Značkové oblečení nebo cenově dostupné vybavení. Jaká je vaše preference?
Dáváte přednost dražším, značkovým věcem, které dlouho vydrží, nebo koupíte, co je levné s tím, že to klidně časem vyměníte?
Ptám se hlavně na oblečení a vybavení domácnosti spotřebiči.
Co se týká oblečení, tak drahé věci pouze funkční na sport.
Kupuju si, co se mi libi. Jen protoze je to znacka, tak to nekoupim, kdyz vim, ze to nosit nebudu. Takze ano, koupim noname, znacky i z bazaru. Kupodivu bazarove veci jsou drzaky.
Jak v čem, jsem schopná dát víc za kvalitní materiál a ušití, což vůbec nemusí znamenat značku. A nevadí mi koupit si takovou věc třeba i na bazaru. U spotřebičů ještě pořád značkám trochu věřím. Ale porovnávám, výkon, spotřebu, praktičnost, recenze a zkušenosti.
Mám oblíbené značky, osvědčené, které mi vyhovují (líbí se mi, vydrží mi, jsou mi pohodlné a mají dobrou funkci, užitnost, i životnost atp.), ale nedržím se toho striktně, klidně koupím i bazarovou věc.
@anonym_autor obleceni pro me a manzela trochu drahsi a kvalitnejsi matros aby to vydrzelo ale kupujeme fakt vyjimecne, ne kazdy rok ci sezonu, jen prosto kdyz neco potrebujem. diteti normalni obleceni levnejsi, deti porad rostou, boty to same, ale tam rotuji jen tak troje boty, to neni moc palka. do ceho ale investujeme u ditete je obleceni (burton) na lyze a snb a vybaveni, coz vydrzi tak 2 roky nez to vyroste a pak prodam na vinted.
spotrebice jsou dneska fakt na velky h. oplatilo se nam kupovat treba levnejsi spotrebice treba ikeacky spotrebice protoze prezily ty "drahsi" :D, ale mame pracku a susicku miele a uz vic nez 10 let skvele slapou...a doufam ze to nezakriknu :D
Oblečení beru převáżně z druhé ruky a v sekáči. Dají se tam najít i značkové věci v téměř nenošeném stavu.
Spotřebiče do domácnosti kupujeme nové a hledáme podle recenzí, parametrů a taky značky.
U oblečení chci kvalitu- šití, materiál a i původ. Cenu neřeším, protože vybírám především basic kousky, které vydrží dlouhé roky a dají se skvěle kombinovat. Stejně tak koupím boty ,kabelky,šperky,pásky. Do domácnosti jsem si ve třiceti začala měnit vše obyčejné za lepší co bych měla mít už napořád- hrnce ,příbory atd. Spotřebiče kupuji ve střední cenové třídě.
Mam rada pohodli a slow fashion. Takze moje "znacky" obleceni vetsinou nikdo nezna. Jsou drazsi, ale drzi roky.. Bundy mam rada Wellensteyn a Napapirji, ty jsou taky drahe, ale taky vydrzi roky. Spotrebice jak co, urcite ne ty nejdrazsi, spise stredni trida. Ale nedelam si iluze, ze mi pracka, susicka vydrzi 10 let. Ale robot do kuchyne jsem si koupila drahej.
díky za příspěvky, to jsem potřebovala slyšet.
Já bych si teď na podzim právě ráda pořídila nějaké "lepší" kousky, moc ale neumím takové to - odpovídá cena kvalitě? Potřebuji komplet obnovit šatník, jednak je zastaralý a taky se skládá právě z těch "pepco,kik, tesco,hm,caa", prostě levné věci, které podle toho vypadají.
Jde mi spíš o sportovnější outfity, nemyslím kecky a mikinu s kapucí, ale taky ne žádná vyšší dívčí. Pracuji v kanceláři, bydlím ve městě.
Dáte mi tipy na konkrétní třeba eshopy, kde nakupujete a nespletu se (že bych vyysolila tisíce za nějaký šunt).
Já bych si teď na podzim právě ráda pořídila nějaké "lepší" kousky, moc ale neumím takové to - odpovídá cena kvalitě? Potřebuji komplet obnovit šatník, jednak je zastaralý a taky se skládá právě z těch "pepco,kik, tesco,hm,caa", prostě levné věci, které podle toho vypadají.
Jde mi spíš o sportovnější outfity, nemyslím kecky a mikinu s kapucí, ale taky ne žádná vyšší dívčí. Pracuji v kanceláři, bydlím ve městě.
Dáte mi tipy na konkrétní třeba eshopy, kde nakupujete a nespletu se (že bych vyysolila tisíce za nějaký šunt).
@anonym_autor La deesse, Buga, Black mountain, La Klara, Hana Řežábková, Fraise, Anna Janska, Artgi, TATE wear, KUS. Vetsi cast meho satniku je od techto znacek, sem tam dokoupim neco v klasickem obchode, ale vetsinou v zahranici.
Drahé kupuji akorát bundy a boty. Jinak vše ostatní hlavně v práci snadno zničím, tak není třeba utrácet nehorázné částky za každodenní oblečení. Co se týče vybavení domácnosti, je to jak co. Například vysavač mám obyčejný za 1500 Kč už 5 let a stále má tah jako nový. Je tedy na papírové sáčky. Naopak drahá pračka mi začala nějak rachtat a drhne buben, takže budeme muset zavolat servis. Něco se tam muselo uvolnit.
Drahé kupuji akorát bundy a boty. Jinak vše ostatní hlavně v práci snadno zničím, tak není třeba utrácet nehorázné částky za každodenní oblečení. Co se týče vybavení domácnosti, je to jak co. Například vysavač mám obyčejný za 1500 Kč už 5 let a stále má tah jako nový. Je tedy na papírové sáčky. Naopak drahá pračka mi začala nějak rachtat a drhne buben, takže budeme muset zavolat servis. Něco se tam muselo uvolnit.
@mishka87 ano bunda a boty, do toho jsem ochotna ty prachy vrazit. Staci mi jedna max dve a boty taky dvoje na mnoho let. Jo a pak jeste si klidne priplatime za kvalitni cesky veci. Momentalne jsou v kurzu bavlnene trenky a podvlikacky nekde od Hradce kraloveho. Nejaka znacka ze 4 pismen, ted nevim.
Spotrebice... to jsem koupili kvalitni lednici a mrazak (liebherr) , pracku spis levnou. I ta vydrzri nas narocny provoz a rxtremne tvrdou vodu zatim vzdy kolem 10 let. To mi prijde slusny na pracku za 5 nebo do 10 tis. No a pak uz jen dporak, ten si vybiral muz, nejaky ktery mu vyhovoval. Asi spis nejaky prumer. Tim se spotrebicema koncime, vic jich nepotrebujem a nechceme. Rychlovarku mame prumer a tycovy mixer jsme po x levnych suntech konecne koupili kvalitni a pekelne drahy. Zatim ho nemame rak dlouho, ale doufam, ze vydrzi mnohem dyl jak 2 roky a 2 dny. Nektete ty sunty jsem reklamovala uz po roce. Jeste vysavac. Spis kvalitnejsi a hlavne prumyslovy drzak. Zadne bytove prditko.
@anonym_autor za sebe doporučuji nakoupit basic kousky a mít tzn kapsulový šatník. Stačí tak méně kusů, ale máš nespočet kombinací. Zaměřuji se na kvalitní bavlněné trika,vlněné svetry atd. Viz třeba obrázek. Pinterest je plný inspirace.
@dandaa S tzv. kapsulovým šatníkem mám docela problém. Spousta těch barev mi nesluší, vůbec nenosím černou, potřebuju spíš výraznější veselejší barvy. No a ty se zas hůř kombinují... v tomto bych asi potřebovala někdy poradit, s někým, kdo tomu trochu rozumí, to probrat konkrétně na můj typ. Doufám, že jednou se mi tohle přání splní, protože módu mám ráda, baví mě to a do práce, kde pracuju s lidma, to využiju🙂
@dandaa S tzv. kapsulovým šatníkem mám docela problém. Spousta těch barev mi nesluší, vůbec nenosím černou, potřebuju spíš výraznější veselejší barvy. No a ty se zas hůř kombinují... v tomto bych asi potřebovala někdy poradit, s někým, kdo tomu trochu rozumí, to probrat konkrétně na můj typ. Doufám, že jednou se mi tohle přání splní, protože módu mám ráda, baví mě to a do práce, kde pracuju s lidma, to využiju🙂
@zuzkasim kapsulový šatník nemá určené barvy, ty si právě zvolíš dle toho jaké ti sluší a dají se mezi sebou kombinovat. Není bílá jako bílá,stejně tak béžová, šedá, hnědá,černá se nahrazuje tmavě modrou nebo khaki . Někdo nemůže mít třeba černou u obličeje, ale na spodní části ano . Veselé barvy nebo výrazné vzory se blbě kombinují. Já mám v šatníku dost červené ,sytě růžovou a zelenou. Takže nemám jen nudný šatník bez barev.
@zuzkasim kapsulový šatník nemá určené barvy, ty si právě zvolíš dle toho jaké ti sluší a dají se mezi sebou kombinovat. Není bílá jako bílá,stejně tak béžová, šedá, hnědá,černá se nahrazuje tmavě modrou nebo khaki . Někdo nemůže mít třeba černou u obličeje, ale na spodní části ano . Veselé barvy nebo výrazné vzory se blbě kombinují. Já mám v šatníku dost červené ,sytě růžovou a zelenou. Takže nemám jen nudný šatník bez barev.
@dandaa Díky! On se totiž opravdu většinou uvádí jako kombinace černé, béžové, šedé a bílé🙂 Budu hledat víc inspirace.
@zuzkasim kapsulový šatník se nerovná černá 🙂 je dobré vybrat třeba tři ze základních barev podle toho, které Ti sluší (černá, hnědá, bílá, smetanová, béžová, šedá, modrá...) a to doplnit o dvě tři "své" barvy
Ono málokomu sluší černá u obličeje, přesto ji spousta žen nosí. Já mám v šatníku černou (jsem studený typ, tak mi nejde hnědá), ale taky se jí vyhýbám na velkých plochách blízko obličeje. Mám ji spíš na dolních dílech a nebo ji nosím v kombinaci s barvami (svetříky, sáčka) nebo s výraznějším šperkem/bižu, aby se ta plocha černé rozbila 🙂
@dandaa Díky! On se totiž opravdu většinou uvádí jako kombinace černé, béžové, šedé a bílé🙂 Budu hledat víc inspirace.
@zuzkasim Ono je to i o přemýšlení při nákupech. Líbí se mi žluté tílko, ale k čemu bych ho nosila? Proto je fajn vybrat takový kousek ,který se ti hodí k více věcem. Místo černé bych zvolila jako základní barvu tmavě modrou ,není tak tvrdá a také se skvěle kombinuje.
U oblečení chci kvalitní materiál a ušití. Vždycky mě fascinuje, když ve značkových obchodech vidím oblečení za stovky eur, a je to umělý hadr. Značky nosím ráda, ale chci za tu cenu i kvalitu, ne platit předražený šunt.
U oblecenia kupujem drahe bundy a topanky. Rifle, saka, tricka kupujem hlavne z retazcov (hm, lindex, zara). Obcas si kupim nieco usite v CR alebo na slovensku. To su veci co vydrzia vsetko. Mam rada znacky youngprimitiv, kura collection, mile, gwc, withhopeclothing, lull,...
Spotrebice mame taky priemer a zatial drzia (klop klop klop).
Tričko za 100,- z pepca, co bude po druhým praní tak max hadr na podlahu, je luxus, který si nemůžu dovolit, ani ne tak finančně, jako hlavně ekologicky, eticky atd. Takže ano, hledím na kvalitu a na český původ.
Na ven miluju high point, utopy, puravida, Drexiss.
Do města youngprimitive, city folklore
Když chci být za dámu, tak ByVeru, Mayda, DMania, Fraise.
Ad obleceni: Mne dlouho vydrzi i levne veci (treba tricka z primarku jsem nosila temer denne vic jak 5 let), nektere veci, co jsem si koupila v C&A jeste na gymplu obcas nosim doted (tehdy to bylo slusnejsi, ted spis na vychazky na hriste). V posledni dobe jsem si koupila par lepsich kousku slow fashion, kdyz uz ale tak vetsinou bazarove (novych mam opravdu jen par). Jedine do ceho se opravdu vyplati zainvestovat je outdoorova vybava, tam je ta funkcnost drazsich znacek fakt znat.
Ad domaci spotrebice: tady uz jsem opatrnejsi. Za studentskych let kdy jsme se furt stehovali jsme kpupili par cinskych suntu za par supu, ale fakt to za to nestalo - konvice ani toustovac nevydrzely dele jak pul roku. Nemusi to byt hned neco luxusniho, ale aspon etablovana znacka.
Nemam jasno - rada bych par kombinovatelných kousku, v praci potkávám téměř stale různé lidi, muzu nosit jeden model furt. Ale nejde mi to. Nemam na to pak náladu, nechce se mi brát si punčocháče, tudíž ne sukni, atd.
Drahé oblečení nemá smysl - zejména, když to nosím častěji, mám to za chvili jako 🐖 . Typicky zakydany břicho, fleky co nejdou vyprat. Občas někde zatrhnu dírku. A tim je cena v háji, na schůzku si to už vzít nemůžu. A těch na slabší příležitosti už se mi vygenerovalo tuny. Takže - jak to děláte???
Kupování laciných ksuntu nesnáším…
@anonym_autor nedělám se lepší nez nač mám, protože potom vypadne plat a jste v háji zeleném.
Ale ano, máme pár kousků ale opravdu to je jen kabát a šaty na ples, jinak nosím i z PEPCO a hrabaku. A musím konstatovat ze tričko PEPCO rok co jsem nosila je to v lepším stavu jak z H&M. Takže opravdu záleží na věci.
@anonym_autor nedělám se lepší nez nač mám, protože potom vypadne plat a jste v háji zeleném.
Ale ano, máme pár kousků ale opravdu to je jen kabát a šaty na ples, jinak nosím i z PEPCO a hrabaku. A musím konstatovat ze tričko PEPCO rok co jsem nosila je to v lepším stavu jak z H&M. Takže opravdu záleží na věci.
Na značkovou módu mě neužije. Dražší kupuji občas pouze boty (třeba zimní kozačky mi vydrží x sezon, to samé sandále od keen, narozdíl od sandálů od ťamanů, ty se manželovi rozpadaly po měsíci). Dokážu si představit koupit dražší kabát, bundu, pokud je to nadčasový styl a sedí to tzv. kapsulového šatníku (tzn. není to nějaká křiklavá barva, super moderní střih, o za rok bude out atd.) Trička kupuji prostě podle toho, co se mi líbí a mám limit tak do 400 tza tričko (což i tak mi přijde dost), nechápu že někdo může za nějaké jednobarevné "obyč" triko dát dva litry jen proto, že je to "značka" (ikdyby byla superkvalitní a snad ze zlata, dva litry za triko prostě nedám....navíc trička se prostě točí, doplňují ten univerzální outfit a není nutné mít tričko 15 let - i když já i taková třeba v šatníku mám -já jen tak nběco nevyhazuji, pokud se do toho vlezu a není to děravíé a žmolkaté, ale samozřejmě to stáří je na nich vidět, poznat a už taková nosím třeba jen na doma, na chatu, na výlet pod mikinu, nenosím je třeba do práce...
@kolibricek36 No zrovna H&M mi přijde jako hodně přeceňovaná značka (spíš teda je to začka "značka" - prostě je to fast fashion a vyráběné někde v Bangladéši). Na to, jaký mají někdy ceny, tak ta kvalita nijak zázračná teda není. Třeba co se týče dětského oblečení...prostě za nějaká jogger džíny nedám sedm stovek, když děcku je to za necelý rok malý anebo do toho stihne v průběhu udělat díru. Prostě ne.
V posledních letech pro sebe i muže kupuji méně oblečení, ale dražší (i když pořád dostupné) české značky (Reparáda, Young primitive, Bohéma, Minile, With Hope clothing, Brundibára, La Klara, Czeska, Bioga, Twig, Hinna...). Pak jsou další značky s krásným oblečením, které jsou pro mě ale už za vysoké částky (About studio, Wolfgangstore...). Třeba bambusová trička z Reparády jsou úžasná, mám bílé, černé, vínové, béžové, co víc chtít 🤭 ? Tričko s obrázkem? Vyberu si bavlněné v Bohéma 😉 Džíny se přiznám mám F&F, svetr si koupím v Lindexu (nebo spíš koupím Lindex na V. bazaru) 😁 Kousky českých značek se i skvěle prodají, když mi něco přestane sedět nebo spíš mě přestane bavit, střelím se "ztrátou" pár set na V. 😉 Dětem kupuji ráda běžné oblečení Lindex ve slevě nebo na V., případně pěkná trička Reserved a H&M normální řetězce, pořád mi to přijde kvalitnější a vydrží víc praní než Pepco a Primark 🤷🏻♀️ Funkční věci dětem zase české, například Šijeme srdcem, tepláky nechávám šít u Pafla, sportovní věci klidně Decathlon ☺️
Spotřebiče cca střední cenovou třídu, i když kvalita je možná o náhodě, my máme štěstí, doma se pokazila jen po 8 letech myčka Beko. Indukce a lednička z IKEA, trouba a mikrovlnka Electrolux, pračka LG jedou už 11.rokem 😉 Takže tam nemám potřebu platit dražší.
Jdu se všemi příspěvky probrat, super inspirace!!!
Spotrebice mam osvedcene znacky, kterych se drzim celkem.
Co se taky obleceni, pro me je dulezitejsi material nez znacka. Je mi uplne jedno, jestli je to vec za par korun nebo neco radoby luxusniho - pokud je to dobre usite a z dobreho materialu, klidne vec ze sekace. Uplne se osypavam, kdyz v nejakem luxusnim obchode visi vsechno z polyesteru. To bych na sebe nevzala a muze to byt znacka jaka chce

Je to úplně jedno, dnes už nevydrží ani drahé značky, možná Miele. Musíš mít při koupi štěstí na dobrý kus. V práci je to 50 na 50.