icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

jeanne_g
9. lis 2017

@rosalline Tak to jsou teda vtipní 😲 Přece kortikoidy nemůžeš vysadit ze dne na den...A pokud už je bereš, tak proč je vysadit před transferem, kdy budou jejich účinky nejvíc potřeba???!!! Tak přeju, ať to vše dobře dopadne a ať jsou v Imunii rozumní, snad se nějak domluvíte a transfer se nebude muset odkládat.

hanimili
10. lis 2017

Holky dnes další ultrazvuk mám 9 vajíček odběr ve středu nemůžu tomu uvěřit ještě není vyhráno ale zní to dobře ❤

juliia
10. lis 2017

@hanimili
Tak parada 👏
A jak jsou velke? Ze az ve stredu, uz bez kontroly?

juliia
10. lis 2017

Ja mam zase asi blby dotaz, ale nikde jsem na to nenasla jednoznacnou odpoved. Je mozne, aby po punkci jeste prasknul ponechany neodsaty folikul? Ponechany treba z duvodu nepristupnosti, nepřehlednosti...atd?

Ja mela na UZ , že rostou 2 folikuly s rozdilem asi 3mm a pri punkci mi doktor rekl, že vlevo jeden veliky 22mm, ten odsal a v pravo ze jich je vic, ale ze by se do toho radeji napouštěl, aby mi to tam nerozvrtal, že nejsou tak velky. Tak vpravo nedelal nic. A ja ted premyslim, zda mohl ten vpravo jeste po tom ovitrelle prasknout nebo ne a tou punkci se to zastavi? Ja pred punkci pichala 3x cetrotide proti prasknuti?
Vite někdo jak tohle je?

hanimili
10. lis 2017

@juliia
13 az 14mm tento týden už mám za sebou druhej ultrazvuk.
Vždycky se raduji že už nemusím pichat injekce a ono prd😅
Snad bude většina o.k
Cetrotide si picham taky a mám tam i nějaká menší vajíčka s kterych nic ale
nebude😉

hanimili
10. lis 2017

@juliia a ano už na kontrolu nejdu😉

juliia
10. lis 2017

@hanimili
No ja prave mela ten menší 2,5 dne pred odberem 15mm a vetsi na druhe strane 18mm. Vetsi mi vzali, mel 22mm, ale ten na druhe strane tam nechali, že je to tam neprehledne a ze by tam pry mohli udelat vic skody nez uzitku. Nevim jak byl velkej? Ale zapomněla jsem se zeptat zda mohl spontanne jeste prasknout, kdyz jsem pichala cetrotide a pak ovitrelle.

hanimili
10. lis 2017

@juliia
Mě bylo řečeno že když si nepichnu ovitrell tak je to v haji muj názor je že po tom Cetrotidu Ti samo už nepraskne ale treba se pletu 😉

jeanne_g
10. lis 2017

@juliia Já myslím, že mohl ještě dozrát a prasknout, rozdíl nebyl až tak velký a Ovitrelle způsobuje dozrání a prasknutí, pokud se včas neodebere, Cetrotide předtím to nezastaví, ten je drží jen dokud nenastoupí účinek Ovitrelle. Tak mohl dozrát a prasknout pár hodin po punkci.

jeanne_g
10. lis 2017

Holky, doporučili mi před KET infuzi intralipidu, měla jste to některá?

evawest
10. lis 2017

@jeanne_g Ja mela intralipidy v cyklu c.2, 3 a i ted.

jeanne_g
10. lis 2017

@evawest A jaké to je? Bylo ti po tom něco? Jak dlouho před ket se to dělá?

evawest
10. lis 2017

@jeanne_g Ja je mela predepsane tesne pred odberem vajicek, ale stale ve stimulacni fazi. Takze pri transferu blastocysty jsem je mela cca tyden predem. Je to uplne normalni infuze, je to docela dost tekutiny, takze ja jsem tam sedela skoro tri hodiny. Ta kanyla je na tom to nejhorsi, ta bila tekutina je studena, to je muj jediny postreh. Jsou to hlavne ziviny a kalorie, takze zadne motani hlavy ani nic podobneho.

fanunka
10. lis 2017

@juliia me jich tam jednou nechali 5 taky v pravem ze se tam nemihli dodtat do dneska mi to jikdo nebyl schopnej vysvetlit .... jak nemohli dostat??? Telo si s jimi samo poradilo podle me postupne popraskali

koudelka82
10. lis 2017

Holky, které jste byly na hysteroskopii - kolikaty den cyklu Vam ji dělali ?

janaspo
11. lis 2017

@koudelka82 Ahoj myslím, že to bylo kolem 8.-10. DC ... hned po MS de facto ...

koudelka82
11. lis 2017

@janaspo aha. Me prave dr rekl, ze to dělají 21.DC, takže kdybych šla 21.dc, tak Ket by vyšel nějak okolo 25.12. a to tam moc nebudou , takže mi to odložil až na leden. Ket by mi v tom případě vyšel až nejak v půli února, tak jsem z toho taková špatná, ze budeme muset zase tak dlouho čekat 😔

luciebx
11. lis 2017

@koudelka82 já si myslím ze Troška pauzy od všeho toho ti udělá dobře. Já měla půl roku mezi et a ket. Uklidnila sem se. Tělo si odpoclo. Nic sem do sebe necpala. Uvidíš třeba to bude jen dobře.

sticker
koudelka82
11. lis 2017

@luciebx dekuju za podporu :-* to jsem si taky říkala.. chtela bych všechno hned 🙂 už me to čekání nebavi, hrozne se to všechno táhne

jeanne_g
11. lis 2017

@koudelka82 Já četla, ze hystero se dela na začátku cyklu, dokud je nízká sliznice,aby bylo něco vidět. 21. den cyklu se mi zda uz pozdě,ale třeba máj pro to důvod...

koudelka82
11. lis 2017

@jeanne_g já mu zkusím ještě napsat, jestli by to neslo dřív, aby jsme Ket stihli ještě tento rok, tak uvidím, co mi napíše, proč ten 21.DC. On mi to možná říkal, ale rekl mi tolik informaci, ze jsem to asi všechno nepobrala 😀

rosalline
11. lis 2017

@jeanne_g takže recept na prednison mi nedošel a od pátku jsem bez něho Považuji to opravdu ale opravdu za velmi neprofesionální A jsem z toho opravdu hodně smutná Zbylo mi jen jedno embryo a místo, aby bylo učiněno maximum, tak padají jen klacky pod nohy 😢 Ty už jsi mluvila s genetikem o těch tvých embryích?

rosalline
11. lis 2017

@juliia tak ty už jsi taky po? Co tě teď čeká?

luciebx
11. lis 2017

@rosalline to ti to posílají poštou nebo e-mailem?

juliia
11. lis 2017

@rosalline
To je teda fakt šílený. Hlavne takhle si zahravat s kortikoidy neni zadna sranda. Uplne te chápu, že ti to zacalo tak nadějne a ted je to jedna sprcha za druhou.😲 Ja to tak mívám pravidelne. Na zacatku plno optimismu a na konci studena sprcha. 😢 Moc ti drzim palce, aby ti to dobre dopadlo a mela si krasne vanoce.😘

Ja ted cekam na MS a cca 10.DC mam prijit na UZ a konzultaci. Ted budu urcite bez hormonů a mozna zkusime uplne Nativ pokud bude rust folikul. Ale uz k tomu budu pristupovat tak co kdyby nahodou tam bylo zrovna dobré vajicko, to by byla bomba, ale spis nepocitat s uspechem...uz nechci byt zase zklamaná. Na psychiku je to zátěž jako prase....pardon za vyjádření
.😖

fanunka
11. lis 2017

@juliia prosim co obnasi ten nativ? A kolik stoji?

rosalline
11. lis 2017

@juliia tak se ti to blíží Budu na tebe moc myslet Víš, co mě nejvíc děsí I kdybych kvůli financím šla na sledování ovulace a na odběr jednoho nebo dvou vajíček bez hormonů, jakou mám naději, aby bylo zdravé, když ze 7 je jenom jedno, Tobě přeji hodně štěstí, ať to klapne Já právě třídím knížky a při třídění dětských knížek se mi spustil vodopád slz, co když to nedopadne

rosalline
11. lis 2017

@luciebx ve středu mi říkala, že to posílá poštou

hanimili
11. lis 2017

@koudelka82
Mě hned po menstruaci 3 den caa 😉

luciebx
11. lis 2017

@rosalline nech si to posílat e-mailem. Tak sem to měla i já. Jim ráno zavolej

Strana