icon

Tlustá či jen mysl. Jak jste na tom vy?

13. kvě 2021

Ahoj vsem mam takovy mensi problem je mi 31let merim 166cm a vazim 100kg priblizne pred 2 lety jsem mela 77kg jenze zacala jsem poctive se lecit se stitnou zlazou beru pravidelne leky a sup naskocilo to uz nevim jak to shodit dolu moc cvicit nemuzu v 15jsem mela operace kycli takze nemuzu nohy cvicit a ted jsem byLa i na operaci se stitnou zlazou kde mi vzali celou snazim se jist malo a ne moc tucny a taky to moc nejde.jako nejsem uplne obsypana tukem bricho mam to jsem 4 roky po porodu mam to vytahane jako pneumatiku a nohy stehna mam tluste.jak to resit nechci zadne urputne diety nebo zmenit jidelnicek zeleninu a ovoce a bio a pod.jak jste na tom vy?manzelovi to nevadi rikal ale ja si melu sve.

Strana
z5
dashyyy
13. kvě 2021

Taky jsem byla v 15 na operaci, s kolenem.. dokonce na třech, mám za sebou milion rehabek, rezonancí, fyzioterapeuta, chiropraktika, biologickou léčbu a běhám, sportuju téměř bez omezení.. buď chceš anebo nechceš, všechno ostatní jsou výmluvy.. chápu, že se štítkou to nebude žádná hitoška, ale všechno má řešení.. tady jsem se zatím jen dočetla, co nejsi ochotna pro SEBE udělat, ale ještě jsem pořádně nečetla, co jsi teda ochotna udělat... zatím to spíš vypadá, že nic a čekáš a čekáš, až někdo zhubne za tebe.. pořádně se nad tím zamysli, jinak je to cesta do pekel a když s tím nejsi schopna udělat sama nic, obrať se na odborníka, který ti pomůže

izzylka
13. kvě 2021

@dashyyy pokud je štítka správně vykompenzovaná léky, tak to život vůbec v ničem neomezuje 🤷🏻‍♀️🤣 výmluvy na štítku jsou fakt hrozný 🤣

dashyyy
13. kvě 2021

@izzylka já jsem dneska vedla s masérem debatu, že vlastně spousta lidí pořád spoléhá na pomoc jiných, ale u většiny případů je potřeba začít sám u sebe.. nejdelší cesta bývá právě to uvědomění.. že to za mě nikdo neudělá, že musím začít se sebou.. a právě když chci jako zhubnout, ale voda je fuj, hlídání maker je fuj, přečíst etiketu toho co do svýho těla dávám je fuj, tak to pak je opravdu těžký něco poradit.. za mě obrovský fuj udělat ze svýho těla popelnici a ještě to obhajovat výmluvama

hasara33
13. kvě 2021

Budu upřímná, mám pocit, že spíš hledáš výmluvy a čekáš, že ti tu někdo napíše, že "to není tak hrozné"...moje tchýně má také nemocnou štítnou žlázu, kyčelní klouby zralé na výměnu, kvůli křečovým žílám jí bolí nohy, že kolikrát nemůže chodit, ale stravuje se střídmě čili jí všechno, ale v menších porcích, chodí na pravidelné procházky každý den, má 57 let, měří 167 a váží kolem 80 kg (ano má trochu nadváhu, ale s ohledem na její věk a zdravotní stav to není dle mě tak hrozné) 😉 pro začátek si nainstaluj do mobilu aplikaci kalorické tabulky a !POCTIVĚ! si tak zapisuj vše, co sníš a vypiješ, možná se budeš divit 😉 základ je, že příjem musí být menší než výdej 😉 a nauč se pít opravdu jen čistou vodu, to je základ a neříkej, že to nejde, všechno jde když se chce 😉 nebo samozřejmě navštiv odborníka, ale najít takového, který ti opravdu efektivně pomůže může být docela těžké ..... pokud budeš chtít tak zhubneš, ale pokud se budeš jen vymlouvat a hledat důvody proč to nejde tak to prostě nepůjde, držím ti palce 🍀

drep
13. kvě 2021

Holky, mám pocit, že autorka vlastně nechtěla poradit, ona chtěla abysme ji poplácaly po ramínku a řekly, že vážit metrák je cajk, zdravý jídelníček je jen pro králíky a pohyb je zbytečný luxus🤷‍♀️

izzylka
13. kvě 2021

@dashyyy jj, hodně si toho v podobných diskuzích všímám..jen hromada výmluv a nejraději by, aby to za ně vyřešila kouzelná pilulka 🤷🏻‍♀️

bruckner
13. kvě 2021

Otázka: Tlustá? Odpověď: Ano........ Bez razantní diety a pohybu to prostě nepůjde.... toť vše.

veritanas
13. kvě 2021

@drep zrovna jsem něco takového chtěla napsat. Jedno přes druhé, prostě jenom výmluvy. Kyčel, štítná žláza, jídlo, které si nekontroluje a vodu ráda nemá... takže zakladatelko, pokud tě to potěší, neMÁŠ nadváhu, není POTŘEBA to řešit a vlastně, nic není ŠPATNĚ...🍀

xxx3d
13. kvě 2021

Jak jsi psala, že čistou vodu do sebe nedáš, tak to JE jen v tvé hlavě.
Jasně, můžeš si připravovat čaje, neslazené, nebo si do tý čistý vody dát plátek citronu, na efekt, třeba, ale jestli vypiješ cca 3litry slazeného pití, není to pitný režim.
Voda je základ pro hubnutí.
Je to nejmenší, co pro sebe můžeš udělat 🙂

autor
13. kvě 2021

Jen by me zajimalo kolik z vas je tady tlustejsi nez ja kdyz jste vsichni tak chytre.no ze jsem sem psala potvrdilo se to jake jsou ty lidi hnus hnus a hnus.

autor
13. kvě 2021

Admin prosim smazat diskuzi dekuji

levandule_k
13. kvě 2021

Mně to přijde, jak kdyby někdo testoval, kolik dostane drsných reakcí na anonymní příspěvek, aby pak mohl vykřikovat matky na koníkovi jsou zlé a bezcitné.

Dneska mi stouplo sebevědomí, mám o pár centimetrů méně než autorka a o pár desítek kg váhy také méně. Měla jsem pocit, že jsem tlustá, po dnešku vím, že nejsem.

hasara33
13. kvě 2021

A k čemu ti bude informace k tom, kdo z nás je tlustější než ty? 🤷‍♀️
Nikdo tu na tebe zlý a hnusný není, jen ti tu všechny říkáme pravdu a bohužel pravda někdy bolí, ale všechny ti to říkáme ve vší slušnosti a naopak se ti tu většina snaží poradit a to, že ty to nedokážeš přijmout je tvůj problém a ukazuje to, že si nechceš připustit, že tu nadváhu prostě máš 🤷‍♀️

te_reza
13. kvě 2021

Anonym. Díky bohu tak tlustá nejsem a věřím, že ani nebudu😀 všichni tu mají pravdu, čekala jsi, že ti všichni odkývou, že tak tlustá nejsi a není potřeba nic dělat.

veritanas
13. kvě 2021

Autorko, nevím, co je na tom hnusného a bezcitného? Holky Ti tady radily, jak na to, Ty jsi všechny jejich reakce negovala a tvrdila, že to nejde a přitom jsi neudělala jedinou změnu nebo ji ani nepřipustila. Takže co jsi chtěla? Mimochodem jsem 8 měsíců po porodu, měřím 156 cm a vážím 65 kilo. A ano, jsem tlustá. Začala jsem zase cvičit, protože po sekci mi byl doporučen klid, takže snad se ta moje 60 brzy vrátí..🤞

drep
13. kvě 2021

Milá anonymní, než ti admini tuto diskuzi smažou, doporučovala bych si ji přece jenom poctivě pročíst. Dostala jsi tu totiž vlastně docela hodně dobrých a použitelných rad. Třena jednou dostaneš rozum a některé rady si zapamatuješ. Zdraví jedna, co při 300 a více hodinách měsíčně ve velmi strěsující práci a s tyreopatií zhubla ze 72 na 60 a dalších deset shodila do roka od narození dcery.

areh
13. kvě 2021

Tvoje váha je na obezitologa. To nemyslím nějak zle. Ale nemůžeš cvičit, jídelníček sis nějak změnila, ale asi ne dostatečně nebo je tam nějaká zásadní chyba. Obezitolog je schopný se podívat na tvůj celkový zdravotní stav, posoudit co můžeš a nemůžeš. Případně předepsat léky. Opravdu ho zvaž! Dokáže zázraky.

xxx3d
13. kvě 2021

Tlustější než ty to nevím, ale tlustá jsem byla, než jsem otěhotněla, a možná se to povedlo i díky tomu, že jsem shodila.
Držela jsem drastickou keto dietu, už bych do toho nikdy nešla, protože bych to nezvládla. Tehdy ano, bylo to jiné, teď s malým bych to prostě nezvládla dodržovat, nicméně...
Pamatuji si na tu dobu, kdy jsem dietu držela.
Měřím 183 a vážila jsem 97kg. Shodila jsem kila, po dietě jsem vážila 75kg.
Potom jsem otěhotněla a když jsem rodila, byla jsem na tý samý váze, jako před dietou 🙂 ale to jsem neřešila, po porodu jsem něco málo shodila, ale pořád jsem to neřešila, až když jsem musela nastoupit do práce, protože přivýdělek, jsem najednou začala hubnout, protože prostě proto, že jsem snížila příjem.
Jde to. Fakt to jde, tak hlavu vzhůru a věřit si, že to zvládneš, zvláště když to chceš!

meronym
13. kvě 2021

Autorko: Hnus a hnus? Cim proboha? Ze se Vam tady snazi na vas neprilis nesrozumitelny dotaz rozumne odpovedet a poradit? Tezko se to posloucha, to chapu, ale vy mate vazny zdravotni problem a nulouvou vuli neco pro to udelat. Nededi se tloustka, ale zivotni styl! PS: Pokud je to dulezite, mam 6 mesicu po druhem porodu 59 kg na 173cm.

slecnami
13. kvě 2021

Ok, tak já 176 cm, 57-60kg (už asi dvacet let plus mínus 3 kila)... 🤦‍♀️ Ach jo.

camelinka
13. kvě 2021

Nikdo nepoplacal, tak rychle smazat...ale zase sem se pobavila, to ano 🙂 ...jinak ja 177cm a 70kg, ted sice trocha speku, ale spis fitko😀💪😂

izzylka
13. kvě 2021

Tak já nevím, ale co jsi od této diskuze čekala? Myslela sis, že to tu budou holky psát, že je to v pohodě? No, ono to totiž v pohodě není, mít sto kilo...
Já v těhu přibrala 33kg, ale přece se po 4 letech nebudu vymlouvat na porod 🤷🏻‍♀️
Taková váha tě bude pomalu zabíjet 🤷🏻‍♀️

barulina
13. kvě 2021

Nejsi zavodnena. Ja jeste pred 2.tehu zadrzovala 9l vody, od te doby si hlidam pitny rezim a jde to samo. Pomalu ale jde. Jinak celkem uspesne dezim prerusovany pust. Najim se naposledy kolem 19 a pak az obed cca v 13. Nikdy jse. Nejedla pravielne, ma profwsw tomu nepreje, a proste mi vyhovuje trosku hladovet, ale ta voda u me byl zaklad

barulina
13. kvě 2021

@izzylka ale na kazdem kila vypadaji jinak. Ja vazim momentalne 76 kg pri 165cm a nikdo mi tp neveri, ze musim mit mene

mourovatakocka
13. kvě 2021

Kaloricketabulky.cz naprosto top záležitost Ale anonymní zakladatelce nepomůže nic, podle reakcí vlastně nechce slyšet nic než, že je krásná se všema svýma bradama.

pampeliska1313
13. kvě 2021

Vy jste teda, pardon, nevděčná. Já chápu, že není hezký si přečíst to, že je potřeba něco udělat a že to, jaká je vaše momentální váha, není zdravý, ale nikdo Vás nebude přece plácat po ramenou za to, že si huntujete tělo. Je mi jasný, že pokud se celý život nějak stravujete, je to pro Vás už normální a je těžký si představit, že by to šlo změnit. U nás se nikdy vlastně nevařilo, odrostla jsem na chlebech s paštikou, matka sama o sobě skoro nejí a já to měla podobně. Víte co se stalo? Tloustla jsem. Pak byl kolotoč cvičení a dobrýho jídla, puberta, přecpávání se a emoční hlad, neschopnost něco pozřít. A překvapivě - pořád jsem byla tlustá. Nic šílenýho, ale nadváha se mi pořád “překvapivě” vracela. Teprve až když jsem se kousla, KVŮLI SOBĚ, zdraví, kvůli tomu, že jsem se chtěla mít ráda jsem zhubla, přidala jsem jídlo a prostě sice poslouchala kecy matky, že furt žeru a budu tlustá, ale šlo vystoupit z toho nezdravýho kolotoče, kterej jsem měla z domu naučenej a bylo to dost těžký, protože jsem si na to musela přicházet sama a nikdo mě v tom nepodporoval. A jestli mě něco dokáže opravdu nasrat, je to člověk co, s prominutím, bude jen fňukat nad rozlitým mlíkem. Buď se budete snažit, pomůžete tím nejen sobě ale i celý svojí rodině a i dětem, který se naučej jíst normálně, nebo si dál tloustněte, ale pak nebrečte, jak jsou všichni nevděčný, když Vám to někdo řekne. Dokud ale nebudete chtít sama, nehne se vůbec nic a nic Vám nepomůže, tak si to laskavě uvědomte.

jjasmina
13. kvě 2021

@te_reza top

mia255
13. kvě 2021

nečetla jsem celou diskuzi ale pokud s tím nejsi schopná udělat nic sama navštiv doktora. A nevymlouvej se ani na chybějící štítku(já se s ní léčím cca 10 let a pokud jsou dobře nadávkované hormony na tloustnutí/hubnutí to nemá vliv, hubnu v pohodě) a ani na to, že jsi 4 roky po porodu, to je hodně dlouhá doba na to s tím začít něco dělat. Takže má rada: nevymlouvat se a začít to okamžitě řešit! A říkat, že nemáš být po kom hubená je blbost. Můžeš mít naprosto normální zdravou váhu i když všichni příbuzní jsou obézní. Sice pravděpodobně nikdy nebudeš vychrtlina ale to neznamená, že nemůžeš být hubená...

jjasmina
13. kvě 2021

Proboha holka mít metrak opravdu není ok a bez změny jidelnicku a trochu pohybu to nejde, ikdyby si měla zvolit rychlejší chůzi, já mám po porodu dole 30kg a zbytek jsou jen fakt vymluvy...A holka, to, že to tvému muži nevadi??? Co ti tak jako má říct, jasně, že mu to vadí , jen ti to hold neřekne.

jjasmina
13. kvě 2021

Jinak doufám, že to je jen trollik 🙂

Strana
z5