icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

hadiceee
4. kvě 2017

Tak holky, mam to potvrzene, za 8 dni by měla přijít ms a pak konečně po dvou a něco letech IVF, duufam ze uz se snad nic nepod.... pac vsechno co mohlo byt spatne uz spatne bylo takze ted uz snad jen pozitiva a sociální jistoty 😀...

sussah
Odpověď byla odstraněná
luckah1
13. kvě 2017

Tak holky paráda, po 14 dnech zpoždění dnes konečně MS a zítra začínám stymulovat..

sussah
Odpověď byla odstraněná
keeshka
18. kvě 2017

Jo, to čekání na ms je zvláštní 🙂, každý měsíc doufáme, že nepříjde a před IVF, už aby tu byla 🙂. Taky teď čekám a začne stimulace 🙂

martinkamoj
18. kvě 2017

Ahojky děvčata, dlouho jsem se neozývala ale poctivě jsem vás sledovala.. trošku sem měla obavy co bude abych se přiznala.. před nějakou dobou jsme nastoupili na repro kliniku, kde se zjištuje příčina proč vlastě mimi nejde...Po mimoděložním jako by se to zaseklo.. Takže abych řekla od začátku, udělány veškeré testy jak mě tak partnera- ten je naprosto v pořádku u mě se zjistili polycystické vaječníky a teď otázka zda je ta levá "zdravá" strana průchozí, to se dozvím v pondělí dle ultrazvuku a nějaké tekutiny co zavádějí do dělohy podle doktorky..Nevím co od toho čekat ale budiž.. Jen se modlím, aby to průchozí bylo. Přemýšlela sem i o laparce pro případné odstranění srůstů a vyzkoušení o mimčo přirozeně.. Má paní doktorka mi říká, že pro IVFko je to zbytečné, že jim srůsty nevadí.. aaale já pořád vnitřně doufám, že skončíme jen na IUI, že bude aspoň trošku ta strana průchozí.. A teď k věci děvčata mám otázku, vy které jste již kousek dál. Spousta lidí z okolí mě straší, že po odběru vajíček a než jej zavedou do dělohy a když se uvidí, zda funguje tak prý bych měla zůstat na nemocenské, chci vědět zda to tak fakt je?? A nebo není potřeba??

gabcat
18. kvě 2017

@martinkamoj Na nemocenskou chodit nemusíš, pokud nechceš. A pokud nebudeš mít problémy s přestimulováním vaječníků. To je dost bolestivé, takže tam já ocenila, že jsem do práce nechodila.

hadiceee
18. kvě 2017

@martinkamoj Ahoj nejprve ohledne vysetreni pruchodnosti je to otazka zhruba peti minut, striknou do tebe kontrastni latku to je kratka ostra bolest ale trva to par vterin ( nebo aspon ja to tak citila) a pak sleduji ultrazvukem jak postupuje to uz necitis. Ja paradoxne prodelala mimodelozni tehotenstvi na prave strane a vejcovod mi nevzali, ten mam dle vysledku pruchozi a naopak nepruchozi mam ten druhy... hodne divny ale je to tak a dle slov meho osetrujiciho lekare je pruchodnost sice bezpodminecne nutna nikoliv ale jedina podminka pro to aby valicko proslo bez problemu... a ohldne neschopenky... ja ji neplanovala ale jelikoz jsem par dni pred planovanym predoperacnim vysetreni dostala nejakou chripku a pitrebovala jsem se z toho co nejdrive dostat tak jsem na ni sla a tech par dni uz na ni zustanu a to az do testu a za me sem jedine rada, vypadla jsem z toho kazdodeniho stresu v praci a jsem v naprosty pohode a to si myslim ze je zaklad uspechu, takze ja na neschopence jsem a at si kdo chce mysli co chce ja jsem za to rada

hadiceee
18. kvě 2017

@martinkamoj jinak ale citim se nafoukla a jsem unavena ale fyzicky se prace urcite zvladat da pokud se ptas spis na tohle, me to spis pomaha po te psychicke strance, mam tehotnou kolegyni a od rana do vecera probira sve tehotenstvi a tatinka u porodu a pod, coz mi uplne dobre nedelalo

martinkamoj
18. kvě 2017

@gabcat
@hadiceee supr holky děkuji za info.. Mě právě za měsíc končí smlouva a všichni mi říkají ať nejsem blbá ať zůstanu doma, že si odpočinu psychicky i fyzicky... já říkám, že najdu práci... Proto se ptám.. Joo a ještě holky, mám zkušenost od kamarádky z IVF v Holandsku, kde od začátku až do porodu nedala ani korunu, tady se platí fakt za vše.. zajímá mě, zda je nějaká šance to IVFKO mít hrazeno od pojišťovny komplet.. Taky přemýšlím, zda nebude lepší zkusit i laparku pro případné odstranění toho co by bránilo aby se dalo případě zkusit přirozeně.. Já vím, že miminko je hodně o financích ale v rámci budování porodnosti by měl stát právě toto podporovat a né ještě lidi vycucávat,.. Překvapila mě teda strašně cena toho pondělního ultrazvuku za 5 minut sledování a trochu látky do těla 1900,- :-/ šílený..

hadiceee
18. kvě 2017

@martinkamoj pojistovna nehradi vse vzdycky budes neco doplacet ale jak jsem zjistila zalezi i na centru v genetu v Praze my to vypocitali cca na 25 000 pac je to sozkr klinika, u Apolinare jsem zhruba na polovine ale doplacis vzdycky. Zalezi na hrozne moc vecech, to vysetreni pruchodnosti se dela dvema zpusoby co vim, bud tou kontrastni latkou, za to se plati a nebo po staru v kratkodobe narkoze laparo.. za to se neplati myslim nic

martinkamoj
18. kvě 2017

@hadiceee tak mě laparo nenabídly vyvalili na mě zrovna toto, s tím, že kdybych chtěla ze zdrav. pojištění mít proplaceno tak rengenem.. Jako pořád se to dá i ta 2ka ale vyvalit třeba 40 na ráz by mě trefilo, to radši půjdu ještě na tu laparku aa zkusím tak.. tak snad dle legislativ pojištovny budu spadat do těch jejich tabulek.. v rámci neprůchodnosti obojího a nebo ať tam není ještě nějaký háček..

gabcat
18. kvě 2017

@martinkamoj Ono spíš záleží na tom, co budete potřebovat. Za samotné ivf se nic extra nedoplácí. Ale jsou tam pak metody, které pojišťovna nehradí. Pak záleží i na počtu vajíček, co se budou oplodňovat, a embryjek k zamrazení atd 🙂

hadiceee
18. kvě 2017

@martinkamoj no ja to beru tak ze o to moc stojime takze finance do ramci moznosti neresime proste co mame dame, odpustili jsme si napr. dovolenou tento rok a jine..pac toto je pro nas proste prioritni, je to sice hrozne nefer ale proste to tak je, tak preji hodne stesti at vam to vyjde at tak nebo tak

martinkamoj
18. kvě 2017

@gabcat tak to se dozvím v pondělí.. Přesto děkuji za objasnění.. Nějak se informuju jen to co zjistím než že mi někdo něco sdělí.. Říkám ceník do ruky a to bylo vše..
@hadiceee jasné to chápu.. také stojíme o mimi, dovolená se taky nekoná ale přeci jen neviděláváme zas až takové prašule jako třeba v Německu a ták a žít a platit běžné věci musíme samo i rezerva pro případy nouze.. děkuji, vám také přeji ať to výjde a uvidíme co nakonec vyberou a zvolí za metodu 😉

krobatko
29. kvě 2017

Ahoj,chtěla bych se zeptat jestli nevíte jak to je s menzes po Ket? 22.5. v pondělí jsem byla na Ket a v sobotu měla dostat menzes a zatím nedorazila.Tak se chci zeptat jestli kdyby to nevyšlo tak bych ji normálně dostala? Aplikuji akorát večer gel Crinone je to jako Utrogestan,ale dává se jen večer.Děkuji za info🙂

kafr
15. čer 2017

Ahoj holky, rada se k vam pridam. Snazime se 7let, kdy mi nejdriv doktori tvrdili, ze jsme ok, tak jen otazka casu, jiny mudr. mi tvrdil, ze jsem v prechodu (ve31letech) coz dalsi mudr. vyvratil, mam za sebou 4xIUI, marne, pak me zacala mudr nutit do IVF, to jsem jeste tvrdila ze NIKDY a vydupala jsem si Imunologii: vysledky byly hrozne, ty IUI byly naprosto zbytecne, takze preleceni, loni pred vanoci uz bylo vse ok a my se meli zacit snazit... Jenze mi se zacaly delat cysty! Ve me se neco zlomilo a letos proste chci otehotnet, mozna to bylo i pristupem mudr. v Teplicich. Cysty byly kazdy mesic jedna, 2 praskly, ted beru antikoncepci, aby se to zklidnilo a 30.6. si jedu pro leky a zacnem stimulovat... Jste tady nekdo, kdo sel do IVF po antikoncepci? A co stimulace, jak jste to snasely? Pry ty hormony strasne ovlivnuji nalady a chute? Diky vsem🙂 na jednu stranu se tesim na miminko, i kdyz vim ze to nemusi vyjit, na druhou stranu mam strasny strach...

raelyn
15. čer 2017

@kafr ahoj, plně to chápu. Mě osobně stimulace nedělají dobře, ale pak když je zmrazeno, tak KETy už jsou lepší. Držím palce, ať se brzy zadaří 🙏 😉

kafr
15. čer 2017

@raelyn No prave, vyhybala jsem se tomu co to slo... Kamoska darovala vajicka a pak se z toho rok vzpamatovavala. Mela silene navaly z vykyvu hormonu...😒

gabcat
15. čer 2017

@kafr Ahoj, s antikoncepcí před stimulací zkušenost nemám, Tak se vyjádřím jen k druhé části otázky.

Řekla bych, že je to dost individuální. Já po stimulaci žádné extra chutě neměla, nepřibrala jsem vůbec nic. Nálady byly horší. Ale ono to bylo dost otravný celý prostě.. to píchání a tak, byla jsem z toho celá taková zpruzelá. Každopádně poté, co jsem braní léků ukončila, se vše vrátilo do původního stavu... resp na chvíli to bylo ok, pak už byla zase změna nálad v jiném směru 😉

Ale není to nic, co se nedá přežít. Taky podle mě nemůžeš moc srovnávat darování vajíček s ivf. Ty to děláš proto, abys na konci měla svýho drobka. A za to stojí hodně věcí 🙂 až budeš denně volat do caru, jak se embryjka drží, na nějaké nálady zapomeneš jedna dvě 🙂 tak ať to dobře dopadne

bjakslova
15. čer 2017

@kafr ahoj, ja jsem byla koncem dubna na odstranění cysty a pak mi byl pred IVF nasazen Marvelon. Prý jako prevence proti znovuutvoreni.

bjakslova
15. čer 2017

Jinak já mám stimulku už skoro za sebou, v sobotu jdeme na OPU. Snášela jsem vše dobře, žádné změny na sobě nepozoruji, jen me teď pred OPU malinko poboliva podbrisek,ale to je nornalni se zvetsujicimi se vajecniky. Dle me hodne zalezi jak ti stimulaci nastavi. U mě se to povedlo,ale během stimulky mi ještě upravovali dávky léků.

kafr
15. čer 2017

Diky vsem za info, manzel prohlasil, ze v nejhorsim mi zamkne kuchyn 😀
Ja mam antikoncepci Yaz, ale dnes me cely den boli levy vajecnik, tak se bojim, jestli mi tam zas neco neroste. Asi se objednam na ultrazvuk, mozna budu za hypochondra, ale jistota je lepsi...
@bjakslova drzim palce, to uz mas pul bitvy za sebou 😉

kafr
24. čer 2017

Ahoj, tady to nejak usnulo?
U nas mala kovbojka, ultrazvuk potvrdil 2 cysty! Takze fofrem do CARu, stesti v nestesti: je to endometrioza a stimulovat se da i pres tyto cysty. Jen mi zmeni na dlouhy protokol. Takze podle puvodniho planu, v patek zaciname, jen nepojedem do Caru pro rozpis, ale rovnou mi pichnou 1. injekci.
Pa vsichni a drzte se 😉

satinem
30. čer 2017

Ahoj holky 😍❤💃dlouho jsem se neozvala, potrebovala jsem malinko odpocinku, konecne se mi to zacina plnit a pristi tyden mam KET! Sliznice byla porad spatna a nerostla, potom naplasti a sup pujde to 😝 bude to prvni pokus, prvni transfer.....jsem z toho uz ted na nervy. Kdyz mi doktorka rekla ze bude KET, tak jsem brecela jak mala.....neskutecne se mnou ty hormony toci 😂a jak pokra ujete vy holky? Vsem posilam spoustu pozitivni energie a sily 🙏👏

kafr
3. črc 2017

@satinem tak drzim palce, urcite to vyjde, si to po tech dramatech vsechny zaslouzime!
Mi v patek dali hormony na prechod, melo by si to poradit s temi emdom.cystami, ve ctvrtek doberu antikomcepci, v nedeli to doufam dostanu a pak znova do caru. Jsem hrozne nervozni a zaroven natesena 😅
Uz aby to bylo 👶

vigier1204
4. črc 2017

Ahoj, tenhle mesic zacinam stimulovat a pujdu na prvni IVF. Mela jsem jiz jit minuly mesic, ale MS nedorazila (naivne jsem myslela, ze jsem tehotna, ale bohuzel). Dostala jsem injekce vyvolavaci a porad nic. Pritel byl mesic pryc, tak si rikam, ze cekala na nej, abychom to podstoupili spolu 🙂No a ted uz cekam na MS tenhle tyden, a pak to zacne. Hormony jeste neberu, ale uz ted jsem plactiva jak blazen...A taky docela nervozni. V praci to psychicky nezvladam a nevim, jestli mam jit na neschopnosti mezitim nebo ne... No, co Vam budu povidat 🙂

satinem
6. črc 2017

@kafr juuu tak drzim pesticky, je to vzdycky na palici s tou menstruaci....nikdy neni tam kdy ji chces mit! Ja jsem nakonec byla omilostnena a 4.7. Mi ten transfer udelali 🙂 zadna změna, jen teda strasne citliva deloha asi.....kdyz psikam tak to boli, chodim curat furt a tak jak pribylo curani, tak velka strana odbyla.....normalne jit na velkou je zazrak😂 a prsa mam takovy pekny...chlap je v sedmem nebi, ale zaroven i v pekle 😂tyden po et nejdriv😅tak tfuj tfuj...at ta potvora dorazi a muzes na to vlitnout😍👶

satinem
6. črc 2017

❤ahojky, tak to dobre zname vsechny....ten natesenej pocit ze to konecne klaplo a ono prd😂je to hrozny, ale uz bude lip a verim ze prvni IVF klapne. A uz vite kde je problem? Jinak se hlavnr hod do klidu, neni nic horsiho nez vystresovana snazivka. Musis byt pekne v klidecku. Jinak co se tyka neschopenky, tak adi zalezi jaka jsi povaha. Ja mela dovolenou az chvili pred transferem. Punkci jsem mela nekdy v dubnu myslim a ket az tento mesic. Takze jsem si dala tyden pred ket dovcu, abych se pekne navnadila....no a ted budu doma asi do pondeli myslim....takze vlastne tyden. Pokud budu lenoch tak si protahnu dovcu az do testu....jsem osvc vis, takze neschopenka je u me sproste slovo😂

lulu_8
6. črc 2017

Ahojte holky, pridavam se k vam, ceka nas ivf bud na podzim 2017 nebo na jare 2018. Manzel ma hodne spatnou morfologii a v podstate nemame jinou moznost. Mame za sebou 2,5 roku neuspesneho snazeni, otehotnela jsem jednou hned na zacatku snazeni, ale tehu bylo mimo. Mam z toho vseho zatim velmi rozporuplne pocity, nejak nemam silu verit, ze nam to nekdy vyjde.Tri pokusy a konec, to je strasne. Navic i kdyz jsem uplne zdrava a vsechna vysetreni mam v poradku, tak do sebe budet muset cpat tuny hormonu, kterym se cely zivot co to da vyhybam (nebrala jsem ani nikdy HA). Ach jo. No snad bude po dovolene lepsi nalada.

Strana