icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

elencze
autor
9. bře 2022

@pampeliska1313 ano, ten tajemný zdroj, kterému před začátkem války vlastně vše vyšlo, o tom stále mluví, ale člověk se teď už motá i v tom, že Putin může chtít, ať si to myslíme... Prostě strašně moc spekulací, ve kterých se člověk zamotá a už neví ani to, co je černé a co bílé.

elencze
autor
9. bře 2022

Váleční experti: Putin postupně řeší logistické problémy, útok na Kyjev může začít brzy.

blue108
9. bře 2022

Téma o nákupech v ruském fóru smazáno... Měla jsem vyfocenou jednu obrazovku, tak vkládám 🙈

odula
9. bře 2022

Saudove nebudou regulovat ceny ropy pokud je usa nepodpori v Jemenu. Fuck politics. Jak dlouho dámy budou ( budem my) obyčejný ludi rukojmí těchhle psychopatu 🤬

syrecek01
9. bře 2022

Ale ruske zeny jsou v klidu, stat se o ne postara (z tematu o zavrenem McDonaldovi).

estelle777
9. bře 2022

@blue108 Ja tam cetla vcera a co me zarazilo, ze se tam mnohokrat opakovalo, ze to bude cca na rok.

pratensis
9. bře 2022

@odula To jsem přesně čekala, kdy přijde. ☹

bigbig
9. bře 2022

Černobylská jaderná elektrárna je bez elektrického proudu, což by mohlo vést k úniku radiace, protože bez elektřiny nelze zajistit chlazení spotřebovaného jaderného paliva. Oznámila to ve středu státní společnost Enerhoatom, která spravuje čtyři funkční ukrajinské jaderné elektrárny.

hojda
9. bře 2022

hmm tak Čína pro Rusko kupodivu taky zdražila.....nějak jim nedošlo, že přepočet kurzu funguje i v Číně https://www-u--mama-ru.translate.goog/forum/wom...

odula
9. bře 2022

@syrecek01twe... jak ze zprav v Severni Koreji toto.

blue108
9. bře 2022

@hojda to jsem taky četla 🤦🤭. Tipuju, že bude taky smazáno.

mahafi
9. bře 2022

@syrecek01 to je jak z orwella 😭😭😭, uplne me mrazi...

sebestka
Autor odpověď smazal
sebestka
9. bře 2022

Evropská unie se shodla na dalších sankcích proti 160 ruským představitelům a oligarchům v odpovědi na ruskou invazi na Ukrajinu. Sankce uvalí také na tři běloruské banky. Oznámila to ve středu na Twitteru Francie, která aktuálně předsedá Evropské radě.

natilla
9. bře 2022

Kuleba: Černobylská jaderná elektrárna má náhradní zdroj elektřiny na 48 hodin. https://t.co/UtUHPcRQ4x

elencze
autor
9. bře 2022

@sebestka slabý slabý slabý

sebestka
9. bře 2022

@elencze já vím, no ☹

pavelkamat
9. bře 2022
elencze
autor
9. bře 2022

@hojda jen ať se trápěj, ať dětem vysvětlí tu změnu životního stylu. Už mi jich fakt přestalo být líto. Jediné z toho fóra, že už to přežili v roce 2014. Tehdy měly být sankce jako dneska, a tahle diskuze nemusela existovat.

brunetka11
9. bře 2022

@sarrita Tohle komentovaly přispěvovatelky i na tom mateřském RU serveru. A jak je nefér, že zaměstnanci budou brát mzdu. A také, že je tedy nahradí něčím jiným. Jim nějak nedobublaly informace, že Putin zvažuje znárodnění těch provozoven (zatím neověřená informace), a že také dost možná nebudou ani mít na nějaký místní hamburger peníze.

natilla
9. bře 2022

@pavelkamat prý konečnou nabídku..a když ne tak co?!🤷🏻‍♀️

hojda
9. bře 2022
elencze
autor
9. bře 2022

Tak maminkovské fórum bude dnes nakupovat podprdy. Zítra v Rusku končí Victoria's Secret

sebestka
9. bře 2022

@elencze 😀 mně úplně přišlo k smíchu, jak si to napsala

pavlapavlapavlapavla
9. bře 2022

@elencze usijou 😂😂😂

psya
9. bře 2022

Zas na obranu fondu pry ted byla tiakovka, ze snad uz agrofert neobchoduje

elencze
autor
9. bře 2022

Teď jsme k odstranění Putina četla skvělý komentář ruského historika Andreje Zubova, podle kterého Putin padne když ne v nejbližších dnech, tak týdnech, podporuje ho spodní vrstva společnosti, ale ta je naučená být pasivní a zalezlá u televize, střední vrstva - inteligence, ho odsuzuje, ale někdy je ještě loajální kvůli práci ve státním sektoru, špičky společnosti 1-2 % těch nejbohatších, zapojených do světového byznysu, chtějí své jachty, vily na vinici v Toskánsku, chtějí zpět svůj sladký život, co budovali. Ale teď z nich dělá válečné zločince, kteří se bojí Haagu a nemůžou ke svým majetkům, řeší jediné, že je podvedl. Vyberou někoho ze svého středu, kdo ho nahradí. Nebude to nikdo spojený s armádou, nikdo poskvrněný současnými zločiny, aby se mohl dohodnout se Západem a tenhle sladký život jim vrátit. Co rozhodně nechtějí je jaderná apokalypsa. Nejsou to fanatici, nespojuje je nějaká vznešená myšlenka, ideologicky jsou vyprázdnění. Autor je optimista. Tak zkusím být taky. Tady je překlad jeho textu do polštiny, dnes jsem ho viděla kolovat někde na Twitteru i v angličtině.
https://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,28201756,a...

simix22
9. bře 2022

@elencze kéž by 🙏

sebestka
9. bře 2022

@elencze To se krásně čte. Kéž by to byla pravda a už aby to bylo. Ten historik žije v Rusku a Rus asi je, že?

Strana