spis vedeni. Ale kazdopadne bych tak nejdrive chtela mit za sebou veskera vysetreni. Jako aby jsi podstoupila neco co bys treba ani nemusela......je to tvoje telo, tvoje rozhodnuti. Mit zaplacene ivf cele je teda lakava nabidka, ale zase kdyz to neni trrba potreba. No nedej se.....hezkx at te vysetri a pak uvidis. V jakem to je CARu?

bjakslova
9. dub 2017

@uzivatelkapetra ahoj, my jsme byli poprve v CARu v patek v Brnenske Unice. Doktor provedl nejprve vsechna vysetreni oba nas vyzpovidal ohledne rodinne anamnezy, mych cyklu apod.(spermio, ultrazvuk) a potom nam popsal vsechny moznosti, ktere mame. Ke kazde metode nam rekl pro a proti a potom navrhl nejlepsi moznost pro nas s tim,ze se mame do priste rozhodout. Kterou cestou se vydame 🙂

bjakslova
9. dub 2017

@uzivatelkapetra jo a mam tedy znamou, ktera ma tez POC, jezdi take do Unicy a zatim dostala Clostik na rozjeti ovu a maji to jeste zkouset.

linusha
9. dub 2017

@satinem no co ti budu povídat byla jsem strašně moc zklamaná v úspěšnost IVF jsem 100% věřila. Regulérně jsem to ořvala, prostě v tu chvíli se mi zhroutil svět a chtěla jsem to všechno vzdát ale manžel se mě podporoval a utěšoval jak jen mohl, pak jsem začala plánovat aktivity na letošní rok a celé neúspěšné IVF jsem hodila za hlavu a nyní je mi mnohonásobně líp a těším se na 2. IVF a jsem nohama při zemi. Máme jen lehký morfologický pokles nic zásadního. Nám v CAR říkali že by to bylo cca 39000 navíc, to vím že řeknou zda je embryo zdravé proto bych do toho chtěla i jít ať máme jistotu. Pohlaví je mi úplně jedno 🙂

wendissek
9. dub 2017

@linusha zlato a podívej se na nás jak to 2x bylo odebrano 23 oplozeno 18 a zůstalo jedno ☹

satinem
9. dub 2017

@linusha jojo jak rikas, u nas kdyz chlapak utesuje, tak jsem taky hned veselejsi. Ale jak jsem pichala, tak si to pekne sliznul.....cosi se snazil rict, at jsem v klidu a dostal takovy karate, ze jen sedel a cucel 😀 pak mi rekl, ze ze mne mluvi hormony. Ono to je cele strasne tezke. Jestli mate finance a bude dost vajicek, tak bych nevahala. Usetri ti to potom treba zbytecne KETy. Ja jsem na vsech tech metodach na oplodneni nesetrila, doplatila jsem i dalsi oplodneni vajicek, myslim ze v zakladu bylo deset a ja doplatila at je oplodni vsechny. Kdyz uz tak uz. Ale netusila jsem ze to teda takto dopadne. Ale hlavu vzhuru.....bude dobre. Jak dlouho mas jeste do punkce?

uzivatelkapetra
9. dub 2017

@bjakslova
@satinem
@linusha
Děkuji za reakce, taky nás tam vyšetřili, mě vzali asi 50 ampulí krve(byla jsem 2dc, takže určitě i hp), příteli o neco méně. Výsledky nám sdělí nejspíš ve středu, kdy tam jdeme znova. Taky nám řekl jaké jsou možnosti a že volba je jen na nás, ale bylo očividné,že ivf je pro něj jasná volba. Hned jsem mu řekla, že bych si toto nechala až jako poslední možnost, takže mi dal hned 1 clostyl denně a uvidíme co to udělá, krom toho, že mi je tepleji než obvykle necítím žádné vedlejší účinky (na rozdíl od holek, co zde přispívají).
Rozhodně se nechci nechat natlačit do něčeho, co ani nechci.

linusha
9. dub 2017

@wendissek Vendi, ja vím že nejen ty ale i další holky na mk jste na tom mnohem hůř než já a proto se snažím brát všechno pozitivně a pevně věřím že všem to vyjde 🙂

@satinem Věřím tomu že vše bude dobré. Dnes jsem 3. den stimulace, v út mám další kontrolu a do punkce předpoklám že min. ještě 11 dní 🙂 Manžel naštěstí nemá řeči naopak se mi snaží pomoct, takže ředí injekce 🙂

wendissek
9. dub 2017

@linusha ne berusko jsme všechny NY stejne vlně a ty si na tom chudaku byla hůř než já ty menela ani jedno k transferu ☹ ale neboj jak sem říkala letos tehule budem nemůžeme predce byt všechny v jednom roce :-*

satinem
9. dub 2017

@linusha jeee tak to je zlatej, sikula pekne redi. Treti den 🙂 super....to uz utece. A tobe nedali pero? Ja pichala perem a pak pridali na posledni ctyri dny druhou a tu jsem uz redila taky. Az pak posledni injekce mne sundala......to byl diphereline. To jsem byla pak citlivka az do odberu 😀

wendissek
9. dub 2017

@satinem nn v heliosu klasicky míchané roztoky a mame jehle

satinem
9. dub 2017

@wendissek tak to by mi pupik bolel, ja i z toho pera byla citlivka na dotek.....ale pak jsem mela posledni dny na redeni a to falt bolelo vic

linusha
9. dub 2017

@wendissek jasně že budem 🙂

@satinem ne pero nemám, mám zvlášť ředící roztok a zvlášť prášek, který se musí spolu smíchat a pak natáhnout do stříkačky. A píchám dvoje injekce dipherline a menopur. Ale princip je u obojích stejný, jen u menopuru muž ředí 3 prášky s 1 roztokem, jelikož minulé ivf jsem pomale reagovala na léky tak teď začínám rovnou na vyšších dávkách 🙂

satinem
9. dub 2017

@linusha to je dobre....pekne michejte 😉 ted jich tam bude urcite pozehnane. Ja uz jdu pomalu spat, zitra zase narocny den. Udelala jsem obrovskou blbost, cetla jsem pracovni email v nedeli! Uz to zase nejakou dobu neudelam😂tak tfuj tfuj a pekne stimuluj🙏❤

wendissek
9. dub 2017

@linusha hele mas klasicky menopur ? Chci si ho vyžádat dobře sem na něj reagovala lip nez na merional
@satinem já se na to tesim az zase do sebe budu bodat 😀

wendissek
9. dub 2017

@satinem jak já bych chtela znát volnou neděli 😀 já sem v práci i na velikonoční pondělí jako zdravotní sestra si nemůžu vybírat ale dnes sem mela pohodovou službu

linusha
9. dub 2017

@wendissek nevím jestli je klasický ale je stejný jako dipherline - má skleněný zalamovací vršek roztoku a kovový vršek u prášku s modrým víčkem 🙂

1lenuska1
9. dub 2017

Ahoj holky, pridavam se, cekam na ms a zacinam stimulovat na posledni IVF. Mame schvaleno, podepsano, nafasovane leky a plan. Tak vsem preju hodne stesti, at mame jaro uspesne! 🙂

wendissek
9. dub 2017

@linusha jo to je on ale spis me.zarazi ze ho zase maji vim ze měnili nějaký léky tak sem rada ze je 🙂

Strana