Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
Ahoj, tak jsem telefonovala do laboratoře. A potřebovala bych trochu uklidnění .....
Opravdu 7 embryí zastavilo vývoj 4. den, 5. den se podařilo biopsii u 7 embryí a skončila se známkováním: 5AA, 5BA, 5BB, 5CB,5CB, 3BB, 3CB. Nemáte někdo podrobnější informace k tomu známkování please.....
Nevím zda ti to pomůže, ale běžně se embrya oznacuji napr. 5A1= pěti buněčné embryo nejlepsi kvality bez fragmentaci...
Ty tam mas teda písmenka dve, tak možná takhle, ale jista si nejsem...
Cislo je...kolika buněčné je embryo
1.pismeno je...kvalita embrya
2. písmeno jsou.. fragmentace
@rosalline U nás v centru čísla znamenají: 5 hatchující blastocysta, 4 expandovaná blastocysta, 3 blastocysta (nehatchující), ty písmenka A B C by měly nějak vyjadřovat kvalitu - jako A super, B normál atd., ale nevím, prý se na to už moc nehraje. My máme 5AB, 5BB, 3BB. Tj. dvě hatchující blastocysty a jedna nehatchující. Tak teda ale nechápu, jak mohli bioptovat ty vaše 3BB a 3CB??? Třeba nám to tu někdo vysvětlí...
@jeanne_g u těch trojek mi říkala, že už u nich bylo vidět krásné ohraničení nevím čeho a buněk....takže možná proto dokázali udělat tu biopsii...asi určitě.... taky mi říkala, že to vůbec neznamená, že ta embrya, i když mají nižší známkování, by mohla být geneticky vadná. Tak snad ví, co říká .....Céčka tedy asi nebrat, což?
@jeanne_g jo,už vím, co říkala, že bylo vidět krásně ohraničení mezi dutinou a výsevem buněk....
http://www.sanatoriumhelios.cz/wp-content/uploa...
Tady mě hrozně zklamalo následující:
http://www.sanatoriumhelios.cz/analyza-vysledku...
Bylo prokázáno, že u starších žen vzniká výrazně větší počet chromozomálně abnormálních embryí ve srovnání s ženami mladšími – pro porovnání byly vytvořeny dvě skupiny – ženy do 35 let (průměrný věk v této skupině je 30 let), ženy 35 let a víc (průměrný věk v této skupině je 37,3 let).
Ve skupině mladších žen byly více než 2/3 embryí, která byla vyšetřována, bez nalezených genetických abnormalit (68,8 %), zatímco u žen starších bylo jako geneticky abnormální označeno po vyšetření téměř každé druhé embryo (44,4 %).
Já budu plakat 😢
tohle mě zase utěšilo:
Úspěšnost IVF cyklů s vyšetřenými embryi se výrazně neliší u žen mladších a žen starších (71 % vs 69 %). Bylo prokázáno, že rozdíl v úspěšnosti IVF cyklů podle věkových skupin žen je způsoben genetickými abnormalitami embryí – provedením PGD/PGS vyšetření metodou aCGH je věkový faktor eliminován.
Určitě je dobře, že jsme si ty embryjka nechaly vyšetřit, ale 71% není taky žádná slávia.
@rosalline Tak jsem našla, že čísla 1-6 jsou opravdu stádia blastocysty od časné po plně vyhatchovanou, písmena: první písmenko je kvalita trofektodermu (základ placenty) a druhé písmenko označuje kvalitu vnitřních buněk, tedy základu budoucího plodu. Ale fakt to moc nevypovídá, jsem četla, že třeba ty AA se vůbec nechytí a pak BC překvapí 😀
@rosalline Třeba tady je to dobře popsáno🙂http://www.inviafertility.com/blog/blog/embryol... Jo a dívám se, že jsem to napsala naopak, má to být první písmeno vnitřní buňky a druhé písmeno trofektoderm.
Ahoj holky ... Omlouvám se, ze pár dní "klidu" ... ale nejsem na tom bohužel nejlíp :(. Jen vás prosím ... dnes jsem dostala tento e-mail z kliniky ...
Dne: 14. 10. 2017 byla zamražena 3 embrya:
2 embrya ve vývojové stádiu hatchující blastocysty,
1 embryo ve vývojovém stádiu expandované blastocysty.
Jaký na to prosím máte názor? Já se v těch "názvech" vůbec nevyznám ...
@janaspo hurááááááááááááááááááááááááááá, žiješ :o))))). Všechna tři jsou ok. Ještě nyní čtu, čím vyšší známkování, tím lépe uchycenischopná. Takže dle mého máš dvě na stupni 5 a jednu na stupni 4. A jak ti tedy je? Rozjel se ti ten hyperstimulák nebo pořád zápasíš s tím zánětem? Moc mě to mrzí a posílám ranec energie, ať je ti lépe...
@rosalline Bohužel pořád zánět ... v pondělí mě propouštěli z nemocnice s tím, že hodnoty z krve jsou dvojnásobně horší než byly před těmi silnými antb. :( Takže mi dali další balení antb. Včera jsem do toho začala slabě krvácet, bolesti mám pořád. Křeče v břiše jsou mírnější, ale taky jsou, ale to už může být z těch antb. ... Psychicky jsem fakt na dně. Všechno to na mě padlo ... A já od pondělí pláču a pláču ... Vím, že to třeba nic není ... Jsou ženy s mnohem horšími problémy, ale ....
@rosalline Ale z nemocnice už ji měli pustit, ne? Tak snad se nám ozve a je v pořádku. A @koudelka82 má dneska OPU.

@koudelka82 jééé já se uklepla :D promiň :D