icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

volfici
26. zář 2017

@juliia ano, měli jsme celkem čtyři, na vyšetření šla tři. Jedno mělo u jednoho chromozomu trichomii (?) a dalšího monochomii, druhé bylo komplexně špatné... Večer na to kouknu a napíšu přesně. No, můžu ti říct, že jsem měla dneska strašnou noc, začala jsem totiž přemýšlet, jestli je vlastně zdravé to transferované, a to pak byla noc.... hrůza. Ale tak se uklidňuju tím, že tam prostě hledají až najdou a normálně se donosí spousta embryí s nějakou vadou a ani se nemusí nic projevit, jestli chápeš, jak to myslím, při přirozeném početí se to nezkoumá .... No, nervy pracují

venda25
26. zář 2017

@koudulinka 🙂 to je prekérka 🙂 hlavně když se mrňous zabydluje, to je důležitější 🙂

juliia
26. zář 2017

@marryline
Ted ctu co se vcera prihodilo. Ja si OHSS po minimálce taky prosla, dokonce jsme volali zachranku, protože, jak se embryo chytlo, tak jsem zacala strasne zvracet a mela jsem velke bolesti. Mne nejvic pomohly nutridtinky s proteiny...a i my moc chutnaly. Skoro nic jiného jsem do sebe nemohla dostat. A pak porad pít a pit...byla jsem jak prutokac 😀.

A cysty se pomalinku urcite zmenší ...ted je to takové rozdivocene tim jak zed roste rychle HCG

Drz se! Bude to dobre a zbytecne necti nějaké pripady, zbytecne te to rozrusuje.😘

tipry
26. zář 2017

@volfici Ahoj, no těhotně se ted cítím hodně, protože je mi celý den na zvracení...tohle bych klidně oželila🙂 Jinak hyperstimulák už snad přešel, mám pořd trochu nafouklý břicho, ale už to aspon nebolí. A co UTZ? Byla jsi včera?A bylo srdíčko??
Já jdu příští týden v úterý. Už aby tam to srdíčko bylo, jsem z toho nervozni...

juliia
26. zář 2017

@volfici
Naprosto s tebou souhlasím. My uz asi do PGD nepujdeme. U jednoho jsme meli prave monochomii a u druheho zase o jeden chromozom vic.
Ale závěr, že tam není zadna vazna geneticka vada.

tipry
26. zář 2017

@marryline Já měla před 14 dny při hyperstimuláku vyječníky 8 a 9 cm....Ale o přetoční mi teda nic neříkala doktorka. Já dostala injekce, který si musím každý den píchat. Jsou to teda injekce na ředění krve, takže nevím, jak to s tím souvisí a pomáhá, ale pomohlo fakt hodně pít a bílkoviny. Břicho už mi trošku splasklo a neboí to...Tak se drž, vím, jak je to nepříjemné

rosalline
26. zář 2017

@marryline ano, ano...buď v klidu marry...při tom syndromu jsou zvětšené vaječníky normální.... Docela jsem o tom hodně četla, musíš pít třeba 4 l vody denně, abys ty hormony vyplavila z těla...tím zároveň odplavuješ i bílkoviny...takže musíš doplňovat i je. Resp. ty nutridrinky (protein=bílkovina) Určitě to bude v pořádku brzy. Jak se dnes cítíš?

volfici
26. zář 2017

@tipry jojo, koukni o stránku dozadu 😊 všechno v pořádku, tobě držím palce na příští týden

rosalline
26. zář 2017

@vkackah už ani nešpiníš? Jsem moc ráda, že pokračuješ dál a zníš i optimisticky..:o). Mám moc velkou radost...

rosalline
26. zář 2017

@volfici taky krásná fotečka.... hodna zarámování. Je to hodně pozitivní, když se nám tu začnou hemžit fotečky...:o)))). Doufám, že se všechny přidáme co nejdříve..:o)

rosalline
26. zář 2017

@juliia na kdy jsi dostala termín?

rosalline
26. zář 2017

@tipry
@volfici myslíte, že pít ty bílkoviny pomáhá už v průběhu stimulace? Jako prevence proti hyperstimul. ? Nebo je to až v souvislosti s tím pitím a vyplavováním?

juliia
26. zář 2017

@rosalline
Jeste nedostala...vcera mi prisel jejich dotaznik, dnes posilam vyplneny zpatky a pak mi poslou termin, tak uvidíme.
Kdy začínáš se stimulaci? Ve ctvrtek?

juliia
26. zář 2017

@rosalline
Uz to pomáhá i v průběhu, alespon ja uz je pila par dni pred odberem a tentokrat jsem hyperstimulak nemela.

rosalline
26. zář 2017

@janaspo já si prošla taky dvěma, tedy biochemickými těhotenstvími.....test byl jasně pozitivní...ale ms se zpožděním dorazila.... Každopádně já dnes hlasím 1DC

rosalline
26. zář 2017

Drahé moje spolubojovnice, dnes hlásím 1DC a zítra začínám!!!!!! Na základě vašich rad...odkládám strach a pouštím se do toho s vervou bojovníka....!!!

fanunka
26. zář 2017

@rosalline to se mi líbí to je přístup 🙂 já taky byla odhodlaná před každým IVF a po každém IVF jsem si říkala že na to už kašlu, že mi to za to nestojí 🙂 Drž se :-*

rosalline
26. zář 2017

@juliia vypadá to, že už zítra začnu ...ZÍTRA RÁNO!!!! ....jsem z toho vyjukaná...Drahouš už se těší...posílám mi smajlíky s injekcemi 🙄. Jinak díky za radu, nakoupím si je už teď....o).. Četla jsem , jak holky skončily i v nemocnicích a to opravdu nechci....

rosalline
26. zář 2017

@fanunka no tak díky..:o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Kolikrát se ti nepodařilo? a nyní jsi v jakém stádiu?

fanunka
26. zář 2017

Mam pred 3. IVF na který jsem mela jít v srpnu ale porad odkládám nějak na to další zklamani nemam silu

rosalline
26. zář 2017

@fanunka to mě mrzí! Mám dvě kamarádky, co jedna byla snad 7x a druhá 5x. Co je u vás za problém?

fanunka
26. zář 2017

@rosalline nic oba ok 2 roky nas testuji a na nic neprisli

rosalline
26. zář 2017

@fanunka Divné viď. V dnešní době mají DNA rozbitou na nejmenší částice...a na tvůj problém nepřijdou....Přitom prakticky stojí od počátku vývoje. Kolik míváš odběr vajíček a jak velká je ¨úspěšnost oplodnění atd...?

fanunka
26. zář 2017

1ivf 5 vajíček 4 oplodnena a do 3. Dne postupně odpadla všechna. 2. Ivf jiné centrum 10 vajíček ale odběr 5vajicek pouze z jednoho vajecniku do 2. Se nemohli dostat nechápu... Oplodněni z 5 4vajicka a opět 3.den zastavila vývoj vsechna

rosalline
26. zář 2017

@fanunka :o((((..to je hrozné!!!! Nikdy u tebe tedy nedošlo k implementaci! Jaká centra jsi vystřídala? Udělali zkoušku s cizími spermiemi? Je mi to moc líto..... Tohle čtu poprvé...:o(

fanunka
26. zář 2017

@rosalline co je implementace? ISCARe a teď jsem u Apolináře. s cizími spermiemi nic neproběhlo ani se o tom neuvažovalo, jelikož spermiogram OK

rosalline
26. zář 2017

@fanunka jako vložení vajíčka do dělohy... To může být spermiogram ok. Někde jsem to četla, že jedné holčině dělali test její vajíčka x cizí spermie.... kde je zakopaný pes, že vývoj vždycky ustane, jestli v jejích vajíčkách nebo ve spermiích partnera.... že se spolu bijí

fanunka
26. zář 2017

@rosalline hmmmm achjo a ja si říkala ze spis nemam už tak kvalitní vajíčka ale dle testu pry mam vaječníky jako 20tileta. Když ja se bojím mit dítě s cizím neznamym panem

marryline
26. zář 2017

@juliia moc děkuji za odpověď :*strašně mě to uklidnilo. Dr. Mi to včera říkala a u toho se tvářila hodně zaskočene a říkala, že je to nebezpečné, tak jsem byla v šoku. A dopadlo to u tebe nakonec dobře?

rosalline
26. zář 2017

@fanunka to šlo tenkrát jenom o test. Taky už nejsem nejmladší, spíš už mimo..:o). A mluvili jsme o darovaných vajíčkách....nechce se mi do toho...takže rozumím i tomu, že se ti nechce do dárcovských spermií. Já mám AMH 3,3, což je super číslo, ale nic to nevypovídá o kvalitě...to se ukáže až teprve nyní...

Strana