Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
Holky, jsem v nemocnici. V noci opet krvaceni, tentokrát to ale byla nálož i s bolestma. Doktorka na příjmu me ani pres tu prutrz nemohla vysetrit, jak kdyz praskne ceva a srci to z tebe.
Koukla se a po chvilce mi rika, že pro me asi nema dobre zpravy, volala sestru se zkumavkou, co vas napadne, že vidi embryo, i ona si to myslela, ale byla to srazenina s utrogestanem.
Pak mi udelala UZ, porad tam rejdila, pak otočila monitor na me se slovy, no a pak ze se zázraky neději, prcek se porad drzi a odpovídá 6+1, takze presne na den. Vzali mi krev, dali kapacku a ted tu jen lezim a cumakuju do stropu. Porad krvacim, takze hrozi potrat, budu bojovat co to pujde. Posilejte nam hodne síly....budeme ji potrebovat
Jo a hematom uz nenasla, takze bud ra krev srsi z neho nebo nevim...nic neobvyklého nenašla
@juliia myslím na tebe. Je to už lepší?
Ahoj holky, tak zítra už ten očekávaný Ultrazvuk.. jsem dnes podrážděná akorát a je mi nějak do breku, to jsou asi nervy.. tohle je hrozné .....
Zlaticka, vsem vam jdu podekovat za úžasnou podporu a hrozne rada bych pro vas mela lepsi zpravy, ale bohuzel dnes rano bojovníček dobojoval a zastavilo se srdicko. Verila jsem mu do posledni chvile, ale kdyz jsem se dnes v nemocnici po šílene zkušenosti nechala propustit a odjela jsem do CAR za svou doktorku, ktera mi to vse vysvetlila a ukázala, jak ta krev z hematomu bohuzel prcka uplne utlacila a pravdepodobna prerusila zasobeni do krevniho obehu. Gestacni vacek se strasne zplostil, uz tam neměl skoro misto. ☹((
Jsem jeste rozklepana z te negativni zkušenosti z Krce, pri prijmu jsem jim tam malem zkolabovala, doktorka co me prijimala byla šíleně nastydla, cekala jsem na ni ve studene chodbě s krvácením a bolestma asi 45 minut. Pak si me vzala na vysetrovnu, podivala se dovnitř a rika, nemam pro vas bohuzel dobre zpravy, asi vidim plod, zacala panikarit, hledat zkumavku, volat na sestru...no byla to srazenina s utrogestanem. Ale ja uz bulela, že je konec. Pak mi udelala ultrazvuk a říká, že je to teda neskutecne, ale ze embryo se drzi a AS pritomna. Tak, že si me tam nechaji, kdyz je to chtene tehotenstvi a nasadi neco na zastavení krvaceni...mluvila o ascorutin a ze mi da kapacku s vyzivou...pak me zahltila papirama a ze si me sestra prijme. Bylo mi fakt blbe, teklo to te me jak zvola, na pismenka v papirech jsem ani nevidela. Manzel mi pomahal a ja mu uz chvilkama hlasila, že mi je strasne zle. Zacalo se mi chtít zvracet a ve vedlejších otevrenych dveřích zacali delat prijmy na vykony. Pomalu jsem se sunula ze zidlicky k zemi, polilo me horko a uz mi bylo vsechno. Vybabuji si, ze manzel tam do tech dveri rekl, že uz tady pres hodinu čekáme na prijem a ze mi neni dobre. Prisla nejaka sestra jestli muzu jit po svých. Ja ze to snad zvladnu, ale ze se mi chce zvracet. Vrazila mi do ruky papirovou emitku a zase odesla, že jde pro vozik. Pak uz nevim co se delo. Najednou jsem lezela na boku na lehatku a jela jsem dlouhou chodbou, manzel nikde, ja byla šťastná, ze lezim a ze ziju 🙂 odvezli me na pokoj a ze se lehátkem nedostanou dovnitr, tak jestli si prejdu. Tak jsem to zvladla, ani nevim jak jsem se dostala do te postele, bylo kolem osme a to jsme tam prijeli v 6. 1.kapacku mi po 1.neuspesnem vpichu, kdy sestra se slovy, že si dojde pro kratsi kanylu prisla za dalsi pul hodiny. No kapacky jsem se dockala asi v 9.30....okamžitě se mi ulevilo.
Krvaceni se postupne zmirnilo. Ale uplne se nezastovilo, vždy po wc jsem trochu zakrvacela.
Vecer se ptam sestry, že mi pani doktorka na prijmu rekla, že dostanu ascorutin. A ona mi odpovedel. Ja si to tady napisu do papírů a rano to pripomenu na vizite 🙂
Myslela jsem, ze rano bude lepsi, ale bohužel jsem se mylila. Na vizite jina doktorka mi rika, že krvácení temer ustalo a ze neni duvod, abych u nich zustavala, ze odber je v poradku. HCG 29000. Ale, že udelame ještě kontrolni UZ a pusti me domu. Ptam se ji znovu na ten ascorutin a odpověď: No ten my tu nemame. Koupíte si ho v lekarne.
Na ultrazvuk jdu se setrou do jiného patra, cestou me jiz upozorňuje, že zpatky na oddeleni si dojdu sama, protoze ona uz ma dalsi praci a nestíhám. Znovu me posazuje do te studene chodby na kterou mam ty uzasne vcerejsi vzpominky. Asi ta 10-15 minut vychází doktorka, opet jina, 3.v poradi. Tady si lehnete, sem dejte nohy, tak to ne, tuhle nohu mi natahnete, mate moc dlouhe nohy a ja nemam tak dlouhe ruce a jinak se tam nedostanu...v zivote mi tohle nikdo neřekl. Rejdila tam a dost bolestive ultrazvukem asi 5 minut a pak rekla, že ten ultrazvuk je strasne spatnej a ze tam nic nevidi at si zase pockam v te studene chodbe, že zkusi najít jiny ultrazvuk. Po vyšetření jsem zacala zase krvácet, vracim se na chodbu a ona uz na me mava z jinych dveří. Pojdte rychle sem, ale musime rychle, tady se uz ude za chvilku pracovat, tak at pani doktorku nezdrzujeme. Tam bylo obyčejné lehatko, pod zadek mi dala takovy ten zvedacek a stejne se tam tim ultrazvukem nemohla dostat. Takže me s omluvou pozadala zda byvh si po ten valec mohla dat jeste svoje ruce, stejne mela problem a se slovy, jak tam ten ultrazvuk dostanu ne pozadala o nadzvednuti panve. Hura, povedlo se. Ultrazvuk na norm.lehatku bezne absolvuji u sve gynekolozky a nikdy takovyto problem nemela. Co me ovsem nejvic dostalo, že tam 10 minut rejdi a hleda hematom a pak zacne měřit embryo a pta se me kolik, že melo vcera pri prijmu. Ma to v papirech a ja takovou informaci vcera v tom stavu ani nezaznamenala. No nakonec ta hodnora byla dokonce malinko větší nez včera a pak rika, no ja tam dnes proste tu srdecni akci nevidim. Rada bych vam rekla neco jineho, taky se muzu mylit, muzu zavolat jeste nekoho, v tom tam prisla ta doktorka v poradi 4. , ktera tam ordinuje a ona mi rika, jestli chcete, tak se muze podívat i tady pani doktorka. Pak se na ni otoci a se slovy, my uz koncime, vystreli ze dveri at za ni prijdu zase pres chodbu na vysetrovnu.
Tam vyhodi nejakou sestru od PC se slovy, že to musi rychle napsat, že uz ma jinou praci a ze se zdrzela a jeste pořádně nic neudelala. Takže bastup ve středu na lacno na revizi. Koukam na ni a rikam, že jestli je moznost, že to odejde samo. No pockala by do te středy a jinak by rovnou udelala revizi. Ptam se, stale v soku, zda by to mohlo byt i v patek, ze to vim, že mam cely den volno. Odpoved, ze se musi podivat, ze maji uz naobjednane lidi. V poradku....cekam....ano tak prijdte v patek rano na lacno, ale ted uz musim bezet. Jak to teda bude si vyridte s doktorku...zamumlala jeji jmeno...na oddělení a frnkla. Vyjukane a naprosto zdrcene se me ujima ta sestra co byla vyhozena od PC. A zacina me poucovat ohledne planovane revize....slysim ji jen vzdalene, vlastně ji vubec neposlouchám. Zase papiry, dalsi popdpisy, do rukou mi dava celou mou slozku a ja se po schodech vracim na oddeleni. Klepu ma sesternu, že nesu svou dokumentaci a ze bych se mela s pani doktorku.....domluvit na postupu co dal. Ze me dnes propousti. Sestra si to vzala a at si jdu pockat na pokoj.
Zdrcena volam manzelovi, konecne me nekdo utesuje a vliva mi sil do zil...
Vybrecim se, osprchuji a trosku se zklidnim...proste se to stalo. V tom prichazi sestra a nese mi 2 tobolky utrogestanu a kapacku na udrzeni těhotenství. Rikam ji, ze to bude asi omyl, že jsem byla pred chvili na ultrazvuku a neni srdecni akce, ze cekam ba propuštění. Vykulene na me zira, leky zmatene necha na stolku a odchází ze slovy, že si tu zpravu jde znovu nacist. Behem 5 minut přichází jina sestra s 5.dotorkou v poradi se slovy, že mi nesou injekci na vyvolani kontrakci, ze to podpori aby to odeslo samo. Mezitim jsem uz volala i do CAR a pres asistentku mi pani dontorka vzkazuje , že zatim nemam nic podepisovat a at přijedu k nim, že se koukne a domluvime se na možnostech. Vysvětluji teto 5.doktorce, že teprve cca ored půl hodinou jsem dostala od nezname lekarky ponekud chaotické informace a ze se proste neumim rozhodnout nyni v 5 minutách, že nejde o odrene koleno a ze jsem se domluvila se svou lekarkou, že mam prijet k ni a ze se domluvime na zpusobu reseni. Trosku arogantne mi odpověděla, že je to tak trosku zvláštní postup, at nečekám, že mi pani doktorka rekne neco jineho. Ze mi tu injekci daji a pak ze si tam muzu jet. Injekci jsem odmitla, že pockam az po vysetreni u me lekarky. Take jsem ji slusne rekla, že me se zdá zase trochu zvláštní, kdyz mi jedna sestra prinese leky na zastaveni krvaceni a v zapeti prichazi jina s injekci na rozkrvaceni a vyvolani kontrakci. Ze to neni nic osobního, ale ze prpste potrebuji znat nazor lekare, ke kterému mam důvěru a znam ho. Za chvilku prisla znovu, ze mi teda napise propouštěci zpravu a uz nemluvila tak urazene, uz mi alespon trochu blize vysvetlila v cem ta injekce spočívá.
Nakonec úspěšně propuštěn a utikala jsem mílovými kroky...rozumim, že maji hodne prace a nestíhají, ale nemůžou to preci opakovat u kazdeho kontaktu s pacientem.
Přijeli jsme do CAR, vsechno ze me spadlo. Doktorka opet úžasná, moc me povzbudila, dle ultrazvuku mi vysvetlila co se stalo, že vacek byl utlacen a privod krve zastaven tim tlakem z hematomu a krvacenim. Injekci, kterou mi tam chteli dat mi doporucila az ve chvili kdy se vi rozkrvacim, aby ty stahy nebyly zbytecne. Kdyz mi to celou noc tlumily a hned bychom zase nutili telo k opacnemu efektu. Tim, že jsem ted vysadila všechny leky, tak se pry krvaceni postupne zesili. Mam prý velkou sanci, že se toho telo zbavi samo. A kdyz ne, tak se příští tyden na kontrole domluvíme na revizi...naštěstí ji dela pani doktorka primo v CAR. Uplne ten stres ze me spadnul. Tak uvidíme jestli si s tim telo poradi samo.
Pokud ano...nechame projet jednu MS a zkusíme to znovu. Vždyť na nas ceka 7 mrazacku...takze nesmime smutnit, ale tesit se a věřit!
Jediny co vim kam s krvacenim uz nikdy nepojedu..
Vsem strasne moc dekuju, jsem rada, ze jsem se mohla takhle vypovidat....moc mi to pomohlo :-*
@juliia tak to je snad ta nejhorší historka, co jsem slyšela. Hrůza děs, co sis užila. Jsi moc silná. Je fajn, že máš Krč za sebou a v CARu jsou tak příjemní (kam chodíš)? Příští KET snad už vyjde 👍 a bude líp. Jak se říká u nás: Palmovce a Libni, obloukem se vyhni; tak já si k tomu přidávám Krcskou nemocnici. Ať se ti daří a držím pěsti.
@juliia myslím na tebe!!! Jsi silná žena!
@juliia já snad špatně vidím, co píšeš, to je jak z hororu..ty kravky si nedovedou představit, co žena čekající léta na dítě může prožívat. Bych napsala stížnost až budeš trochu v cajku, aby se naučili k tomu všemu "umění" jednat s lidma..nebo to bude stejné a odserou to další jako ty..fakt nechápu, co se může v nemocnicích dít.Právě jsem dnes myslela na to, kde jsi, zda v Car či v nemocnici, tak si to teda napsala a já čumím jak puk. Nehledě na ten závěr..ten je snad na tom všem nejhorší, ten KONEC....
Ale jak píšeš, není konec všemu, máte mražáčky..myslím na tebe, drž se, ty si tak silná a statečná žena..to je neskutečné...Jednou ten boj vyhraješ a s tím tvým úžasným taťkou se budete radovat s uzlíčkem v náručí..Todle měj před očima a mysli na to..A bude dobře...Páááá, posílám objetí a pusu..M.
@juliia
Moc mě to mrzi a moc na tebe myslím.
Další boj už určitě bude vítězný.
Jinak přijde mi, ze v těch nemocnicích je to jedna kr*** vedle druhe.
Ja měla hroznou zkušenost z nemocnice na Kladne. Ještě teď když si vzpomenu, je mi spatne. A přesně jak si psala ty, jen u mě z rozdílem, ze ja podepsala reverz a ujížděla za doktorem do CAR. Diky bohu, ze tomu verim a ze je to profik na svém místě.
Holky, jste strasne moc fajn! Vsem moc dekuju z celeho srdce, i vase podpora pomaha k zahojeni te cerstve rany.
Mam navic uplne uzasnyho chlapa a rodinu, ktera me moc podporila.
Tuhle zkusenost opravdu nikomu nepreju.
@verunkadar
Tak uz mackam vsechny prsty a tesim se na pozitivní zpravy. Potřebuji injekci optimismu! :-*
@juliia ozvu se. Máme tam být v 10:30 a já mám srdce až v krku.
@juliia Je mi to moc líto :( Moc na tebe myslím ... A jsi neuvěřitelně silná žena ač možná teď pochybuješ. Já jsem strašně "citlivá" na přístup lékařů a hlavně v nemocnici a přiznám se, že při čtení tvých řádků se mnou fakt jímala hrůza a nedala bych to. Přeji nejrychlejší zotavení a mnoho sil a štěstí do dalšího pokusu. Pevně jako ostatní věřím a přeji, že to vyjde!
Holky dekuju jeste jednou vsem, v noci jsem docela krvacela, ted uz zase lehoucce, asi zitra nebo az v pondeli pojedu na kontrolni ultrazvuk jak to vypada. Dnes odpoledne mam volat do CAR a domluvime se.
Chtela jsem se jeste zeptat zda byste mi doporucily jeste nejaka doplnujici vysetreni pred KET, vzhledem k tomu hematomu, treba hematologii? Ja veskera vysetreni ( imuno, genetika, hormonalni, laparka) mam ok, ale ted tak premyslim, aby pricina nezdaru treba nebyla v te krvi...co se vlastne vysetruje na te krvi, vite někdo? Dekuju :-*

@jeanne_g velká gratulace a přeji Vám hodně štěstí, lásky, radosti a spokojenosti......a hodně štěstí, žádné pláče, do roka dva kudrnáče..:o))))))))))))))))))))))