Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
@vkackah ahojky,můžu se zeptat jak jste měli kultivaci vajíčka ? Mě včera embryoložka řekla,že všechny oplodněné vajíčka dají během dne do mrazáčku ( teprve 24hod po oplodnění ) a před Ketem jí dá doktor echo a ona všechny rozmrazí a nechá kultivovat.. jedno nebo dvě mi vloží a bude-li co tak zbytek znovu zamrazi .. ale nikdy jsem neslyšela že se to tak dělá 🤔 .. jak jste to měli vy ? Měli jste kultivaci normálně hned po oplodnění ,nebo taky tak ? 🙂
Ahojky děvčata, poradíte mi jak mám vypočítat v kolikáte jsem týdnu, když 1DC byl 26.srpna? Nějak se v tom neorientuji :D děkuji :*
Ahoj, dnes proběhla první injekce. Mně se roztříštila v ruce ta skleněná ampulka s rozpouštědlem....ty střepy stříkačkou neprojdou, že ne? Stávalo se vám to taky?
Jako byl to masakr....drahouš ještě na mě ječel, ať ho nebuzeruji....že to zítra zkusím sama....:o/
@suzzikk
Ahoj, ja si myslim, že je to proto, ze kdyz vedi, že nebude ted transfer, tak jen oplodni a kultivace az v pristim cyklu, protote by se ted mohlo stat, že se do blastocysty treba nedostane zadne embryjko a nezustalo by nic k mrazeni, mohou se totiz mrazit hned po oplodneni nebo az jako blastocysta 5.den.
Takze kdyby pristi cyklus třeba zbylo 3.den uz jen jedno, tak ho zavedou driv a nebudou cekat az do toho 5.tydne.:wink:
V horsim pripade by sli o jen o penize, ale ani to se neda v tomhle byznysu vyloučit bohužel.
@suzzikk mrazily a nekde se porad mrazi i tridenni, ctyrdenni embrya. Tohle je podle me ale uplne mimo misu. Vytahnou z tebe penize za zamrazeni, potom teprve kultivace, nebudes vedet, na cem ses. Zavadet by se mely az blastocysty. I v prirozenym poceti se do delohy dostane az petidenni embryo. Nevidim proto duvod, proc ho tam cpat driv. Nehlede na to, ze tou prodlouzenou kultivaci se k transferu dostanou ty nej embrya.
@suzzikk u třídenní kultivace... Tohle jsem vyloženě četla na stránce jednoho caru, že vkládat embryo dříve než 5denní je zastaralá metoda. Já o tom hodně přemýšlela.....:o))))))))))))... Když se ti v přirozeném prostředí vajíčko oplodní, trvá 5-6 dnů, než se dostane do dělohy a dle mého čistě laického názoru..:o))), do dělohy patří právě to 5 denní embryo... Nicméně, četla jsem i názor lékaře produkovaný tu přes jednu holčinu, že embryu je lépe v přirozeném prostředí než v petriho misce.... tož si vyber...o)))))

@venda25 moc děkuji. Dnes to držím palce, dej vědět :*