icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

raelyn
5. lis 2017

@luciebx drž se 🍀🙏🍀

rosalline
6. lis 2017

@luciebx ježkovy oči! Jak ti je dnes? Doufám, že jsi už v pořádku. Těch pár týdnů už musíš vydržet. Jak velké je už nyní tvoje miminko?

rosalline
6. lis 2017

@vkackah a kdy tě čeká KET?

rosalline
6. lis 2017

@jeanne_g ahoooj, copak je u tebe nového? Víš už další info? Já mám před sebou ještě další dva týdny čekání na výsledky.

rosalline
6. lis 2017

@koudelka82 ahoj koudelko. Jak se cítíš? Kdy tě čeká KET?

luciebx
6. lis 2017

@rosalline dnes už dobrý. Myslím ze mě pustí domu. Hold radši vše nychystst kdyby se malá fakt rozhodla přijít dříve. Ale ha doufám ze listopad spolu doklepeme

hanimili
6. lis 2017

Ahoj vsem dnes už 5 injekce Menopur ve středu ultrazvuk ale bacil mě bacil mužů si dát aspon paralen????

rosalline
6. lis 2017

@hanimili určitě. Já mívám hrozné bolesti při ms a řekla mi, ať si panadol klidně dám...raději panadol než ibalgin. Paralen x panadol...to je skoro na stejno, no ne?

hanimili
6. lis 2017

@rosalline
Tak super potřebuju se dát do punkce dohromady 😉
Naštěstí je to v začátku tak snad se mě to povede zastavit😉

jeanne_g
6. lis 2017

@rosalline Ahoj, nic dalšího nevím ☹

jeanne_g
6. lis 2017

@rosalline Tak my prave preposlali e-mail s vyjádřením genetičky, jedno z těch dvou mozaicistnich prý k transferu nedoporučuje vůbec, druhé prý muzem zkuit na vlastní riziko, "v nejhorším se nechytí", to je teda fakt závěr za všechny prachy😖 Prijde mi to pgs vyšetření tak akorat na pytel, jen zbytečný nervy a čekání. Omlouvám se za vylev, jeste to zpracovavam.
@luciebx Držím palce,ať si mala počká na termin🙂

luciebx
6. lis 2017

@jeanne_g termín by ani nemusel být. Stačilo by kdyby vydržela do konce listopadu. 😍

hanyas
6. lis 2017

@jeanne_g ahojky, ted te ctu... to je teda vyjadreni jako prase toto. A nechate ho v mrazaku, toho "na vlastni riziko"? Hele, neves hlavu 🙂 nechas si zavest toho sikulku, kterej prosel na vybornou a uvidis, ze ten dalsi uz nebude potreba 😉

vkackah
7. lis 2017

@rosalline Musím mít 2 cykly MS a pak mužu na KET.. Takže nejdříve přelom leden/únor.. :(
@hanimili paralen se může i v těhotenství.. aspon tak mi to bylo řečeno (obvodačkou), když jsem po transferu chytla chřipku a nechtěla jsem nic riskovat.. a pak klasika čaj s medem a citronem..na internetu je spousta rad, jak řešit nejčastější onemocnění v těhotenství, tak se mrkni...

jeanne_g
7. lis 2017

@hanyas Necháme ho do zálohy, jasně, pořád je tam ještě šance. Ono to vyšetření je z trofektodermu, což je základ placenty, a může být, že buňky samotného zárodku jsou ok. No a v nejhorším se nechytne, jak nám fundovaně sdělila paní genetička 😀

koudelka82
7. lis 2017

@rosalline Ahojky. V pátek jsem psala mému MUDr, který mi ještě neodpověděl, což nechápu, vždy odpovídá ještě ten den. Pořad jsem to nedostala a abych nemusela do Brna skrz krev, tak jsem si zasla jako samoplatce do nemocnice na krev, tak o půl 12 tam mám volat na výsledek. Pak napisu znovu mému dr. výsledek a ať mi napíše, co dal. MS mi asi brzdí Utrogestan, tak aspoň budu vědět a budu mít jistotu, ze už ho mužu vysadit, když hcg bude 0 a pak bych to měla už dostat. A co ty ? Něco nového ?

luciebx
7. lis 2017

@koudelka82 já dostala m/s i přes utrogestan. Každá to má jinak. Tak dej vědět výsledek pak

fanunka
7. lis 2017

je tu někdo kdo měl stimulaci dlouhým protokolem?

koudelka82
7. lis 2017

@luciebx já při 1.ivf taky prave a teď nic, už jsem to měla dostat před 8 dny. Takže hcg je menší jak jedna jednotka. Tak mi to řekli v laborce. Takže nic😕

evawest
7. lis 2017

@fanunka Ja mela vsechny 4 IVF s dlouhym protokolem.

fanunka
7. lis 2017

@evawest no tak ja jsembz toho jelen. Dnes jsem 22dc a byla jsem si pro injekci kterou mi pichla sestra. Za 14 dni mam prijit na kontrolu. Ja myslela ze uz dostanu injekce ktery po spusteni menstruace uz zacnu pichat a ono nic.... tak ja nevim kdy si budu co pichat a kdy pujdu na odber :( snad ne na Vanoce ;"(

jeanne_g
7. lis 2017

@koudelka82 Achjo, to je mi líto ☹ Ale nesmutni, v příštím cyklu KET, to musí klapnout 😘

koudelka82
7. lis 2017

@jeanne_g já doufám :-*

jeanne_g
7. lis 2017

@rosalline @koudelka82 Ještě jsem si vyžádala, aby mi přiřadili embryí k tomu pgs vyšetření a teď mi to poslali, a teda jsem docela překvapená 😲 Jediné euploidní embryo je to, co se mrazilo až šestý den ve stádiu blastocysty, nehatchující, hodnocení 3BB. Embryo hodnocené jako 5AB má mozaiku ve 3 chromozomech a 5BB komplexní mozaika. Takže ten nejpomalejší je teď favoritem 😀

juliia
7. lis 2017

@jeanne_g
No to PGD je fakt divoké. Zajimave, že nejhur hodnocené embryo je geneticky zrovna to zdrave, ale na druhou stranu proc ne. Vse je mozne. Ja si tam pro to hodnoceni tech mych dvou embryi budu muset dojet osobne, emailem mi to nechteji poslat, ale pamatuji se, že mi ta embryolozka 5.den rikala, že uz je to hatch.blastocysta a ze vypadají hezky. Dalsi dve nechavala do 6.dne a nic z toho. No a presto ty dve zamražené nebyly doporuceny k transferu. Jednomu chyběly 2 chromozomy a druhe melo zase o jeden víc...bobuzel

juliia
7. lis 2017

@koudelka82
V KET to uz urcite vyjde!!!🙏😘

evawest
7. lis 2017

@fanunka To mas uplne jiny, nez jsem mela ja. Ja zacala v den 21 nebo 23 pichat down regulation, zastavovaci injekce, kazdy den vecer. Po cca 16 dnech prvni scan (podminka byla, ze predtim musela probehnout nebo aspon zacit ms), jestli je sliznice pod 5mm a vsechno 'vypnuty'. Pak zacala stimulace.

rosalline
7. lis 2017

@jeanne_g ahoj, to je něco. Ale taky mi to ta embryoložka říkala, že i když je to 3bc tak to nemusí nic vypovídat o tom, že nebude geneticky v pořádku. Dnes mi taky rozhodili sandál , psala jsem si o prednison a prý, jestli jsem byla na imunologii na přešetření. Vůbec si nepamatuji, že bychom o imunologii mluvily. Mluvily jsme s doktorkou o interně, protože se mi po tom prednisonu zvýšil tlak, ale o imunologii ani slovo. Tak jsem volala na imunologii a tam mě bez žádanky nevyšetří a termíny na odběry mají až v prosinci a výsledky v lednu. Tak jsem v pasti ! Ještě mi neodpověděli z kliniky na poslední e-mail , ale to dohadování v průběhu mi bylo tedy nepříjemné.

fanunka
7. lis 2017

@evawest hmm prave jsem to taky takhle cetla a nebo ze si strikali hormony nosnim sprejem. Tu zastavovaci me rikali utlumujici injekci jsem prave dostala dnes a kontrola za 14 dni 🙂

rosalline
7. lis 2017

@koudelka82 je to naprdlačky. Jak už jste to zklamání přestáli? U mě nového nic, ještě necelé dva týdny do výsledků. Dnes ně rozhodila komunikace s klinikou... viz. co jsem psala jeanne. Když budou chtít nové imuno, budí čekat snad do března 😢

Strana