icon

Zemřelo mi dítě po porodu

iiiv
8. dub 2016

Je tu nějaká maminka, která prožívá/la stejnou situaci jako já? ☹

Strana
z4
iiiv
autor
26. srp 2016

@megi89 jo jo, a nejhorší je ta bezmoc☹

megi89
26. srp 2016

@iiiv a můžu se zeptat co se vlastně stalo přesněji? Jestli to vadí, tak to pochopím...

megi89
26. srp 2016

@martiina_k děkujii...

medinka13
16. zář 2016

Ahoj, přidávám se k vám.. Dnes je tomu týden, co jsem rodila mou mrtvou princeznu.. Ráno jsem došla na první kontrolu do porodnice (38+0), ale nenašli srdeční akci, takže se vyvolal porod.. Pupečník byl volně, takže se ani nezaškrtila, do té doby byla malá absolutně v pořádku.. Prý selhalo srdce.. Čekáme na zprávu z pitvy, tak tam snad bude nějaký důvod..
Všem, kterým umřelo dítě vyjadřuji svou nejhlubší soustrast a snad časem bude líp..

xmele004
16. zář 2016

@medinka13: drz se! Je to hrozne, ve 38 tt uz je to hotove miminko, musi to byt silene ... moc me to mrzi, ze se tohle stava prijde mi, ze ted ctu vic a vic pripadu :(

medinka13
16. zář 2016

@xmele004 dr mi též v nemocnici říkala, že za měsíc jsem byla už čtvrtá.. Nemělo by se to stát.. Nikomu..

xmele004
16. zář 2016

@medinka13: 4. v mesici jen v jedne nemocnici v CR, kolik toho musí byt po cele zemi ☹ ja byla včera u DR a ta mi rikala, ze s odtokem plodovy vody ve 22 tt se setkala po hrozne dlouhy době a ze se to urcite opakovat nebude, ale clovek bude mit strach porad :(

taptap82
16. zář 2016

Holky, vůbec si nedovedu představit, jak vám je. Moje švagrová už cca od poloviny těhotenství věděla, že její holčička se dožije max. 1 dnu od porodu, přesto jí musela donosit, porodit a opravdu jí pak umřela. podrobnosti nevím, nechci se jí na to ptát, stálo se to ještě předtím, než jsem jí znala. Teď už má tři děti, ale donedávna byla ještě na antidepresivech (ani nevím, zda je ještě bere nebo ne). A úplně jí chápu. Holky, nebojte se vyhledat odbornou pomoc, nejlépe psychiatra na nějaké prášky, abyste se daly nejprve dohromady, a pak psychologa, který to s Vámi bude řešit. Moc na vás myslím. Vím, že si to nemůžu představit, asi nikdo, komu se nic takového nestalo, nemůžeme se do vás vcítit, ale myslím na vás a posílám vám hodně sil.

luisaambroz
17. led 2017

ano já, zemřelo mi miminko včera...16.1. infekce dělohy 23tt miminko mi umíralo na prsou 68minut.

joygiorgo
17. led 2017

😔

hoffi
17. led 2017

Maminky, nedovedu si představit, co prožíváte, úplně mi běhá mráz a slzy z očí, když to čtu. I já se připojuji s hlubokou upřímnou soustrastí a je mi velice líto, co vás potkalo.
Je ale moc dobře, že se tu svěřujete se svými byť nehezkými zážitky a nenecháváte si to pro sebe. Určitě to nevzdávejte a bojujte, opět bude dobře. Posílám hodně sil a přeji jen to nejlepší...

sonia79
18. led 2017

@luisaambroz je mi to strašně líto , brečím já a to tě ani neznám ,jen ta představa je otřesna. Posílám mnoho sil, snad to casem alespoň trochu preboli 😢 nebála bych se vyhledat pomoc psychiatra , prášky tvou bolest snad trochu otupí ..

mishutka17
18. led 2017

@luisaambroz Je mi to moc lito, nedovedu si predstavit, cos musela prozivat. Verim, ze cas tu bolest alespon zmirni.

@iiiv je mi to lito. Drz se, bud silna. Tohle by nemel nikdo zazit.

lennus
18. led 2017

@luisaambroz Ahoj, je mi to moc líto, v listopadu jsme taky přišli o chlapečka ve 23. týdnu, zemřel u manžela v náruči, já byla po císaři a rozloučila se s ním až ráno. Jsou to už dva měsíce, pořád to bolí, ale je to o něco lepší, čas je nejlepší lékař a udělali jste dobře, že jsi měla malé u sebe, to pomáhá, i když je to tolik bolestivé. Pokud chceš, klidně se mi ozvi. Jinak mi i pomohla zajímavá kniha s příběhy žen, které přišly o miminko, jmenuje se Čekala jsem miminko, ale...

evickazuzanka
18. únor 2017

@medinka13
Ahoj , bohuzel rozsiruji skupinu smutnych maminek. 9.1 . 2017 se mi narodila akutni cs holcicka Anicka, bohuzel mela pravy uzel na pupecniku a 13 .v patek nam umrela. Chtela jsem se zeptat , jak prozivate dalsi tehotenstvi ? Jak ho zvladate po psychicke strance? Vsem rodicum ,kteri prozivaji tohle peklo na zemi preji obrovskou silu !

xmele004
18. únor 2017

@evickazuzanka strasne...vidim jen ty nejhorsi scenare, nejradsi bych se profackovala a bojim se, ze si tim neco privolam...jsem teprv v 10tt, az se budu blizit k tomu 22tt co se to stalo nam, tak to bude teprv peklo! Ale proste snazim se nooo, musim mu verit, ze to spolecne zmaknem a dotahnem to tentokrat do uspesneho konce!

evickazuzanka
18. únor 2017

@xmele004
Moc drzim pesticky , urcite bude vse v poradku a brzy se budete radovat z krasneho miminka! Taky bychom s manzelem chteli jeste jednou zkusit stesti , mam ale strach abych to zvladla psychicky , zatim jsem v peci psychologa , a manzel by to taky potreboval , nese to moc spatne , je to teprve 5 tydnu , doufam , ze cas trochu obrousi hrany! 😔

medinka13
18. únor 2017

@evickazuzanka ahoj, mrzí mě to..
Popravdě, každým dnem se mi víc a víc vacejí vzpomínky, jak to bylo v tom a onom týdnu, ale to se asi nezmění.. U mě je momentálně největší problém (po psych. stránce), že tp mám jen o 4 dny později než posledně.. Nejhorší to bude zase v září, kdy se pokazilo co se mohlo.. Bohužel se nedá dělat nic jiného, než jen čekat, jak to dopadne..

evickazuzanka
18. únor 2017

Moc vam vsem drzim pesti! Dovedu si predstavit co prozivate . Verim , ze vse dopadne dobre ! Mate prece nahore andilka ktery to ohlida! Mam uz 2 holcicky a ani v nejcernejsim snu me nenapadlo , ze by se neco takoveho mohlo stat. Nejdriv jsem mela strach abych otehotnela, potom testy a plodova voda, potom aby se nenarodila predcasne a nakonec se narodila v terminu ale ....! Maminky drzte se !!!

evickazuzanka
5. dub 2017

Ahoj , tak jak se dari tehulkam? Jak to zvladate?

jani79
5. dub 2017

@medinka13 dívám se, že jsme skoro ve stejném týdnu. Já jsem v červnu 2015 porodila mrtvého chlapečka v 34. týdnu. Tak teď taky prožívám velké obavy a strach. Držím pěsti, aby všechno dopadlo dobře.

hakas
23. říj 2017

Milé maminky,
jmenuji se Hana Kašpárková a dokončuji studium Sociální práce na Masarykově univerzitě v Brně. Ve své diplomové práci se zabývám tématem perinatální ztráty dítěte a mým cílem je zjistit, jaké mají ženy zažívající úmrtí svého miminka potřeby. Obracím se na vás proto s prosbou o zapojení do výzkumných rozhovorů. Mluvit potřebuji se ženami, které o své miminko přišly ve třetím trimestru těhotenství, během porodu nebo bezprostředně (nejdéle do sedmi dní) po něm, a mají od této ztráty nejméně jeden rok, nejvíc však pět let. Rozhovory (uvítám Brno a okolí, mohu ale také kamkoliv přijet) by měly zabrat mezi 30 minutami až hodinou a v práci budou anonymizovány. Pokud se rozhodnete toto citlivé téma otevřít, napište mi prosím na adresu hanaholcova@email.cz. Z vašich odpovědí bychom chtěli vytvořit doporučení pro praxi, která mohou ženám, zažívajícím tuto ztrátu, v budoucnu pomoci.
Děkuji,
Hana Kašpárková

lennus
23. říj 2017

@hakas Ráda bych pomohla, ale přišli jsme o miminko ve 23.t., brzy to bude rok. Jestli chcete, můžu váš dotaz sdílet na svém FB profilu a tady na MK profilu.

hakas
26. říj 2017

@lennus Budu Vám moc vděčná. Děkuji, HK

evickazuzanka
26. říj 2017

@hakas dobry den ,pomohla bych moc rada, ale holcicka nam zemrela pred necelymi 10 mesici! Jestli mohu i tak pomoci ...email: evickazuzanka@ gmail.com

jani79
26. říj 2017

@hakas dobrý den, před dvěma lety jsme přišli o našeho chlapečka v 34. týdnu těhotenství. Ráda vám pomůžu, ale jsem ze Zlína. Pokud budete mít zájem, tak můj mail je jpatikova@seznam.cz

jitulka87
12. únor 2018

@wera2323 to je hrozne. Ja prisla pred par dny o synka po 40 dnech zivota a asi se s tim nikdy nesrovnam. Porad tomu neverim a chci ho zpatky ☹

evickazuzanka
13. únor 2018

@jitulka87 je mi to strasne lito 😞 Uprimnou soustrast ! Bohuzel podle me se s takovou hruzou srovnat neda,musime se s tim naucit zit! Posilam silu 🍀

evickazuzanka
13. únor 2018

@jitulka87 jestli budete chtit napiste mi, nechci se vyptavat , vim co prozivate 😔

marketa11112
13. únor 2018

Je mi to mic lito, musi to byt opravdu tezke..mam nedonoseneho syna a pamatuji ten strach o jeho zivot...rikala jsem si, jak. To zvladnu, pokud......obdivuji vas, jste pro me hrdinky...a moc drzim palce, at je uz jen lepe.....

Strana
z4