icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

jeanne_g
8. lis 2017

@rosalline Tady je článek, co troch problematizuje spolehlivost pgs https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC50.... Některá centra už prave v tom nejsou tak striktní a transfer pouze nedoporuci, je pak na vyžádání. A na druhou stranu žádný centrum se nezaruci, ze z emrya, které proslo pgs bude geneticky zdrave dítě, prave proto, ze testuji omezeny vzorek buněk. No já se tím uklidňuju, že přece jen máme nějakou zálohu. Minule se nám dle vyšetření zdrave embryo nechytlo,takže bojím bojím.

jeanne_g
8. lis 2017

@koudelka82 @rosalline Holky nee, co to tu čtu o těch cekackach a posunech!?☹ To se am ta prosincova partcka nějak rozpadá...Achjo, to je hrozný to cekani a nervy 😞

chiara75
8. lis 2017
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@rosalline Když je to zkontrolováno, určit se chytne! Hlavně klid a žádný stres. Já jsem týden po hysteroskopii, byl tam polyp a byl to zřejmě důvod, proč se embryo nechytlo. MS mám taky kolem 20. listopadu, tak na tom budeme stejně, já budu stimulovat na další OPU. Nevěděla jsem, že je stimulace i před KETem, to je zajímavé.

jeanne_g
8. lis 2017

@koudelka82 Jsem si taky říkala, jestli bych neměla jít na tu hysteroskopii. Divím se, ze mi to nedoporučili po druhém neuspesnem transferu ☹

luciebx
8. lis 2017

@chiara75 před ket není stejná. Nepichas injekce. Já měla třeba jen prednison. Estrofem na sliznici a utrogestan. A aspirin.

evawest
8. lis 2017

@jeanne_g Mne ji nabidli, i kdyz nedoporucili. Ze pry dava vetsi smysl ji delat, pokud mas za sebou tri nebo vice neuspesnych implantaci embryi dobre kvality. Nase prvni tri pokusy nemely kvalitni embrya, tenhle je prvni.

luciebx
8. lis 2017

@evawest kdy budeš testovat ?😍

evawest
8. lis 2017

@luciebx V utery. 😱 Ale mozna se testnu uz v nedeli k narozeninam. 😅

luciebx
8. lis 2017

@evawest já taky nikdy nevydržela. Ten 7-8 den by už mohlo něco být vidět. Budu držet vše co mám.

sticker
rosalline
8. lis 2017

@chiara75 a co s ním udělali Léčí se nějak? Snad se chytne, ale taky se bojím, když mám ty příšerný bolesti při ms a jdou ze mě kusy, abych nějaký polyp neměla Budu si píchat fraxiparine a brát estrofem Tot vsjo Tak už aby ti to začalo

rosalline
8. lis 2017

@jeanne_g Ještě nevíme, co @janaspo

rosalline
8. lis 2017

@jeanne_g tak to je tedy báječné! Přeběhla jsem ten článek očima a jsem v šoku, že při opakovaných vyšetřeních jsou výsledky různé i vyšetření v různých laboratořích jsou různé Já vůbec nevím, co na to říct Budu se modlit, ať se to jedno uchytí, ale jak píšeš, jsi příkladem toho, že tobě se jedno vyšetřené neuchytilo 😔

evawest
8. lis 2017

@luciebx Ja budu v nedeli den 10, mela jsem transfer v den 3. Ale i tak. Minule jsem taky testovala driv, i kdyz prvni IVF jsem poctive vydrzela az do dne 15. 😀 Dekuju. 😘

luciebx
8. lis 2017

@evawest už 3 denní ti zaváděli? Žák v neděli kdy budeš 10 by to mohlo s // vyjít viď

sticker
hanimili
8. lis 2017

Ahoj všem tak dnes po Ultrazvuku 5 vajíček na levém vaječníků a 1-2 na právem v pátek kontrolní Ultrazvuk a v po nebo úterý odběr vajíček.
Trošku jsem doufala že už si nebudu muset pichat injekce a pro jistotu jsem dostala na 2 dny a hned dvě naráz😮😉
Takže mě bude čekat dlouhé čekání.

evawest
8. lis 2017

@luciebx Ze ctyr embryi se tri prestala vyvijet nebo byla hodne zpozdena, tak bylo jasne, ktere bude transferovano, takze bylo zbytecne cekat dalsi dva dny. 🙂

janaspo
8. lis 2017

@rosalline a jeanne_g Ahoj holky ... jsem ráda, že jste si vzpomněly 🙂 Moc sem teď nechodím, pravda, ale snažím si občas pročíst příspěvky, abych "alespoň" u vás byla v obraze. U mě nového nic ... jsem stále na neschopence, zítra jdu na kontrolu, tak uvidím. A abych pravdu řekla tak transfer vidím až v novém roce :( Myslím na vás a posílám co nejvíc síly a energie! A věřím, že brzo mě potěšíte krásnými zprávami 🙂

jeanne_g
8. lis 2017

@rosalline No právě. Asi lepší o tom moc nepřemýšlet. @evawest Ja ted zas četla nove názory, že i prodloužená kultivace je pro embrya stres. A ze transfer den 3 je optimal🙂 Přeju, ať to vyjde! Pokud by byl 3. neúspěšný transfer a pak by mi na hystero našli polyp,tak bych je teda proklinala, proč mi to neudelali dřív. Ony teda nejdou vidět na uz ty polypy?

chiara75
8. lis 2017
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@rosalline Mně při té hysteroskopii polyp rovnou odstranili, tak dobrý. Měli by ti udělat ultrazvuk dělohy, a to nejlíp poslední den MS nebo den po ní. On ten polyp totiž potom není vidět, jelikož sliznice roste a splyne s ním.

chiara75
8. lis 2017

@luciebx Aha, díky za vysvětlení. Zřejmě protikrvácivý léky, aby se sliznice nezačala předčasně odlučovat.

evawest
8. lis 2017

@jeanne_g Ja si taky myslim, ze deloha je lepsi prostredi pro embrya nez Petriho miska. Ale zase pokud ma nekdo vic embryi, da se pak v den 5 vybrat to nejkvalitnejsi. My meli dvakrat transfer v den 5 a jednou v den 2, protoze se nam oplodnilo jediny embryo. Tak snad tohle klapne. Jinak bych priste tu hysterku zkusila. Ja vubec nevim. Ja tam nikdy nic nevidim, krome sliznice a bublin. 😅 On ten ultrazvuk je preci jen pres vrstvy tkane a jen sedosedej. Kamera urcite vidi vic. A nijak extra invazivni zakrok to taky neni.

jeanne_g
8. lis 2017

@janaspo Ahooj 😊 Teda s tebou to pekne zamavalo☹ Jaktoze až po Novem roce, jeste nějaké komplikace? Doufám, ze uz se daří lip! Kdo tady teda zbyl na prosinec?
@rosalline Kdy budeš vědět, jak teda s tou imuno. Já mam Medrol a napsali mi ho, když jsm si o něj řekla, žádný obstrukce.

jeanne_g
9. lis 2017

@evawest Jsem napsala svému doktorovi, jestli by nešla ta hystero ještě udělat. Tak uvidím, co on na to...

adydejka2609
9. lis 2017

Ahoj Holky, chtěla jsem se zeptat kolem 22.12. Mě čeká ket...ja uz jsem se tady jednou ptala ale...je ta příprav a na ket náročná jak samotná příprava na OPU? Jde mi o to ze bych nechtela mit nejake problemy pred Vanoci...myslim si ze s vajecniky to nemá nic společného jde jen o to připravit delohu že?

adydejka2609
9. lis 2017

@rosalline moc držím palce!!! 🍀 věřím že to bude dobre..

jeanne_g
9. lis 2017

@adydejka2609 Neboj, oproti stimulaci vajecniku je to pohoda 🙂 Presne jak rikas, je to priprava delozni sliznice 🙂 Budes mit Utrogestan, po tom se mi trochu motala hlava, ale zadna hruza. Nebo Utrogestan + Estrofem. Oboje to jsou jen pilule, Utrogestan na zavadeni, da se i polykat, ale po tom byva spatne. Nekdy se picha 1 injekce pregnylu na vyvolani ovulace. Holky, co maji trombofilni mutace, si pichaji pred transferem injekce na redeni krve nebo berou anopyrin. Někdo bere prednison/ medrol na imunitu.

rosalline
9. lis 2017

@jeanne_g primářka v Imunnii bude až v pondělí. Tak se rozhodli, že mi recept sice pošlou, ale brát léky smím jen do pondělí a v pondělí zavolat primářce. Nevím ale, co mi řekne, když mě 3 roky neviděla. Žádanku mi asi dají až v krajním případě, protože už teď mi zasílají recepty kvůli KETu.

rosalline
9. lis 2017

@adydejka2609 děkuji ti moc. A co se s tebou nyní děje?

rosalline
9. lis 2017

@janaspo máš to tak doporučené, že až po Novém roce? Pořád nejsi doléčená nebo jsi se tak rozhodla sama? Když to všechno dobře půjde, tak do Vánoc budu mít jasno...buď to budou hodně ale hodně smutné Vánoce a nebo budu tančit jen..:o))))..ať je noc či den .:o)))

janaspo
9. lis 2017

@rosalline Rozhodli jsme se tak sami s manželem ... a Dr. naštěstí není proti ... Jak řekla i dnes u mě zatím vše bylo s komplikacemi a představa že bych případné komplikace řešila o Vánocích ... Ale hlavní důvod je, že se fakt nějak musím zklidnit a načerpat sílu. Já věřím, že tě ten tanec nemine :D

Strana