icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

volfici
3. srp 2017

@tipry ahojky, no byla to informační smršť 😄 máme ISCI, prodlouženou kultivaci, fresh transfer jednoho, ostatní jdou na genetiku a do mrazáku. ISCI se platí 7000 za všechny vajíčka, jsem se na to vyloženě zeptala. Vyfásla jsem Puregon 250 jednotek až do prvního ultrazvuku. Embryoscope a embryoglue říkala že stačí domluvit na průběžných kontrolách. Na UZ jsem měla dnes 21 DC celkem 17 folikulů, tak z toho byla nadšená. Mám tašku léků, hlavu jak pátrací balón 😂 ale pocity dobré, těším se, ještě zítra k praktické na krev a s močí a objednat se na EKG...

vkackah
3. srp 2017

@kafr hodne stesti... ja jdu nakonec na OPU v sobotu.. uz zacinam byt nervozni aby to vyslo...mam pry hodne nedozralych folikolu.. :(

volfici
3. srp 2017

@vkackah dobře to dopadne, do soboty ještě uzrají ✊

tipry
3. srp 2017

@volfici No to věřim... Tak to budeme mít podobný ty metody no...já ještě taky uvažuju o tom embryoglue.... No vidiš...že dávají různý léky na tu stimulaci vid?Asi co doktor, to jiný názor. No tak jsem zvědavá, kdy nám MS dorazí a kdy si začnem píchat🙂 Máš to taky takový to pero? Můžu se zeptat, já v tom šrumci jsem to asi přeslechla...má se to pero držet stisknutý dokud nedojednou do nuly ty jednotky, nebo jen zmáčknout a pustit? Víš jak to myslim...asi jsem trotl, ale já to fakt nepochytila.

volfici
3. srp 2017

@tipry jaj tak to teď taky nevím, ale kouknu do návodu. Spíš bych řekla stisknout, pustit a čekat až dojede do nuly a pak v klidu vyndat.

volfici
3. srp 2017

@tipry já bych to embryoglue chtěla taky 😉 ty jo, já už se nemůžu dočkat až to vypukne 👏

tipry
3. srp 2017

@volfici Ja taky... uz se taky hrozne tesim. Snad vsechno vyjde tak jak ma. Zitra jdu na predoperacni vysetreni. Ja jen doufam, ze to nedostanu driv nez 10.8., protoze jinak bychom se museli vracet driv z Chorvatska, kvuli tomu prvnimu kontrolnimu utz...

tipry
3. srp 2017

@volfici Kdy ty to mas dostat?

volfici
3. srp 2017

@tipry hehe, já 10.8., pokud by byl cyklus 28 dní. Takže počítám mezi 8. a 10.8. Jsem příští týden na služebce, tak to beru všechno s sebou 😳

beruda
3. srp 2017

@tipry dobrý den, já už jsem tedy po ET, ale pero pomalu stisknout a tím stisknutím pomalu dojede do nuly. Klade to trošku odpor, když nemackate, nic neteče.

juliia
3. srp 2017

Ahoj vsem, rada bych se k vam pridala. Tento mesic me ceka moe 1. a zároveň poslední IVF. Bude mi v zari 39. MS dorazila 1.8., tak od vcerejska si uz picham....v pondeli 1.ultrazvuk
S manzelem se snažíme 2 roky a v rijnu lonskeho roku v 8.tt jedno zamlkle tehotenstvi

@vkackah
Drzim moc palce na sobotu. At vsechny folici poradne dozraji. Jeste maji cas.🙏

juliia
3. srp 2017

@tipry
Pero porad stlacovat doku nedojede do nuly a prst uvolnit az po vytazeni jehly 😉

juliia
3. srp 2017

Holky, kolikaty den cyklu jste byli kdo na OPU?

beruda
3. srp 2017

@juliia desátý

galatea_a
3. srp 2017

@tipry @volfici Holky, nechci vám lézt do diskuze, ale jestli máte Gonal, tak ten držet pořád stisknutý až PO vytáhnutí ten stisk uvolnit - čili bodnout, pomalu tisknout, držet, vyndat, povolit stisknutí 🙂

volfici
3. srp 2017

@juliia @beruda děkujeme, já to tady teď studuju, nikde to není úplně jednoznačně napsané, tak jsem se trochu vystresla 😄, už dobrý 👍

volfici
3. srp 2017

@galatea_a v pohodě, víc hlav víc ví 😉

juliia
3. srp 2017

@vigier1204
@tipry

Mam taky gonal. Jak si ho vigier snašela? Vsechno v pohode?

juliia
3. srp 2017

@vigier1204
A moc ti gratuji k pozitivními testu! To je paráda!😍

volfici
3. srp 2017

@beruda a byla jsi na ET někdy teď? Kdy budeš testovat?

juliia
3. srp 2017

@beruda
Fakt? Uz desaty? A kolik jsi mela vajicek?
Ja si musím totiz naplánovat v praci volno cca...

beruda
3. srp 2017

@volfici byla jsem minulou středu a testovat mám až 11.8

beruda
3. srp 2017

@juliia ano, 10 den, dobře jsem reagovala na léčbu. měla jsem 19 folikul, ale jen 4 vajíčka. Transferu se po prodloužené kultivaci dočkaly jen 2, jedno šlo do mrazáku.

volfici
3. srp 2017

@beruda tak moc držím palce? A kolikátý pokus? Teda jestli nejsem moc zvědavá 😉

volfici
3. srp 2017

@beruda ty jo, jen tak málo z tolika? 😒to je teda něco....a já se tu raduju ze 17 ještě než vůbec něco vypukne....

beruda
3. srp 2017

@volfici děkuji, je to první pokus, ale tedy musím říct, že se mnou ty hormony dělají věci, mám břicho jak ve čtvrtém a prsa jak kdybych kojila, kéž by to všechno k něčemu bylo....

vkackah
3. srp 2017

@juliia na prvnim IVF jsem mela OPU 14 den a ted mam 15..

beruda
3. srp 2017

@volfici některé folikuly můžou být prázdné, a embryolozka říkala, že i z těch dobrých vajíček i tak bývá padesatiprocentni propad :-/

volfici
3. srp 2017

@beruda určitě to klapne 🍀

beruda
3. srp 2017

@volfici snad jo, je to na palici

Strana