icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

raelyn
19. dub 2017

@martik29 tak se drž a zbytečně se nestresuj testem 🙂 držím palce 🙏

martik29
19. dub 2017

@raelyn Děkuji 🙂 ale je to těžké vydržet prý 14 dnů do testování to tedy nevím.

raelyn
19. dub 2017

🙂 některé holky tu testí už 5 den, ale myslím, že pokud nevyjde alespoň duch, tak je člověk zbytečně zklamán. Já čekám vždy tak 10-12 den. Teď až půjdeme do KETu, tak nechci testit vůbec nebo až těsně před odběrem krve. Ale je to na každé 😉

hanyas
19. dub 2017

@cherinka11 aaano, taky dlouhy, ale uplne jiny 😉

jezz13
19. dub 2017

@hadiceee Souhlasím s nitou1984 - myslím, že je lepší se zabavit prací, pokud jí nemáš namáhavou (nebo ti nebude zle) než ležet doma a pořád na to myslet.
Nevím, jestli jsem to už psala tady nebo v jiné diskuzi, ale já cca týden po přirozeném otěhotnění spadla z 10m na horolezecké stěně, skončilo to naštíplou patou a naraženou kostrčí, ale embryo se zdárně uhnízdilo a neměla jsem ani hematom...

nita1984
autor
19. dub 2017

@wendissek jasné, i břemena nad 10kg.

wendissek
19. dub 2017

@nita1984 jenže me pacienti váží i 90

nita1984
autor
19. dub 2017

@wendissek to už je na rozhodnutí každého. Já napsala jen svoji zkušenost

wendissek
20. dub 2017

@nita1984 ja vim ja právě přemýšlím ze bych ted zůstala na PN az od potvrzení tehu predce jen sem na oddělení se zvláštním režimem schizofrenici atd

hadiceee
20. dub 2017

@jezz13 : Ahojky, ja nemam fyzicky narocnou praci, spis je to na palici, nicmene jsem to nemyslela tak ze bych sedela doma na zadku, spis odpocinout psychicky, jezdit na bruslich, chodit na prochazky, lezeni po skalach bych radsi asi vynechala, ale uvidime.. spis sem to myslela tak ze se hodim do klidu, zapomenu na praci a budu proste chvilku relaxovat... v praci je ted kazdej tehotnej a me to neni prijemny neresi se tu nic jineho nez tehotenstvi, je to pro me dost narocny to porad poslouchat. Myslim ze odmakano uz mam az az a 14 dni doma mi snad nemuze nidko zazlívat 🙂 Kam chodis na stenu? Takze jestli to dobre chapu už jednoho prcka mas prirozene a ted chcete druheho pomoci IVF?

hadiceee
20. dub 2017

@jezz13 Uz to vidim, promin za blbej dotaz, to je mi lito, drzim palce at se co nejrychleji telo srovna

hadiceee
20. dub 2017

@ter_mi Děkuji, snad to už konečně dobře dopadne, takže u Tebe se podařilo? Na první pokus? M.

hadiceee
20. dub 2017

@nita1984 Gratulace 🙂

jezz13
20. dub 2017

@hadiceee V pohodě, všem nám to jednou klapne .
To si ale asi budeš muset vzít spíš dovču než PM, tam jsou jen vycházky.. 🙂 Taky počítám, že nějakou okolo IVF vyčerpám, mám naštěstí dost dovolené převedené z loňska. Po prvním ZT jsem jiné těhotné nemohla vidět, vadila mi i reklama na plenky v televizi. Teď už je to lepší, ale být těhotná nějaká neoblíbená kolegyně, taky by se mi do práce nechtělo. 😉
Lézt chodím v Praze nejčastěji na Big Wall nebo na Smichoff, o víkendech jezdíme do Jury. Lezu strašně let a nikdy žádný problém, tentokrát odletěl přítel lézt do Turecka, já nejela kvůli práci a právě jeho kamarád (který je taky zkušený lezec, má i prvovýstupy na písku) mě pak na stěně pustil na zem. No když se zas zadaří, asi si lezení raději odpustím (popravdě jsem byla tak unavená, že jsem stejně na sportování neměla chuť).

hadiceee
20. dub 2017

@jezz13 Držím palce, popravdě já si dřív říkala, že určitě nebudu taková ta těhule co by se v těhotenství na všechno vykašlala taky jsem si říkala že určitě nepřestanu lézt a sportovat vůbec, ale po tom všem co už jsme si prožili, vím jistě že opatrná budu a lézt určitě nebudu, my jezdíme nejčastěji do Tisé a Ostrova, tak třeba se někdy potkáme pod skalou s pupkem 🙂

Dřím palce, hore a těhotenství zdar! 🙂

ter_mi
20. dub 2017

@hadiceee
Ahoj,zadařilo se až na posledni pokus. A překvapení.Jsou z toho dvojčata.

hadiceee
20. dub 2017

@jezz13 Jo a btw to s tim ze te stvaly reklamy a tehotny a podobne, to je normalni, to me po potratu a dlouho po nem stvalo taky,,, pak jsem se dostala do faze ze uz mi to bylo tak nejak docela jedno ( ne tedy 100% ale snasela jsem to tak nejak normalně) a ted za polední cca 2 mesice v mem okoli otehotnel snad naprosto kazdej, dokonce sem nedavno byla na obede s kamoskou ktera si stezovala ze je v tom a mela letet nekam na dovoulenou a ze ji stve ze ted nepoleti... atd, v praci to mam denně ze vsech stran... tak uz toho mam opět mírně pokrk, ale clovek musi nejak fungovat, nemuzes se zavrit doma, takze to nekdy orvu a proste funguju, a uprimne, ne ze bych jim to neprala - ale serou me 😀 a kdo tvrdi ze to neresi, po dlouhem snazeni a neuspechach ? - neverim....

satinem
21. dub 2017

@martik29 no jupiiiii.....a dve embrya jsi nechala zavest ano? To je parada.....a jeste ctyri do zasoby. To je bezvadne! Jojo na ty vysledky cekat je hruza. Ale muzu ti rict ze jsem na to myslela asi tak prvnich pet dni a pak jsem mela tolik prace, ze jsem se ani nenadala a volali vysledky. Tak drzim prsticky at se embryatka chyti a nepusti ❤😍

satinem
22. dub 2017

Holkyyy tak js na ket nepujdu👎mam nizkou sliznici.....mam snad jen 5mm. Blby blby...necekala jsem, ze zrovna sliznice mne takhle podtrhne. Vzdy ji mam super kolem 9-10mm a ted tohle. Pry se to normalne stava, hned ten dalsi cyklus po opu....no hruza. Takze cekacka na dalsi cyklus😔

raelyn
25. dub 2017

@satinem tak se drž, určitě to bude příště dobrý. Mě čeká kontrola v pátek, tak uvidím.

satinem
26. dub 2017

@raelyn tak držím tak pesticky, at je kontrola v klidecku. Jdes taky pred ket?

satinem
26. dub 2017

@raelyn a dekuji❤

martik29
26. dub 2017

@satinem ty jo to je smůla ☹ tak další měsíc to, už vyjde nevěděla jsem, že na tom až tolik záleží.

raelyn
26. dub 2017

@satinem jo jo, čeká nás KET, tak uvidím co bude 🙏

satinem
29. dub 2017

@martik29 jojo záleží, zase jsem ale ráda že doktor řekl ať počkáme.....lepší jak kdyby to posvětil a já zbytečně vyplácla embryo 🙏

satinem
29. dub 2017

@raelyn tak kontrola ok?

raelyn
29. dub 2017

@satinem zatím ano, ale budu muset ještě na kontrolní UZ, chce zkontrolovat sliznici (nechápu vždy byla ok) asi chtějí mít jistotu, že je vše v pořádku

satinem
1. kvě 2017

@raelyn no to je ta kontrola jak jsem byla ja.....taky vzdy sliznice ok v normalu a prvni cyklus po opu byla malinka

luckah1
2. kvě 2017

ahoj holky, tak mám pocit že moje tělo si ze mě dělá srandu. Minulý pátek jsem měla dostat MS , do pěti dnů ultrazvuk a plánovaný odběr vajíček... No a co myslíte ?? Měsíčky se ne a ne dostavit. Dnes mi dali vyvolávačku ale sliznice je dost nízká, takže prý asi měsíčky ani nepřijdou... Máte někdo stejnou zkušenost. Stále slyším že mám hlavně zůstat v pohodě ale nějak se mi nedaří...

hanyas
2. kvě 2017

@luckah1 zkusenost nemam, ale zajimalo by me, co teda bude dal jestli ms neprijde?

Strana