icon

Proč se diskuze často odklánějí od tématu?

levandule_k
7. bře 2022

Občas se stane, že se diskuze odchýlí od tématu a začne se rozebírat něco jiného. Někomu vadí to, že se plevelí diskuze, někdo je rád, že se dozví i něco jiného.

Strana
sarkasv80
7. bře 2022

Nechtěla jsem na informacích plevelit 😁 ale musím si postěžovat,že fakt už i na mém Facebooku přátelé (lidi, které znám roky) a myslela jsem si,že mají rozum šíří šílené věci,nemám nervy na nic reagovat,ale během pár minut jsem na ně změnila názor a to není o tom,že na to mají jiný pohled,je to o povaze,na tohle není omluva 😞🤦‍♀️

levandule_k
autor
7. bře 2022

@odula Proč se rozhodl Putin zrovna útočit takto a teď, to je otázka, kterou si kladu.

Si říkám, jaké má skutečně informace, když se izoloval, má kolem sebe omezený počet lidí a určitě to nebudou lidé, co mu vmetou pravdu do tváře, ale domnívám se, že ty informace bude mít trochu upravené, aby se mu zavděčili. On se bojí, nedávno vyměnil kompletně osobně stráž.

Na jednom videu si těžoval, jak je západ na Rusko zlej a jak mu ubližuje, jsem si říkala, jestli ví, že lže a snaží se převracet informace, aby neztratil image, aby dostal lidi tam kam potřebuje, nebo už žije tak ve svým světě, že absolutně věří tomu, co říká.

odula
7. bře 2022

@levandule_k dobrej napad, ja jsem takova huba ukecana. :D

odula
7. bře 2022

@levandule_k hele, uz asi vim, proc se konvoj zastavil... jachty jsou drahy... muhehe. Nebude ti vadit kdyz sem obcas pichnu meme? ona ta situace je na ho*no, a mozna je obcas dobry si z toho udelat srandu... aspon trochu.

levandule_k
autor
7. bře 2022

@sarkasv80 Také mám v přátelích pár lidí, kteří mají proruské názory, překvapilo mě to. Nediskutuji s nimi, oni jiný názor považují za západní propagandu a trollení.

levandule_k
autor
7. bře 2022

@odula Já mám ráda ostřejší humor a jedno pravidlo říká, z čeho si nemůžu udělat srandu to nemůžu brát vážně. Navíc tyhle typy lidí nesnáší, když si z nich lidi dějí srandu.

Viděla jsem skvělej obrázek, kde byl Putin do půl pasu na koni a vedle něho Zelenský v uniformě a pod tím text, když 20 let děláš propagandu jaký jsi hrdina a pak je to všechno v háji po jednom útoku.

sudylichozrout
7. bře 2022

Pripichnu se i sem, jo?

sebestka
7. bře 2022

Já taky 🙂

simix22
7. bře 2022

Čau kočky, snad tady nedostaneme kopr 🤔🥴🤣👌

ee.liska
7. bře 2022

🙂📌

78marcela
7. bře 2022

@bigbig no prima. To nasvědčuje vše tomu, že by ten leak mohl být pravdivý.

estelle777
7. bře 2022

Z diskuze na iDnes:

Jak se tvořil seznam nepřátelských zemí Ruska:
1. Wikipedie - Seznam států světa
2. CTRL+A označit vše, CTRL+C , open Excel , CRTL+V
3. CTRL + F Najíte Eritrea
4. Delete Eritrea
5. Save, close Excel

🤣🤣🤣

flabelina
7. bře 2022

.

estelle777
7. bře 2022

Holky, jak se stavi k tomu vsemu treba vasi rodice? Prarodice? Ja prijdu v praci do kontaktu s pomerne velkym poctem lidi a me postrehy: Vetsina starsich malomestaku a vesnicanu:”Nam je tech lidi jako lito, ale…ona ta Ukrajina taky nic nedodrzovala!” Mladsi rocniky, ktere nejsou zrovna nejostrejsi tuzky v penale:”Nam jich je lito, ale kdo t zaplati?! Budou nam brat praci!!!” A pak je tu skupinka extremnich byvalych antivax/popiracu covidu ( tim nemyslim ty, kteri se nenechali naockovat ):”Valka na UA neni, nahrazka ta covid. Posilame jim tam zbrane! A oni ti nemaji k obrane pred Rusakama, ale pry strili do vlastnich civilistu sami! Kamaradka z Kyjeva nam to psala smskou!” Fakt se mi chce z nekterych spoluobcanu zvracet

bigbig
7. bře 2022

@estelle777 No naši se k tomu staví úplně stejně jako já. Ale ono je to daný taky tím, že táta je historik, že Rusko zaútočí říká už pár let, že k tomu směřuje hodně indicií, hodně to sleduje, poslední rok říkal že přituhuje a určitě to přijde. Musím říct, že mě strašně překvapilo, že teď čtu spoustu analýz jak západ neviděl, ale všechno k tomu smiřovalo a přesně říkaj to samý co můj táta už pár let. A mě někdy přišlo že to moc hrotí. V mojí bublině naštěstí nikdo nemá blbý kecy, já se přiznám že bych měla opravdu problém to rozdýchat.

odula
7. bře 2022

@bigbig by me zajímalo jak to táta vidí do budoucna?

milu_ji
7. bře 2022

@estelle777 no u me stejny... Ti co verili fake news v dobe covidu, jim veri i ted. Kdyz reknu ze berou info z dezinformacnich portalu, odveti, ze je otazkou kdo ale dostal zaplaceno za to, aby je dehonestoval jako dezinformacni... Bere mi to silu, ale prestala jsem s takovymi lidmi dal debatovat. Pak jsou schopni rict, ze si uprchlici zadnou pomoc nezaslouzi, ze tuhle na namesti potkali jen samy ukrajinky v drahych kozichach, cerstvy umely nehty, smali se, tak ze tam bud zadna valka neni nebo ze jsou bohaty a pomoc nepotrebuji. Takze vazeni, kdyby tu zitra vypukla valka, vyhodte znackovy hadry a ajfouny, natahnete deravy teplaky, rozcuchejte se a musite si stihnout odstranit gelovky, aby vas na uteku do vedlejsiho statu nenarkli, ze u vas prece zadna valka neni protoze tak vubec nevypadate 🤦‍♀️

moncakolarova
7. bře 2022

@estelle777 já už rodiče nemám, ale vím že tátovi by se to nelíbilo. Zato tchyně to je úkaz. Je jí 73, takže ví, ale má strašně zkreslený myšlení. Nemá žádnou poruchu na mozku( myslím), nezajímá se o politiku- jen co si přečte v Blesku, nebo vidí na Nově.její oblíbená hláška zlatý komunisti. Za nich bylo všechno, lidi měli práci a všechno. Ona nikdy neměla nouzi, její tcháni nebyli bohatí, ale měli hospodářství tak domácí ovoce, zelenina, vejce, maso apod, k tomu vařila v závodce tak neřešila jídlo. Hodně jim koupili. Putin je u ní teda vrah a d.bil ale zlaty komunisti, ty by to nedopustili. Měli by na něj svrhnout atomovku. Nediskutuju s ní, podle ní jsem blbá a dělám že tomu rozumím a z ní dělám blbce

moncakolarova
7. bře 2022

@milu_ji ty jo, já deravy tepláky včera vyhodila 😟. Jdu je vyhrabat z kontejneru. A ve skříni mi visí kožený kabátek s polární Liškou. Mám ho tady asi už 18 let. Počítá se to že je starý?

pajula123
7. bře 2022

@estelle777 já právě úplně průnik nevidím, ani v závislosti na věku, ani na postojích ke covidu a očkování. Snad jen u těch nejagresivnějších popíračů. Sama jsem neocko, mamka (téměř 80) a brácha (55) taky, ale ne s konspi argumenty, no a náš postoj k Putinovi je jasný. Nikomu nic zlého nepřeju, až na jednu výjimku: kdyby ho někdo sejmul, oslavím to. Stejný postoj má i striktně proocko zbytek rodiny. Spíš mi přijde, že je to celkovým postojem ke svobodě atd. A už jsem psala o víkendu jinde: jsem striktní, můj malý syn přišel nedávno o tatínka a tím spíš je pro mě nesrovnatelně důležitější pomoct potřebným, i za cenu materiálního uskromnění. Ale já to tak měla asi vždy, věci jsou jen věci.

estelle777
7. bře 2022

@pajula123 Ja tim nemyslela ocko a neocko, spis ty, co verili dezinformacim drive, veri jim i ted.
Jinak s tebou souhlasim. Naprosto.

simix22
7. bře 2022

@estelle777 no přesně super otázka...moje máma no to je tak lidi ji je jako líto ale prý se měl ukrajinský prezident vzdát a byl by klid 🙄 prý moudřejší ustoupí 🤣 no to jsem šla do kolen..a pak taky to klasické maminky samozivitelky..a kdo jim pomůže a pod..jinak žije na SK ..
Tchýně je fajn má to jak my..i se mnou dělala balíky pro uprchlíky.
No a tchána a tátu nemám takže nemůžu psát .

bigbig
7. bře 2022

@odula No táta je obecně pesimista, takže to vidí špatně, ale na to bych nespolíhala🙂 Já jsem s ním dlouho nemluvila, on nerad telefonuje, ale schválně se ho někdy zeptám jak to vidí teď aktuálně. Máma ale říkala, že táta teď moc nespí...

guliii
7. bře 2022

@estelle777 hele asi mám možná štěstí na lidi, ale tady všichni kolem z několika vesnic, mladí i staří stojí za ukrajinou. V jedné vesnici starosta poskytl ubytování početné ukrajinské rodině, v další se pořádala sbírka v hasičárně a hodně lidí něco přineslo. My tedy spoustu věcí odvezli do Plzně, ségra, máma, manžel, tchán, i babička které je 85 let. Znám jen jednoho, který je s rusákama a jen co to řekl tak se s ním přestali prý bavit i chlapy v hospodě. Ale on je fakt bl.ec. Tady jsem opravdu neslyšela žádné kecy, že nám budou brát práci a podobné. Spíš jsou tady obavy, aby to nepotkalo i nás. Lidi se bojí, ale opravdu se snaží pomáhat. A co mě dojalo jak tady jedna babička, sama toho moc nemá, ale upletla do sbírky ponožky a 3 dětské svetříky. To jsem zamáčkla slzu.

fifinka2020
7. bře 2022

Holky, a jak to mate s plány do budoucna? My v první chvíli přemýšleli, jestli neudělat dětem pasy, jenže pak nám došlo, že bysme stejně asi bez rodin nikam neodjeli (a asi ani nezaplatili letenky🙂, tak jsme to nechali být... sla jsem ale malé dělat občanku a překvapilo mě, kolik lidi to řeší- fronta 30 rodičů s detma, museli čekat chudáci na mrazu...

pajula123
7. bře 2022

Jeden nekorektní, ale za mě brilantní, nemůžu odolat ho někde sdílet 😁

emillyhk
7. bře 2022

@fifinka2020 Syn občanku ani pas zatím nemá a teď mu je dělat nepoběžím. Úřady mají práce nad hlavu, nevidím smysl několik hodin čekat ve frontě. Pokud by se Putin rozhodl útočit i na nás, budeme utíkat nejen my, ale i Ukrajinci a Slováci. A tak nějak si myslím, že už nebude moc možností, kam utéct. 🤷‍♀️

amenophus
7. bře 2022

@estelle777 moji rodice si moc dobre pamatuji 68, takze vidi paralely a stoji za ukrajinou. A muj tata byl na vojne tankista obklopenej ruskejma komancema a ani ve zlatych 90kach nikdy nenechal na nicem ruskem nit suchou, jeho nenavist k cemukoliv ruskemu z nej vzdy uplne kapala a soucasna situace tomu nepomohla. Ja se spis bojim aby nebyl nepratelsky k tem chudakum ruskym studentum apod, kteri s tim taky nesouhlasi a jen meli smulu na to kde se narodili :/.

amenophus
7. bře 2022

Tyjo, docela me mrazi z toho jak narychlo shanite svym detem doklady... zacinam byt rada, ze moje deti maji ty fesne cerne pasy se stribrnou kapradinou :(
Vubec se mi nelibi, ze to, co jsem leta rikala spis jako vtip, se blizi horke realite ("zustaneme na NZ jeste par let, aby nase deti mely NZ obcanstvi a az zase prijedou rusky tanky, at mame zadni vratka"). Ja uz si prestanu delat z veci srandu, moje blby vtipky se nekdy vyplnujou...

Strana