icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

koudelka82
15. led 2018

@rosalline při 1.et jsem mela 7 nebo 8mm a při druhem 6mm. Říkali mi, ze 6mm je tak nějak minimum, ale prý to muže taky být. Avšak žádný z těchto dvou transferu nevyšel ani jeden, tak už nechci jít na Ket, když bude sliznice takto nízká. Doufala jsem, ze po Estrofemu víc naroste ☹

macek332
15. led 2018

@koudelka82 Ahoj.. moja skúsenosť je taká, že ja chodím na kontrolné ultrazvuky až na 14 deň a keď mám sliznicu aspoň 7 mm, tak je to OK. Držím palce. Myslím, že za 4 dni by povyrásť ešte mohla 🙂

koudelka82
15. led 2018

@macek332 snad jo, dekuju 🙂 nevím, čím růst sliznice ještě podporit, doufala jsem, ze dnes bude mít aspoň 7mm, když beru Estrofem.

rosalline
15. led 2018

@koudelka82 já právě četla na tom sanatoriumhelios.eu, že minimálně 6mm. Věřím, že ti naroste minimálně na 9 🍀

merilina
15. led 2018

Holky, tak držím palce a pravidelně informujte. Já mám dnes den D. Jdu na UTz.... nemůžu se dočkat. Co bych mohla už vidět? Jsem 7+3 tt 🤔😌

macek332
15. led 2018

@koudelka82 tiež som zatiaľ neskúšala brať nič iné, okrem predpísaných liekov (ja beriem Estrimax). Ale dostala som tieto tipy na podporenie rastu sliznice: grepový džús, ľanové semienka, kontryhelový a maliníkový čaj a 2L vody denne. Prípadne ešte dvojku červeného vina 🙂 Neboj, to ešte doženieš. Ja som raz mala týždeň pred plánovaným KETom iba 4,5mm a to sme teda do rizika nešli a KET zrušili.

macek332
15. led 2018

@merilina gratulujem! No minimálne by si mohla vidieť biť srdiečko! 😍

merilina
15. led 2018

@koudelka82 Jojo, ten kontryhel by význam mohl mít 😉😉

koudelka82
15. led 2018

@macek332 ,@merilina holky, ja si dávám kontryhel 1x denně + ještě listovku :-/

hanyas
15. led 2018

@koudelka82 zkus bastit grepy! 😉

jeanne_g
15. led 2018

@koudelka82 Neboj, určitě doroste 🙂 Já měla jednou na kontrole 4 mm a za pár dní po Estrofemu 7,5 mm a to jsem brala 1-0-0.

hribek
15. led 2018

holky vy co mate pozitivni TT. berete jeste estrofem?

juliia
15. led 2018

@merilina
Urcite uz bude srdicko...tfuj tfuj

juliia
15. led 2018

@koudelka82
Ja mela ted pred OPU 8mm, minimum u nas teda nevim, ale věřím, že tim estrofenem jeste povyskoci určitě :-*

macek332
15. led 2018

@hribek určite žiadne lieky nevysadzuj až kým ti nepovie lekár. Neviem, či Estrofem a "moj" Estrimax je úplne to isté.. ale ja som ho mala brať až do 13teho týždňa.. To isté aj progesteróny. Všetko až kým si děloha sama nezačne všetko riadiť sama.

koudelka82
15. led 2018

@hanyas zkusím ! 🙂

@jeanne_g
@juliia holky dekuju, ve čtvrtek dam echo.

hribek
15. led 2018

@macek332 jo to ja vim, spis se ptam jestli to ostatni taky berou. vysazovat budu pripadne po dohode s dr.

hribek
15. led 2018

@merilina tak co jak jsi dopadla? ja jdu v pondeli to budu 7+2, tak jsem zvedava co uz bude videt 🙂

rosalline
15. led 2018

@merilina anoooooooooooo, jak jsi dopadla ? :o)))...poděl se s námi o fotečku :o)

fanunka
15. led 2018

@hribek neberu a nikdy jsem nebrala

fanunka
15. led 2018

@hribek
@merilina holky vy porad chodite na ultrazvuky ja byla jen jednou pred tydnem a na dalsi mam jit az 16.2. Na screening mam uplne paniku aby bylo vse ok vsude kolen slysim o zamlklych tehotenstvich achjo

fanunka
15. led 2018

@hribek
@merilina kdyz teda nepocitam ten uplne prvi v caru po kterym se se mnou rozloucili

hribek
15. led 2018

@fanunka ja jeste nebyla, 21.12. jsem mela transfer a na utz jdu az 22.1. co se tyka zamlklyho neudelas nic, mam jich za sebou 5 a pokud to ma jit pryc tak to pujde i pres prasky... bohuzel. musis doufat ze je vse ok

merilina
15. led 2018

@hribek
@rosalline
@fanunka

Jooo, bylo tam 😁 I srdíčko jsem viděla... Prý minimalne jeden živý zárodek tam je 😁 Oni pořád laškujou s těma dvojčatama noo... Ale jsem vděčná i za jedno. No byly to nervy 😉 Ze screeningu mám taky strach 😉

juliia
15. led 2018

@merilina
Tak moc gratuluju, to jsou krasne zpravy!

sticker
rosalline
15. led 2018

@merilina ano, moc krásné zprávy :o))) Jsem šťastná za tebe, že se to povedlo !!!!!!! Můžeš sem prosím dát statistiku po jak dlouhé době a kolikátém pokusu? :o) Musel to být obrovský zážitek, máš fotečku?

fanunka
16. led 2018

@hribek nééééé bééééé to je šílený 5 zamlklých :( já vim tohle nijak neovlivníme :( a vůbec ti nikdy neřekli proč se to xakru děje? jestli tělo je slabé nebo nějaké protilátky :( achjo

hribek
16. led 2018

@fanunka vsechna vysetreni byla v poradku. Genetika hematologie imuno hysteroskopie a ja nevim co vsechno dalsiho. Az delali manzelovi spermiogram v caru tak zjistili ze 74%spermii ma spatnou hlavicku nebo sou nejaky spatny. Tak si rikam ze to bylo zrejme tim. Ze otehotnet problem nebyl ale pokud byla spatna spermie tak to to embryo vzdalo samo.
Proto sem rada ze na utz jdu az takhle po mesici od ketu pac se toho bojim jak cert krize. Ze tam bude prazdnej vacek nebo nebude srdicko nbo neco. Ale rikam si ze pokud byl problem jen se spermiema tak uz to vyjit musi. Mame za sebou i pgs takze by melo byt embryo zdravy a bez problemu. No uvidim v pondeli

merilina
16. led 2018

@rosalline Ve zkratce.. pře 2 roky snažení. Po roce jsem byla na drillingu vaječníků + průchodnost vejcovodů + stěry z dělohy z důvodu podezření na PCO. Celou dobu mi tak nějak tvrdili, že problém je v anovulaci. Mívám nepravidelný menses nebo spíš dlouhé cykly. Po tom mě rok stimulovali kombinací clostyl+utroš bez výsledků. V tom jsem byla i 2x na IUI. Nakonec padlo rozhodnutí rovnou na IVF. A IVF se podařilo hned napoprvé s tím, že jsem si vydupala 2 embrya a vidím, že jsem udělala dobře. Evidentně se chytlo jen jedno. Už při těch IUI se ale problém ukázal ve spermiogramu, kdy manželovi vyšel několikrát po sobě horší....

merilina
16. led 2018

@hribek Takže když vidím plod a srdíčko, tak už je zamlklé těhu pasé?? Díky.

Strana