icon

Po třicítce stará na dítě?

alenkara
19. zář 2016

Ahoj snažilky, ahoj maminky,

chci se vás zeptat na jednu obligátní věc: biologický hodiny.

Víte.. já jsem na ně nikdy nevěřila, ale něco na tom vážně je. Miminko chci od dvaceti, od pětadvaceti (když jsem zjistila, že to nebude tak snadné) ještě intenzivněji a začínám být zoufalá. V březnu mi bude 30. kdysi jsem si myslela, že ve třieti budu mít už děti dvě. Jenže člověk míní a život mění....

Pořád kolem sebe slýchám jen: Alčo, nejsi už trochu stará? Nechápu starý matky! Všechno ti půjde hůř! Můžeš mít víc komplikací! Budeš nervní a unavená matka! O druhým už si pak můžeš nechat zdát....

No jo, ale co mám sakra dělat, když to nejde?

Takže holky: kolik z vás tu mělo první dítě po třicítce? 😉

Strana
z3
kalo
19. zář 2016

Každého věc. Každopádně obdivuji, že někdo chce sedět ve čtyřiceti na písečku 🙂 Spíš kolem té 40tky je věk na ženě znát a když pak vidím, jak vodí školáčky na kroužky ženské, u kterých nevíš, zdali jsou mámy nebo babičky....Každá jednou zestárneme, ale jsem ráda, že mi bylo dáno mít malé děti v ještě atraktivním věku. Těm pozdním touhám nerozumím. Ale je to mimo téma 😀

bledulka84
19. zář 2016

@alenkara prvni presne pul roku po tricitce, o druhe se snazime zatim bez uspechu, pokud se zadari, tak bude nejdriv v 33ti.

duvi21
19. zář 2016

@kalo Tak to je individualni, v jakem veku si zena prijde zestarla. Ctyricet je jeste super mlady vek, aspon tak se citim ja. Ale chapu, ze kazdy to ma jinak. Zij a nechej zit. Tak bych to rekla.

laskonka85
19. zář 2016

@alenkara Ahoj,nam se mala narodila par tydnu po mych 30 narozeninách...Kdyz by to slo,druhy ditr nejpozdeji do 35..Mam znamou co mela prvni holcicku v 37letech a v pohode..Zalezi na ty zensky..Ale nam se driv proste nedarilo..

duvi21
19. zář 2016

Jo, presne. Zalezi na ty,zensky. Rekni si: pro me je idealni pockat, az to prijde, klidne i v 38 apod. Dulezity je netlacit na pilu. Zadne dite se nechce narodit proto, aby uz okoli neprudilo.

dzungala
Autor odpověď smazal
dzungala
Autor odpověď smazal
michalusenka
19. zář 2016

klidd - taky sem mela depky ze sem nestihla dite do 30 a rodila sem temer v 32 letech, chtela sem mezi druhym rozdil 5 let ale to bych skoncila na druhe materske ve 40 takze budu muset zatnout zuby a bude snad 3lety rozdil 😀

tahejhula
19. zář 2016

@dzungala Zaroven treba nechtela (predpokladam) cist, jak jsou mlade matky vlastne urcite nespokojene. Trosku kysele hrozny. Kazdy at ma dite kdy chce, nebo kdy mu priroda dopreje. Ja si taky uzila svoje, sice mi bylo dvaadvacet, kdyz jsem mela prvni, ale vypadala jsem na sestnact. Co mi kolikrat byli schopni rici i naprosto cizi lide na ulici, to bylo neco. Dite ma prijit tam, kde je s laskou ocekavano, at uz jako prvni nebo seste, at uz k mladickym ci starsim rodicum. Ale stavet to porad do nejakeho souboje rocniku, je ponekud ubohe.

lenka.han82
19. zář 2016

Necetla jsem prispevky vyse, ale me bylo v kvetnu 34 a v prosinci cekam prvni miminko. Chtela bych mit 3 deti nebo alespon dve. Na tom mit dite po 30, nevidim vubec nic divneho. Do te doby mi netikaly biologicke hodiny a dite jsem proste "nechtela". Na prvni miminko jsme cekali 6 mesicu, coz mi prijde normalni, necitim se stara, nejsem na riziku, citim se dobre, porad chodim do prace. Zalezi na tom, jak se kdo citi... Na kecy okoli bych nedala. Kazdy kolem je chytry- me obstastnuji nazory jako jak velke bricho mam mit, kde mam rodit, jak kojit a kazdy ma "pravdu" 😀 Snazim se tomu usmivat a poustet z hlavy ven 🙂

dzungala
Autor odpověď smazal
tahejhula
19. zář 2016

@dzungala Nevadi. 😉
Je to o nesouvisejicich vetach.

dzungala
Autor odpověď smazal
pavlapavlapavlapavla
19. zář 2016

@alenkara ahoooj. Skoro 35 a pul. Ale taky kvuli tomu ze to neslo. Jinak by bylo driv urcite 😊. Hodne stesti a at se brzicko zadari 😊.

wenduliks
19. zář 2016

Ja mela syna ve 32letech. Rozhodne mi to pozde neprijde. Uzila jsem si vse,co jsem chtela,procestovala pul sveta a ted nemam pocit,ze sedim doma s ditetem a ujizdi mi vlak venku. Naopak. A to,jestli je nekdo nervozni a ustvany neni vekem,ale povahou. 🙂

pavlakafka
19. zář 2016

Já se ve 27. letech rozváděla a až s novým partnerem ve 31. letech měla první dítě. Stará jsem si nepřišla a ani mi nepřijde, že bych byla nervózní matka a něco nezvládala. A druhý? Já nechci, bráním se tomu. Ake kdyby náhodou tak nejdřív až půjde malá do školy... 🙂

evaamy
19. zář 2016

Ahoj, měla jsem první dítě ve 31 letech a vše ok, jen to těhotenství mě zmahalo.

78marcela
19. zář 2016

Prvni dite v temer 37 letech. Neslo to driv, cekali jsme sedm let, mala prisla az po sestem IVF.
Jeste bych si prala jedno dite, pokud to pujde.
Jasne, ze clovek neni tak akcni jak v 25. Na druhou stranu si to vic uzivam, nejsem z toho tak vynervovana, jako nektere mladsi mamy

aklin
19. zář 2016

Mit prvni dite ve 30 je vek tak akurat. Ani mlada ani stara.

blauen
19. zář 2016

Určite nejsi stara, ale pravda je bohužel jedna čim je žena starší, tim muzou i nemusí byt komplikace otěhotnět. My jsme chtěli miminko už od mych 29 let, bohužel díky tomu ze to nešlo budeme mit miminko az v mych 33 letech. Museli jsme si nějaký ten Roček na naše vymodlene miminko počkat.

evulina77
19. zář 2016

až je a dokud je žena plodná, může mít dítě. Tak to prostě je. Takže v podstatě má žena fyziologické okno 20-25 let, kdy může mít dítě (teď nemluvím o umělém oplodnění 60-ti a více letých "matek", to je mimo a za mě je to hodně špatně). Někdo začne dřív, někdo později. Nemá cenu se hádat... Každý věk nese svoje. Ale když už někdo má 30 let, tak prostě nebude mít dítě dřív, protože je to tak lepší, prostě čas nezastavíš a je potřeba pracovat s tím, co je...

bervidova
19. zář 2016

Já měla první v čerstvých letech. Biologické hodiny mi určitě netikaly dlouho, s manželem jsme spolu dva roky chodili )žili) a bylo jasno, že spolu rodinu chceme mít, takže za další rok svatba a pak naštěstí hned těhotenství. Nejde o to, že bych děti ve nebo nechtěla.Nikdyjsem ale nevypadala tak, že bych si partnera mohla vybírat, prostě na rovinu jsem musela čekat, až se někdo najde, kdo o mě bude stát a trvalo to do třiceti. Teď, po skoro šesti letech čekáme druhé, takže se narodí chvilinku před. narozeninami. Klidně sedím na pískovišti, nemám s tím problém.Nemyslím si, že vypadám jako "seniorka". Navíc, i když mi je 39, tak moje mamka chodí do práce, takže žádná výhoda pozdějšího věku a hlídací babičky. Moje babičky sice žijí, ale je jim 88 a 89. Myslím si, že někdo nemá sílu a energii ve dvaceti, někdo ji má (a musí mít) dost o dvacet let později. Výhodu vidím já v tom (každý si musí najít nějakou výhodu 🙂 ),že když se vrátím z mateřské za tři roky, nebudu mít před sebou vidinu 30-35 let v pracovním procesu - já vím, blbá výhoda, ale nebudu brečet,že jsem nerodila ve 20, když to nijak neovlivním.

jge
19. zář 2016

Snad te uklidnim, prvni 2 mesice pred 32 narozeninami a druhe 4 mesice pred 34 narozeninami. Mam plno kanaradek, co maji deti v takovem veku, tedy prvni po 30, takze hlavu zvhuru!!!!

mr_falko
19. zář 2016

prvni v 26, druhy ted v 36 a rozhodne nekoncim, pokud to pujde 🙂

dancamich
19. zář 2016

Teta má tři děti a všechny měla po třicítce. První dítě měla ve 33 letech, takže asi tak 😉 S kecama o starých matkách se můžou lidi jít vycpat. Je pravda, že když jsem porodila dceru, tak jsem si ve svých 28 letech připadala v nemocnici jako puberťák. Skoro všechny maminky byly starší o několik let. 🙂

hanula1977
19. zář 2016

Ahoj tak moje praprababička měla první a jediné dítě po 39 roce věku. Netuším proč nedopátrala jsem se.... pradědeček se narodil 1899. A kdyby se nepovedlo nejsem tu ani já... tož tak. Jak někdo napsal hlavně, že je dítě s láskou očekáváno nezáleží na věku.
Já měla první ve 20 druhé 24 každý věk má své výhody i nevýhody býti matkou 😉

elu
19. zář 2016

tak já musím říct, že ve školce, byt jsem byla asi nejstarší jsem vypadala nejlíp 🙂)), to je jen na okraj...jinak první dítě 31, druhé 36 a ve 40 budu sedět na písečku a beztak budu nejhezčí 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

maximaty
19. zář 2016

ahoj, prvni dite jsem mela ve 24... od te doby to proste nejde. Je mi 33 a mam podobne myslenky jak ty... dala jsem si cas do 35... Pokud to nevyjde, necham to byt... 30 je fain vek na miminko 😉 at se zadari, drzim pesti..

katkacze
19. zář 2016

@alenkara Ahoj Aleno, já mám ted v 36 letech své první 6 měsíční miminko. Nejdrřív jsem nechtěla, pak to nešlo a čas tak nějak utekl. Necítím se nijak stará a ani nemám pocit, že by mi něco mělo jít hůř. Krásně si to užívám a je mi skvěle. Taky jsem si vyslechla plno keců, že už bych jako měla mít dítě a že pak nebudu atd...vykašlala jsem se na to a říkala jim, že je to moje věc. Držím palce, at vám to vyjde 🙂

izz76
19. zář 2016

@alenkara První ne...ale,druhé jsem měla ,,až,, ve 38 letec,užívám si to moc,unavená ani stará si nepřipadám,mám kolem sebe dost maminek ve svém věku s malými dětmi a naopak bych řekla,že se svým dětem věnují na plno... 😉

Strana
z3