Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
@antoaneta tak i to je hezký, pokud máš minimálku..jako samoplátce..3 je krásné..někdo ani to nemá.
Já měla na utz. 5 Folíků z toho byly po odsátí 4 vajíčka a 3 se podařilo oplodnit..Jedno nejsilnější mi po 5 dnech zavedli..Druhé nechali ještě kultivovat, aby zjistili jak se vyvíjí a bude- li z něj mražáček- nakonec teda nee, nebylo nic k mražení, no a jedno mělo opožděný vývoj,,takže nic ☹ ..Mám v sobě jen to jedno , zato blastocysta kv.1 😉 Dnes jsem zkoušela testit 12.d.ET a zase bííílo..no krev ukáže..Neboj a věř. Jsou to nervy od začátku do konce teda...to mi věř..
Drž se :-*
nzč.. 😉 čekáš výsledek????
@raelyn měj naději až dokonce, nevzdávej to :-* :-* ale jsou to nervy, já vím.. Tys měla plné ivf? Na pojištovnu nebo teda už jako samoplátce??
Já propásla věk na pojištovnu o dva měsíce ☹ ..takže byla možnost minimálky..šetřila jsem jak blázen! Tak i já musím věřit, že tam ten prďola je, i když testík se zatím netváří..
@fanunka aha, a na tom menopuru nemáš uvedený, kolik je tam jednotek?
A vlastně holky, nevíte, nebo co myslíte je lepší krátký protokol, nebo dlouhý? A proč, jaký je v nich rozdíl?
@misko5 nene, právě že minimálku jsem neměla. Popravdě ani nevím co to je. To budu řešit až budu mít zcela vyčerpáno. Proto jsem z toho taková zdrblá. Jen 3 vajíčka, přitom plný cyklus IVF. Je to můj druhý. Ještě mám třetí pokus, v případě neúspěchu. Pokud to teď nevyjde bude to tak tak na hraně, abych ho stihla ještě než mi bude 39. A dál? to se uvidí. Jestli na to budu mít sílu a taky peníze. Ono i když je pojišťovna hradí - přispívá, pořád je spousta peněz. Proto mě trápí, že nyní jsem měla jen 3 vajíčka. Jasně, už mám nějaký věk, ale prostě si myslím, že mi teď nesedla ta kombinace hormonů, že jsem na ně moc nereagovala. Ale je to už tak a já doufám, věřím a prosím, aby ti moji bobánci to ustáli a vydrželi. A nervy to sou pořádný. Ty se drž a nepřestávej věřit, třeba máš jen nekvalitní testy, nebo mohou klamat, krev ukáže. Zítra dopoledne si volám a budu taky vědět co a jak.
@juliia děkuji moc jsi zlatíčko, děkuji🙂měla jsem krátký protokol,2DC, ultrazvuk, krev a bodli mi jednorázovou injekci Envolu na sedm dní + ráno a večer 2 vstřiky do nosu Synarel, pak jsem přišla na kontrolní ultrazvuk a krev, dali mi na další tři dny po jedné injekci Menopur po 200 jednotkách (dohromady 600) + už jen jeden vstřik ráno a večer Synarel, pak znovu ultrazvuk, krev, v ten den večer v 20:30 2x Ovitrelle, další den nic, a další den v 9:50 OPU.
Popravdě si myslím, že jsem na tuhle stimulaci nereagovala tak, jak na nějakou jinou, u které bych si třeba píchala něco každý den. Nebo kdybych měla dlouhý protokol. I když jaký je mezi nimi rozdíl, nevím.
@raelyn nepřestávej věřit! Případné chmury si nech až na opravdu negativní odpověď. Ta ale třeba nepřijde! Je to síla, čím si musíme projít. Je to opravdu náročné, pro tělo a o psychice ani nemluvím. Ale kdo ví. Ještě neříkej ne. Třeba časem nakupíte další penízky a odhodláte se do toho jít znovu. A třeba? Třeba se do té doby zadaří přirozeně....když to vypustíte z hlavy. Držím palce!
@hanimili prosímtě nevím. Jsem z toho jak na trní. Mám si tam volat až zítra dopoledne. Nemůžu ty prďolky dostat z hlavy, myslím na ně celý den. Je to strašně zvláštní, mít někde něco svého a nevědět o tom co se s tím děje a nemít možnost to ani nějak ovlivnit. Dnes jsem byla doma, ještě mě dost bolí břicho. Ale zítra jdu už do práce. Nevzala jsem si neschopenku, tak je mi už blbý zneužívat ochotu kolegyně, jinak kdyby bylo na mě, tak bych byla doma dál. Doufám, že když tam budu z práce volat, tak se nebudu hroutit, ....snad se držíííí
@antoaneta no ten menopur je lahvicka ve ktere je prasek a ten si roztokem rozpustim nasaju a pichnu je tam psano menopur 75. Mela jsem dva kratke a nic z toho 1. 5 vajicek 2. 10 vajicek a ted jsem si rekla o dlouhy protokol a vyšší davky tak uvidim. Ten dlouhej je pry vic ovlivnitelnej za tyden jdu na kontrolu a uvidi se zda budu pokracovat nebo uz pujdu na opu
@fanunka jojo, těch 75, to jsou jednotky. Taky jsem to tak dělala, ale já měla jednotek 200 v jedné injekci. A ty už teď běžíš tedy 3 pokus? A máš ještě i 4tej hrazenej pojišťovnou, nebo už ne? A jak to dopadlo z těma všema vajíčkama, z těch dvou cyklů? Nevydržely? A transfer taky nic? Nebo se nepovedlo a nic nezůstalo k zamražení?....to je situace.
@antoaneta děkuji za povzbuzení, ale i když peníze budou, tak po tolika neúspěších si rozmyslím jestli je investovat zrovna znovu do IVF. Je to vše náhoda a byznys a navíc si vědomě ničíme zdraví léky. Nejhorší je že ti řeknou že jsi v pořádku, ale proč to nevyjde se jen pokrčí rameny a že to vyjde příště. Nemám sílu na další zklamání

@raelyn Do laborky přece, kam jinam?? Záleží odkud seš a tam si vygůgli laborku atd..U nás v Pardubicích jsou od 6.30 třeba..