icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

marryline
27. zář 2017

@venda25 moc děkuji. Dnes to držím palce, dej vědět :*

sticker
suzzikk
27. zář 2017

@vkackah ahojky,můžu se zeptat jak jste měli kultivaci vajíčka ? Mě včera embryoložka řekla,že všechny oplodněné vajíčka dají během dne do mrazáčku ( teprve 24hod po oplodnění ) a před Ketem jí dá doktor echo a ona všechny rozmrazí a nechá kultivovat.. jedno nebo dvě mi vloží a bude-li co tak zbytek znovu zamrazi .. ale nikdy jsem neslyšela že se to tak dělá 🤔 .. jak jste to měli vy ? Měli jste kultivaci normálně hned po oplodnění ,nebo taky tak ? 🙂

marryline
27. zář 2017

Ahojky děvčata, poradíte mi jak mám vypočítat v kolikáte jsem týdnu, když 1DC byl 26.srpna? Nějak se v tom neorientuji :D děkuji :*

vkackah
27. zář 2017

@suzzikk my jsme meli nejdrive kultivaci a pak mrazeni.. ne vsechny se totiz doziji 5.dne, tak pak zamrazili jen ty kvalitni.. ale slysela jsem, ze nektere CARy to delaji tak jak rikas.. ja byla v reprofitu v Brne.. samozrejme cim vice embryjek na mrazeni tim vice penez..

vkackah
27. zář 2017

@marryline ja sis myslim, ze jsi v 5. Tydnu ( presne 4+ 4) ale kdyz si das do vyhledavace "vypocet tydne tehotenstvi" a vyjede ti nekolik odkazu,ktere ti to spocitaji..

suzzikk
27. zář 2017

@vkackah no já tenhle postup vůbec nechápu. A když jsem tam znovu volala proč kultivaci neudělají hned,tak mi řekla že se to tak nedělá ☹

rosalline
27. zář 2017

Ahoj, dnes proběhla první injekce. Mně se roztříštila v ruce ta skleněná ampulka s rozpouštědlem....ty střepy stříkačkou neprojdou, že ne? Stávalo se vám to taky?
Jako byl to masakr....drahouš ještě na mě ječel, ať ho nebuzeruji....že to zítra zkusím sama....:o/

marryline
27. zář 2017

@vkackah dekujii🙂

juliia
27. zář 2017

@suzzikk
Ahoj, ja si myslim, že je to proto, ze kdyz vedi, že nebude ted transfer, tak jen oplodni a kultivace az v pristim cyklu, protote by se ted mohlo stat, že se do blastocysty treba nedostane zadne embryjko a nezustalo by nic k mrazeni, mohou se totiz mrazit hned po oplodneni nebo az jako blastocysta 5.den.
Takze kdyby pristi cyklus třeba zbylo 3.den uz jen jedno, tak ho zavedou driv a nebudou cekat az do toho 5.tydne.:wink:

V horsim pripade by sli o jen o penize, ale ani to se neda v tomhle byznysu vyloučit bohužel.

juliia
27. zář 2017

@rosalline
Jej, jak se ti to povedlo?😅
Neboj, strepy neprojdou. Spíš se divim, že to neucpalo vchod do jehly. Takze menopur se micha jo?

luciebx
27. zář 2017

@vkackah jeeee já taky byla v reprofitu Brno. 😍

rosalline
27. zář 2017

@suzzikk ale buď v klidu, já dokonce četla, že u mrazáčků je snad i větší úspěšnost uchycení .o). Ale není to žádná sofistikovaná studie, jen co jsem tu načetla..:o)

volfici
27. zář 2017

@marryline já používám těhotenskou kalkulačku na maminkam.cz vyjela mi jako první ve vyhledávači když jsem hledala výpočet termínu porodu 😉, tam to máš krásně rozepsané, který jsi den, co se děje atd. I když ono je to asi všude u každé kalkulačky 😉

volfici
27. zář 2017

@marryline a jak ti je dneska? 😘

hanyas
27. zář 2017

@suzzikk co je to za blbost prosim te? Proc mrazit 24hodinovy embrya? To bych teda hodne rychle zmenila centrum. Projde mi jako absolutni blbost, zamrazovat na dvakrat😵

hanyas
27. zář 2017

@marryline ano, jak pise
vkackah, jsi 4+4, tedy 5.tt 😉

rosalline
27. zář 2017

@juliia míchá no...4 lahvičky ve 2 rozpouštědlech....ony ty střepy snad nespadly do té vody. Jak se povedlo tobě?

suzzikk
27. zář 2017

@hanyas
@rosalline
@juliia

No taky to nechápu.. ale teď jsem narazila na jiné které to taky tak mají.. prý to každý car dělá jinak.. ale nevím proč to dělají tak složitě, když já chci stejně teď zkusit jen 3denni kultivaci.

suzzikk
27. zář 2017

@hanyas protože prej když zmrazí jen dvouprvojadro nebo co říkala 😂 tak to nemá žádný vliv na kvalitu, ale nevím no

hanyas
27. zář 2017

@suzzikk mrazily a nekde se porad mrazi i tridenni, ctyrdenni embrya. Tohle je podle me ale uplne mimo misu. Vytahnou z tebe penize za zamrazeni, potom teprve kultivace, nebudes vedet, na cem ses. Zavadet by se mely az blastocysty. I v prirozenym poceti se do delohy dostane az petidenni embryo. Nevidim proto duvod, proc ho tam cpat driv. Nehlede na to, ze tou prodlouzenou kultivaci se k transferu dostanou ty nej embrya.

fanunka
27. zář 2017

@hanyas no přesně tak!!!!! a je to i logické!!

hanyas
27. zář 2017

@juliia mrazit se muze klidne i dvou, tri, ci ctyr-denni embryjka.

rosalline
27. zář 2017

@suzzikk u třídenní kultivace... Tohle jsem vyloženě četla na stránce jednoho caru, že vkládat embryo dříve než 5denní je zastaralá metoda. Já o tom hodně přemýšlela.....:o))))))))))))... Když se ti v přirozeném prostředí vajíčko oplodní, trvá 5-6 dnů, než se dostane do dělohy a dle mého čistě laického názoru..:o))), do dělohy patří právě to 5 denní embryo... Nicméně, četla jsem i názor lékaře produkovaný tu přes jednu holčinu, že embryu je lépe v přirozeném prostředí než v petriho misce.... tož si vyber...o)))))

venda25
27. zář 2017

@marryline tak vysledky budou az odpoledne :( navic je mi celej den blbě :(

fanunka
27. zář 2017

@rosalline hmm na tom taky něco je

marryline
27. zář 2017

@volfici ahojky, děkuji 🙂 dnes mi je o něco líp, ale břicho stále ještě bolí a je velké. Už se těším na úterý až budu vědět zda se to aspoň trochu zlepšilo. Ty se cítíš jak? 🙂

rosalline
27. zář 2017

@marryline kolik piješ denně vody a už užíváš ty nutridrinky?

marryline
27. zář 2017

@venda25 neboj, já to měla taky tak. Mě bylo blbě snad pořád i teď mi je. Taky jsem si musela počkat na výsledky. Moooooc držím palce 😍 odpoledne napiš jo? :*

marryline
27. zář 2017

@rosalline snažím se pít 3 až 4 l vody. Piju 1-0-1 protifar a koupila jsem si na vaše doporučení nutridrinky viz foto. Mám chuť na sladké ale dr. Říkala ať jim zdrave🙄 ať už je úterý, to přemýšlení zda je mimi ok je na palici 🙏

marryline
27. zář 2017

@rosalline snad jsem koupila dobře 🙂

Strana