Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@jolana24 já mám prťousky 3-4lete, už i tam se dali najít tací co postřehli Babiše když byl nejskloňovanější, tak jsem zvědavá jaké to bude teď po tomto víkendu kdy sleduje zprávy snad už opravdu každý.. minulý týden starší predskolaci o tom mluvili, zachytila jsem jen lehce, uvidím co bude dnes...
Psala jsem, že to neschvaluji!
Fajn, smažu to, budete žít spokojeněji, pár měsíců..
@asongforfay to jako ma byt "jakoze skryta" vyhruzka, ze nam to báťuška Stalin.... eeee pardon, Putin... spocita za to, ze stojime za Ukrajinou? To ti fakt neni stydno?
@asongforfay fajn, nesouhlasíš, ale evidentně máš snahu ten útok nějak ospravedlnit. A to je problém.
@asongforfay už zalez
@asongforfay Příspěvek mazat nemusíš, jsou to snad Tvé názory a na ty máš právo jako všichni. Já se potřetí slušně ptám na zdroje: kdes dané informace načerpala?
@asongforfay si rozkošná 🤢
@bigbig ten sarkasmus není na místě. @asongforfay možná nenapsala všechno, ale uplne mimo není. Ta situace opravdu neeskalovala sama od sebe. Vztah západu a ruska se zhoršoval od r. 2000 (minimálně) a na vine není jenom Rusko. Celá ta situace je mnohem složitější a pokud chceš vidět souvislosti, doporučuji dohledat info o vývoji vztahu po 89. Někdy si tak říkám , kde bychom byli kdyby byl Rus prijatej do NATO když o to v roce 2002 žádal ?? A Irák? Co udělal zapad v Iráku bylo napadeni suverenniho statu pod lzivou zaminkou a tenkrat NIKDO nic nerekl. Sýrie, Lybie? Revoluce v Sýrii? Prosim tě - Syrie byl jeden z nejbohatsich a nejpoklidnejsich statu oblasti ( měla jsem tu cest mluvit s uprchlikama ze Syrie). A všechno ( Irák, Sýrie, lybie) tradiční spojenci Ruska. Stejně jako Ukrajina pred r. 2013. O tom jak začal v roce 2013 Majdan můžeme taky spekulovat ( ale bližší info o tom nemám). Jak říkám - situace je složitější a není černobílá. Akce i retorika zapadu JE agresivní a o tom na kolik západní politici přispěli k tyhle eskalaci muzeme diskutovat do nekonecna ( dokud nam jde internet...) Mno, no nic. Ale ráda bych citovala našeho Milu ( což jsem netušila že někdy udělám): akce ruska jsou zlocinem proti miru a nevyprovokovana agrese není ospravedlnitelna. Domnělé nebo skutečné viny //Zapadu// jako bylo bombardování Jugoslávie nebo vstup do Iráku nemohou být ospravedlněním vin vlastních //putina//.
@asongforfay nemaz to, není třeba
@slunecnice7 to je velmi pekne napsano 👍 ja sice nejsem az tak optimisticka, ale je videt ze vi o cem mluvi a ma to logiku. Preju vsem aby mel pravdu 🙏
@odula Myslim, že není potřeba zrovna v týhle konverzaci něco psát. Žádnej jinej prezident není takovej debil, aby útočil bez důvodu (a tohle důvod prostě nemělo, ze strany Ukrajiny mu žádnej útok nehrozil). Neexistuje nic, co by se nedalo vyřešit nějakou debatou. A z ospravedlňování člověka nebo tohohle strašnýho činu, kde umíraj děti a ZÁMĚRNĚ se na ně útočí je s prominutím na 🤮
@odula Ať za to může kdokoliv tak nikdo nemá právo zabíjet.
Docela by mě zajímalo, kolik těch ruských vojáků s tím vlastně souhlasí a chce se toho účastnit☹ https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek...
@mysh_me já se strašně obávám, že nerozumí. Indie a Čína například nijak proti putinovi nevystoupili a asi ani nevystoupi. https://m.economictimes.com/news/india/russia-p...
https://www.nytimes.com/2022/02/26/business/chi...
A dovedu si představit že pokud bude takovej psychous cítit porážku, tak s sebou bude chtít vzít všechny. :( snad jsem zase jenom příliš negativní. Fakt doufám.
@odula ano ty. V kazdem pismenku. Ze si zapad za ty sracky muze sam. Nikdo, opakuju nikdo nema pravo ( je jedno jestli zapad, vychod, sever, jih ) vniknout do suvereniho statu a valcit. A jestli my mame par mesicu, jsi v tom s nama, tak je zbytecne pripominat a strasit ..
Myslela jsem, že tu budou informace a ne vaše hašteření . Napište si to jinde a tady dávejte prosím ověřené zdroje ! Děkuji moc
@mamadvoudeti Přesně tak. Autorka založila tuto diskuzi ke sdílení zpráv a informací z relevantních zdrojů. A ne proto, aby si tu někdo prezentoval svoje výmysly.

@magicaetezzz já taky a na tu jejich blondýnu jakbysmet..