Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
@fanunka
@amboseli
Holky my se aktivne snazime od mych necelych 37, po roce vsechna mozna vyšetření a na nic se neprislo. AMH 2,5. Horm.profil v norme. 1nativ IVF se zamlklym a jedno nepovedene IVF bez transferu. Zmenili jsme CAR a doktor se tam strasne divil, že jsme v tech 37-38 nevyzkouseli vice možností. Ted mi bylo 39 a kvalita vajicek rapidne klesa.
Ale kdyz nam vsichni tvrdili, že jsme oba zdraví a ze to pujde samo. A hlavne my se ty 2 roky fakt hodně snazili...ovulacni testy, mereni BT, bylinky, vitaminy, masáže....a ted vam reknou, že kvalita vajicek prudce klesa...no jo, ale tak proc se nepovedlo uz dřív?
Proto na nic nečekejte a jdete do dalsiho IVF...my uz jsme samoplatci a je to mazec😲
Ahoj holky, tak dneškem jsem začala se stimulaci na me 2.ivf. Pevne věřím, ze to tentokrat vyjde. Musí 🙏 Všem co se také chystají na IVF, OPU, ET nebo už čekají na své vytouzene // přeji hodně štěstí a sil ❤
@juliia Mě by jen zajímalo jak přišli na to že "kvalita vajíček rapidně klesá" To dělali nějaký rozbor vašich vajíček? A v čem klesá? Vždyť vajíčko je jen jedna vaječná buňka, tam není moc jak měřit kvalitu...jo kdyby se vyloženě už neuvolňovaly z vaječníků vajíčka tak pak jo to by přišel přechod a už by to byl problém. Podle mě to vyhlásili od oka kvůli vašemu věku, což mi nepřijde fér vás takhle děsit. Moje prababička vesele rodila děti ještě v 55 letech (celkem 12 dětí) a všechny přirozeně a bez vad a problémů. Spíš klídek a ono to určitě přijde nebo se povede IVF, držím palce! Taky plánuju ještě další děti klidně po 40tce, však jsme ještě tak mladé 🙂
@danask88 jj presne to me napadlo kdyz jsem cetla prispevek od jullie .... v Caru jsem se ptala jestli mam vajicka v poradku a oni mi rekli ze kvalitu oni nezjisti jen pohledovou kvalitu a jeste hormonalni profil vajecniku... mozna to rikam spatne ale dr koukala do vysledku z krve a rikala ze dle rozboru mam vajecniky jako 20ti leta
@fanunka
Zazivaci problemy jsdm zaregostrovala taky...snazim se ted jist zdraveji. Ale nadýmání bylo pri IVF výrazné.
Tak abych to uvedla na pravou míru. Oni mi neudelali zadny test, prave jak píšeš, kvalita se zjistit neda.
Ale bylo mi to receno statisticky. Proste s vekem se kvalita snizuje. Tak se divili, že kdyz jsme meli úspěch s tim nativem proc jsme ho neopakovali.
Ahoj holky, dneska jsme byli v CAR asi 2,5 hod. s genetickou pak s dr, koukal se na vajecniky, na jednom mam 4 vajicka na druhym 5. Pristi tyden zacinam stimulovat a cca 26. punkce, prodlouzena kultivace a nekdy zacatkem prosince KET.
Jen me nastvali s penezma. kazdej dr rekne neco jinyho, jeden 26tis, dalsi 36tis, pak jeste prasky a pak mozna jeste doplatek za zmrazeni, to nemuzou doprcic rict tu horni sazbu aby na to byl clovek pripravenej... kdyz uz si to platim tak prece potrebuju vedet kolik to muze maximalne stat, a kdyz to bude min tim lip...
@rosalline Jasně, ale určitá šance je. Já mám pauzu, tak se snažím tak úplně na to nemyslet, neb bych se už musela zbláznit... Nejdřív v listopadu mě čeká další bitva 🙂 Ale občas to tu sleduju a držím vám všem moc palce!

@henitka tak to mě mrzí, nechceš si raději zajít k doktorovi, jestli to nemůže bát něco jiného? silnější krvácení asi není moc dobré :(