icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

hanimili
16. lis 2017

Holky tak po 1dnu se drží zatím všechna 3 vajíčka 😉 snad to dotahnou do 5 dne ❤

luciebx
16. lis 2017

@hanimili super

sticker
juliia
16. lis 2017

@fanunka
No nerikam, že me to vzdycky nezdrti.😢
Mne je velkou oporou manzel, prožívá to se mnou a kazdy neuspech mi dodava novou sílu. Je důležité vědět, že ja jsem pro nej nejdůležitější a miminko by byl uz jen takový bonus...vzdycky říká 😎

merilina
16. lis 2017

Zdravím, včera jsem byla na konzultaci před 1. IVF a odnášelala jsem si takovou rozporuplnou náladu. Ač bylo v papírech napsáno, ze o počtu vpravených embryí rozhoduje lékař s přihlédnutím k přání páru, tak moje doktorka si jela po svém a trvala na vpravení pouze 1 embrya. Na mé přání 2 embryí vůbec nebrala zřetel a naprosto mě rozargumentovala.... jenomže já jsem žula v tom, že vykoupením za to vše pro mě budou třeba aspoň ty dvojčátka. Nehledě teda na doplácení celé té srandy, kdy prý se do 20 tis. vejdete. Nevím proč to sem píšu, snad jen bych se chtěla dozvědět zda je opravdu lepší 1 embryo nebo 2. Hlavním argumentem p. doktorky bylo to, ze jsem mladá (28) a ze mám času dost. Za rok prý můžu přijít pro bratricka. Nezní vám to trochu jako když prodává brambory na trhu? A kdo jiný než já, mladá, zdravá bych ty dvojčata měla odnosit? Díky za přečtení ... Pěkný den...

juliia
16. lis 2017

@hanimili
Tak to je moc dobre...jen tak dal 🙏👏

juliia
16. lis 2017

Holky jdu si pro radu...dnes termin MS, TT negativni, bolest v prsou přitvrdila, pidbrisek obcas pichne, dloubne, ale zadna divocina. Rano jsem se probudila uplne zpocena.
Udelala jsem i ovulacni test a kontrolni carka je porad dost silna, vlastne mi přijde, že je porad o trosku silnější.
(viz.foto)
Mam jeste pockat...kdyz by to byla ra cysta prijde vubec MS?

koudelka82
16. lis 2017

@juliia Ahoj Juli, Beres ještě nějaké hormony ? Utrogestan, Estrofem ? Já jsem vysadila první Utrogestan a až pak Estrofem a přišla až po vysazeni esttofemu za 3dny.

juliia
16. lis 2017

@koudelka82
Neberu ted vubec nic...😨

fanunka
16. lis 2017

@juliia nezbývá nic jiného než čekat zda nedorazí MS nebo se neukáže na TT //

koudelka82
16. lis 2017

@juliia jeeej, tak to je divne, ze ? Ale ty ovulacni testy jsou mi teda záhadou 😲 možná se ti to teď cele posunulo a mas teď zrovna ovulaci, ale je to divne. Ten snehobily test moc dobre znám, měla jsem uplne stejne a pořad jsem se tam snažila vyčumět tu druhou čárku a nikdy nic.

hanimili
16. lis 2017

@merilina
Ahoj ja zrovna řeším jestli jedno nebo dvě akorát mám 3 vajíčka po 1 dni se všechny drží.
Doktor se mě včera ptal jestli jedno nebo dvě,vše je na našem rozhodnuti.
Takže zvažujeme.Ale myslím si že tohle by mělo být naše rozhodnutí doktorka se Ti k tomu může jen vyjadrit a říct svůj nazor ale každá klinika to má asi jinak😉

juliia
16. lis 2017

@koudelka82
Takze to znas😂😂...jsem se na nej porad chodila divat...uz jsem ho raději vyhodila, aby me to nenutilo.😀

koudelka82
16. lis 2017

@juliia joooo, přesně 😂😂😂
Příště už si nakoupim jiné. Tyto mi přináší smůlu 😂 Taky jsem je pak sledovala i druhy den, jestli se tam ta druhá čárka “náhodou” neobjevila 😂 Musela jsem je pak taky vyhodit 😀 to člověku už pak začíná hrabat z toho vseho 😀

jeanne_g
16. lis 2017

@juliia @koudelka82 Čau holky, vidím, že všechny stejný 😀 Já se dnes zas nechala nachytat, ms nedorazila v termínu, tak mě zachvátila naděje, žeby přece jenom, tak jsem si udělala test, i když jsem se zařekla, že už je dělat nebudu. No a zas nic, klasika 😅

koudelka82
16. lis 2017

@jeanne_g ahooooj 🙂 anooo, taky vidím, ze všude stejne 😂 pořad čekáme nějaké zázraky “co kdyby” 😀 ale hlavní je, ze i když jsme všechny psychicky na dne, tak si z toho umíme udělat srandu 😀 me už fakt jebne z toho čekání 😀 😖

jeanne_g
16. lis 2017

@koudelka82 @juliia Ms se nakonec přece jen dostavlila, tak aspoň už nemusím vejrat na test😀 Je to asi bylinama, co teď beru, ze mi trochu natahly cyklus a i jsem se jinak cítila. @rosalline Tak paní, hlásím první den cyklu, počítám teda od zítřka, když ms přišla takto na večer. Tak uz stříhám metr do ket 😊

juliia
16. lis 2017

@jeanne_g
Ty se máš 🙂
...ja zatim nic a to jsem příští patek objednana na ten ultrazvuk, asi to budu muset preobjednat posunout na později...

rosalline
16. lis 2017

@juliia
@jeanne_g
@koudelka82 ano ano všude stejně. Já to mám ale dostat až v pondělí. Příznaky možného těhotenství žádné. Snad jen, že před ms vždy špiním a teď nic. @jeanne_g tak ty už zítra začneš. Co máš vše naordinované?

jeanne_g
16. lis 2017

@rosalline Ted jeste nic, jen Medrol, až 11 den cyklu jdu na kontrolu a uvidí se. Budu mít asi Intralipid, Clexane a Utrogestan, ten určitě.

hribek
16. lis 2017

Ahojky, dnes jsem byla na kontrole jak vypada sliznice. Jsem 9DC. Sliznice je 5,5mm vyfasovala sem estrofem s davkovanim 1-2-1 oralne a 1-0-1vaginalne. Mela jste to nektera taky tak? Za tyden kontrola a pokud bude vse ok tak cca za 14 dni KET

tttiiinnnyyy
16. lis 2017

@merilina Mně to přijde jako kšeft pro paní doktorku. Vpravení dvou embryí bude asi levnější než 2 návštěvy. Což se jí nevyplatí, ale možná jí křivdím 😉

misko5
16. lis 2017

@hanimili
@juliia
@volfici a mám vás! jste se mi přesunuly, já už taky v iui skupince pomalu nemám do čeho píchnout..se nudím, když čekám na výsledek po et.. tak vyčumuji co se dáá a ejhle koho nevidím :-P ..zdravím

Holky, co se neznáme 😉 ...
se vtěrnu..můžu??
Dnes 6.den po Et 5-ti denní blasty v minimálce..zatím na testu ani dušík..Kdy jste měli pozitivní výsledek vy?? Vím že to je brzy,zkusila jsem to,noo..je to dlouhéé..a navíc jsem doma..

juliia
16. lis 2017

@misko5
A nasla si nás!😀😍
Drzim palec...jak se citis?

volfici
16. lis 2017

@misko5 to víš, už taky patříš k ívéefkám 😂 šestý den je možná dost brzo, já měla slabou čárku osmý den. Tak zkus ještě vydržet 😉

misko5
16. lis 2017

@juliia díky..cítím se normálně 😉 v poho, nic mi není a to co mi je, tak jsou spíš léky..na příznaky brzy..vegetím a vymýšlím aktivitu,,abych se zabavila..ale v hlavě to je furt..co tyy?/

@volfici dyt joo, zase zkusím v pondělí..10.den, noo,,ale ruce jsem měla vždy nenechavéé, se znám..
Co mimi? jak se vám spolu daří?

luciebx
16. lis 2017

@misko5 ahoj. Taky bych řekla ze 6 den je brzy. Počkej dva dny a uvidíš co se vyklube

hanimili
17. lis 2017

@misko5
Ahoj vydrz ještě chvilku netestit to vyjde uvidíš.❤
Ja mám čekací období ve středu punkce mám 3 vajíčka včera došel email že se všechny drží tak snad to dotahnou do konce a v pondělí pujdu na transfer😉
A zbytek zamrazime to by byl tak krásny vánoční dárek kdyby to vyšlo🤰

hanimili
17. lis 2017

Holky tak došel další email 2 vajíčka se zatím drží jak maji a to 3 je prý malinko pomalejší další info az v neděli snad to to 3 dožene❤
Jsou to ale nervy❤

hanyas
17. lis 2017

@merilina ahojky, tak pokud můžu radit, já bych do dvou nešla.
1) pokud si teď necháš vložit dvě embrya, pojišťovna ti zaplatí pouze 3 pokusy IVF. Pokud se nechá zavést pouze 1 embryo, hradí pojišťovna 4 cykly.
2) transfer dvou embryí neznamená větší naději na úspěch. Naopak se může stát, že pokud se obě uchytí a jedno z nich to nakonec vzdá, může (a samozřejmě nemusí) ohrozit i to embryo, které by bylo v pořádku. Méně je někdy více 🙂
Konečné rozhodnutí je ale samozřejmě na tobě 😉

koudelka82
17. lis 2017

@hribek Ahojky, já měla sliznici 6mm , dostala jsem Estrofem 1-1-1 orálně.
@misko5 ahoj, Zdravim Te 🙂 já neměla na testu nikdy dusík ještě, takže nemůžu radit 🙂 držím pěsti 🙂

Strana