icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

matys13
15. led 2019

@tea1909 no uvidíme.. já s tímhle nemám zkušenosti právě.. já normálně neschopenky neřeším.. to jen kvůli tomu ivf jsem si ji radši vzala..tedka jsem doma od 12.12.. posledně mi sestra u obvodačky přála at mi tam to mimi zůstane. tak snad nebude mít pak řeči že jsem ještě doma.. jjá jsem trochu antisociál a s cizíma lima moc nevycházím no..

matys13
16. led 2019

Tak kontrola v poradku. Srdicko tam hezky bouchalo. Za 2 tydny dalsi kontrola

misko5
16. led 2019

Ahojky holky, koukám tady na vás, ale dlouho jsem o sobě nedala vědět.
Napíšu ve zkratce a poprosím i o radu..
Na podzim po přirozeně počatém, ale biochemickém těhu (červen) mi nacenili v Caru klasické IVF, pak minimálku a ještě darované embryjko. Jsem už samoplátce a ty částky všechny i tak pro mne hrozné. Nechala jsem to tak, nehledali zřejmě jinou cestu, tak jsem takto rozpoložená našla IVF studii v Praze, zdarma, leč jedna hodnota mi vyšla níž, než požadovali a nedostala jsem se tam..jinak by mně brali.
Teď jsem znovu po prodělaném biochemku(prosinec-leden), takže vidím, že přirozeně nám to jde, jen se to neudrží..
Po konzultaci s mým gynekologem jsem volala zpět do centra, jaké možnosti mi můžou nabídnout,tak sestra se zase vrátila v mé kartě k ivf a začala nanovo, že v rámci ivf nějaké testy jsou, atd...tak jsem ji upřesnila situaci a že IVF nevidím jako smysluplnou když to přirozeně jde...byla vyvedena z míry. Napíšu ještě mail doktorovi, nechci mrhat časem návštěvou, když nebudu znát postup a možnost...Holky, co mám dělat, řeší vůbec někde někdo příčinu?!!nebo to jen hrnou na hrubo na jednu hromadu s názvem IVF????!
Já fakt nevím co dál..vím, že IVF neee...Sory, za moje rozhořčení, já jen co s tím, abychom se tady snažili a nic z toho, ptž tam může být jiný problém..a nikde se testy bez IVF nedělaj??
že by zase změna Caru?? po roce?? pááá, zdravím a všem těhulkám držím vše co mám.

matys13
16. led 2019

@misko5 já když jsem šla do caru, tak testy, a zkusili jsme iui.. když to nevyšlo, tak jsem šla na test vejcovodů, když tam nic závažného nezjistil tak až potom ivf. první ivf nevyšlo, tak další testy.. jediný na co přišli ted je, že jsem měla málo vitamínu D..a až potom jsme šli na druhej pokus.. tedka jsem v 7 týdnu.. u nás nešlo ani to, abych sama otěhotněla.. i když ovuluju a 1 vejcovod je naprosto v pohodě.. zadařilo se až ted. takže u mě se dělalo ivf až když to předchozí selhalo

tea1909
16. led 2019

@matys13 SUPER!!! Krásná bublinka 😍. Jen tak dál, hezky o sebe pečuj a už se jen raduj 😊

matys13
16. led 2019

@tea1909 tahle fotka nic moc.. u něj naživo to vypadalo líp :D no ale co už :D mám aspon nějakou fotku.. třeba včera to bylo vtipný.. celej den jsem měla hlad jak kdybych 2 týdny nejedla a večer mě bolel žaludek :D já trpím když už, tak na večerní nevolnosti :D

tea1909
16. led 2019

@matys13 přesně takhle jsem to měla já v prvním těhotenství, možná už jsem ti to psala. Vždycky kolem 18.hod jsem byla najednou jak balón, bylo mi těžko a blbě (ale nezvracela jsem). A kolem 20.hod úplně k nepoužití jsem usínala. Ráno pak jak znovuzrozená 😅

matys13
16. led 2019

@tea1909 nemám to ale každej den.. tohle bylo teprve podruhé :D ale ano, ráno mi je dobře.. jen v poslední době hůř spím

juliia
16. led 2019

@matys13
moc gratuluji, je to parada, preji at je i nadále vsechno jak ma byt :-*

@misko5
Takze ted na prelomu roku dalsi biochemko? Hele to je videt, že to proste jde jen se nedaří uhnizdeni. Co zkusit ten scratch sliznice? Vim, ze tady na konikovi s tim maji holky s prodelanyma biochemkama dobrou zkušenost a aktualne jsou po zakroku tehotne.
Jinak imunologii vysetrenou mate vid? My si zasli sami loni na kontrolni odběry, můžete se to taky měnit.
Ja brala po tom potratu wobenzym 3x10 na měsíc, nevim jestli to pomohlo, ale každopádně se mi po nem ztratila i velk cysta, takze muzu doporucit.

matys13
16. led 2019

@juliia děkuju.. určitě to tak vydrží.. budu myslet jen pozitivně

tea1909
18. led 2019

Ach jo, holky, už jsem zase ve fázi skepse. Vím, že to není o příznacích, ale tak nějak by asi měl člověk pocit, že se něco děje. Není mi nic - prsa necítím, břicho nebolí, unavená nejsem, pleť ok. Snažím se být v pohodě, ale je to hrozně dlouhé. Dnes jsem teprve 7.den po ET. Říkala jsem si, že nemá smysl zkoušet test dřív než v neděli (9.den), že???

matys13
18. led 2019

@tea1909 já jediný co ted cítím tak únavu a sem tam jak se mi hýbou ty střeva..ale jinak nic necítím.. zkus na to nemyslet.. a bejt pozitvní

juliia
18. led 2019

@tea1909
No někdo měl slabé carky uz 6.-7.den po transferu. Ja testovala vzdy az od 9.-10.dne.
A na priznaky vubec nekoukej, kazdy to ma uplne jinak a nikde neni psano, že je musis mit.
Drzim palce :-*

luciebx
18. led 2019

@tea1909 já měla 7 dpo mikro ducha.

luciebx
18. led 2019

@misko5 to je mi líto. A co utrogestan když zjistíš ze si těhotná a brát ten ?? Třeba pomůže. Jinak pokud vám to přirozené jde FO ivf bych nesla. Musí ti někde udělat vyšetření proč se to neudrží.

tea1909
19. led 2019

@misko5 ještě mě napadla jedna věc. Setkala jsem se s tím ve svém okolí už 2x nezávislé na sobě. Moje kamarádka má 2 syny přirozeně (dnes už jim je 23 a 18). Ale měla 1 potrat, pak syna, pak 2 potraty a pak 2 syna. Tehdy ji nějaký doktor řekl, že je možné, že ty potraty byly holky. Že zkrátka z nějakého důvodu nedokáže donosit holku. A něco dost podobné se stalo před pár lety jiné kamarádce. Také všechno přirozená těhotenství. Porodila kluka, pak 2 potraty a pak velmi náročné těhotenství - od počátku krvácení, na potrat, udrželi to, ale narození ve 25 tt - holčička. Zkus se na to třeba poptat, jestli je to možné. Dělat se s tím asi nic nedá, ale byla by to motivace pro to vydržet. Třeba se jednou zadaří to druhé pohlaví, než je problematické. Nevím, třeba je to nesmysl, ale jen takový nápad. Moc držím pěsti, určitě se jednou zadaří. A jak píše @luciebx, ten utrogestan by mohl pomoct (i když všespasitelný není).

tea1909
19. led 2019

@luciebx
@juliia
@matys13
Holky moc děkuju za podporu. Zkusím test zítra ráno. Jediný, co je v poslední době jinak je, že špatně spím. Ale to může být nervama a nervozitou. Představte si, já měla dnes sen. No mazec 😂. Zdálo se mi, že jsem se zamilovala měla milenecký poměr s tím naším doktorem z IVF 😂😅. No tak to už je na palici, tohle 🙈😂😂

luciebx
19. led 2019

@tea1909 dobrý sen 😂🤣😂👍

matys13
19. led 2019

@tea1909 já taky špatně spím.. za noc se vzbudím klidně i 3x protože potřebuju na záchod..a ty sny jsou kolikrát taky zajímavý :D

jeanne_g
19. led 2019

@tea1909 Dobrý 😁😀😂Ja na začátku těhotenství měla sen, že jsem měla něco se svými dvěma kolegy😂Drzim palce, at te zítra čeká krásný testik.

tea1909
20. led 2019

@jeanne_g
@luciebx
@matys13
@juliia
Holky, tak jsem to nevydržela a když jsem šla dnes ve 4 ráno záchod, tak jsem zkusila test. Je tam slabý duch. Mám hroznou radost!! Ale teď se zase budu strachovat, jestli není má 9 dní po ET moc slabý 🙈. Teď už je třeba nechat to má přírodě.

tea1909
20. led 2019

Tady fakt není prakticky nic vidět, vyfotím to pak kdyžtak za denního světla.

matys13
20. led 2019

@tea1909 já ho tam vidím docela dobře.. určitě sílit bude a všechno bude v pořádku.. jen bejt v klidu a myslet pozitivně.. asi proto jsem si ho já dělala až za ty 2 týdny.. abych se nebála :D ale jinak gratuluju 🍀

jeanne_g
20. led 2019

@tea1909 Vidím 😍 Ať sílí!!!!!

juliia
21. led 2019

@tea1909
Tak co testila jsi dnes, ja uz bych musela,jak se znam 🙂
Drzim palce :-*

luciebx
22. led 2019

@tea1909 taky vidím. Super. A co dnes. Dělala si další ? 🤩

tea1909
22. led 2019

@juliia
@jeanne_g
@matys13
Ahoj holky, testovala jsem. Dnes už po třetí. Každý den o malinkato lepší, ale stále hodně slabý. Včera jsem začala špinit a dnes krvácet. Dr. mi včera zvednul utrogestan na 4x2, takže jsem dnes zaváděla i v noci. Ale dnes už krvácím. Ne mega hodně, ale krvácím. Říkal, že pokud bych krvácela, mám utrogestan polykat. Uvidím, jak večer. Ach jo, tak vše nanovo.... 😥

tea1909
22. led 2019

@luciebx odpověď patří i tobě, neoznačilo se mi to.

matys13
22. led 2019

@tea1909 třeba to ještě není konec..možná to tak vypadá, ale zkus ještě věřit že je tam

tea1909
22. led 2019

@matys13 děkuju!! Ještě to úplně nevzdávám, ale moc tomu nevěřím. Bolí mě břicho jako při MS, to není dobré.

Strana