icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pratensis
16. bře 2022

Hromadske i Kyiv Independent informují o tom, že ruští okupanti začali ve městě Černihiv střílet do lidí, kteří čekali ve frontě na pečivo.
10 lidí bylo zabito.

bigbig
16. bře 2022

Video, které pustil Zelensky na konci svého projevu pro kongres, když zadal o bezletovou zónu.
https://twitter.com/jedlenka/status/15041036868...

sebestka
16. bře 2022

@bigbig hrozný

sebestka
16. bře 2022

Ukrajina od nynějška bere elektřinu od USA místo od Ruska, informoval deník The Kyiv Independent. Původní opatření, které uvolňuje závislost Ukrajiny na ruské síti, mělo platit až od roku 2023.

simix22
16. bře 2022

@bigbig tak jsem si solidně pobrecela zas..😭

pampeliska1313
16. bře 2022

Mezinárodní soudní dvůr v Haagu vynesl rozhodnutí ohledně ruské invaze na Ukrajinu. Podle „prozatímního opatření“ musí ruská armáda pozastavit použití vojenské síly na ukrajinském území.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-h...

A teď - bude to k něčemu?

lazuli35
16. bře 2022

@pampeliska1313 to by mě teda taky zajimalo... oni nerespektujou nic, takze si nedelam nadeje.

slunecnice7
16. bře 2022

@bigbig 😭😭😭

sebestka
16. bře 2022

Z moskevského Bolšojského souboru odchází jedna z nejlepších ruských baletek Olga Smirnovová. Nově bude působit v nizozemském Národním baletu. Důvodem je nesouhlas s ruskou agresí na Ukrajině, píše agentura AFP.

odula
16. bře 2022

@pampeliska1313 vubec k ničemu to samozřejmě nebude. Je to jenom "statement". Stejne jako prohlášení putina válečným zločincem

pratensis
16. bře 2022

@lazuli35
@pampeliska1313
Asi ve výsledku ne:
"Odborníci jsou ovšem skeptičtí ohledně toho, zda Rusko nařízení vyhoví. Rozhodnutí soudního dvora je pro členské státy OSN nicméně závazné. V případě neuposlechnutí může soud věc přednést před Radu bezpečnosti OSN, tam má však Rusko právo veta."

Ale jako signál světa směrem k Rusku důležité. A později by se to podle mě mohlo hodit, kdyby se třeba podařilo dostat před soud Putina, jakkoli málo pravděpodobné to je.
Docela podstatná, i když asi ne překvapivá, je ta informace o čínské soudkyni, která hlasovala proti spolu s Rusem. Ne všude hraje Čína neutrálně a neurčitě.

odula
16. bře 2022

@pratensis no, přesně. Teď jsem to psala

pratensis
16. bře 2022

@odula Bylas rychlejší. 😉

odula
16. bře 2022

@pratensis ale ty to mas v uvozovkách. ;) ne, me jenom potěšilo ze jsem nebyla mimo ;)

pratensis
16. bře 2022

😰
Trosky divadla v Mariupolu. Panují obavy, že uvnitř se v době útoku mohlo skrývat několik stovek lidí (dle lokálních médií až 1000 lidí, všichni nyní pod troskami).

pratensis
16. bře 2022

Šéf kanceláře ukrajinského prezidenta potvrdil, že ruští okupanti propustili starostu města Melitopol.
Jiné zdroje uvádějí, že ho osvobodili Ukrajinci (což by bylo představitelnější).

katie82
16. bře 2022

Prezident USA Joe Biden oznámil další balík pomoci Ukrajině v hodnotě 800 milionů dolarů. Spojené státy poskytnou Ukrajině zbraně, munici, drony i vysoce přesné protiletadlové střely.

bigbig
16. bře 2022

@pratensis Prý byl pod tím divadlem kryt a bylo to označený jako místo s civilisty. Věděli co dělaj. Prý tam byly stovky lidí, hodně dětí. Strašný, fakt strašný. Vždyť už je na té Ukrajině násobně víc civilních obětí než mrtvých vojáků.

pratensis
16. bře 2022

@bigbig Zrovna čtu podrobnosti... Za dnešek mám zas pocit naprostého zmaru. 😭

sudylichozrout
16. bře 2022

Mne se udelalo fyzicky spatne. Zvedl se mi zaludek a mhsela jsem vystoupit z autobusu.

sticker
odula
16. bře 2022

@pratensis hele, me uz tohle jakoby hlava vůbec nebere. Jako - nerozumím tomu, nedomýšlím to, normálně to cíleně vypouštím. Asi pud sebezachovy nebo co.

maciceksta
16. bře 2022

@pratensis Strašný! Je mi úplně špatně. A bojím se, že těhle zvěrstev bude přibývat... Rusáci zase řeknou, že tam měli sídlo vojáci nebo tak něco a spoustu lidí tomu zase uvěří a pak si tady na MK zase prečtu, že ukrajinští spratci mají výhody...

sudylichozrout
16. bře 2022
78marcela
16. bře 2022

To je taková hrůza...už nemám pro Rusy kloudného slova a i když mi ještě před chvilkou bylo kvůli inflaci líto normálních lidí, tak teď ať si tu inflaci pořádně vyzerou.
Pořád jsem chtěla, aby Putina někdo zabil.
Teď chci, aby ho někdo klidně rok mučil, den co den..a pak zabil.
Ruská zrůdnost nezná mezí.

aguu
16. bře 2022

@sudylichozrout zmrdství.

zuzekk
16. bře 2022

Shodneme se, že like v téhle diskusi nemusí být vždy "líbí se mi" ale i "souhlasím"? Protože často souhlasím, ale líbit se mi zpráva prostě nemůže...

zuzekk
16. bře 2022

Ad ruské sankce vůči USA

lucie11111
16. bře 2022

@zuzekk 😂

sudylichozrout
16. bře 2022
bigbig
16. bře 2022

@sudylichozrout A do hajzlu. Tohle bude drsný. Kdy už bude ku*va těm zvěrstvům konec?!? Nebo je to teprve začátek?

zuzekk
16. bře 2022

Dotaz: Zpráva něco jako USA pošlou Ukrajině zbraně za xxx mil $, jak to probíhá fakticky? Naloží v USA drony&spol do letadla a letí do Kyjeva? Nebo kam? A pak? Pokud ne letecky, tak to to tam poputuje asi do velikonoc, ne...?

Strana