Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
Zdravím, včera jsem byla na konzultaci před 1. IVF a odnášelala jsem si takovou rozporuplnou náladu. Ač bylo v papírech napsáno, ze o počtu vpravených embryí rozhoduje lékař s přihlédnutím k přání páru, tak moje doktorka si jela po svém a trvala na vpravení pouze 1 embrya. Na mé přání 2 embryí vůbec nebrala zřetel a naprosto mě rozargumentovala.... jenomže já jsem žula v tom, že vykoupením za to vše pro mě budou třeba aspoň ty dvojčátka. Nehledě teda na doplácení celé té srandy, kdy prý se do 20 tis. vejdete. Nevím proč to sem píšu, snad jen bych se chtěla dozvědět zda je opravdu lepší 1 embryo nebo 2. Hlavním argumentem p. doktorky bylo to, ze jsem mladá (28) a ze mám času dost. Za rok prý můžu přijít pro bratricka. Nezní vám to trochu jako když prodává brambory na trhu? A kdo jiný než já, mladá, zdravá bych ty dvojčata měla odnosit? Díky za přečtení ... Pěkný den...
Holky jdu si pro radu...dnes termin MS, TT negativni, bolest v prsou přitvrdila, pidbrisek obcas pichne, dloubne, ale zadna divocina. Rano jsem se probudila uplne zpocena.
Udelala jsem i ovulacni test a kontrolni carka je porad dost silna, vlastne mi přijde, že je porad o trosku silnější.
(viz.foto)
Mam jeste pockat...kdyz by to byla ra cysta prijde vubec MS?
@juliia Ahoj Juli, Beres ještě nějaké hormony ? Utrogestan, Estrofem ? Já jsem vysadila první Utrogestan a až pak Estrofem a přišla až po vysazeni esttofemu za 3dny.
@koudelka82
Neberu ted vubec nic...😨
@juliia jeeej, tak to je divne, ze ? Ale ty ovulacni testy jsou mi teda záhadou 😲 možná se ti to teď cele posunulo a mas teď zrovna ovulaci, ale je to divne. Ten snehobily test moc dobre znám, měla jsem uplne stejne a pořad jsem se tam snažila vyčumět tu druhou čárku a nikdy nic.
@merilina
Ahoj ja zrovna řeším jestli jedno nebo dvě akorát mám 3 vajíčka po 1 dni se všechny drží.
Doktor se mě včera ptal jestli jedno nebo dvě,vše je na našem rozhodnuti.
Takže zvažujeme.Ale myslím si že tohle by mělo být naše rozhodnutí doktorka se Ti k tomu může jen vyjadrit a říct svůj nazor ale každá klinika to má asi jinak😉
@koudelka82
Takze to znas😂😂...jsem se na nej porad chodila divat...uz jsem ho raději vyhodila, aby me to nenutilo.😀
@juliia joooo, přesně 😂😂😂
Příště už si nakoupim jiné. Tyto mi přináší smůlu 😂 Taky jsem je pak sledovala i druhy den, jestli se tam ta druhá čárka “náhodou” neobjevila 😂 Musela jsem je pak taky vyhodit 😀 to člověku už pak začíná hrabat z toho vseho 😀
@juliia @koudelka82 Čau holky, vidím, že všechny stejný 😀 Já se dnes zas nechala nachytat, ms nedorazila v termínu, tak mě zachvátila naděje, žeby přece jenom, tak jsem si udělala test, i když jsem se zařekla, že už je dělat nebudu. No a zas nic, klasika 😅
@jeanne_g ahooooj 🙂 anooo, taky vidím, ze všude stejne 😂 pořad čekáme nějaké zázraky “co kdyby” 😀 ale hlavní je, ze i když jsme všechny psychicky na dne, tak si z toho umíme udělat srandu 😀 me už fakt jebne z toho čekání 😀 😖
@koudelka82 @juliia Ms se nakonec přece jen dostavlila, tak aspoň už nemusím vejrat na test😀 Je to asi bylinama, co teď beru, ze mi trochu natahly cyklus a i jsem se jinak cítila. @rosalline Tak paní, hlásím první den cyklu, počítám teda od zítřka, když ms přišla takto na večer. Tak uz stříhám metr do ket 😊
@juliia
@jeanne_g
@koudelka82 ano ano všude stejně. Já to mám ale dostat až v pondělí. Příznaky možného těhotenství žádné. Snad jen, že před ms vždy špiním a teď nic. @jeanne_g tak ty už zítra začneš. Co máš vše naordinované?
Ahojky, dnes jsem byla na kontrole jak vypada sliznice. Jsem 9DC. Sliznice je 5,5mm vyfasovala sem estrofem s davkovanim 1-2-1 oralne a 1-0-1vaginalne. Mela jste to nektera taky tak? Za tyden kontrola a pokud bude vse ok tak cca za 14 dni KET
@merilina Mně to přijde jako kšeft pro paní doktorku. Vpravení dvou embryí bude asi levnější než 2 návštěvy. Což se jí nevyplatí, ale možná jí křivdím 😉
@hanimili
@juliia
@volfici a mám vás! jste se mi přesunuly, já už taky v iui skupince pomalu nemám do čeho píchnout..se nudím, když čekám na výsledek po et.. tak vyčumuji co se dáá a ejhle koho nevidím :-P ..zdravím
Holky, co se neznáme 😉 ...
se vtěrnu..můžu??
Dnes 6.den po Et 5-ti denní blasty v minimálce..zatím na testu ani dušík..Kdy jste měli pozitivní výsledek vy?? Vím že to je brzy,zkusila jsem to,noo..je to dlouhéé..a navíc jsem doma..
@juliia díky..cítím se normálně 😉 v poho, nic mi není a to co mi je, tak jsou spíš léky..na příznaky brzy..vegetím a vymýšlím aktivitu,,abych se zabavila..ale v hlavě to je furt..co tyy?/
@volfici dyt joo, zase zkusím v pondělí..10.den, noo,,ale ruce jsem měla vždy nenechavéé, se znám..
Co mimi? jak se vám spolu daří?
Holky tak došel další email 2 vajíčka se zatím drží jak maji a to 3 je prý malinko pomalejší další info az v neděli snad to to 3 dožene❤
Jsou to ale nervy❤
@merilina ahojky, tak pokud můžu radit, já bych do dvou nešla.
1) pokud si teď necháš vložit dvě embrya, pojišťovna ti zaplatí pouze 3 pokusy IVF. Pokud se nechá zavést pouze 1 embryo, hradí pojišťovna 4 cykly.
2) transfer dvou embryí neznamená větší naději na úspěch. Naopak se může stát, že pokud se obě uchytí a jedno z nich to nakonec vzdá, může (a samozřejmě nemusí) ohrozit i to embryo, které by bylo v pořádku. Méně je někdy více 🙂
Konečné rozhodnutí je ale samozřejmě na tobě 😉

Holky tak po 1dnu se drží zatím všechna 3 vajíčka 😉 snad to dotahnou do 5 dne ❤