icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

satinem
15. zář 2017

@koudelka82 dekuji moc😘 zavadeli minule utery, takze deseaty den po myslim....den ketu se bere myslim jako nulty 🙂

lijurena
15. zář 2017

@juliia transfer ani nebyl, protože OPU nedopadla dobře.Mela jsem asi 15 folikulů bohužel nedozrálé....

rosalline
15. zář 2017

@lijurena jak je možné, že nepohlídají folikuly ..resp. jejich zralost?

juliia
15. zář 2017

@rosalline
To opravdu nepohlidaji. Do folikulu nevidi a vetsina lékařů ti rekne, že 1.IVF je jen takovy nástřel, aby zjistilo jak tvoje telo na stimulaci reaguje a od toho se odrazi příště.

Ja treba mela odsato 11 folikulu a jen 6 zralých vajíček. Oplodněno 5, do blastocysty jednicky dosly dve a ty ted mam na PGD a modlim se, aby byly zdrave.🙏

juliia
15. zář 2017

@lijurena
Tak to me mrzi, taky jsem mela obavu, aby stacily uzrat...ja mela punkci 11.den cyklu. A ty?

lijurena
15. zář 2017

@rosalline
@juliia to už nevím přesně,myslim,že Též 11DC.Mozna byl špatně píchnutý Pregnyl,což mi říkali v CARu, že je důležité načasování☹ Děvčata dopadne to dobře,psychika dělá hodně.Já se pak zhroutila.

rosalline
15. zář 2017

@juliia tohle já vůbec nechci slyšet! ČLověk do sebe rve hormony pod tlakem a pak se dozví, že je to jen nástřel?...:o(.
Jako chápu, že z 11 je jen 6 zralých...ale nechápu, že není zralý žádný.....víš...
Kdy se dozvíš výsledky?

rosalline
15. zář 2017

@lijurena to věřím. Já jsem taky emoční člověk a zhroutila bych se na hromadu...:o(.

juliia
15. zář 2017

@rosalline
No reagovala jsem uplne stejne, kdyz jsem si to tu nekde tenkrat precetla a pak jsem podobné nazory nasla i primo od odborníků. Ja mam navic jeden jediny pokus, priste uz by mi to kvůli veku pojišťovna neschvalila. Takže nam musi vyjit prave ten nastrel.😅
Jakmile jdes do car tak uz je to jen o hormonech a dopovani se. Ja treba obdivuji zeny, ktere maji za sebou 3-4 neuspesne IVF a zkouší dál, ja bych tolik stimulaci nedala, ani ne proto, že bych to spatne snasela, ale neni mi to příjemné do sebe pichat ty vysoké davky hormonů...mozna nejakou minimalku.
Pořád jsem verila, že se nam povede přirozeně, kdyz jsme oba zdravi.

lijurena
15. zář 2017

@rosalline dozvíš se hnrd,jak se probereš.Řeknou kolik Ti odebrali a kolik jich bylo v pořádku.Nemohla jsem ani do práce úplně jsem byla na odpis k tomu jsem trošku přibrala a odháněla jsem přítele.Ten byl úplně suprový,že to vydržel i když jsem byla vzteklá a protivná.Ale snad po dvou letech a této špatné zkušenosti budu více odolná.Snad...

juliia
15. zář 2017

@lijurena
To se ti ani nedivim 😘

lijurena
15. zář 2017

@juliia
@rosalline Děvčata pokud se mohu zeptat...kolik vám je?Máte už nějaké děti přirozenou cestou?Nezdařené/zdařené IVF?Kolik jste platili za mrazení?Nebo nějaký jiný nadstandard?
@juliia Uvažovala jsi nad nadstandardem pro sichr? Když už tak už?

lijurena
15. zář 2017

@rosalline
@juliia
V listopadu mi bude 27.S přítelem jsme spolu 6let.Id mladí mám gyn.problemy.Z levého vaječníku mi kousek odebrali,protože jsem tam měla ovariální cystu.Potom mi vzali pravý vejcovod a nakonec i levý, protože jsem v něm měla tekutinu... Takže postupem let mizela moje naděje na přirozené otěhotnění.Nakonec mi našli polypy a endometriózu v dutině břišní...Zkoušeli jsme 1ivf,bohužel nedošlo k transferu.

rosalline
15. zář 2017

@juliia já už jsem kvůli věku samoplátce....tak se modlím, ať to vyjde hned! Ať jsem zrovna já ta šťastná.....o))). A ty jsi nyní v jakém stadiu?

rosalline
15. zář 2017

@lijurena mně bylo 43 :o(. První dítě jsem měla v 18 a tehdy jsem si přísahala, že žádné jiné děti už nechci....jenže teď už se 4 roky snažíme s mým přítelem, před tím snad 7 let s mým bývalým manželem....prostě všechno... Jinak jdu poprvé a zatím jsem zaplatila za léky 11 tis. Kč..

rosalline
15. zář 2017

@lijurena tak je pravda, že u tebe by to byl zázrak, kdyby se to podařilo přirozeně, když máš oba vejcovody pryč. Ačkoli jsem viděla takový příběh, ale jednalo se spíš o náhodu. Že vajíčko se dostalo do dutiny břišní a asi vznikla v šití mezírka a tudy se dostalo hned do dělohy....je to na youtube. Jmenuje se to extremna tehotenstva

lijurena
15. zář 2017

Tak to je dost peněz,já dala asi 5-6 tisic.,nevím už přesně.Hlavně jde i ó partnera,myslim,že pokud bude ohleduplný,tak to je to nejlepší na psychiku a pak samozřejmě i na celkové IVF,když se žena už cítí na dně. A máš nějaké gyn.problemy,zkoušeli jste inseminaci?

rosalline
15. zář 2017

@lijurena dozrávají mi vajíčka na pravé straně a pravý vejcovod mám neprůchodný. Na levé straně mi dozrálo jenom 1x za 4 měsíce...a taky ten věk, to je handicap

rosalline
15. zář 2017

@lijurena ta inseminace by mi asi nepomohla....

satinem
15. zář 2017

@vkackah ahojky, tak jsk to jde s carkou? Je lepsi? A kdy jdes na krev a utz? Ja cekam do zitra, zitra udelam dalsi test a v utery me ceka krev, uz tef se klepu😇

lijurena
15. zář 2017

@rosalline tak inseminace je opravdu hloupost.Slysela jsem,že je možnost odebrat ještě nezralé folikuly a nechávají je dozrát.Pak je na místě přímo vypíchnout spermií a čekat.Take se chci na to zeptat,zní to lakave🙏

rosalline
15. zář 2017

@satinem tak ty jsi testík nedala? :o))) ach joooooooooo :o)

vkackah
15. zář 2017

@satinem ja na krev nejdu.. mam prijit az 3.9. na utz, jen jsem dostala hromadu utrogestanu, ktery mi pry vydrzi asi mesic :D Testovat budu az zitra.. a co ty???

satinem
15. zář 2017

@rosalline nene az zitra👏jsem ti rikala ze se bojim😅ale jestli chces, tak ti vyfotim vcerejsiho ducha ❤

satinem
15. zář 2017
lijurena
15. zář 2017

@satinem držím palce🙏👍

rosalline
15. zář 2017

@satinem ten je krásný..:o))))

satinem
15. zář 2017

@vkackah jakto že nejdes na krev? Vždyť to je první prokazatelný.vyšetření. to je zvláštní. Ja taky udělám další test až zítra. Dnes jsem si říkala ze by asi nebyl tak viditelný rozdíl. A dělala jsi od posledního testu ještě nějaký? A jak snášíš ten utrouš? Já už utrouš nenávidím. Jsem z něj celá podrážděna.😅

satinem
15. zář 2017

@lijurena dekujiii❤

@rosalline jooo líbí se ti? No snad bude šikula sílit. Minulý ket jsem měla touto dobou už větší čárku. Ale pak to odešlo, tak třeba je lepší, když to má pomalejší náběh❤

satinem
15. zář 2017

Holky mely jste po KETu nejaky specificky priznaky? Ja mam akorat furt v brise jak.kdyby mela dojit MS a prsa me boli, ale ne nejak extremne. Jinak nic necitim. Ma znama rikala, ze je strasne brzy na priznaky. Ze to co citime vsechny po zavedeni, ze to je jen dusledek hormonu. Cetla jsem na konikovi, ze jedna holka proste vedela od tretiho dne, ze to vyslo. A mela dvojcatka😂jak to sakra mohla vedet👏furt je to padesat na padesat😝

Strana