icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

odula
10. bře 2022

tohle je ten clanek, je to video z prvniho tweetu.
https://greekreporter.com/2022/03/09/russia-str...

simix22
10. bře 2022

@odula děkuji za komentář 🤔🙏
Mám z tohoto bombardování stejný pocit.. nejdřív jak jsem to jen četla ve mě hrklo a plakala jsem..pak koukám na video a foto a vlastně tam nik není kromě těch dvou cca žen a vojáků..jeslti to točili a fotili už po útěku nevím..a taky si nedovedu představit jak to tam přežili miminka..jeslti tam nějaké byli..

odula
10. bře 2022

@simix22 ja jsem tu zpravu nejdriv pro jistotu ani necetla... jako moznosti je spousta, treba stihla vetsina nekam vypadnout...co ja vim. Ale Zelensky hodne tlaci zapad na vytvoreni bezletovy zony a v tom tweetu v tom clanku jak jsem uvedla, k nemu zase vyzyva... mno. Proste. Ale jak jsem psala, o Rusovi si opravdu nedelam iluzi, totalne ztratili jakoukoliv kredibilitu a jejich taktika zasahovani civilnich cilu je znama. Valka je svina.

simix22
10. bře 2022

@odula o tom žádná... Rus je hajzl největší...jen tohle je nějaké nevím...kéž by utekly..a točilo a fotilo.se.to až po ...

psya
10. bře 2022

@simix22
@odula sama jsem zvedava, jak to nakonec bude. Jak uz jsem tu psala driv, ukrajina ma to pr hodne promakany..

psya
10. bře 2022

‼️ Rusko už zhruba hodinu útočí na Charkovský institut fyziky a technologie. Je tam experimentální jaderný reaktor. Hoří také nedaleká obytný dům. Personál zůstává v krytu, ostřelování pokračuje. ‼️
https://t.co/gU0J0eAxtQ

‼️ Podle dřívějšího vyjádření profesora z Harvardu by nemělo hrozit radiační nebezpečí. Na místě není ani žádný vysoce obohacený uran. "Nebezpečí představují kulky a bomby, nikoli radiace z tohoto zařízení," říkal Matthew Bunn. https://t.co/1YZNLvxpXE

psya
10. bře 2022

Zpravodaj Reuters: Američané se domnívají, že se podařilo Rusům přiblížit o zhruba 5km k hlavnímu ukrajinskému městu Kyjev.

odula
10. bře 2022

@estelle777 a z jihu je skripneme pandury... OBEMA... :D

odula
10. bře 2022

@psya ono vzhledem k tomu, jak Rusove lzou je to nakonec asi stejne jedno. Nedelam si iluze ze by meli problem bombardovat nemocnici, vzhledem k tomu ze jsou schopni podminovat humanitarni koridor.

syrecek01
10. bře 2022

Ale jinak je jim uplne jedno, ze McD konci 😆 https://www.dailymail.co.uk/news/article-105977...

betelgeuzz
10. bře 2022

Tohle jste četly, od ukrajinského ministra. Děkuje tam i za pomoc uprchlíkům, že ví, že se lidi začnou ptát, proč se mají omezovat - přesně to vystihl.
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek...

amenophus
10. bře 2022

@pampeliska1313 nevymysleli jak na ne usit tu vyrobu jadernych zbrani, tak si misto toho vymysleli vyrobu biologickych zbrani? Za chvili bude Ukrajina mit i naplanovanou invazi mimozemstanu 🤣. ... mimochodem, konspiracni teorie. Nesirit dal, jen fantaziruju... ale posterehli jste cca pred mesicem (nevim jestli to byly novinky nebo seznam.zpravy) clanek o "Petrohradske chripce" ktera radila na zacatku 20.stoleti a jejiz projevy napadne pripominaji covid? Jestlipak sars-cov2 skutecne pochazi z Wuhanu a ne odjinud? Ze by z Ruska, aby oslabilo zapad pred planovanou valkou a mohli to pak hodit na Ukrajinu aby tu valku ospravedlnili? 😈 (narativ "biologicka zbran ukrajiny zabila na svete miliony lidi a my vas takhle hrdinne zachranili pred dalsi pandemii tim ze vyhladime tenhle narod")

zuzekk
10. bře 2022

@psya "Protože dětí z Ukrajiny je tu čím dál víc a hodně z nich už je porůznu ubytovaných, rád bych ještě jednou připomněl, že na Farského 1 (Praha 7) vznikla malá neformální školka, která je otevřená každý den (i so a ne) od 8 do 15 hodin. Prostor je to menší a útulný a pro děti je zatím místa dost. Kdybyste věděli o někom, kdo by to užil, dejte prosím vědět nebo mu pošlete tip."
Děkuji, pošlu. A tak já taky 😅: Klub pro školní děti Čekárna v Klánovicich pro nově přicházející, i z okolí. Zatím dopoledne, ukrajinská učitelka, pomůcky. Mohou přijít posedět i maminky. Více informací do sz 😉

odula
10. bře 2022

@amenophus tomu rikam konspiracni mysl :D tak ja se pridam. Jsem taky konspirator. 😉 obvinit z covidu Ukrajinu by asi bylo pritazeny za vlasy i pro Rusa. ALE - On covid uplne klidne muze pochazet z Wuhanu, a stejne to muze byt konspirace jako krava... vis co myslim... 😉

bigbig
10. bře 2022

@odula Haha, tohle už mě taky napadlo🙂 Ale to už je asi preceňujem, ne? Jako jestli jo, tak klobouk dolu...

amenophus
10. bře 2022

@odula ja teda videla fotky z ty porodnice tusim na altualne.cz a tam byly rozstrileny inkubatory. Jako nepochybuju ze ukrajinska propafanda taky jede a hodne si prikraslujou, ale ze by kecali v tom ze je to porad porodnice, to se mi nezda. Vojaci tam bejt mohli - koneckoncu, vzhledem ke zpravam o sexualnim nasili ze strany ruskych vojaku bych se nedivila, kdyby do porodnice nasadili vojenskou ochranku.

amenophus
10. bře 2022

@simix22 @odula jo a jeste k te porodnici - me vubec fascinuje ze jakakoliv tehotna nevzala toho mesta roha ve chvilinkdy se objevil prvni ruskej tank, fakt bych necekala ze tam druhej tejden valky bude moc pacientu, vsichni pricetni se museli presunout nekam kde je bezpecneji.

amenophus
10. bře 2022

@odula ad konspirace: nebo tak, no 🤣

syrecek01
10. bře 2022

@amenophus No a ta tehotna modelka proste mohla byt zrovna taky v porodnici, ne?

odula
10. bře 2022

@amenophus no jasne. Moznosti je opravdu spousta. treba byla vetsina evakuovana. Nerikam, ze se to nestalo, nebo ze tam byl azov, nebo ze modelka byla heeerecka. Fakt ne. Jenom - ty fotky mi proste prisly divny, stejne jako to video z tweetu. Kouknu na aktualne.

odula
10. bře 2022

@bigbig twe... to je tak silena myslenka ze si vubec nedovedu predstavit jak chora by musela bejt mysl, ktera by tohle vyplotila a pak jeste uskutecnila.

pajula123
10. bře 2022

@odula
@psya
@simix22 tak mi to nedalo a koukala jsem na videa, tady:
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek...
To druhé video, ne nahoře, ale uprostřed stránky, tak čas 1 minuta cca 10 sekund jsou rozbité inkubátory.

eviicka
10. bře 2022

K té porodnici, už když se o tom objevil včera první článek tak tam psali, že by měla být už vystěhovaná/evakuovaná alespoň z větší části.

Jinak děkuju za diskuzi i příspěvky, jsem tichý, ale poctivý pozorovatel 🙂.

odula
10. bře 2022

@eviicka to by odpovídalo myslím. Jako ze byla z části prázdná

simix22
10. bře 2022

@amenophus tohle je ale super myšlenka..máš pravdu.ale že by tam zůstala zrovna ona že..

hojda
10. bře 2022

@amenophus Mluvila jsem se sousedkou má tam nějakou kolegyni a prý se vůbec nedalo přesunout, jsou někde nad Kyjevem a tam prý od začátku války neustále odstřelovali, povedlo se jí nakonec se synem 6 let přesunout někam na venkov, ale rodiče tam musela nechat.

amenophus
11. bře 2022

@hojda to muselo byt strasny tahle predstava, ze s ditetem uteces, ale mozna uz neuvidis rodice... fuj. Je dobry mit takhle ty informace z prvni ruky, protoze nedia vzdycky do urcite miry prezentuji nejakou doktrinu. Ale ti lidi ktery si tim prosli, ty maji nejaky politicky hratky u zadele, ti chteji jen prezit.

alamo
11. bře 2022

Takze tu mame vyhruzky civilnimu letectvi a doprave.

sarrita
11. bře 2022

🌻

amenophus
11. bře 2022

@alamo jinymi slovy budou sestrelovat dalsi civilni letadla? 😡 s tim malajskym to byla sranda, tak proc si to nezopakovat. Tvl tuhle babu bych si taky podala hned po Putlerovi...

Strana