Sledujete dokument Paterčata?
Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.
@lenicka07 přesně, mě je uplně u zadnice, kam jezdí, chodí nebo za co ve svém volném času utrácejí, podle mě o děti je postaráno, z toho málo co o nich je vidět v dokumentu jsou to spokojená mimča, pěkně krmená, smíšci jeden větší jak druhý a ostatní je mě fuk - jasně postaráno s dopomocí ale to by leckterá potřebovala ze začátku i s prvním a jedním miminem 😉
a jak tu někdo psal že je Saša taková nebo maková, podle mě je její chování úměrné situaci - třeba v tomto dílu se mě vůbec nelíbilo chování Kláry - najednou jakoby ji odstřihla a začla být profesionálka - a !vychovávala" Sašu jak si za to může sama, že je negativistická, ano je, ale já se jí nedivím, já mít takový "břímě" v podobě 6ti dětí tak asi nejím, nespím a pořád přemýšlím jak to bude dál ikdyž to člověk nevymyslí...v podstatě na mě to působilo tak že Klára svoji "chybu" hodila na Sašu - ano, roztrhla by se pro mě, ale dělat nad rámec to nemusela a vlastně neměla ale to téma už jsme tu řešily, tu profesionalitu a určení hranic.....je mě jasné že si Saša "zvykla" na jistý standard, a těžko se z toho pak slevuje, Klára už není kamarádka už tu není na zavolání, musí se postarat sama Saša - což je dobře, za pár let už nebude nikdo kmitat kolem nich ve dne, v noci....ale podle mě to zavinila i Klára tím nadlidským přístupem k nim...sama jsem to tu rozepisovala, je těžké nemít soucit, zůstat profík, ale její praxe, vzdělání a jakýsi status společenský to vyžaduje.....Saša je prostě Saša, není zlá, ale asi je dost zoufalá, sama řeší zdravotní potíže, potíže dětí..apod....opravd, která z nás by to tu ustála, bez keců? ruku na srdce, je lepší nadávat na okolí než hledat chybu v sobě
@renca_hanych Nedavno jsme si rikali s manzelem, ze asi neni moc rodin, kde jde maminka na operaci do roka po porodu. Musi to byt masakr. Znam dve rodiny, kde takovy problem nastal a i s jednim ditetem to vrhlo rodinu do chaosu. Vsichni si na stridacku vybiraji dovolenou a stridaji se na smenu v praci a u ditete. Ani si nedovedu predstavit, ze by se to stalo u nas. Ted uz se to da, ale loni touhle dobou vzit vsechni tri k doktorce, protoze jedno ma mit ockovani, bylo proste silene a za hlidani bych libala nohy kde komu. 😉
@nov777 A víš co je na tom nejlepší? že je na Matějskou pozval štáb 🙂
Já bych jim i ten dům a dovolenou přála...
Asi žiju v jiným světě, ale reakce v mém okolí byly jen typu "jak to proboha můžou zvládnout" ani jedna reakce nebyla typu "mají na všechno sponzory, ale stejně mají málo a pořád natahují ruku, měli by být víc vděční atd."
O to víc mě diskuze podobného typu šokují. A na fóru, kde jsou převážně maminky, obzvlášť....
@hojda Vůbec nejde o to, jak rychle umí psát. Ty odpovědi jsou přestylizované, upravené, neodpovídají tomu, jak by odpověděla sama Saša. Byla jsem u řady takových rozhovorů a vím, jak to chodí.
@lenicka07 Zavidim ti okoli, ve kterem zijes. Ja teda s hruzou zjistila, ze negativne o patercatech smysli i lidi, ktere povazuji za super lidi a myslela jsem, ze ve vetsine veci mame podobny nazor. Jo, ty diskuze jsou nekdy vyslovene nechutny. Celkove negativni postoj ke komunite se prelije pres pet mimin.
@lenicka07 Já myslím, že ty diskuse vycházejí hlavně z nedostatku informací a stylizace pořadu, kde jsou záměrně uvedena jen některá fakta tak, aby vznikl určitý dojem, aby lidi záviděli, aby spekulovali a hlavně, aby koukali na další díly a další pořady a kupovali časopisy, ...
@renca_hanych Naprosto s tebou souhlasím.
já mám někdy pocit, že vidět stále unavenou, neupravenou, naprosto zoufalou Sašu by spoustě lidí udělalo dobře. Že asi někomu neleze na rozum že může i při 6 dětech vypadat dobře a že i děti vypadají "jak ze žurnálu". Už jsem to tu psala, že lepší herečka by z takového dokumentu dokázala pro sebe vytřískat výhody. Být víc zničená, nestíhající,možná by víc lidí slitovalo. Zřejmě se někdo těšil na záběry uřvaných a zanedbaných dětí, nestíhající matky, všechno páté přes deváté. Vzhledem k jejich situaci to fakt zvládají s přehledem. Holt se do nich nikdo nemůže navážet že své děti zanedbávají, tak se hledají jiné cesty jak kritizovat. Ale je to jen můj pocit...
@lenicka07 Neblazni, kdyby byl v dokumentu naznak zanedbani pece, tak se na socialce z tech stiznosti dobrych lidi v zivote nwvzpamatujou. Prijde mi, ze to i sasa nekde rikala, ze si pripada pod dohledem. Me stacila na dohled a buzerovani tchyne, sledovat a kritizovat me pul naroda, tak bych z toho byla hodne spatna.
@lenicka07 souhlasím s tebou, vidím to stejně 😉 kéž by někdy někdo přišel k nám v osm ráno - doma bordel, já jak cácora ještě v pyžamu - jako nijak se z toho nehroutím, ale občas nestíhám, nezvládám a razím heslo bordel v bytě, spokojené dítě 😀 já jí v podsatě trochu závidím, to jak je fešná a ještě podle mě poctivá mamina 😉 jak se to říká? kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.. 😝 bohužel
já jdu uspávat kluky, zatím ahoj ženy
@lenicka07 Pockej, to nebyla skryta narazka. Chtela jsem tim rict, ze jsem po hlidani zoufale touzila. Ja nemam dojem, ze by nedekovala, prijde mi, ze dekuje az moc, protoze je zpovykovaba z tech utoku, ze nedekuje. Taky jsem z nekterych lidi kolem me zklamana, kdyz slysim jejich nazory na toto tema.
@renca_hanych napsala jsem stejné přirovnání, dřív než jsem si přečetla tvůj příspěvek... JJ máme stejné názory a koukám že máš děti podobně jako já 🙂)
@lenicka07 Ja i tu neprejicnost dokazu pochopit. Obcas v tom dokumentu koukam, co vsechno maji a ja proste nepovazuju za nezbytnost a nekupuju to. Pusobi to tak, ze jsou financne vysmaty a urcite to drazdi lidi, kteri makaj a tohle nemaji. Ale myslim si, ze to je proste docasne, az pomine blazinec, tak to pro ne bude tvrde. To ze maji deti ted drahe hracky jim bude k nicemu, az budou kupovat pet autosedacek nebo posteli. Ted jsme kipovali postele pro dvojcata a hukot. Urcite by bylo zajimave udelat s nimi nejake zabery tak jednou za rok, kde by byly videt posuny a zmeny toho, jak ziji. Ale chtelo by to zdarileji pojmout ten format.
@lenicka07 Tomu se říká projekce. 😀
@nov777 To já neříkám že mě to nezarazí, ale jsem v nějakém odsuzování opatrná, protože u konkrétních věcí člověk neví, co přesně dostali a co sami koupili. A přiznám se, že já po tom nějak nekoukám, co mají na sobě a s čím si hrají. Nepoznám jestli mají značkové oblečení a drahé hračky. Jen můžu konstatovat, jestli vypadají dobře nebo ne, ale to je tak všechno. Já se spíš soustředím na to, co říkají, jak se tváří, jaká je atmosféra a tak. Ale doufám že jim určité věci taky časem dojdou, je to všechno prostě těžké si představit, člověk v jejich kůži není a nebude...
@marketa233 to můžu potvrdit 😀
Nemyslím, že bych přehnaně odsuzovala, píši jak to cítím. Jestli je ten dokument opravdu tak sestříhaný, že nevypovídá realitu, tak bych si na jejich místě na českou televizi pěkně došlápla.
Ono taky nejde ani tak o to, že by Saša málo děkovala, ale spíš, že hodně nadává 🙂 , nebo to prostě tak sestříhali, ale Saša řikala, že dokument ukazuje realitu,tak nevím. Ale třeba jak se minule řešila ta exekuce,tak spoustu lidí asi napadlo, proč to neřešili před tím a až Saša na chatu uvedla, že o tom nevěděli, to meli v dokumentu zdůraznit. Myslím jako režisérka...což neudělali a vyloženě jim uškodili.... I když zase je fakt, že Tonda říkal, že rodiče neměli na to, aby mu kupovali tramvajenku, ale pokud je exekuce vedená na něj, tak už mu bylo snad 18 a zřejmě už byl vyučenej, tak nevím proč by mu rodiče měli kupovat tramvajenku 😅, proste člověka to logicky nutí přemýšlet i o těhle věcech...
Každopádně Saša s Tondou tohle podle mě vůbec neměli chtít natáčet...dokument na mě působí tak, že ukazuju to nejhorší...
@morgan S těmi exekucemi je to právě velký problém, nedávno jsem o tom někde četla, že děcko chytne revizor, to nemá jízdenku (ať už z důvodu, že se na ni vykašle, nebo mu rodiče prostě nedají peníze) a následný dluh je veden na to dítě, i když je nezletilé. Když rodiče neřešili jízdenku, těžko budou řešit pokutu za černou jízdu, takže do dospělého života vkročí dítě s deseti- až statisícovým dluhem a exekutoři se nebojí si na něj počkat a pak tvrdě došlápnout.
@morgan Bohužel, a ani nemusí jet na černo, stačí, když rodiče nezaplatí za dítě popelnice. Snad se v tom budou podnikat nějaké legislativní změny. http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnic...
Holt dokument o Paterčatech otevírá docela dost zajímavých témat.
@jamia Bohužel ta témata otvírá maximálně nešťastně. Nenabízí fakta, spíš vybízí k spekulacím. Místo konstruktivní diskuse opět jen emoce mezi lidmi.
@jamia
Jo jo, už jsem si o tom něco vyhledala, i s těma popelnicema...celkem děs s čím "děti" vstupujou do života....původně mě něco takovýho ani nenapadlo, prostě je to neuvěřitelný...
@marketa233
Naprosto souhlasím 😒

@katynka78 A ještě prý měla být (nebo má být) nějaká diskuze, kde se do Saši taky naváželi. Pořád to samé, že má sponzory, že šli na Matějskou (jak si to můžou dovolit) a pořád dokola.... achjo...no comment