Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
@lijurena tak super 🙂Budu drzet pěsti 🙂
@juliia moc dekuju. Ty jsi na tom jak? Už mám po probehlem IVF nebo teprve půjdes ?
Me to nevyšlo, protože se nám přestalo vyvíjet embryo. Odebrali mi 8 vajicek, z toho 4 se oplodnily, do 3.dne už byly jen dvě, 4.den už jen jedno a pak se opozdilo, takže mi 5.den zavadeli kompaktní morulu a už to měla být blastocysta. Mala šance tam byla, ale nechytlo se nebo se přestalo vyvíjet. Pak mi dr.napsal, ze mu napsali z laborky, ze nejspíš byla horsi kvalita vajicek 😔
Píchala jsem si Gonal a teď mi dr. zkusil napsat Puregon a o trochu víc jednotek, tak uvidíme, snad to vyjde 🙏🙂
Holky, já se modlím, modlím.... 3. den po KET kompaktní moruly píchání v podbřišku.... byl to náš poslední mrazáček, takže se modlím o to víc..
@satinem Díky, držím se rady mého dr. moc to neřešit.... když jsem po prvním KET otěhotněla (bohužel, skončilo revizí 9tt), běhala jsem z práce do práce, denní, noční, prostě nebyl čas ani jíst, ani spát a už vůbec na to myslet a dopadlo to. Těhotenství člověk nevyleží, ale hlídám se a snažím se nic nezvedat... zajímavá je změna u manžela, ten už ty transfery bere jak rutinu... dřív mě pořád napomínal, ať nic nedělám a teď už to neřeší.... já už se pomalu smiřuju s tím, že budeme další rok šetřit na další IVF...
@satinem výbavičku a kočárek už máme připravený dávno 🙂 Občas se chodím s věcičkama muchlat.. měla jsem v zimě hodně, hodně ošklivé období a chystání výbavičky mě drželo nad vodou.... tak v tomhle směru máme připraveno 🙂
Tohle IVF nás vyšlo na skoro 40 tisíc se všemi KETy.... takže na příští chci mít alespoň tuto částku nachystanou.... máme celkem výhodu, že nemusíme moc metod, protože teď jsem měli 3 ICSI a 7 IVF a ty IVF byly mnohem kvalitnější.... takže hlavně jen léky, PK a mražení.... a pak KETy.... ale podle toho jak mě píchá v podbřišku tomu fakt začínám věřit, vypadá to, že se tam pořádně zabydluje.. ve středu 8. den zkusím tt. Vždycky jsem měla ducha už 7. den, tak teď zkusím 8. den. Všechny transfery se chytly, bohužel, žádný nevydržel... takže se modlím, ať se prcek drží.
@nita1984 t joooo no tak o to vic drzim 😘❤to bude dobre. Tak pak nam musis dat vedet hele. Ja mam doma taky nejaky vecicky uz. Ale jen hadriky a dve deky. Jinak jeste cekam. Chlap by mi naplacal, kdybych uz kupovala kocarek. Ale chapu ze ti to pomohlo. Ja po minulém nevydařeném ketu tsky bezela pro oblecky. Ono to nějak uklidnuje
@satinem holky mi to tu dost vyčítaly, že pořizuju výbavičku předčasně, ale mě to v nejhorších chvílích po revizi strašně pomohlo. Navíc skladovacích prostor máme dost, takže to moc řešit nemusím.
No příští středu budu mít první vlaštovku, jestli to klaplo nebo ne... uvidíme.
@rosalline ne, nedělali nám nic. Všechno budeme případně řešit před druhým, nebyl žádný důvod předpokládat problém a tím pádem jsem se takhle dohodli. Před případným dalším cyklem budu řešit genetiku i imunologii. Plus budu řešit, zda by nám pojišťovna proplatila genetiku embryí.... no, snad k tomu nedojde, uvidíme
@nita1984 jasnyyy to je jen na tobe. Kdyz ti to pomuze, tak proc ne. Nemam rada kdyz je nekdo povestivy a odsuzuje druhe....do toho nikomu nic, i kdyby si mels doma uz aji plinky. Je to tvoje vec. Aspon se mas doma s cim potesit. Jak si o tom piseme, tak si zítra asi zase vytahnu oblecky 😂
@koudelka82
No ja mam 1.IVF stimulaci za sebou, ale cekam na výsledek PGD dvou embryi, ktera nam zustala ze 6 zralych vajicek z 11 folikulu. Taky to byl gonal. Ale ja uz dalsi IVF jedine bez pojišťovny, 39 mi bylo.

@satinem no byla jsem vcera pro recepct c CAR a jen me objednala na UTZ.. i pri prvnim ivf mi rikali at si bud udelam test nebo prijdu na krev 14. den po transferu.. nooo uz abych jej nemusela brat.. vecer v pohode ale rano mi je vzdycky divne..